Какво мислите за отворените връзки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за отворените връзки?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3279 пъти
Ще ми е интересно да чуя мнения и най-вече на тези, които имат опит в тях. Според мен те са нож с две остриета - могат да са както разрушителни, така и заздравяващи. Преди всичко трябва партньорите да са напълно убедени, че го искат и че си струват рисковете. Това е добър вариант само за хора, които осъзнават, че сексът и любовта са две различни неща и съответно могат да са независими, но могат и да са едно цяло в зависимост от партньора.

Ето някои насоки по въпроса. За някои двойки отворената връзка заздравява отношенията им, прави живота им интересен, възобновява любовта и желанието за интимност. Това би могло да реши проблем с несъответствие в сексуалността. Не е ли обаче това само трик, който създава илюзията, че всичко в любовните отношения между двама души е ок?

Физическата вярност не е ли просто, защото така трябва според обществото? Всеки се кълне в своята вярност и изисква вярност от другия, а в същото време всеки претендира, че не иска да ограничава в нищо половинката си. Но всъщност именно към това се стреми – да ограничи половинката си, да и сложи наморник, така че да бъде само негова, но не се замисля, че може би е така само физически, но не и емоционално.

Доверието в затворените връзки често липсва – дали има обич, дали няма изневяра, докато в отворените връзки именно доверието е нещото, което позволява воденето на подобен начин на живот.

Някои пренебрегвани недостатъци на този тип връзки са нежелана бременност от трети човек и евентуалната невъзможност да се разбере преди раждането кой е биологичният баща, венерически болести, опасност от влюбване в трети човек, опасност изневерите да отнемат прекалено много от времето, средствата, енергията и емоциите на двойката и това да пречи на техните взаимоотношения, опасност от отдалечаване на партньорите един от друг или от децата, опасност децата да усетят това и да го разберат грешно (например като тяхното омаловажаване от страна на родителите), като това би могло да се отрази лошо на техните бъдещи любовни взаимоотношения, разбирания за секса, на отношенията им с родителите и бъдещите им деца и др.

Любовта не трябва ли да бъде безусловна? Трябва ли да обичаме някого, защото ни е верен, защото е еди какъв си, защото ни дава нещо в замяна на нашата любов или нещо друго, защото е с нас? Истинската любов не е ли безусловна? Според мен тя не е отношение между двама, а е състояние на ума. Ти просто обичаш някого, но не заради нещо, дори не защото го има, ти просто обичаш. Дори и да не е с теб, дори и да умре и да го няма вече, ти пак ще го обичаш, при това без да изискваш нещо от него в замяна (например да е с теб) и без да страдаш от това, ако не го получаваш.

Мисля, че повечето прибавят към любовта твърде много ненужни неща - изисквания, взаимност, вярност, собственост, норми, страх от самота и други страхове, секс и т. н. Още по-лошото е, че ги отъждествяват с любовта. А те понякога са несъвместими с любовта и затова някои хора си мислят, че тя е страдание. Но замислете се какво всъщност е чистата, необременената, безусловната любов? Тя е само щастие и нищо друго.

Тук Плам ще се съгласи с мен вероятно. :) Пък К-Ман е ясен, той е за здравото... :)

Не съм привърженик нито на едното, нито на другото. Смятам, че и двете имат предимства и недостатъци. Нямам опит при отворените връзки, затова ме интересува мнението на хора, които имат. Не съдя никого само, защото има мнение различно от моето, не съдете и вие, имайте си мнение, живейте си според него, но не съдете другите за различните му разбирания, защото всеки си има своите доводи, но кой може да каже кой всъщност е прав?

Какво ви е мнението???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 954536a41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С свят пълен с фалш навсякъде отворената връзка е екстра и я приемам. Само дето не бих го нарекъл връзка.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2effb11175
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отворена връзка като съчетание от думи за мен е оксиморон, т. е взаимно изключващи се неща. Както беше казал някой някъде - все едно да има отворен кръг. Щом е отворен той вече не е кръг, а се превръща в нещо друго. Че и с връзката е същата история. Подобни отношения са различни други неща, но не и връзка. А и кой познава двойка, която е хем във връзка, хем тя е отворена, хем е просъществувала във времето достатъчно дълго. Тези неща си се разпадат, ако са в този си вид. То ако са и в другия става същото, но при отворената връзка е гарантирано. Всеки човек, ако е достатъчно честен спрямо себе си, дълбоко вътре, знае какво точно иска и то със сигурност не е връзка от този тип.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a2beff6f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо - ВСЕКИ има различно мнение. Аз съм твърдо НЕ за отворените връзки. Да си ги практикуват хора, които за тях е важна само телесната наслада, но не и душевната. Сексът и любовта могат да са различни неща, но могат и да вървят ръка за ръка... Въпрос на гледна точка е, повярвайте ми. Бих могла да правя секс с човек, който не обичам, но не бих могла да поддържам отворена връзка с човек, към който имам сериозни намерения. Бих го отсвирила на секундата, ако поиска това от мен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 494a9d91fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам позната, която съм сигурен, че няма да пише тук (защото не съм убеден, че може да чете), но иначе е спец по отворените връзки. В момента има съпруг и дете, на които много държи - ще трябва да я попитам какво мисли сега за отворените връзки, дали е навита мъж и да е с тая или оная, а през това време тя да опъва каиша с грижите по дома и детето. Ако изобщо получа някакъв отговор обещавам да пиша. Личното ми мнение е, че такова понятие като отворена връзка, неангажираща връзка, секс без чувства и т. н. не съществува, но аз съм си "консерва" по природа.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2ff373d740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами аз лично не бих направил такова нещо, но го приемам. Това не е нож с две остриета, това е косъм, по-който трябва да ходиш. С други думи, мисля че е изключително трудно да се започне такава връзка, а да се поддържа да не говорим. Така наистина поемаш риска да загубиш вниманието и афекциите на другия, трябва да си имате изключително голямо доверие, да не се ревнувате изобщо(ама хич) и не на последно място да имате отворено виждане(направо разкрачено). Това е такова съзвездие от изисквания, които и сами по себе си са си редки, че и при двамата да се случат е доста трудно постижимо. Аз не мога само да си представя, че приятелката ми прави нещо с някой, просто ми става неприятно, но ако някой може и смята, че така ще е по-щастлив не бих го осъдил за това.
П. С. Ако включим и деца в уравнението вече съм против, защото наистина може да им повлияе зле и да ги обърка. То и без това е трудно да намериш време да обърнеш внимание на детето си, а и още един човек, ако има...
S. A. D.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 013ac04734
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Отворената връзка е несериозна работа за хора, които са преценили, че на този етап от живота си имат по-важни приоритети от това да имат истински партньор до себе си. В този смисъл, според мен такава връзка е само губене на време, тъй като дори може да бъде пречка за намирането на подходящ партньор. Аз лично го смятам за съвсем безсмислено, тъй като бих предпочела да стоя без секс с месеци пред това да имам някаква си секс връзка. За мен само единият секс не е причина да съм с някого и най-точното определение както казах по-горе е губене на време. Защото животът е кратък и е малоумно да държим нестойностни хора около нас, или дори и стойностни, то такива, които не ни смятат нас за такива. Защото накрая винаги опира до най-съкровеното, което всички ние таим в душата, и ако няма кой да ни разбере, някакви си елементарни човешки нужди, са несъвместими и неудовлетворяващи, колкото и независим да е един човек.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e3f609bbfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки има право да съсипе собствения си живот както намери за добре.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 33a53a6088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако човек си е отгледал децата, или въобще не влиза в плановете му да създава такива. Ако освен това си е в голяма степен самодостатъчен - тогава може да пробва отворени, полу-притворени и всякакви други видове връзки. Във всякакъв друг случай - твърдо не!
№6 рулира!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1fc889f02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6 защо ли съм така съгласен с мнението ти, но за съжаление все по-рядко срещам хора (и от единия и от другия пол), които да гледат по този начин на нещата! За съжаление сайтът не предлага опцията за разговор на лични, а понякога изпитвам крещяща нужда да разговарям със себеподобни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d5c6c4448a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добре ще си отговориш на този риторичен въпрос когато половинката ти поотвори вашата връзка. И след това ти бъдеш „уведомен„.
Ако имате деца обаче става направо „кръстопътна ситуация„.
Мини 33-тата година и попитай отново.
А до тогава - на слука/ в тоеритичната семейна Любов !
Alpi

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3107179a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Абе тази връзка е само за ненормални хора...
Защо да живея с някой който си вее онази работа наляво и надясно..???
На къде е тръгнал света?
Какво е безусловната любов?
Да си правиш каквото искаш ли?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3107179a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До автора/ката Не съм чела какво сте писали,но отворената връзка е за нещастни души само.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker