За необвързаните...самотните :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За необвързаните...самотните :)
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 11345 пъти
Добре... накратко. На 24 години съм, хубава, умна и забавна и самостоятелна, романтична... сякаш съм идеална. Поне аз си се обичам. (:D )И къде е проблема? Защо съм сама? Ако съм сгрешила някъде в миналия живот.. ок! Ама до кога?

Идеята ми е, как търпите или как бихте изтърпяли нещо подобно? Да сте сами дълго време? Примерно 2 години? Ако не съм влюбена се чувствам празна... Не мога да правя просто секс с някого, защото моралните ми принципи не го позволяват. Гледам по улците хора обичащи се... най-различни. Дори и хора, които са далеч не толкова привлекателни се гушкат, изразяват любов. А аз сама.

Съжалявам за изкзаването ми, но от яд, че съм сама вече ги намразих всички. Вече не ми пука дали ще съм наранена, искам просто да изживявам това чувство и ако може да е продължително. И моля ви, не ми говорете, че трябва да стана първо самодостатъчна на себе си и след това ще дойде... По-горе споменах, че съм самостоятелна (правя разлика), имам приятели, работа... излизам уж насам натам.
Забавлявам се и сама

Вие как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 128

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 36f52916dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   За малко да ме просълзиш.
Правиш съществени грешки, заради които можеш да съсипеш по нататъчния си живот.
Запомни, че любов не се чака, нито на готово, нито на заварено положение, тя просто се случва.
Много жени чакат именно това, нещо да се случи, да се влюбят в някой, който да им оправи живота. Истината е, че многото очаквания, водят до много разочарования.
Любовта би трябвало да е следствие от взаимоотношение между двама души, а не нещото което да ги събере в началото.
С това мислене, след връзка 1-2-3 години, ще си кажеш като повечето тъпи лейки "Е, не е било любов, някой друг ще да е".
Научи се да не ти е скучно сама, да се научиш сама да живееш и само когато не ти трябва патерица, може би ще можеш пълноценно да водиш нормални....

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb1c1b337
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ех, все едно описа мен, само че аз съм момче. На 23г. съм, уж висок, с подържано тяло. Редовно тренирам, излизам навън, по дискотеки, кафета. Студент съм, момичета много, но и аз както при теб съм forever alone :D Незнам, може би ще стане по-скоро от колктото очакваме :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2ecfbeeb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   И аз съм сам, но какво да направя? За всичко си има време и време..може би. И аз, искам да срещна добро момиче, като теб ама.... :)))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ee3fb3afba
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   на 28 съм и от много години съм сам. Какво ми е... само аз си знам. Твоето нищо не е...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87072d0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами просто трябва да промениш мисленето си, ако мислиш постоянно че ще си сама, това се случва, защото по този начин ти препрограмираш себе си и това ти се случва, а силата на мисълта е огромна, мисли позитивно на нещата, повтаряй си, че няма да си сама, че си красива, че всички мъже ще те харесват, и сама ще установиш, че когато си навън, започваш да привличаш мъжките погледи. Трябва да имаш нагласа, че ти си специална и ухажвана жена и това ще продължава да се случва. Вярвам че ще успееш. Целувки. КУПИДОН

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0a8a5a4110
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Любов не съществува. Не съм черногледа, но просто казвам истината. В това, че си сама няма нищо лошо. Намираш още едно соло и така без обвързване ще правите каквото си искате. Това чуство е много по - силно според мен, защото и двамата ще се чуствате по - скоро приятели отколкото двойка. А приятелството не се загърбва лесно... Както и да е ти си знаеш, съдбата си знае работата, има време не знаеш накъде ще те отвее вятърът. :D

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 30660de520
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Авторке, имаме същата съдба. :( И аз си мислех, че някакви грехове плащам от предишни животи. Гледам всеки си е намерил половинка, / радвам се за тях/, но ми се искаше и аз да си имам някого. Мисля, че просто любовта не може да се планира, тя просто идва внезапно само че при мен бързо си отива. :( Не съм грозна, не съм и тъпа, имам висше, единственото, което не харесвам в себе е височината/ 160 см съм, и това, че нося очила, както и да е нося и лещи, това лесно се коригира, но не мога открия корена на проблема заради който съм сама. :(:(:( Може би се нуждая от психолог, не знам вече.

Ето онзи ден се запознах с един мъж, беше много мил и симпатичен, поиска ми телефона и аз му го дадох, каза, че ще ми се обади, но ме излъга. :( защо ми дават някакви надежди и после бягат??? Чувствам се като идиотката на месеца, честно. :( :( :(

Поздравявам те с тази песен: http://www. youtube. com/watch? v=BPj6CMjUrDU

Pixie

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4cb181dc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Мило момиче на 28 съм момче, доста скоро научих нещо важно, няма любов. Жената до мен ми заби такъв нож, а предния ден ми обясняваше колко ме обича. Знаеш ли какви жертви съм правил за нея? Не незнаеш, само ще ти кажа че оставих здравето си за това момиче, сега съм добре но знам че травмите които имам след време ще ме съсипят и може в количка да ме оставят, а тогава човека за които съм го жертвал ще си живее някъде щастливо и няма да хае за това. Какъв е извода ли? Ще ти кажа, живеи, намери си човек до тебе, обичаи го, но никога не се обвързвай емоционално, защото рано или късно всичко и всички си тръгват, а когато си воюбена ще боли а ако си и емоционално обвързана ще ти се ще да умреш. Това е моят съвет любов и емоции са две отделни неща, даваи първото по много но второто го пази за най ценните си хора, това са маика, баща, брат, сестра защото те можеби са единствените които няма да си тръгнат и да те оставят и за тях си заслужава да страдаме, но не и за други чужди хора. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76a64fbd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Авторката: Благодаря ви на всички. Усмихнах се...
До номер 2 - Умишлено споменах, че съм си самодостатъчна. Просто искам да съм обичана, искам онези неща във връзката... понякога прекалено сладки, понякога сериозни... Това да си напълно самодостатъчен е изключително трудно да се постигне от обикновените хора. А ти искаш да ми кажеш, че си сам/а и си ок? Може би си го скрил/а някъде надълбоко това желание.
До номер 7 КУПИДОН :) - Благодаря! Аз съм позитивен човек принципно. Чела съм тайната и не позволявам УЖ черни мисли да ми тежат. Това, че съм описала така нещата във въпроса не означава, че плача междувременно и търся ножа... :D
Номер 8 - не мога това да го правя... :D
Номер 9 - Благодаря за поздрава. И нямаш нужда от психолог. Нито пък аз.
Как да спра да мисля за това не знам! Искам да спра и да си живея спокойно. Имах такъв период и точно тогава се появи един г-н, с който имах връзка 6-7 месеца.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e2228bbe24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке, просто при някои хора по-трудно се получава. Средата, в която се движеш също има голямо значение. Ако интересите и мирогледът са различни, положението се отежнява. Не си мисли също така, че свестни хора се срещат под път и над път. Голяма част от тези "влюбени" двойки, които виждаш на улицата, изобщо не се обичат. Както някой бе написал по-горе в коментарите, хората се събират заради интереси. Аз съм на 30 и също като теб в големи периоди съм бил сам. Знам колко е гадно, но от известно време насам вече почти не ми пука. Не знам дали се пречупих или е защото от три години поддържам сексуална връзка с една жена. Не се гордея особено от този факт, но ми омръзна да възлагам някакви надежди на кифли. Така поне знам, че нещата са ясни и не очаквам нищо.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b5058b9a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   И какво като сте хубави и привлекателни и с хубави тела трябва задължително да сте обичани ли? !
Всеки има право на обич, " Дори и хора, които са далеч не толкова привлекателни се гушкат, изразяват любов. "
Ами точно защото се мислиш за нещо повече от другите ще си седиш сама. Като си се обичаш толкова много, колкото си казала, стой си сама.
А ние ниските и кльощавите ще си се обичаме и ще сме си щастливи.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9ae95b8df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Вярвай в себе си и ще успееш, радвам се че не мислиш постоянно за това, това е сигнал,че нещата при теб се нареждат. КУПИДОН

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5f8e200133
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторке за това всичкото време от както си сама, колко пъти се опита да го промениш това положение? Направи ли си труда поне веднъж да поканиш някой мъж на кафе да се опознаете, да излезете заедно, отиде ли поне веднъж да флиртуваш и да изкушаваш със сексапила си някой мъжкар и после да го накараш да те изпрати до леглото, където да го накараш да заспи от изтощение след бурна любов. Ако чакаш чудо да се случи и се надяваш с висшето си образование, изгладените ти дрешки, скъпите гримове и всички останали фасадни преобразования да направиш някому впечатление, ще има да си чакаш... И аз всеки ден като отивам на работа постоянно гледам жени, добре изглеждащи, самоуверени, нагласени...без пръстен, чакащи, надяващи се но на какво? Някой да им снесе предложение наготово? Който търси намира, който иска му се дава, поискай си, пожелай бъди инициативна със съзнанието, че загубеното време никога не се връща. Какво ти пука дали е за една вечер и дали ще ти откажат или че човека, с който си разменила поглед не е на твоето "висше" ниво сред обществото, след като може да си щастлива с него? На комплекси ли трябва да робуваш и на холивудски предрасъдаци ? Бъди смела и зарадвай някой , бъди любовница, бъди изкушението и фаталната жена , мъжете сме такива, искаме мръсници, а не послушни манастирски девици.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 26af063c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Любов не се чака и търси нарочно. Тя идва, когато най-малко я очакваш и вече си сметнала, че нямаш нужда от нея. Клише, но е вярно. № 11 ме трогна. Жена съм, но на мен също ми забиха нож в гърба. И аз съм на същото мнение, което 11 е изказал. Пести чувствата си и ако можеш, изобщо не им позволявай да се пораждат.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aacf3b750c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Авторке,

Не може всички да са щастливи, сити, с два крака, две ръце, две очи, със слух и т.н.

Винаги ще има хора с лопата както се казва.

И аз съм досущ копие на тебе. И аз съм на 24 момче обаче. Обличам добре, имам добра професия, поддържано тяло, хубава коса и очи, добро възпитание и маниери, но явно ми е писано да бъда сам. Никога не съм си имал приятелка. От тинейджър съм искал и съм си мечтал всеки ден да намеря любовта на живота си но уви не съм успял до ден днешен.

Ходил съм по салса танци с надеждата да намеря там момиче и не се е получавало. Ходил съм по барове и заведения и съм се опитвал и там и пак не се е получавало. Даже на работното место съм опитвал да се обвържа с няколко момичета, които са ми харесвали и пак не е ставало нищо.

Преди няколко месеца се примирих. Казах си явно съм приспаднал от тази група хора, които не трябва да си имат половинка в живота. Съдбата щом така е решила то имам ли силата да я променя? Явно не. Загубих всякаква надежда (нещо, което си мислех, че никога няма да стане). Спрях даже да мечтая - нещотото което ми доставяше една не толкова истинска топлина, но достатъчна за да изпитвам нещо хубаво с някой, било то само в собственото си съзнание. Предадох се изцяло.

Как се справям с това питаш ти? Ами не мога да кажа, че ми е трудно. Не мога да кажа, че ми е и лесно. Общо взето се опитвам да не мисля за това. Опитвам се да си запълвам иначе сивото ежедневие с други работи от сорта на музика или някое ново хоби, нещо което ми е интересно, нещо което като захвана (нематериално) ще бъчкам и ръчкам и цялото ми внимание ще бъде насочено в него. Както по горе споменах вече и не мечтая. Не си използвам въображението и съзнанието, прожектирайки живота ми с някой друг. Като вида хубаво момиче на улицата просто избягвам да го гледам. Опитвам се да се настроя на именно тази вълна/честота на непокизъм и безразличие, която най добре би ми помогнала да се справя с реалноста а именно както по горе един пич спомена - to be forever alone.

Поздрави

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76a64fbd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Номер 14, нямам такава висока оценка за себе си! И много добре знам, че всяко същество трябва да бъде обичано. Просто за момент се подхлъзнах и завидях може би. Не ми разбра идеята изобщо ;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76a64fbd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторка: До номер 14 - Освен това говорех за себе си според приетите убеждения, според това което се налага! НЯКЪДЕ ДА СЪМ СПОМЕНАЛА, ЧЕ ЗАКРЪГЛЕНИТЕ ЖЕНИ ИЛИ МЪЖЕ СА НЕПРИВЛЕКАТЕЛНИ? !
За мен няма грозен човек!
Аз също съм ниска и клъощава ;) Привлекателно, а?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2788afe148
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Интересно, аз съм отчаяно вярваща в любовта и смятам, че е тъжно, когато човек загуби вяра в нея, но причината затова са връзките ни или нещо, което сме видяли, нещо което сме чули, или нечие чуждо страдание, което ни е докоснало, но аз мисля, че не вярваме в любовта само до момента, в който я срещнем... Всеки сам я усеща и познава по даден начин.... Идеята е, че тя не идва, когато ние искаме, нито когато сме готови за нея (или си мислим така)... тя просто идва и тогава ние може да сме в идеална връзка и да изберем неидеалната любов, а може и да е обратното, но не трябва да се съжелява в този живот за нищо, трябва да оценим, че всяка грешка и всеки човек ни е направил по-силни, така че това е трябвало да стане... Това и към авторката и към няколко човека, които бяха писали по-горе :) Извинявам се предварително, не ме мислете за сляпо вярваща, аз съм просто вярваща, а любовта е само част от нещата в които вярвам :) Целувки :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76a64fbd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   От авторката до номер 11 - Мисля, че все още не си простил. Надявам се да срещнеш половинката си :) Само не трябва да спираме да вярваме. Въпросът е дали наистина идва, когато не я очакваме, любовта?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1f517b65f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Мили мацки, имате си задник, за какво ви е още един?

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 06f811d24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Влизам в този сайт и чета теми като тази, за да се надъхвам колко прекрасен е живота и как отнякъде ще изскочи Жената... Няма проблем! Ще си намериш някой, който сякаш е идеален (т. е. ще е като теб) Колкото по-близо до идеала си ти, толкова по-близо ще е и той. Ще се отвратиш от него (такова съжителство винаги е трудно) и ще попаднеш на твоята пълна противоположност. Тя ще ти допадне като поведение въпреки че ще се чудиш как си го избрала, понеже се различава значително от този, когото си визуализирала в главата си. В наши дни има една истина - красивите, богатите, мускулестите (тези три групи) могат да се влюбват, защото имат голям избор. Останалите търсят подходяща половинка, защото не могат да си позволят луксове. Може да си почти идеална, но явно другите не те оценяват така. А това значи, че не получаваш гореописаните привилегии, защото те се отпускат от обществото. Лоша практика, но не се е намерил някой, който да промени статуквото и да им отнеме въображаемия скиптър, който размахват, докато определят кой става и кой - не.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: df077a07be
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Много добре те разбирам - на 42 съм и съм самотен. Не съм имал връзка. Самотата убива (буквално) бавно НО определено по-добре сам отколкото с някой, "само за да не си сама"

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 05d338e7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Здравей, аз съм на 27 и още съм сама с единствената разлика, че ти поне си имала преди връзка, а аз съм нямала никога.. Какво ми е аз си знам.. и не, не съм някоя кифла или грозотия, макар че всеки има право да бъде обичан.. Не знам защо така се получава, но аз и не излизам много, по-срамежлива съм, а най ме заболява когато гледам как на моята възраст хората вече си имат дечица, семейство, работа.. аз сама, ти поне на работа ходиш, аз не. И какво да ти кажа-вече съм се примирила.. да не кажа тотално, че съм се отчаяла, но натам съм.. На 27, а все сама.. болката не може да се опише с думи, не знам други има ли като мен, но като чета сигурно има и какво да правя също не знам.. може би вече съм станала асоциална.. Защото имам и малко страх от непознати хора, какво да кажа, желая ти да си щастлива и да си намериш партньор в живота, просто анонимно е и реших да ти споделя мъката си.. авторке има от лошо по лошо, тъй че късмет и горе главата! (:

Самотна

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76a64fbd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Авторка: Знаете ли какво? По една или друга причина всички тук имаме подобен проблем, щом сме в този сайт. Ще дойде тази любов, защото не знам дали ме разбира! :D
До "Самотна" - Започни да излизаш и някъде там ще срещнеш някого. А аз може би трябва да сменя средата. Аз не съм се отчаяла, но спирам. Наистина. Ще отдам вниманието си на др. неща и хора. Избирам да съм щастлива и без някой... Успех на всички ви!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f5ad11f2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Наслади се на мисълта от неизвестното, това което наближава.. но не знаеш какво е :))))

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 21317e6989
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Ми то и аз съм към 30-те вече и всички си имат приятелки и връзки, аз пък като нямам си чакам. Вече излизат по двойки навън и си гостуват и накрая ме изоставиха тези защото аз нямам място в компанията им.. Така че това е живота, даже и не търся обяснение защо не ме търсят за кафе.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 05911ec259
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Щом някой си признае, че не е урод, умен и доволен от себе си винаги се намира някой като 14 да се обиди. И под ''урод'' наистина разбирай ''урод''. Мазна коса, ужасна неподдържана кожа, 20 кила отгоре, пот, която се надушва от 3 метра, грозни дрехи, това те прави урод.
пс:Чети по-добре занапред темите за хората с ниско самочувствие, явно там си силна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bb2eb43233
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Аз съм на 27г и също съм необвързана. До сега не съм имала връзка. Имала съм петима сексуални партньори, но всичко с тях е било само и единствено секс. Отдавна се примирих с положението и си дадох сметка, че май май не искам да се обвързвам. Обичам свободата си и личното си пространство и не бих могла да го деля с някой друг. Не си представям да лягам и ставам до един човек, в едно легло, да си звъним постоянно, да сме заедно във всичко... Просто не е за мен! Работя, живея самостоятелно, излизам, срещам се с хора, но съм щастлива, че си имам своето място, което си е само и единствено мое. Леглото си е само мое и си лягам спокойно в него, без някой да ме побутва и похърква. Наслаждавай се на свободата си. Излизай, срещай се с различни хора, забавлявай се, прави секс, практикувай хоби, танцувай, но уважавай и пази свободата си.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b5042b4f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Мацка, и аз съм така. На 21 съм, много се харесвам, имам страхотна визия, тренирам редовно и изграждам едно доста добро тяло, много интелигентен, на моменти луда глава, обичам да се забавлявам, уча висше, дори с бизнес се занимавам, мога да постигна квото си искам, но опре ли до жена - "ама аз те харесвам просто като приятел", "ти не си мой тип", "аз харесвам друг" и така нататък... После реват, че имали нужда от добър човек, който да ги подкрепя и обича? ! Но мен не забелязват... Същност, искаш ли по някакъв начин да опитаме да разменим контакти? Много бих искал да се запозная с човек като теб. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8fd97ad00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Не разбирате ли, че нямате никакъв подход към жените. Основно проблема идва от мисълта. Като мислиш, че си самотен ами да прави сте самотни сте и ще останете така докато умрете, ако не промените мисленето си, защото привличате още самота. Има ги заложени законите на живота в доста книги въпроса е дали ще отсеете житото от плявата - книги от типа тайната, подсъзнанието може всичко и т. н. Може да прочетете малко и да откриете проблема си. Хилавите момченца, невзрачните успяват да си уредят момиче дори и секс, защото вярват в себе си въпреки това.
Не познавате психологията на жените. Жените имат съвсем различно мислене от мъжете.
Zake

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87072d0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Ами точно така е Zake, силата на мисълта е огромна, споменал съм за същото в коментара си по горе/комемтар номер 7 КУПИДОН.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 105090501f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Авторке, чувствам се като теб и знаеш ли какво вече започвам да се примирявам. Просто ми омръзна! Омръзна ми от несполучливи опити, от хора, които не знаят какво искат и от такива чиято цел е единствено да те вкарат в леглото си. Да, самотна съм! Да, да бъдеш една от малкото необвързани в обкръжението си не е най-приятното чувство, но какво да се прави...
До скоро вярвах, че някой ден ще открия това, което търся, човекът, който ще ме обича, разбира и аз ще му отвръщам със същото... Е, вече не... и не казвам, че е невъзможно. Напротив възможно е... Има я онази голяма любов, за която четем в книгите и гледаме във филмите, имам няколко такива примера около мен и може би това е най-страшното. Може би това е, което ни кара да страдаме е, че виждаме щастието около себе си и не се иска и ние да се докоснем до него. Но кой не иска? И не ме разбирайте погрешно, радвам се за всички тези хора съвсем искрено, но в същото време виждам и другите – тези, които са сами, отдавна преминали възрастта, в която е трябвало да се установят, да създадат семейство...
Така е, животът е щедър към едни и доста по-суров към други. На някои хора не им е писано да намерят своята половинка и това е... Може би и аз съм от тях и се старая да свикна с тази мисъл да съм си самодостатъчна, трудно е понякога, но се уморих наистина... На някои хора може да им се стори смешно това изказване на момиче, което е на 22 години, но просто вече толкова много се настрадах, че загубих надежда... И все пак пожелавам на всеки от вас да намери човека, който ще го направи щастлив :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8fd97ad00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Купидон
Закона действа дори да казваш НЕ. Грешно е да мислиш: Аз няма да съм самотен, защото ще привличаш точно това още и още самота. Правилно е да мислиш, че си с новия човек и чрез визуализация да усилиш ефекта. Повечето хора са скептично настроени, но на мен изобщо не ми пука като искат да живеят на автопилот да продължават и после се чудят от къде произтичат всичките им проблеми.
Zake

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87072d0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Точно така е. Поздрави. КУПИДОН

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d802688743
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   "сякаш съм идеална. Поне аз си се обичам" добре. Това ти изречение много ми напомня на една участничка в мега-престижното шоу "Мис България". Беше от ромски произход, хаха. Тя казваше, че е просто идеална и не знам си какво. Оттогава хората, които си слагат самооценка си ги представям по един доста смешен начин.
Не се оценявай сама, остави другите да го направят. А те явно са го направили и точно това е причината да си самичка.. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8fd97ad00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Купидон успявал ли си с тези техники да върнеш старо гадже?
Zake

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 93c2789469
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Знаеш ли? Много хора или по-точно жени, разбират под "хубава" натокана кифла със сто тона грим и топирана коса като телевизор. Много хора разбират за "умна" момиче, което взема участие във всеки един разговор, независимо дали приказките ? са верни или просто "бращулеви" глупости, колкото да се изяви. Много хора разбират под "романтична" момиче, което отива и в първия клуб се забива с някой пич, което ти потвърди в историята си, шептейки му мръсни думи.
Съдейки по твоето самочувствие, което никога не съм намирала за добре, мога да отбележа, че си повърхностно момиче, което си мисли, че всички се прехласват по нея.
Почти напълно сигурна съм, че не си поне едно от нещата, които изреди.
Огледай се! Няма да си намериш приятел, ако продължаваш със това самочувствие. Не казвам да си хипер свита. Просто усещай, кога самочувствието ти прелива чашата и е излишно. Няма да намериш сродна душа, ако само седиш и чакаш някой да те заговори или покани на среща. Постарай се малко! Покажи, че си образована млада дама. И нямам предвид да си толкова самовлюбена и да ръсиш "бисери" от сорта "сякаш съм идеална".
Това е от мен. Искрена да бъда-възмутих се. Бива, бива да си наперен, ама чак толкова...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c1e35dc527
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Явно цял свят има този проблем :D Тук има много по-млади от мен хора, които са се отчаяли. На 22 преживях кофти раздяла, която ме научи на много неща. Нито веднъж, обаче през това време аз не съм казала, че няма любов. Напротив! Бях се засилила с голяма скорост напред страдайки си. Вярвах силно. Сега се плаша, защото.. не знам. Просто се стреснах. Някакъв въпрос изникна от мен "Ами, ако остана сама завинаги? "
Авторка

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 481b752ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Хора мисля, че това със закона на привличането работи. От няколко месеца преди лягане казвах една молитва на Дорийн върчу за намиране на сродна душа. Представях си как съм с този човек, почти всяка сутрин и вечер.. и едно онзи ден буквално ми се натресе един мъж, все едно падна от небето. А целият ден ми беше адски объркан, сякаш цялата вселена работеше против мен, за да не хвана автобуса по-рано. Изпуснах абсолютно всички видове транспорт, дори се разминах с приятелката си, с която имахме среща, дали всичко това е станалo, за да срещна НЕГО? Странното беше, че веднага ме заговори, а това не се случва често, покани ме на кафе и ми поиска телефона, но не ми се обади. Сега ми е много гадно, изпусках ли го, как мислите? Какво да направя, за да ми се обади, а май го харесвам// :/// не мога да си го избия от главата. :(

Lolo

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b5c0672818
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Аз съм мъж на 25 и не мога да проумея как е възможно жена на 24 да не е обект на свалки. Възможно е да не си достатъчно социална, което значи че трябва да работиш в тази посока. Иначе и аз съм като теб от вече 2 години и половина... ама аз освен че не съм много социален съм и малко претенциозен тип, дори момичета са ме сваляли (смятам вече да свалям критериите, щото от претенции накрая няма да намеря някоя дори частично подходяща и ще стана като тез девойки дето умират чакайки принца на бял кон). Жалко е, че не може да разменим контакти, доколкото виждам не позволяват. Затова ти пожелавам успех!

до номер 33: и аз така мислех преди да се обвържа за 2 години. Отначало дори се чувствах някак притиснат, обаче останах с момичето заради секса (признавам си). В последствие обаче се влюбих в нея и ми беше много приятно примерно някоя вечер просто да се гушкаме и да гледаме филм и такива едни леко сладникави неща, по които си мислех че никога няма да си падам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87072d0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Старо гадже не съм си връщал, защото не съм искал, но ново винаги съм привличал, просто се усеща как жените те харесват.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87072d0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   Старо гадже не съм връщал, защото не съм искал, но ново съм привличал, просто се усеща как жените те харесват. КУПИДОН

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b546ad0540
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   от Авторката: До НОМЕР 42 - Пълни глупости!
Опитах да се опиша и всичко това на майтап. Имам проблем с увереността, т. е. нямам я. Хубаво момиче съм и не съм кифла, нито съм мег умна. Нямам онзи вид, който повечето си представихте. Умишлено добавих смееща се емотиконка. И срещат се някакви ухажори, но нищо сериозно. И не търся идеалния, а онзи, който ще ме обича и който аз ще обичам. Все ми е едно дали е плешив, пълен или каквото там решите, че не обичате в мъжете. Великия ми въпрос беше как се справяте с това. А ако не бях описала горе долу как изглеждам си представям коментарите тогава какви щяха да бъдат.
За прочелите (явно има нужда отново да им се повтори) и не прочелите - > нямам такава висока оценка, каквато си представихте! Благодаря за вниманието!

До номер 47 - :))

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 63728cbf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Много хора имат проблеми с любовните отношения. Някои се отказват, други се борят, но факт е, че повечето от проблемите съществуват, защото хората масово не знаят какво е това любов. Виждам, че авторката бърка нещата, а и не само тя. Влюбването не е любов, дори и когато е съставна част от нея. Това са различни неща. Факт е, че много жени не търсят любов, а търсят чувството на влюбеност не съзнавайки сами как попадат в капана, който води до повтарящо се нещастие.

"Ако не съм влюбена се чувствам празна" - Търсенето просто да се изживее "чувството" е възможно най-погрешният начин на мислене. Да се търси някакво чувство да се изпита и от там да се изхожда за любовта е пагубно. Да не говорим, че влюбването, което авторката търси и бърка с любов е до време. Това са бушуващите хормони като серотонин, окситоцин, тестостерон, допамин и др., които се отделят към даден човек определено време. Учените доказаха, че мозъка на влюбения човек реагира напълно еднакво, както ако се е дрогирал с кокаин. Авторката изпитва "наркотичния" глад, защото хормоните отделящи се по време на влюбеност я "карат" да се чувства прекрасно, буквално мозъка е надрусан и се чувства на седмото небе.

Обаче не може да се разчита, че "пеперудите" ще са винаги там. А разсъждението, че това е любов и щом пеперудите изчезнат, то значи и любовта си е отишла е меко казано елементарно мислене, което говори за липса на знания относно същината на любовта. Няма как човек, който не знае какво е любов да я срещне и да бъде щастлив. Това е все едно да стреляш с пушка с вързани очи и да разчиташ на успешен улов. Ето откъс от една книга, там добре са написали нещата:

"Има много начини, по които човек се оставя да бъде ръководен от инстинктите си. Никой не го учи да се грижи за емоциите и въображението си, така както го учат на физическа хигиена, нито пък му се казва, че трябва да взима уроци по любов. Обикновено любовните чувства и страсти между мъжа и жената се оставят да потекат и да се слеят и двамата се отдават на удоволствието от усещанията си. Резултатите от тези изживявания често съвсем не са задоволителни и това се потвърждава от високия процент на разводите и разделите.

Хората не познават истинската любов и по тази причина едва ли са способни да постигнат очакванията си за щастие. Любовта е една от основните потребности на човешкото същество, затова индивидът се опитва
да се осъществи чрез този нагон. На практика обаче тя може да се окаже един от главните източници на мъчителни изживявания за индивида, създаващ задръжка, която поражда нещастие, агресивност и самотност.
Онези, които успяват на дело да постигнат истинската любов, наистина са малцина.
Ако анализираме днешното състояние на любовта, на преден план изпъква неспособността на индивидите да обичат. Те претърпяват неуспех поради невежеството си и заедно с партньорите си внасят в съюза между двамата тежкото бреме на предразсъдъците и неверните представи.

Хората не знаят какво е любовта, поради което представите им за нея са причудливи и егоцентрични. В зависимост от силата на илюзиите си, двойката в сравнително кратък срок преживява разочарование, защото любовните фантазии на двама та често са различни. Когато фантазиите съвпадат, връзката по-трудно се разрушава. Процесът е по-бавен и по-болезненен.

Човек трябва обаче да разгледа и степенува по важност мотивите си и да осъзнае, че не може да търси в любовта начин за разрешаване на проблеми. Истинската любов трябва да бъде неегоистична, иначе ще се превърне единствено в средство за манипулиране на другия с цел да се извлече лично удоволствие. Индивидът в този случай възприема само външна поза на влюбеност и я използва за преследване на собствените си интереси без да се съобразява с другия.

Обикновено когато един мъж или една жена търсят
партньор, мотивът не е любов, а надежда, че ще намерят човек, с когото може да създадат любов. Индивидът обаче не разглежда такава връзка от гледна точка на значението на любовта, а от гледна точка на личните изгоди, които ще
извлече. Сексуално удовлетворение, избягване на самотата и чувство за тревожност, икономическа сигурност - това са някои от най-често срещаните мотиви както при мъжете, така и при жените. Има и случаи, когато хората се стремят към любовта заради самата нея с цел да задоволят някаква романтична фантазия, откъсната от действителността, без да имат представа какво ще се случи след първоначалната фаза на романтичната връзка. Те се стремят единствено да изживеят любовна фантазия без конкретно определение.

Докато мъжът желае "свръхжената", жената от най-ранно детство се привлича от образа на "прекрасния принц". Материал за бляновете й предоставят романите, киното, телевизионните филми и списанията. Търсенето на "прекрасния принц" може да стане причина жената да пропилее целия си живот или да се отдаде на проституция в преследване на бленувания идеал. Когато почувства влечение към някой мъж, тя е готова да се закълне, че е намерила идеала си, но щом се разочарова, започва да вярва, че е сбъркала и решава да поднови търсенето. Скоро такава жена отново е запленена от някой краткотраен заместител. Когато остарее и наближи краят на живота й, тя понякога разбира, че е преследвала призрак и че това безплодно търсене й е отнело спътника от плът и кръв."

"искам просто да изживявам това чувство и ако може да е продължително" - no comment.
Авторке, ако искаш да срещнеш човека и по важното да задържиш "любовта" , то сериозно трябва да си смениш начина на мислене, преследваш миражи и самите те дори и постигнати за даден момент не водят до любов.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d3c5338fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Авторке, много злобни хора има в този сайт, по-добре не пиши повече, сблъсквала съм се.. , и аз като теб търся имено това-човек, който да ме обича, не толкова идеалния, защото такъв няма. Но хората са свикнали да оплюват и критикуват, не да дават мнение по-конкретния проблем. А ти всъщност проблем нямаш-всичко ще си дойде на мястото-бъди по-търпелива и вярвай, успех!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b546ad0540
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   K-Man, защо си мислиш, че не знам какво е истинска любов? Нима ти знаеш, като ми копираш някакви цитати и ми публикуваш медицински обяснения.
Не ми е бедна културата. Вкъщи имам лекар и съм наясно с това, което каза.
Разбирам безусловната любов, чистата, святата. Тази, която крепи, подкрепя човека. Вярност! Създаване на семейство. Едно цяло и едновременно две различни души.
Това се постига трудно.
Изчела съм много такава литература.
Авторката. ":)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9ae95b8df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Специалистът Kman по всичко пак се изяви.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d0e14cee1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

57.   Аз дълго време бях сама, докато един си казах, че трябва да променя това положение и реших да стана по-отворена към хората, да ги допускам по-близо до себе си и да си говоря с личности, с които по принцип не си говоря. Същият ден се запознах с настоящия ми мъж. Заедно сме от 5 години и сме много щастливи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 63728cbf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

58.   Авторке, аз съдя от твоите постове по това което пишеш и от там съдя какво знаеш, няма как по друг начин да преценя тук. Естесвено аз изобщо не твърдя, че знам всичко за любовта, това е невъзможно. Но поне това което знам/ което си мисля, че знам/ колкото и да е то, мога да го споделя, не налагам мнение. Който иска може да си извади нещо полезно, а който не иска просто може да пропуска коментара.

"Създаване на семейство. " - Любовта не значи създаване на семейство. Семейства създават много хора по сметка или други лични облаги и това не е любов. Любовта съществува и без да се създава семейство. Семейството не гарантира изобщо, че двамата се обичат. Да не споменавам колко двойки не се търпят и остават заедно заради децата, от страх от самота или финансова изгода.

"Едно цяло и едновременно две различни души" - Невъзможно е да има любов, когато има "едно цяло". Любов има между два отделни полюса, а не при тяхното единство. Всяка от страните в този неуспешен опит за любов губи индивидуалност, свобода, достойнство и
честност. Това не означава двамата да нямат еднакви интереси и цели, което е много важно да имат.

"Вярност! " - Това е огромна тема, по-добре да не навлизаме там. Има достатъчно теми тук в сайта за изневярата. Само ще спомена, че физическата вярност не е доказателство за любов изобщо.
"Верността обикновено се разглежда като физически
"монопол" - всяка страна предоставя на другата
изключителната сексуална употреба на тялото си.
Междувременно скритото недоволство разпалва въображаема и емоционална изневяра. Структурата на псевдолюбовта се основава главно на всички онези неща,
които са физически контролируеми или видими, без да държи сметка за вътрешното същество. "

Номер 56 /предполагам жена/, в сайта може всеки да се "изявява". Щом не разрешава вашата особа, то направете един списък на кой разрешавате да се "изявява" и на кой не и така ще знаем тук кой може да пише и кой не.
А и изобщо да не би някой насила да те кара да четеш коментарите които уж не искаш? Кой е той, е сега ще му се скарам.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c1e35dc527
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

59.   От Авторката: K-man, как може да смяташ, че създаването на семейство е предимно по сметка или по други облаги? Та нали това е смисъла? Любовта към семейството? Е, как да го създам, като никой не се появява? :D
Да те разбирам ли, че смяташ, че любовта съществува при противоположностите? И с това не съм съгласна.
Всъщност, никъде не видях твоя отговор на въпроса какво е любов?
Макар да не е много по темата.

До номер 57 - Може би това е един от проблемите ми. Когато харесвам мъж, аз не се държа отпуснато, свободно, както с другите, които не ме привличат. И оставам в нищото. Нито чута, нито видяна. Пак не много скромно изказване, но това ми е опита. Когато се отпусна и бъда естествена пред мъже, които не харесвам често се случва да се влюбят в мен...

 
  ...

1-50 от 128
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker