Изневярата и любовта вече вървят ръка за ръка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневярата и любовта вече вървят ръка за ръка
преди: 11 години, 17 дни, прочетена 2889 пъти
От известно време чета историите в сайта и колкото повече чета, толкова по-лошо ми става. Никога не искам да се омъжвам, искам да се откъсна от всичко. Как е възможно хората да нямат елементарно уважение едни към други? То не са изневери, лъжи, унижения, сълзи... Как човек да поиска да създаде семейство? На 21 години съм, а вече се сблъсках с адското разочарование от моя 5 годишна връзка. Страшна е болката от предателството и ако можех да върна времето назад, никога нямаше да се отдам на тази любов, която сега ме изяжда. Никога. Любовта ме съсипа и към днешна дата не съм и на половината тази, която бях преди. Нищо не остана от мен. Мислех, че някъде там, някъде съществуват нормалните МОРАЛНИ отношения между хората, между влюбените, а като чета историите на всички тези нещастни хора... потресена съм от това как красивата нежна любов се превръща в ужасна болка, която изпепелява сърцето и душата ти и те оставя в състояние на пълен непукизъм. Пиша всичко това, защото искам да се обърна към всички вас с въпроса - КАК човек да продължи напред, да гледа положително на живота и да се стреми да създаде семейство, когато е смачкан, предаден, а насреща го чакат лъжите, изневерите и унижението, лъхащи от човешките отношения..?
Ж. 21г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 17 дни
hash: 0d897ec7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тук трябва к-ман и има още 2-3 души (пък може и само к-ман да е) да ти разяснят, как изневярата едва ли не извисява човека и как тя е в кръвта, гена на "мъжа" и не можем да му се сърдим :Д :Д :Д
Аз да ти кажа, преживява се (мъката имам в предвид)... преживяла съм го това, когато се почувствах по добре разбрах колко много съм пораснала с тази връзка и как живота ни учи малко по малко... Бъди силна сега, за да може в бъдеще да вземеш най доброто за себе си от живота! А тук във форума... не ги съжалявай всичките, както казват: Каквото търсиш, си го намираш! ; Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава! ... и още много български поговорки, пасващи много добре, на самооплакващите се!

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 56a7281b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все пак не забравяй, че статистиката, която си градиш, е далеч от точна, тъй като е базирана само на сайт, в който човек влиза, за да сподели свой проблем или да даде съвет. Това е все едно да идеш на събиране на анонимни алкохолици и изненадано да кажеш, че всички около теб са пияници. Така че си има много двойки, които не си изневеряват, но няма да тръгнат да споделят колко са щастливи в интернет. Също така, твоето заключение е базирано само на един човек. Нима казваш, че ползваш за образец един единствен човек и смяташ, че всички останали са такива???
Спокойно, сега си просто наранена, ще отмине и ще видиш, че като срещнеш някой свестен, ще забравиш за тези мъки. : )
А иначе към последния ти въпрос - лошите неща винаги са около нас, но ако ние търсим и се фокусираме само върху добрите, то лошите ще имат минимално влияние върху нас. Така че ако ти желаеш и се стремиш към това да имаш добро семейство един ден, ще го постигнеш. Например, ако сега се съсредоточиш върху това ти самата да бъдеш жена, която се поддържа добре, развива различни умения, гради кариера, за да има стабилни доходи, общува пълноценно и тн, то несъмнено в един момент ще срещнеш човек, който отговаря на критериите ти и споделя същите ценности като твоите. Но това няма как да се случи отраз, при положение, че целта е истинско щастие. То няма да дойде докато не сме положили достатъчно усилия, за да се случи. А грешките, мъките, тъгата са пътят към това щастие, само чрез тях можем да сравним какви сме били в миналото, какви сме сега и какви ще бъдем. : )

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: c8453f4451
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако това е най-голямата болка в живота ти на 21, завиждам ти! На никого не му е приятно да му се скапе връзката с човек, когото обича, но се преживява. Нараняват ни хората, които обичаме, ние нараняваме онези, които ни обичат, такава ни е орисията. Ако раздялата е прясна, нареви се, побесней си, изживей си я тази емоция, не е нужно да се правиш на желязната лейди, на която хич и не и пука.
ПП: Виж и темата за видовете любов, има доста интересни коментари под нея.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 17 дни
hash: f300858d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Какво означава "изневярата е в гена на мъжа" или "природата на мъжа е такава", айде стига глупости! Не смятам да търпя някой, който ми изневерява... просто бих го зарязала на момента, без право на глас и прошка. Самата дума 'прошка' няма място тук, абсурд. Все едно аз да изневеря на приятеля си и след това "о... сори, природата ни е такава... свиквай пич". И не е ли, бе хора? От к'во значение е какъв пол си, ако искаш да изневериш? Айде моля ви се... Ако един мъж обича истински една жена, няма да се интересува от други, да ги заглежда, да ги коментира, да се възбужда от тях, да мастурбира, гледайки или представяйки си някоя друга, и да се чука с нея или която и да е.... Това е истинската любов. Повечето мъже в днешно време обаче не са я срещнали, а и не виждам да са я търсили. Изтъркано е, но порното е главния виновник за честите изневери и бързото омръзване на партньорите, поради това, че в порното всеки път партньорите са различни и имаш богат избор на такива, а в реалния живот е само един, този, който си си избрал, освен разбира се, ако не си решил да изневериш. И не само за това е виновно порното... ами случаите, в които някой надървен чичка реши да упои някое момиче, щото му се чука? ! Ами изнасилванията? Които не са ново явление, но все пак... тези идеи също са взети оттам по някакъв начин. Защото жените там играят някакви роли на садитски и на мазохистки, и мъжете си мислят, че и в реалния живот ще им откликнат със същото и могат да си правят каквото си искат. Стига толкова за това...

Авторке, искам да ти кажа, че всичко минава! Времето лекува - колкото й тривиално да звучи - истина е. След година или колкото време ти е необходимо за да забравиш възлюбения, ще се увериш сама в това. Колкото и да ти е трудно сега, въобще не мисли за него, няма смисъл - той е затворена страница за теб. Той те е унижил и излъгал по много кофти начин... просто не си заслужава да плачеш, да се самосажаляваш, да мислиш какво би било, ако не беше го направил и т. н... Просто го игнорирай от живота си, започни на чисто, макар и с болката, която изпитваш... и остави на времето да си свърши работата. Междувременно не говори с него, не го търси, избягвай го, въобще не си и помисляй да се връщаш при него/ако изобщо те помоли за това/ абе край. След време ще започне да ти писва от него, ще видиш.... дано тогава намериш някой, който да откликне на чувствата ти и да е искрен с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 8366eb4c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз си задавам тези въпроси постоянно от няколко години. И аз като теб твърде рано се сблъсках с неща, които не бяха за моята възраст, и аз като теб не знаех как да реагирам и изгубих тотална вяра в хората.
В ранните години просто не успяваме да преценим хората правилно, не ги подбираме правилно и се сблъскваме с тавиа, които са нискокачествени.... Човек възприема това, което вижда, веднъж попаднеш ли на такива трудно може да повярваш, че има и различни.

 
  ...


...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 1cb86dc9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами вижте, момичета, не съм к-ман, но и аз ще ви разочаровам.
Не че подкрепям изневярата или особено вярвам на дрънканиците за природата на мъжа и жената, че тя едва ли не им го налага, но ще ви кажа следното:
Запитайте се: кое за вас е по-важно? Дали това как РЕАЛНО стоят нещата в живота и дали РЕАЛНИТЕ механизми по които те се случват, или по-важни са за вас вашите ФАНТАЗИИ и предварителни нагласи за тях?
Все си мисля, че за да се научим да УПРАВЛЯВАМЕ една система, например автомобил или велосипед, първо трябва ДА ИЗУЧИМ тази система, и то да я изучим практически, и без някакви илюзии, идеалистични представи и предубеждения! Тогава и само тогава ние ще се научим как РЕАЛНО да й влияем, управляваме и въобще - държим под контрол до известна степен.
Ако човек никога не е карал велосипед - той гледа другите отстрани как карат и може да му изглежда много лесно. Може да си има някакви предварителни представи и нагласи за управлението му, преди да опита. Това обаче ни най-малко не му помага да падне няколко пъти, да си обели коленете и евентуално брадата, когато започне да се учи. Може да псува, да проклина, че нещата не стоят никак така, както предварително си го е мислел, но в края на краищата, ако е достатъчно упорит, ако гледа на нещата достатъчно честно и без илюзии, ако си вади поука от паданията, вместо да дълбае във фантазиите си - в края на краищата се научава!
Същото е и с човешките взаимоотношения - по този начин стоят нещата и това е! Може да ви боли от "изневярата" (както между-впрочем и от гравитацията - когато паднете от колелото), но това не променя нещата. А за да се научите - трябва да пробвате, да сгрешите, да ви заболи малко. Няма друг начин. Накрая ще се научите да карате велосипеда без да падате, както и да развивате връзките си и без изневери, или без болки от естествени неща.
Заключвайки се в себе си наистина си спестявате част от болките на познанието, но по този начин се отказвате и от живота. Един вид като "Дайте да не живеем, понеже така или иначе ще умрем!" или "Защо да ядем, като пак ще огладнеем?"
Хайде със здраве и дано песимизмът ви попремине!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: b60c0bfa88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не вървят ръка за ръка. Случи ли се изневярата, значи любовта си е отишла преди това. Оттам нататък всичко е оправдания и двойствен живот.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: b89b4c5512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката:
Предварително се извинявам за дългия пост! Благодаря Ви на всички за коментарите и отделеното време! Забравила съм обаче да напиша, че с въпросния човек не сме разделени в момента... Разделихме се на втората година, но след това отново се събрахме. Но от тогава, въпреки че изкарахме заедно още 3 години до момента, всичко се промени между нас, нещо се пречупи в мен и се чувствам празна в тази връзка. Обичам го много и за това се опитвах през цялото това време всичко да се оправи, давах всичко от себе си, но идва момент, когато колкото и да искаш нещо, то не се получава. И да залепиш счупената ваза, тя си остава счупена...
Номер 1, така е, всяко нещо в живота те учи на едно или на друго и малко или много ти дава някакъв опит и поне от тази гледна точка се опитвам да гледам положително (: Номер 2 - не съдя само по един човек и не поставям всички мъже "под ножа", просто някак си съм останала с впечатление, че сякаш манталитетът на повечето хора е такъв, че им позволява да приемат изневярата за нещо не само нормално, ами още малко и задължително. И това някак си ме плаши, защото обществото, в което живеем го приема всичко това, а за мен изневярата е най-малкото липса на уважение към партньора. Иначе ти благодаря за милите думи! Давам всичко от себе си, който ме познава знае, че съм невероятно всеотдаен човек и даже много често когато обичам някого се самозабравям, може би това ми е грешката, знам ли...
Номер 3, зная, че в човешкия живот има много по-сериозни драми и сигурно много хора смятат, че съм някаква лигла, която само се чуди за какво да хленчи в нета, но истината е, че това, което ми се случи с тази връзка реално и осезателно разтърси живота ми и ме промени адски много не в добра посока. Това е нещо, което в дадения етап на моя живот успя да изпепели голяма част от мен. Сблъсквала съм се с невероятни трудности до сега в живота ми и нека никой не ме разбира погрешно - не подценявам "истинските" проблеми, просто за момента това беше нещо, което исках да споделя. (:
Номер 5, много ти благодаря и на теб - аз също не мисля, че изневярата е нещо, което може да се оправдава с природата на мъжете, но това е много обширна тема, за да я започвам сега... Иначе... тогава, когато се разделихме се опитах да съм силна, да издържа, но много лесно се пречупих и на моменти съжалявам доста... то май историята ми с този човек е достойна за отделна тема направо... но накратко - той ме предаде по ужасен начин, а аз просто му простих, защото вярвах, че всеки допуска грешки и че всичко ще се оправи с времето, но просто не можах да забравя и наред с други неща, вече 3 години си живея с тази агония, докато се опитвам да градя нещо вече развалено...
Номер 6 - съжалявам за това, че и на теб се е случило нещо подобно, но просто явно в днешно време трудно попадаш на човек, който оценява доброто у теб. Аз просто разбрах, че отдавайки душата си на някого само те обрича на сигурна агония.
Номер 7 - много ми хареса сравнението ти! Много правилно и логично (: Съгласна съм с написаното от теб. Просто май предпочитам за себе си да нямам завбъдеще дълбоки отношения с някого ако той смята да ми изневерява, да ме унижава и да не проявява грам уважение към мен. За мен любовта е отдаденост, любовта е грижа, разбиране. Изневярата не е еквивалент на нито едно от горепосочените.
Номер 8 - наистина не знам... може и така да е. Май вярвах, че човекът до мен ме обича истински и една грешка не означава, че съм нищо за него. Явно нямам достатъчно опит. (:
Много се извинявам за дългия пост, исках да напиша на всеки по нещо (: Отново Ви благодаря за коментарите, става ми по-леко, когато пиша! ((((:

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 2c23f166a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напоследък много мисля за тези изневери на хората. До твоите години смених доста гаджета. Не мога да ги изброя и някой не помня дори. Само с 3 от тях имах интимна връзка в пълния смисъл. Но никога не съм се задълбочавала и привързвала. Всичко беше забавление и купони. Първият, с когото спах ми изневери с една "приятелка". Преживях го точно за 1 вечер. Плаках и на другия ден вече не ми пукаше за него. Той стана минало. Аз в миналото никога не се връщам. Но когато срещнах моя ЧОВЕК, всичко се промени. Привързах се и станах свръхчувствителна към поведението му. И няма как, защото планираме целия си живот заедно - да имаме деца, да работим заедно, да си купим дом. Години наред го опознавах, докато ми спечели доверието и мен съответно. Станахме най-добри приятели, привързахме се страшно много един към друг. Но той изведнъж се уплаши. Явно не беше готов, живееше му се още ергенската. Казах му, че няма проблем, но аз ще остана в миналото му, ако го направи. И той, за да не ме загуби (питомото така да се каже) започна да се крие и да ме лъже. Хванах го още в самото начало преди да предприеме физическа изневяра. Това негово предателство ми разби психиката и здравето. За 1 седмица аз се разболях от неизлечима болест. Той сега е до мен. Осъзнава грешката си, но не може да върнем времето назад. Казвала съм му хиляди пъти да си търси щастието другаде, не искам да се чувства виновен и не ми е длъжен с нищо. Но той твърди, че аз съм неговото щастие (в болест и здраве).
Ако искаш да си щастлив с някой трябва да го поддържаш това щастие, да се грижиш за него. То е крехко като цвете, когато 2-ма се обичат безрезервно. Аз съм простила, но не мога да забравя. Да имаше как, но не става. Някъде прочетох за един мъж над 50г, който изневерил на съпругата си и сега е сам и си говори сам "Заради тези 30 минути удоволствие сега жена ми живее с децата ми и е щастливо омъжена за друг, а аз съм съвсем сам". Всеки си преценява какво иска от живота, какво го прави щастлив и дали си струва да рискува щастието си.
Много са сложни човешките взаимоотношения и човек цял живот се бори със слабостите си. Тези, които не се борят с тях деградират просто.
Има и много по-страшни неща от изневярата и предателството и Бог да ни е на помощ, за да ги преодоляваме. Все пак това, което не ни убива ни прави по-силни и всяко зло за добро;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: 9d8ac65f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От жана:
Мило хубаво момиче зашо в очите има толкова мнго скръб зарежи това не си заслужава о колко пъти са ме зарязвали.
Пу зая една жена и какво живота продължава, преглатни и погледни те мъжете са това не4 доразвити същества....
Искам да ти кажа че на 21 правих яко секс по часове.
Сега на 42 едва тре пъти с мъжа ми който ми е изневерил така, че не вярваи на сэълзи те са такивал тъпи овце имам много грешки това е защото съм грузинка. Мързип ме да ме ги порава съжелявам

 
  ...

...
преди: 11 години, 13 дни
hash: b89b4c5512
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката:
Номер 10, много ти благодаря за коментара! Сякаш пишеш за това, което се случи и с мен. Първата изневяра на моя приятел беше чисто духовна, но имаше история във времето, която предполагаше чувства от негова страна към момиче от неговото минало. Бяхме заедно две години когато това се случи, а начинът, по който разбрах беше изключително грозен, а той явно се беше постарал доста аз да не разбера. Не ми се навлиза в подробности, защото адски много ме боли когато се сещам. След като скъсахме и се събрахме, по моя инициатива.. , той сякаш се дърпаше от мен, а нещата, които бяхме преживели заедно, нещата, които си бяхме казали, не ми даваха мира, нито възможност дори да се опитам да го забравя. Вярно, прекалено рано се пречупих и му простих, но бях по-малка тогава и имах страшна нужда от него... След това последваха други гадости от негова страна, разпределени във времето през следващите 3 години до момента... И той ми обяснява в последствие как аз съм всичко за него и нямало живот без мен, а накрая какво? .. На думи отдавна не вярвам. Отново много ти благодаря за коментара (((:
Номер 11 - Жана - на теб също ти благодаря за написаното. Зная, че на моята възраст човек трябва да си живее живота, като в никакъв случай не казвам, че задължително това включва безразборен секс (((:, и трябва сега да се наслаждавам на свободата си, но как да го направя като сърцето ми иска само един човек. Как да се съглася, че е по-добре да си опитвам късмета при различни хора, че е по-добре да се наживея, когато всяка част от мен иска само едно. Трудно е да го обясня, надявам се, че ме разбирате. Сигурно някой ще каже, че тогава си заслужавам това, което ми се случва и че навярно с течение на годините ще си остана сама... Наясно съм, че ако сама не си помогна и не взема кардинално решение, никой не може да ми помогне... но само се опитвам да постъпя правилно...
Отново много се извинявам за неверотно дългия пост, благодаря на тези, които са имали търпение да го прочетат (: Хубав ден от мен за сега!

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 149816b686
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей авторката .
Пише ти едно също така разочаровано момче , което смяташе че е силно и безстрашно , че няма какво да го сломи . И аз така като теб след 5 годишна връзка , осъзнах че партньора ми не е това което се бе представял толкова години , въпреки недостатъците аз настина я обичах и съм правил хиляди саможертви които така и не оцени. Накрая най брутално ме използва и захвърли , след като ми се кълнеше в любов през измамни сълзи. Болката не отминава но на нейно място идва омразата и Payback .

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: 4d6aa5819b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От Авторката:
Здравей, номер 13! Какво да ти кажа... човек не избира кого да обича. Независимо разочарованията, любовта често остава. Аз се опитах да го намразя, защото знам, че не заслужавам такова отношение, но колкото повече се опитвах, толкова повече ме болеше и осъзнавах, че всяка част от мен все още го обичаше. Може би не си дадох достатъчно време да се откъсна от него. Опитай се да не губиш вяра, че съществува правилният човек за теб. Аз се опитвам. Дай всичко от себе си, грижи се, уважавай, за да бъдеш уважаван и тогава ще знаеш, че си обичал. Тогава и ще знаеш, че си живял. Ако човекът не го оцени... не губи надежда. Трудно е, но май само тя ни остана (: Успех от мен!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker