Проблем с връзка от разстояние - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем с връзка от разстояние
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 3393 пъти
Здравейте,

Приятелката ми замина за бригада в САЩ. Минаха вече около 25 дни откакто е там и ми е много трудно без нея. Тя ще е там до септември. Проблемът е в това, че тя се промени много в последните 10 дни. В разговорите с мен се държи много по-студено, за разлика от първите две седмици, в които постоянно ми казваше, че ме обича и й липсвам. Сега това просто изчезна. Няма ги всички мили думи, с които ме наричаше преди. Дори когато си пишем, тя ми отговаря със закъснение и с по 2-3 думи. Казва ми, че по някога не иска да говори с никой и че й е много напрегнато. От една страна я разбирам, защото работи на 2 места и няма много свободно време, но тази промяна към мен просто ме убива. Не съм и държам сметка за отношението й и гледам да проявявам разбиране. Не знам дали всичко не се дължи на това, че може да се занимава с някой друг там. Остава много време докато се прибере и не знам как ще се развият нещата. Обичам я и не искам да я изгубя. Моля Ви за съвет. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: a709d27c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Все пак тя преживява нещо ново, а и натоварването от цялата работа не е шега. Може да и е носталгично, да се чуди как ще се справи. Ти не се отказвай да бъдеш мил с нея, да и показваш, че я разбираш. Не допускай мисълта, че има друг, не прави намеци. Знам, че е трудно, но се иска търпение в такива случаи.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 865378747c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Братле, ще ти кажа една истина и колкото по-бързо я пиремеш толкова по-добре за теб! Тя просто си е намерила друг, може да е неин колега студент или чужденец, но и двамата знаем, че е има друг и ти вътрешно го усещаш, но не си го признаваш! Виж остави това момиче, не се унижавай за човек, който те предава и не те уважава! Спри да и пишеш и тя сама ще те потърси, защото такива жени знаят, че мъжете им са влюбени в тях и си правят каквото си искат, чувстват се незаменими, защото има някой влюбен глупак в тях и те си играят с него! Казвам ти го от личен опит, да знаеш за в бъдеще, показвай на една жена, че я обичаш, но и също че не е незаменима!!! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c5f26078d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Еее , спокойно де! Сaм кaзвaш , че момичето рaботи нa две местa. Aко и прaвиш и зaбележки зaтовa , че въпреки нaтовaреният си , уморителен ден , все пaк нaмирa време , мaкaр и със зaкъснение дa ти отговори....я товaриш още повече.
И когa дa се зaнимaвa с друг , след кaто и остaвa време сaмо дa поспи някой чaс и пaк нa рaботa?!
Не очaквaй всеки ден сълзливи обяснения. Все пaк трябвa дa се стегне и съсредоточи цялaтa си енергия тaм в рaботaтa , зaщото aко не- ще се срине , нaли?!
Подкрепяй си момичето и не се вкaрвaй във филми.
Лятото ще мине по- бързо , отколкото си мислиш.
Рaзсейвaй се , излизaй , тренирaй....зaбaвлявaй се.
A нaя дaй повечко възможност дa се оплaквa колко е уморенa , вместо дa нaстоявaш зa постоянни любовни признaния;)
Хaйде спокойно и умнaтa!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2a10826b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич, това с напрегнатостта е редовното тъпо оправдание. Щом си влязъл в някакъв чат, значи идеята е да си пишеш с някой. Ако си зает и напрегнат, просто не влизаш. Хладното държание също не е вследствие на проблеми в работата. Точно тогава, когато ти е криво и особено когато си далеч от дома, близките ти хора са ти най-нужни. Освен това приятелката ти не извършва някакъв високо интелектуален труд, с големи отговорности. Тя е там просто на бригада. Вярно работата е динамична, понякога натоварена, ама нека не се лъжем, натоварването е физическо, не психическо. Така, както го описваш си мирише на друг. Същите неща щеше да ги чуеш и ако тя си беше тук в България. Минал съм през това, ясно ми е за какво става въпрос. Пък и повечето момичета излязат ли навън, веднага започват да се оглеждат или за някой местен или за някой българин, който вече се е устроил там. Знам колко ти е гадно, както казах, изпитал съм го, но в момента просто няма какво да направиш, освен да изчакаш. Възможно е пък и да греша и да няма нищо.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6af950f068
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И аз съм бил на бригада и ми е много познато как се чувства тя. Повярвай ми, това не означава, че е изстинала. Поне при мен не беше такова, въпреки че и аз се държах така с приятелката си.

Човек, който не го е преживял, не може да го разбере. Самата бригада си е стрес, изведнъж попадаш в различен свят, с различни хора, с различна култура, изведнъж ежедневието ти се променя коренно. Започваш да мислиш само за работа, понеже тя ти запълва почти цялото денонощие, отделно нямаш време, дори да се наспиш и починеш. Просто ставаш като робот, ставаш рано сутрин, търчиш на работа, там различни хора от цял свят, псотоянно си кълчиш езика, претрепваш се, връщаш се след 20 часа, хапвам набързо и бързаш да си легнеш, че след няколко часа, трябва пак да ставаш и минеш през същото.

И това всеки божи ден, просто е много трудно. И на теб ти е трудно, но тя освен с разстоянието трябва да се справи с още десетки проблеми в момента и без да осъзнава, цялото и съзнание е заето с много различни неща от това да си говорите. Това не го прави нарочно, а просто е попаднала в необичайна за нея ситуация, която изисква сериозна адаптация. За разлика от теб тя почти не чува българска реч, не може да си почине, наспи и дори не и остава време да мисли за теб. В момента се чувства, все едно е във филм, все едно това не е тя и това не е нейния живот. Просто върши всичко първосигнално като едно живтоно, попаднало в неестествена за него среда и опитващо се да оцелее в тази среда.

Не се безспокой, когато се върне и когато минат още няколко седмици, когато се оттърси от всичко това, всичко ще си е по старому. Прояви разбиране. Аз имах късмета да попадна на разбрано момиче, което ме разбираше тогава.

 
  ...


...
преди: 10 години, 29 дни
hash: c1ad9da53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приятел, просто се филомираш, както ти каза работи на две работи, изморена е, едва ли ще се занимава с някой друг, няма време. Времето и е само за работа и спане, просто е уморена ;-)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: 0c8f382578
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам да ти го кажа, но според мен не е добре работата. Дано греша. Мисля, че е преоткрила себе си във "великата страна на неограничените възможности". Много бързо е потънала в новия свят и се е откъснала от стария. За съжаление разстоянието това прави рано или късно - живееш в едно обкръжение, с определени проблеми и с времето все по-рядко се сещаш, че някъде другъде имаш друг живот, който в момента е "на изчакване" и другите хора, които също те чакат, но в този момент на практика не участват в живота ти. Пък и специално за САЩ - за толкова хора се сещам, които след пребиваването си там се промениха коренно. Явно наистина средата там е много влиятелна в/у човешката психика.
Някои ще кажат, че си капризен, че тя е изморена и трябва да я оставиш на спокойствие. Не знам, но аз съдя по себе си най-вече. Също бях в чужбина на стаж едно време и също се измарях - излизах в 7:00, връщах се в 20:00. Не разполагах с никакви комуникации, защото все още бяха много скъпо удоволствие и почти всяка вечер ходих в интернет зала, за да си говоря с приятеля ми по скайп, което ми отнемаше поне 2 часа. Затова не разбирам какво ти пречи да поговориш с някой 10 мин., да напишеш 5 мили думи или да пратиш едно емотиконче, колкото и да си изморен. То не се иска голямо усилие, дори никакво физическо усилие, ако разполагаш с устройство с интернет връзка в жилището си или даже в джоба си.
Сега и да я притискаш, да искаш обяснения и т.н.т., полза няма да има, само можеш да я вбесиш и още повече да я отдалечиш от себе си. Според мен бъди и ти малко по-сдържан, дръж се повече като приятел и по-малко като влюбен, разпитвай я за работата, за квартирата - абе за всичките неща в нейния свят, за да не си мисли, че си ограничен човек (хора, като отиват в САЩ, често си мислят, че другите са 1 ниво под тях, защото нищо не са видели в живота). Мисля, че е прибързано да смяташ, че се занимава с друг (25 дни), по-скоро просто е станала много "делова". Така че и ти сега остави чувствата малко настрани, колкото и да ти е трудно, и пробвай с по-делови отношения. Дано като се върне да си възстанови предишния вътрешен свят. Пък и ти няма какво друго да правиш, освен да пробваш да се забавляваш с нещо - ако я мислиш по цял ден, до септември ще откачиш. Недей така, мисли и ти за други неща.

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 9a9640828a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Лоши новини - почти сигурно си е намерила друг, което не е много изненадващо, така правят жените като отидат на ново място. Не очаквай да ти признае.

Най-добре е да прекратиш всякакъв контакт с нея и да си живееш живота. Като се върне вероятно сама ще те потърси, след това ти си знаеш дали си струва да си жертваш достойнството само и само да сте заедно.

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: cc02a67048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Не разстояниета разваля връзката, а съмнението" - точно това като гледам е й в твоя случай...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: 876beb0e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И моят прият е в САЩ но от малък... незнам какво да ти кажа ситуацията и при мен е почти същата.... От разстояние имаме връзка но понякога много студено се държи... Отговаря ми късно почти винаги на съобщенията... и когато го питам вика че имал работа но неми казва каква е била... аз съм по малка от него и затова иска все неговото да става. Забранява ми много неща и крие връзката си с мен вика заради роднини но незнам... има уж сериозна връзка с мен а пише че е необвързан... Дано вие да не станете като нас то и аз незнам какво да правя дали да продължи или да свърши... Наистина имам чувството че хората в САЩ имат огромно самочувствие не всички но повечето...

 
  ...

...
преди: 10 години, 28 дни
hash: 3de6115d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не слушай хората, които са се изказали, че тя си е намерила друг на 100 % Абсолютно ти разбирам притесненията, то е едно ужасно чувство, че си заменен. Моята връзка по default си е от разстояние, а твоята за сега е, после ще си е по старому. Въпроса е сега да издържиш, бъди мил, но не я притискай. И вс епак я питай защо се държи така. Гворете по скайп с камера. Моя човек понякога много ме дразни, защото изведнъж си сменихме ролите и от много влюбения, а аз средно заинтерсована, сега аз съм хлътнала до уши, а той... той си е мил, но не ми стига. И всичко ме съмнява, не че има други, а че е охладнял. Но гледам напред, гледам да не се сърдя и да устискаме до евентуалното му преместване тук 2015... аз има да си почакам, но ТИ... ще си върнеш момичето само след 3 месеца ;) Горе главата, стискам ти палци! Ти си много свестно момче.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: ed1cba178d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз бях в подобна ситуация - приятелят ми беше на бригада.

Ето какво стана - първата седмица ми писа 2 пъти, след това каза, че му се е развалил телефона ( нямаше компютър) и 7 седмица нямаше НИТО ЕДИН РЕД, абсолютно нищо! Бях много разстроена, едва ли не пред нервна криза. След като се чухме - след скандал, се оправихме. Но проблемът при нас беше, че часовете за работа му бяха така, че единственият вариант да се чуваме беше в 3 през нощта мое време., защото през другото време беше зает. Цяло лято, без да преувеличавам седях до 3 часа да се чуваме. когато си пшишехме - той ми написва нещо - аз го виждам след 12 часа... В един момент само се карахме като се чуем - беше отвратително! Но сега пак сме заедно и всичко е супер.

Но аз подкрепям тезата, че в момента е в културен шок. Имаш право да искаш внимание, но моят съвет е да стиснеш зъби и да я оставиш малко да се климатизира. Когато човек е бачкал цял ден наистина не му се говори, а просто иска да вечеря, да вземе един душ и да ляга. Също така, когато човек е в друга страна, е нормално да иска малко да се дистанцира от БГ ( не че няма вече чувства), да отдели време и на други хора. Не я притискай, е моят съвет. Бъди мил с нея, пращай и мили неща, дори да не ти отговаря веднага. Пиши и весели и закачливи неща, не сърдити и депресирани. Тя ще се поувства много добре, ако след работа види някакво готино съобщение, целувка или друго. Естствено нещатата трябва да са взаимни. ПОложи такова усилие седмица - две и ако тя не отвърне - тогава вече може да се разсърдиш, да поискаш обяснение или да я питаш дали има друг...

Тези връзки за много по-трудно за този, който е "оставен", но както казах - с приятеля ми сме го изживели два пъти ( единия път аз, тория той беше извън БГ за 5 месеца) и ключът към успеха е разбирането, усилието от двете страни и свеждане на нервите до минимум.

успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 20 дни
hash: 2da3548404
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не се притеснявай, аз я разбирам напълно смисъл и на мен ми се е случвало да ми е толкова напрегнато, че да не ми е до никой и то от работа. Жените имаме нужда да починем и да не се натоварваме с нищо, моят приятел също се тормози за това, но е безсмислено. Не се притеснявай

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: 2da3548404
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се притеснявай, аз я разбирам напълно смисъл и на мен ми се е случвало да ми е толкова напрегнато, че да не ми е до никой и то от работа. Жените имаме нужда да починем и да не се натоварваме с нищо, моят приятел също се тормози за това, но е безсмислено. Не се притеснявай

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker