Какво е любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е любов?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2095 пъти
Момиче на 18 години съм и още не съм сигурна, че зная какво е любов... Бях влюбена в момче, което живееше много далеч от мен, дори не сме се виждали, а аз го обичах.. поне така си мисля. Не знам възможно ли е да обичаш някой, който не си виждал на живо, но вече една година ме боли за него. Приятелките ми казват, че това не е любов и че нямам представа какво е, а просто съм си го навила на пръста и затова ме боли.. Как да го преодолея? На него не му пука за мен вече, а аз плача всяка вечер. Много боли, много..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: b3f2b712de
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Най-лесно е да обичаш някого, когото не познаваш добре, затова и има крилата фраза, че най-доброто лекарство срещу любовта е бракът:) Иначе можеш на воля да преувеличаваш положителните му качества, а на отрицателните да не обръщаш внимание. Реалността в тези отношения е доста по-сива и в повечето случаи няма за какво толкова да се терзае човек.
_Az_

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b5b35cd294
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ох… от една страна те разбирам, понеже и аз съм имал връзки по интернет и повярвай ми, че винаги съм бил нараняван. Ако на него не му пука, защо на теб да ти пука? Просто забрави, че някога е имало подобен човек в живота ти, а ако и това не стане се опитай да не мислиш за него. Намери си друго момче в реалния живот, който ще те обича и цени такава каквато си.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 06f57f0a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Любовта е най-прекрасното, удивителни и безкрайно нещо, което човек може някога да изпита. Неповторимо е, особено когато е споделена и истинска. Да си влюбен значи да обичаш някого безрезервно. Той да е единствен и незаменим за теб.

Например аз, убедена съм, че съм влюбена вече. Постоянно мисля за него, искам той да е до мен. Когато слушам някоя балада все си представям него ?. Чувството е невероятно, да знаеш, че обичаш някого и да знаеш, че той те обича.

Повечето момичета си мислят, че любовта наранява. Не е така - прекрасна е стига да е истинска и с когото трябва.

Разбрала съм вече няколко неща за истинската любов.
1. Тя няма граници, стига да обичаш истински човека.
2. Чувството е неповторимо и те кара да кипиш от радост и щастие.
3. Винаги можеш да обичаш, независимо на колко години си.

Той е всичко за мен? Обичам го безкрайно много, и няма момент, в който да не мисля за него? Въпреки, че сме много далече един от друг, знам едно, че той ме обича истински, както аз него?


Псс. На 12 години съм все още, почти на 13, но не съм ги навършила все още, защото съм родена на 30 декември, за това все още съм малка, но знам какво е да обичаш някого безрезервно. Да го искаш всяка секунда, а времето когато сте заедно дори и само да си говорите е просто незаменимо и не бих го дала за нищо на света.

Обичам го ?



Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d1b137c32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво е любов? Онова, за което всички говорят, пишат и пеят. Това е чувство. Това е, когато ти пука за някой повече, отколкото за теб самия. Когато мислиш за него повече, отколкото за себе си и за собствения си живот. Когато искаш той да е добре, а не ти. Когато неговото щастие, прави теб щастлив също. Когато видиш болката в очите му и искаш да я поемеш вместо него. Когато смисъла в живота ти е, дадения човек да е добре и всичко да му е наред. Когато го поставяш, над себе си. Обичайки някого, си като майка орлица. Като луда. Пазиш го, мислиш го, внимаваш. Едновременно си силна и слаба. Всичко, което той прави ти е присърце. Допускаш го толкова близо, че с едно духване може да те отвее изцяло. Лек си като перце, но си силен като скала. Любовта е безрезервна. Променя те. Изпълва те отвътре. Да обичаш и да си влюбен са различни неща.

Любовта е чувство, влюбването е тръпката. Като оная приказка с цветето. Ако го харесваш, ще го откъснеш... ако го обичаш, ще го поливаш всеки ден. Когато се разделиш с някой, ще ти е гадно, щом си имал чувства. Когато си бил влюбен ще плачеш много, когато си го обичал ще те боли, ще ти е гадно, но разликата е, че ще се притесняваш за неговото бъдеще и ще продължаваш да се надяваш той да е добре и всичко да е наред с него. Както една майка обича детето си- да плаче за него и да гадно и е... но тя определено го изпитва повече вътрешно, като първично чувство и емоция, а не като ревливи песни и статуси.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5d9e7e6af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Любовта е повишено отделяне на допамин, серотонин и ендорфин в мозъка. Сърцето няма общо, сори.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: eeb0689f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не могa дa го опишa по добре от. N 4. Дa,именно товa!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c311da1e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4- браво! Малко са хората, които действително правят разлика между това да обичаш и да си влюбен. А повярвайте ми-тя е огромна.Влюбен си тогава, когато постоянно мислиш за даден човек, ревнуваш го, искаш да е само твой. Това е така да кажем страстта в началото на връзката. Обичаш когато се радваш на успехите на човека,когато го поставяш преди себе си. Когато той е по-важен от теб и си готов на невъзможното за него. Представи си, че имаш прител от известно време, няколко месеца. Нещата обаче не вървят добре и се разделяте. След време научаваш, че той е с друга и, че е щастлив с нея. Ако просто си била влюбена в него ти ще изпитваш омраза към него, няма да искаш да си спомняш за този човек и ще се опиташ да го забравиш. Ако обаче го обичаш, ти ще се радваш, че той е намерил щастието... дори и без теб. Да трудно е, даже звучи нелепо. Затова често бъркаме любовта с ревността, с чувството за собственост, с привързаността... за това, защото толкова се нуждаем от нея...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d9bb1fa7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Любов е да се жертваш и да не се страхуваш от нищо.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 06f57f0a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Оле №4 разплака ме. Толкова е вярно, особено онова за статусите и за болката, а бе всичко е истина съгласна съм. По твоята логика значи аз трябва да се поправя - аз не съм влюбена в него, а го обичам безкрайно много. И му го доказвам всеки ден, както и той на мен. Всъщност баща ми казва, че е на сто процента сигурен, че един ден ще се оженим, а вуйчо само повтаря, че когато говоря за него гласа ми трепти и очите ми блестят като звездички. Не знам дали е така, но наистина бих избрала той да е щастлив, а не аз. Дори и да е за моя сметка това !!! И отново много силно ми въздейства коментара ти все още очите ми сълзят.


Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0dead32307
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък вече ден мисля и връщам филма на живота, но не мога да вникна в извода на Коментар 7. Изпускам ли много или гледам от друга позиция - не зная вече. Иначе любовта е както живота - все някога свършва, Но се повтаря под друга форма и за други.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5747be0c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРКАТА: номер 4 и номер 7 разбирам какво искате да кажете. Просълзих се четейки коментарите ви,осъзнах, че изпитвам любов.. Обичам човек, който ме излъга и подведе. Казваше ми, че ме обича, ще съм перфектната за него, че ще се срещнем някой ден. Сега е с друга. Не изпитвам омраза, нито завист. Изглежда благородна и се надявам да го прави щастлива, но вътрешно се надявам един ден да си спомни обичта му към мен... Още поддържаме връзка, но много рядко. Мисля, че той ме отбягва, защото си мисли, че искам нещо от него , че ще започна да му се сърдя защото си е намерил гадже или ще почна да му се обяснявам в любов. А аз нищо не искам .. Нищо дори приятелство не искам.Той не ми дължи нищо. Просто искам понякога да го видя как е.. Пиша му да видя всички ли са добре, семейството, животните. Искрено искам да е щастлив, дори да не е с мен, но тайно пазя надежда, че ще ме потърси някой ден отново......

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker