Може ли да се съживи любовта... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли да се съживи любовта...
преди: 11 години, 22 дни, прочетена 2200 пъти
Казвам му, че го обичам, по толкова много пъти на ден. Не го гледам в очите. Чувствам се гузна при тези думи.
Поглеждам го и си мисля, че много ми се иска да почувствам нещо, нещо различно от това, което има помежду ни, нещо различно от примирението, че той така или иначе винаги ще бъде там...
Когато се запознахме, спрях да гледам романтични филми, бяха ми скучни в продължение на години. Сега ми харесват, само че винаги плача. Плача ужасно дълго и понякога ми се иска просто поне още веднъж да съм пак влюбена. Млада съм още, сигурно това е. Но кой се отказва завинаги от такова чувство?

Обещах си да го обичам. Нали затова преживяхме всички тези неща. Аз бях лоша с него, е, и той не беше достатъчно мил, но аз бях на моменти лоша. Питах го защо не е такъв какъвто искам. И сега понякога се задушавам когато го гледам да прави любимите си неща. Тоест, аз съм лоша. И си обещах да го обичам, защото иначе няма да мога да живея със себе си. Че той толкова неща преживя заради мен. Изтърпя злините ми и ме защити. Ако сега си ида, ще си каже, че не е трябвало...

Благодарна съм му много. И от благодарност се събличам. Но не обичам да го правя... Сърцето ми трябва да е станало на камък, за да говоря така. Колко пъти съм сваляла дрехите си, без да искам. За да не го разочаровам. Та той толкова ме обича. Оставям го да ме целува, да го правим така, както той иска. И успокоявам съвестта си, че съм не съм толкова лоша. И че той няма да разбере какво чувствам... аз, неблагодарницата.

Искам да го обичам. А може би го обичам. Иначе защо толкова много боли. Защо иначе не спирам да плача при мисълта, че се задушавам. От този дом, от тези ръце, които трябва да целувам, от този смях, който преди ме е изпълвал. Не мога да дишам.

Просто не може да бъде. Любовта не може да си отиде. Нали аз съм добро момиче. Не мога да я изгоня. А и нали всеки път ще си тръгва, независимо кой ще я носи при мен. Така казват. А аз, дори не знам, дали искам някой друг. Просто не искам да лъжа.
И затова искам да знам, колко ще продължи, докато тя се съживи. Докато мога да кажа пак Обичам те без да се чувствам виновна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 22 дни
hash: fbeffb9f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Това вашето не е Любов, а издевателство над същността ви! Обещала си била, правела го еди-защо-си... Когато сърцето е вече нямо и глухо, ако ще и бомба да взривиш - все тая. Не се обича насила, нито любов се купува с пари или със страдание.
Защо не е какъвто ти искаш? Ами защото не е! Защо водата е течна, а камъкът - твърд? Не бъркайте любовта и партньорството с взаимната зависимост!
Връзката ви е изчерпана отдавна, а и не сте узрели за истинска такава. Насила хубост не става!

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: f2670d712a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без тръпка няма любов. Това е.

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 451cc11fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Май №1 е прав/а...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 22 дни
hash: 617894d830
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обичаш го, но си свикнала със него, липсват ти нови емоции и вълнуващи изживявания с някой нов, привлекателен мъж, липсват ти флиртовете, пеперудите в стомаха.... Това е. Не мисля, че вече не го обичаш, просто си свикнала с него, а и не споделяш от колко време сте заедно? И все пак, ако си сигурна, че не го обичаш вече и че не би се върнала никога повече при него дори и за една целувка и прегръдка(уж за последно), напусни го! Но ако пак ще правиш опити да се върнеш при него под претекст, че ти липсва той и нежността му, не си отивай още.

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 72e373419c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не може на сила да го заобичаш. Както се казва в едно стихотворение на Пейо Яворов -
"Че сърце глава не пита,
то е птичка дяволита:
дето иска, се пилее,
дето иска, там ще пее. "

 
  ...


...
преди: 11 години, 21 дни
hash: dfe7a78a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само един човек, който обича ще пише такива работи. Имате друг проблем, който не описваш, може би дори не съзнаваш какъв е той. Да ти кажа, често проблемът е в самите нас. Когато няма отговори, е защото човек се чувства непълноценен. Ти щастлива ли си с това, което правиш? Щастлива ли си със самата себе си? Ако отговорът е : не, не очаквай, че някой друг ще те направи щастлива, ако сама не можеш да бъдеш такава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: b3c971cbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти много добре знаеш, че е време да си тръгнеш. Страх те и не искаш, но ще видиш колко добре ще се почувстваш да бъдеш свободна, без да трябва да се преструваш и измъчваш. Един ден моментът ще дойде и ще го направиш - дали заради друг, дали заради скандал, дали заради страхотно предложение за работа в чужбина... Бъди смела и щастлива!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker