Нямам желание за живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нямам желание за живот
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3046 пъти
Не знам защо, но напоследък нищо не е както трябва. Предполагам, че всичко е заради факта, че всеки преминава през определен етап на развитие - на 15 съм, момиче... вероятно това е една от причините... пубертет (както биха казали повечето).

Та да се върна към темата - нямам желание за живот. При самата мисъл, че утре ще се събудя и ще съм все още жива, ми се иска да се разрева. Не ми се живее, а не мога да направя нищо по въпроса, защото ме е страх. Всеки ден се надявам да вземе да ме сгази нещо, но... от къде такъв късмет...

Иначе, живота ми е сравнително добър. Ако погледнем от материална гледна точка, но иначе - чувства, настроения... не е добре работата. Имам приятели, но няма човек, с когото наистина да мога да споделям всичко. Вече не съм толкова близка с мама, а с тате никога не съм била. Преди бя хи по-близка с приятелите си, но вече не се доверявам на никого. Не че не им имам вяра, но просто не мога да споделя неща за живота ми, на хора, които познавам. Най-много да ме помислят за луда.

Напоследък нещата, които най-много ме дразнят, очудващо не са свързани с малкия ми брат (за когото бях пуснала друга тема), а с факта, че един ден си позволих да ям сол (повече от обикновено) и сега шибания ми организъм задържа вода. С 1 - 1, 5 кг отгоре съм в рамките на един ден и не мога да се върна обратно до килограмите, които бях. Ям два пъти по-малко калории, от колкото трябва да ям, така че няма как да кача килограми, след като винаги ям по-малко от колкото трябва. Т. е. няма какво дурго да е освен вода. Другите вероятно няма да забележат прословутия един кг, но мен ме дразни и ме кара да се чувствам зле. Цяла година ям на половина (вече свикнах и не ми е проблем, де), успях да съм толкова кг, колкото искам и сега какво - всичките шибани усилия отиват на вятъра! Слаба съм, най-накрая. С 6 кг под нормата (и се гордея с това), но въпреки това, не съм няква анорексичка, клоня към нормалното... не нява супер слаба (каквато донякъде искам да съм). Но този 1 кг продължава да ме побърква.

Отделно от това... хммммм, има ли нужда да споменавам. Forever alone guy... имам чувството, че винаги ще съм сама. Не очаквам момчетата да ме харесват (имам реална преценка за себе си), но просто ми писна да съм такава каквато съм. Аз не се приемам, а какво остава за останалите. Винаги ще съм си сама. Каквото и да правя. Това също ме побърква.

Но естествено, че на никого не съм казвала подобни неща. Не искам да занимавам хората с проблемите си (които вероятно ще се сторят супер тъпи на всички). За всички аз съм просто тази, която е добър приятел, на която можеш да разчиташ, която винаги помага при нужда, аз съм щастлива, винаги усмихната (или поне в повечето случаи), но ми писна да се преструвам на щастлива. Нямам повече сили, не ми се живее. Не искам. Не ми се занимава да живея. Живота и без това няма смисъл. Уча, изкарвам добри оценки. И за какво се мъча - за да си намеря работа и да работя цял живот. И кога ще имам време да живея - когато се пенсионирам и съм супер стара и няма да мога да парвя нищо. Колко обнадеждаващо. Писна ми.

Дори не мога да си формулирам темата, до такава степен съм отчаяна. Искам да кажа още неща, но не мога и аз да разбера точно какви. Някакви там чувства, които не мога да опиша, които ме убиват и разяждат отвътре. Самотата е нещо отвратително. Няма с кого да си говоря. Никой не ми е толкова близък. Всяка божа вечер заспивам плачейки и за какво - за някакъв си шибан живот, шибани килограми и шибани взаимоотношения с противоположния пол. Няма да стана кифла, просто за да си намеря гадже, но и алтернативата да чакам принца на бял кон, който за разлика от повечето момчета да не мисли само и единствено за ебане, не е особено по-добра. Ще си умра сама... това е. Само дано да е по-скоро, че нещо бъдещето не ми звучи обнадеждуващо. Ама въобще.

След тази тема, която прочетохте, тази безсмислена тема, на която едва ли сте схванали смисъла, поради простата причина, че всичко е много разхвърляно и не добре формулирано ми остава само да чакам някой да напише отговор, в който или ме псува, или ми казва, че съм лигла или и аз не знам... Благодаря все пак за отделеното време.

Предполагам, ще видите защо не мога да споделям такива неща с хора, които познавам - само погледнете коментарите (негативните коментари)...

Както и да е, късно е, спи ми се, мозъка ми не работи... съжалявам за... тази отвратителна тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: f4394ea70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ми разправяше навремето, че който искал да мре - всъщност искал да се жени.
Дано и при тебе е така! :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e01fe7d1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, кака съм ти с доста години, обаче и аз се чувствам по същия начин! Уж има хора около мен, а съм самотна защото не мога да споделя с никого, работата... толкова е еднообразно всичко! Сиво ежедневие, ден след ден, след ден... от вкъщи на работа и обратно и така до безкрай! Никаква светлина, никаква надежда... единственото, което ми е останало е чувството ми за хумор. Хиля се, че сигурно ще свърша като някоя луда баба заобиколена от 20 котки. Обаче не е смешно! Защото знам, че наистина ще свърша така! Обаче, знаеш ли и да умреш не е решение, това е бягство и е за слабите, а аз съм силна и няма да позволя на ш... я живот да ме пречупи! Ще плача, но няма да избягам! Та какво да те посъветвам? Като не мога да измисля решение и за себе си. Освен да се опитваш да си вечно заета, така хем нямаш време да мислиш, хем вечер си като труп и можеш да заспиш, защото ако имаш и проблеми със съня тогава е още по-зле. Лежиш цяла нощ с отворени очи и не можеш да спреш сълзите. Та дано поне можеш да спиш! И ако това е някаква утеха, не си сама. Толкова много сме като теб! Само дето на теб ти казват тийнеджър, а на мен отчаяна съпруга, обаче разлика няма.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 034e0c2564
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Започни да си правиш чай от жълт кантарион, тои е природен антидепресант. Започни да бягаш в парка или във фитнеса. Спорта дава хормона "Допамин", който ни кара да сме щастливи.
Не търси щастие в дискотеките или питейните заведения, няма да го намериш там.
Разхождай се на слънце, то пък дава мелатонин, хормона на щастието.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4f184bcc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ех момичета да ви познавах аз нямаше да ви оставя да стоите в форуми със самоубиствено съзнание ебааго що за мъже има около вас нима няма някой който да ви бъде опора и да ви подкрепя

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8af01c69ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, и аз съм момиче на 15, 10-ти клас съм, защото съм тръгнала 1 година по-рано. И аз преди време, някъде 7-ми и началото на 8-ми клас се чувствах много кофти, все бях депресирана и т. н. Нямах самочувствие. Не може да се каже, че имах истински приятели, а и отделно имах проблеми с учениците в старото ми училище, тормозеха ме от 5-ти до 7-ми клас, учителите също ме намразиха тогава. В 8-ми клас бях много затворена, но срещнах най-добрата ми приятелка и се промених много, към по-добро. Трудно се отпуснах, около почти година ми трябваше. Сега двете се сприятелихме с други момичета в училището, по-голяма групичка сме и така. Промених се много, защото и започнах април месец 2012 да спортувам, всяка вечер правя упражнения, наподобяващи танци по 40 минути, вървя много пеша, разтоварващо е и много полезно, правя и коремни преси и т. н. Вече започнах да обръщам повече внимание на себе си, намерих си хобита.. може да се каже, че доста момчета вече ме заглеждат, а преди... нито аз се харесвах, нито околните. Предполагам, че просто ти липсва добра приятелка.. може и да я срещнеш, ако изглежда добър човек като я поопознаеш малко, може и ти да започнеш малко да се поотпускаш. Почни да спортуваш нещо, намери си някакво хоби, просто прави нещо, което ще ти харесва. Например аз обичам да се гримирам, да спортувам, по едно време ми беше хоби да превеждам разни истории от английски на български и да ги поствам в разни сайтове.. просто, ако толкова не харесваш нещо в себе си, опитай нещо ново, опитай да промениш това.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e1114f4672
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторка: Аз по принцип ходя и на фитнес, ама трябва пак да се запиша, че ми изтече картата. Ходя и много пеша (слизам 1 спирка по-рано от автобуса за училище), като излизам също хода пеша. Само за големи разстояния ползвам автобус. Иначе, благодаря за коментарите. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6c963df059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей мило момиче :)

Обърни внимание на това, което ще ти кажа. Ти наистина не съзнаваш какво правят хормоните в теб. Отегчена си. Нормално е. Ако смяташ, че с майка ти сте отдалечени, защо не опиташ да се сближите? Излезте в някой парк. Направи й палачинки, нещо което тя обича.
И сега... ако често мислиш за края на живота си не е добре. Говори за психически проблеми. На тази земя си поради ред причини.
Защо се отчайваш? Преди да правиш нещо отчайващо, моля те помисли как ще нараниш близките. Стегни се и започни да се бориш както правят повечето хора. Много е лесно да си отидеш от тук, да се отървеш. Мързи те, ама ще трябва да го живееш тоя живот. И аз бях като теб.
Има причина да си тук и това ти настроение може да се оправи. Може би с хомеопатия. Поговори с майка си. :) Имах случка, когато на 22 години скъсах с дългогодишната си връзка и ми беше много криво. В продължение на няколко сутрини не знаех защо се будех. Мислех си, че няма смисъл. Обаче си казах на пук на болката и на всичко онова, че ще остана, за да видя какво ме очаква следващата година. За един ден могат да се случат толкова неща яки, камо ли за година. И така после срещнах невероятен мъж, ходихме в Париж и ще се женим другата година... Животът е приказка. Ти помисли как ще го виждаш. Усмихвай се всяка сутрин пред огледалото! :))
Стейси 24г :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: edebdbfb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Разбирам те. И аз имам подобни проблеми. Живота ми не е никак интересен като цяло. Сутрин ставам, отивам в училище, развявам се със фалшивата усмивка цял ден, прибирам се вкъщи, уча цял следобед, излизам да се видя с някоя приятелка, прибирам се, лежа си в леглото и плача, спя за около 30 минути, ям ако мога, лягам да спя пак и всичко отначало. Постоянно чакам нещо хубаво да ми се случи и то никога не се случва. Е, писна ми да чакам вече. Писна ми да се преструвам цял ден, че всичко ми е наред и като се прибера да не мога да спра да плача. Писна ми да се чувствам сякаш чакам нещо, което никога няма да се случи.
Всички ме мислят за силна, защото не са ме виждали да плача. Само майка ми ме е виждала да плача. Никой друг. Не, че не ми се е плачело и пред други хора. Напротив. Но никога не съм. Предпочитам да съм слабачка само за себе си. Не е нужно и другите да знаят. Но знаеш ли кое е лошото на това всички да те мислят за силен? Това, че всички си мислят, че ти нямаш нужда от рамо, на което да поплачеш, понеже знаят, че си силен. Е, понякога ти не си силен. Но нямаш рамо, на което да поплачеш. Имаш само себе си.
Като цяло аз се крия зад една маска. Пред хората съм силна, добра, винаги им помагам, когато имат проблем, винаги могат да поплачат на рамото ми, винаги мога да им дам добър съвет. Но в действителност, аз съм една слабачка. Не съм добре емоционално и плача само пред себе си. Предпочитам само аз да си знам. Цял ден се развявам с фалшивата усмивка и в края на деня имам само себе си.
Авторке, едно нещо ще ти кажа. Надявам се да му разбереш смисъла. Тъжно е колко много хора си мислят, че искат да умрат, когато в действителност искат да започнат да живеят...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e58c9b2780
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ''Тъжно е колко много хора си мислят, че искат да умрат, когато в действителност искат да започнат да живеят... ''

Ей това е то

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 84b5be8110
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Бе тука всяка втора история е "Ах, за мен животът свърши, колко съм самотен/самотна, а съм само на около 16-20 г. " Я престанете с тези пубертетски трагедии, моля ви се. Изчакайте 2-3 години и всичко ще си дойде на мястото... ако не сте се самоубили от мъка по безплодно изтеклия ви живот дотогава :))) Честно казано писна ми да ви чета въображаемите (ненавременни) болежки.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 824e33cc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И някои момчета сме били така, какво да се прави.... винаги можеш да намериш смисъл да живееш. Дори да не е заради себе си. Великите хора от миналото общо взето са посветили живота си на другите. Представи си примерно Васил Левски на 15г. стои сам в стаята и плаче.... Замисляла ли си се какво е било времето тогава и как изобщо хората са намирали смисъл да живеят вече стотици хиляди години... докато се родиш ти и да имаш технологията да общуваш с нас по този начин, тук и сега:) Ами ако нямаше компютри, интeрнет... кой щеше да те "изслуша" !?
Представи си сега поляна със слънчогледи и се усмихни =]
Хубави съвети ти дават по-горе, както виждаш и няма особени хейтъри засега. А дори и да има - те са се чувствали много по-зле от теб или още по-лошото - не са го осъзнали още и ще ги удари отведнъж!
Знаеш ли, проблемът е, че си твърде умна за възрастта си. Което е нощ с две остриета... опитвай се поне да ползваш повече острието насочено към трудните моменти и предизвикателства в живота:)
И тук стана късно, спи ми се, мозъка ми също вече не работи и няма да проверявам какво съм написал в горните редове :D
Изслушай тази презентация (все още няма български субтитри) http://www.ted.com/talks/kevin_breel_confessions_of_a_depressed_comic.html Макар че според мен момчето маалко преиграва - смятам, че ще те обнадежди малко:)

Ти си човече с дълбока душевност, а този шибан свят има нужда от хора като теб. Жалко е, че точно те най-често го напускат първи... Не се давай! Нека не се даваме...
(слънчоглед)

Fahrenheit 451

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 518f46783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Когато някой изпада в депресия, това винаги се съпровожда от наплив от емоции, с които човек не е в състояние да се справи. Потокът от болезнени, тежки емоции се усеща много силен, за да може да се понесе. Те (емоциите) ви побеждават или както ви се струва чувствате дълбоко безсилие. В момента, в който се отвръщате и отказвате да погледнете в лицето тези емоции, вие затъвате. Тези емоции се стремят да протичат, за тях е естествено да се движат напред като голяма морска вълна. Но ако се страхувате да направите това и се откажете да вървите с това движение, вие бягате от наплива на тези емоции. Построявате бариера и казвате: „Не мога да се справя с това. Не искам това. Искам да приключа с това“. Вашата реакция, идваща от чувството за безсилие, създава депресията, която е състояние на вцепеняване и откъсване от живота. С времето тази ситуация става непоносима и у вас изчезва желанието за живот.
От земна гледна точка вие искате да умрете, защото животът ви е станал непоносим. От гледна точка на Душата, вие сте мъртви и този опит става толкова непоносим, че ви се иска да направите нещо, което сложи край на тази ситуация. В действителност желанието за смърт е желание за промяна, желание да се започне живота отново. Хората, които искат да се самоубият в действителност не се стремят към смъртта, а към живота. Именно това вътрешно чувство за некроза ги довежда до крайното отчаяние. Именно стремежът им към живот ги заставя да прекратят физическия си живот.
В човека, преживяващ депресия, едновременно се съчетават дълбоко съпротивление и крайна уязвимост. Депресията е начин за защита от огромната сила на емоциите, заплашващи да погълнат човека. Вие мислите, че тези емоции ще ви разрушат и затова в своята безпомощност строите около себе си обвивка, черупка, опаковате се в пашкула на неспособността и нежеланието да чувствате въобще. Вие не искате да сте повече тук, заравяйки като прословутия щраус главата си в пясъка. И, макар че в пясъка няма как да дишате, това ви се струва единствения изход. След време не можете да извадите главата си от пясъка, от депресията. Ставате толкова затворени за живота, че губите способността да промените каквото и да е. Да кажете „да“ на емоциите си ви се струва нещо невъзможно. Депресията достига кулминацията си.
От една страна, вие не можете да се справите с емоциите си на страх, отчаяние, печал и самота или да ги споделите с други. От друга страна знаете и чувствате, че животът без емоции е мъчително болезнен, че това е форма на смърт, пълно отричане на жизнеността. След известно време ви се иска да чувствате отново. Болката, което изпитвате, става съизмерима с болката от емоциите ви. Това е спасението ви и повратната точка. Отказът да чувствате и заявления от типа: „Не, не мога. Не искам. Искам да умра, да изчезна“ са толкова опустошаващи, че повече не можете да издържите на това. От гледна точка на Душата животът става по-силен. Когато дълго време се ограничава жизнената сила, тя създава противоположна сила, която в крайна сметка пробива. Силата на приливната вълна, стремяща се да залее целия бряг, не може да се сдържа вечно. В определен момент, от вътрешността ви се повдига едно „да“, дори и да не го осъзнавате. В живота няма нищо статично и е невъзможно да се спре животът. Достигайки кулминацията, вие създавате събития в живота си, които обезпечават промените, създаващи пробив.
Понякога това приема формата на самоубийство. Ако то е неуспешно, може да стане начало на възходяща спирала, доколкото страданията на такъв човек стават видими за външния свят. Когато забележи, че много хора се грижат за него, това може да помогне за отварянето към повече Светлина, а също към разбирането и съчувствието. Обаче понякога става и така, че човек не се отваря и остава в състоянието на депресия. За пробива няма готови рецепти. Животът разполага с подбутващи у движещи сили, правещи невъзможно безкрайното пребиваване в статично състояние на съзнанието.
Даже ако земният живот завърши по ваша воля, вие веднага се сблъсквате с нови избори от другата страна, така че ще ви се наложи там да изпитате своите чувства. Мракът с неговата тревога и болка, който сте чувствали през живота си, може още по-рязко да излезе на преден план, в по незавоалирана форма. Понякога астралното царство, където попадате след смъртта, ви посреща с емоциите, които са ви подтискали и те започват наново да текат. Например, някой може да почувства отчаяние и ужас след прехода, разбирайки, че в действителност животът не е приключил. Или виждат емоциите на семейството си, останало на Земята, тяхната мъка и печал, и много страдат от това. Тези усещания предизвикват ново движение в току-що пристигналата Душа. Това може да доведе до пробив. Душата се открива за помощта на своите водачи, които винаги са на разположение – и на Земята, и на Небесата. Помощта винаги е достъпна за вас, ако сте открити за нея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5390681d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, не стига, че очевидно си изкопиарал/а това есе отнякъде, но поне да беше сменил/а и глаголното време, което само показава, че НИКОГА не си се чувствал/а по описаният начин! Още по-малко да знаеш, че си ИЗЖИВЯЛ неща от които смъртта ти се вижда най-добрият изход!

Fahrenheit 451

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4ef70f63ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, ти добре ли си? Да съм писал, че аз съм го измислил това. Просто намерих нещо, което си помислих, че може да е полезно на автора. Те хората не падат от Марс и се досещат, че съм го копирал и все пак ако е полезно не виждам проблем. Сред правилата не видях да съм длъжен да пиша авторски коментари. Защо трябваше да се заяждаш не знам. Не си оригинален... Аман от тесногръди комплексари

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 93451c77bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Скъпо дете, темата ти не е неясна и объркана, уверявам те, че притесненията, които имаш, са ги имали и много други хора в тази си възраст. Особено философските въпроси, които отправяш - за смисъла на живота.
Уверявам те, че с възрастта ще променяш възгледите си към живота, сега виждането ти е ограничено - ти виждаш живота само като ред от събития, на които не придаваш стойност. Погрешно хората, и то по-младите, се тревожат за бъдещето, като наум си прехвърлят евентуалните събития, които ще им се случат.
Животът може да е в тази последователност - училище, работа, пенсиониране, но това не означава, че усетът към живота е също толкова предвидим и така да се каже, банален.
Запомни едно нещо - ако търсиш призванието си, ще го намериш, и повярвай ми, тогава ще се отдадеш с цялата си душа на това, което правиш и ще обичаш живота, ще виждаш най-вече хубавите неща и няма да обръщаш внимание на лошите. Сега мислиш така, защото още не си открила любовта, но в момента, в който я откриеш, коренно ще се промениш.
Също така, важно е да разбереш, че качествата на един човек са много повече от една външност, но това ще го разбереш с годините. Ако ти си стойностен човек, много по-вероятно е ти да си намериш свестен и добър съпруг отколкото някоя кифла (както ти сама се изрази), и можеш да бъдеш много по-щастлива от някоя неориентирана млада дама. А и да не говоря, че в Бг масово момичетата са прекалено слаби, което ти си мислиш, че е добре, защото такава ти е средата.
Аз живея в др държава, където толкова слаби рядко ще видиш, а закръглени момичета са със самочувствие до небето и си имат приятели, не само гаджета, ами и цяла групичка с приятели. Така че се радвай на това, че си млада и животът е пред теб, не се фокусирай върху проблемите, а се научи да оценяваш живота и да търсиш как да бъдеш щастлива. Намери си занимания, никой не е казал, че трябва само да учиш, запиши някой спорт, танци или нещо такова. Измисли си някакво хоби!
И още нещо, храни се с полезни неща, но в никакъв случай не гладувай, ще си навлечеш проблеми със стомаха! Успех! И умната!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 08ed014626
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15, тя ако искаше мнението на някой професор от философският институт на БАН щеше да му се оплаче на него или най-малкото да google-не подобно мнение, а не да споделя тук сред обикновените хора.
И да, хората тук "падат от Марс", защото наистина са преживяли/преживяват нещо лошо и искат мнението/подкрепата на човек, който ги разбира поне малко!
Не се заяждам, а упреквам.
Айде дано все пак не ти се налага да я разбереш лично, всичко хубаво:))

Fahrenheit 451

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a09ab3a655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   А ясно ти по-добре знаеш от нея къде иска тя да търси

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a09ab3a655
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И от кога професорите от БАН съветват хора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a24a777181
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Моля те, мила, посети психолог. Възможно е да ти помогне. Не робувай на разбирането, че ако ходиш при психолог значи си луда. Не е така. Аз също не мислех, че има смисъл от ходене на терапия, но сега работя при психоложка и искам да ти кажа, че определено психолог може да ти помогне да излезеш от всяка дупка. Ако нямаш парички, помоли майка ти, сподели й. Така най-бързо ще се справищ с проблема. Форумът няма да ти помогне.

Жена, 25 г.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e1114f4672
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Авторка: Много благодаря за всички мнения до тук. Замисляла съм се за психолог, въпреки че в България тази практика не е много добре приета, но нещо се разубеждавам, дори и да знам, че определено не е за луди. Лудите ходят при психятър, който е вид лекар, докато психолога... той не е лекар, следователно при него не ходят болни хора.

И все пак се радвам, че до момента няма хейтъри.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ef92cdef86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Започни да си мислиш за хубави неща и хубави неща ще ти се случат. На мен като ми стане кофти, лъскам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker