Да замина ли при него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да замина ли при него
преди: 10 години, 17 дни, прочетена 2266 пъти
Здравейте. Ще ви разкажа накратко моята история, за да придобиете представа и надявам се успеете да ми помогнете :(
Бях на 16, когато се запознах с едно момче. То живее и до днес живее в Бургаско, а аз съм на другия край на България. Родителите ми го познават и от самото начало ми забраниха всякакви контакти с него, дори се стигна до наказания и побоища, но ние не се отказахме от връзката си. След 6 месеца чакане, се видяхме. Той ми беше първия. Най-милото момче - никога не ме беше нагрубявал, посягал.... нищо лошо. 13 години по-голям е. Любовта ни беше чиста, искрена и невинна. Всичко сме правили заедно, но криейки се да не разберат за нас. В един момент след година и половина нещата спряха да вървят. Не ми обръщаше никакво внимание, игнорираше ме. Аз не издържах и поисках почивка. Започнах макар и като приятел, да общувам с ново момче, но нещата прераснаха във връзка, която доста бързо се развиваше. В рамките на седмица ме запозна с родителите си, както и той с моите. Всички бяха доволни и щастливи с изключение на мен. Разбрах, че той ми изневерява и съм просто поредната. Разделихме се и се върнах към първата ми любов. Ужасно много го бях наранила, изглеждаше ужасно, но летеше в облаците, че съм се върнала при него. Щастието не продължи дълго - започнаха въпроси защо съм се хванала с друг, защо съм ходила у тях и той вкъщи и защо с него не съм направила тези неща ( а причината беше несъгласието на родителите ми ).
Аз навърших 18, завърших средното си образование и той започна да настоява да замина с него, да се оженим и създадем семейство. Проблемът е там, че родителите ми ме предупредиха - ако заминеш с него, край с нас!!! Те никога повече няма да ме погледнат и да ме приемат. Притеснявам се да не ги загубя, защото най-важното нещо е семейството и хората, които са ти дали живот, а те са идеалните родители-мечта. Ако между нас нещата не провървят, ако сме идеални, но ми е рано за семеен живот... Но от друга знам, че той е истинската ми любов, както и аз неговата, готов е всичко да ми даде, но се притеснявам да не би да е само на думи, а когато жертвам всичко тук, за да замина при него, да не би да стане като повечето мъже, само че разликата тук е, че няма да имам близки и родители към които да се обърна за подкрепа... и не знам как да постъпя, ще ме боли и в двата варианта, и ще изгубя нещо, към което няма връщане след това.
Вече повече от 2 години сме заедно с това момче, винаги е бил идеален, дори когато бях с друг не се отказа от мен и не спря да ме моли да се върна при него и че щял да ми отдава цялото си внимание, но оттогава стана друг, а напоследък загрубя към мен ужасно много... псува ме, обижда ме и ме заплашва. Постоянно ме унижава и ме снижава със земята с оправданието, че още не съм заминала при него... откъде да знам, че когато замина ще е отново мил?

Моля ви, кажете си мнението, кое смятате за по-правилно и вие как бихте постъпили. Имам нужда от помощ и съвети, за да взема най-правилното решение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 16 дни
hash: 8b18b6f5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В голяма грешка си относно тази мъж, мила. Той се държи собственически с теб. Обижда те, наранявя те, а иска семейство?? Товй са две несъвместими неща. А относно родителите си правилно разсъждаваш - не се отказвай от тях!

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: daf57e1df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Какво момче, бе миличка, той е 30 годишен мъж? ! Ако се чувстваш наистина сигурна в щастливото ви бъдеще - замини при него, родителите ти ще го приемат тежко, но сигурно след някоя друга година ще им мине и ще приемат връзката ви. Въпросът е ти да бъдеш щастлива. На твое място не бих се доверила на човек, който " напоследък загрубя към мен ужасно много... псува ме, обижда ме и ме заплашва. Постоянно ме унижава и ме снижава със земята". Не наранявай вашите, но най-вече не наранявай себе си. Още си толкова млада, не си мисли, че най-хубавите неща са ти се случили вече, че си се запознала с най-стойностните хора, има много много живот пред теб...
Ж 24

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 40b2baf637
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   "Постоянно ме унижава и ме снижава със земята с оправданието, че още не съм заминала при него... " - това е фактът, който показва, че ти НЕ трябва да заминаваш с него. Ако бях на твое място, щях да го зарежа без да се замислям.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: 9190c32996
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На първо време кажи му за ситуацията с родителите си и че си поставена пред труден избор. Добре е да му кажеш да ти докаже, че можеш да разчиташ на него във всеки един момент. За нищо в този живот няма гаранция, а пък и щом сте далече, не се знае какво е показал и какво не пред теб, все пак не се виждате всеки ден. Ако мислиш, че не те лъже, че е искрен за всичко от живота си и ако мислиш, че ще те разбере е добре да поговорите сериозно.

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 1635d24ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   не заминавай. цитирам твои думи: " В един момент след година и половина нещата спряха да вървят. Не ми обръщаше никакво внимание, игнорираше ме. " - това още преди да се разделите.
след като си се върнала при него: " но оттогава стана друг, а напоследък загрубя към мен ужасно много... псува ме, обижда ме и ме заплашва. Постоянно ме унижава и ме снижава със земята "
ти сериозно ли питаш дали да заминеш постоянно при човек, кйто се държи с теб по описания начин? молил те е да се върнеш при него от наранено его. тук не виждам любов, а опит за доминиране. и тъй като още не си изцяло под негов контрол, т. е. не си оставила всичко заради него, си позволява да те обижда и псува. ти на това любов ли му казваш?
а от твоя страна тръпката е била от забраненото, от това, че е далече и ти е бил първият. не позволявай това да ти съсипе живота. зарежи го, и без това е далече. не пишеш дали учиш или работиш, но се съсредоточи върху себе си. както правилно отбелязваш, ти е рано за семеен живот, особено с този екземпляр.
остави го и продължи напред. не казвам, че родителите винаги са прави, но в твоя случай наистина така изглежда.
Ж42

 
  ...


...
преди: 10 години, 15 дни
hash: f32ff01bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен недей заминава, щом се държи така с тебе. Едва ли ще се промени, ако заминеш при него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 15 дни
hash: aa1e8ce782
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Считам, че този човек не те обича, просто иска да те "върже". Ако те обичаше никога не би посмял да ти говори лошо, а какво остава за унижението. Най-голямата ти грешка, според мен, ще бъде ако заминеш при него. Още повече, че той би трябвало да е осъзнат мъж вече, след като имате 13 години разлика, така че говориш за изключително грозни неща. Помисли си хубаво, но мисля, че родителите ти с право са против. Успех и бъди щастлива!

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 3c7399421b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не отивай при него! Той не е нормален! Това е болен човек! Как ще търпиш да те псуват и заплашват! Че като сте заедно ще ти и посяга! Зарежи го! Далече е и ще ти мине.
ж28

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 48c646b48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Забрави го! Не позволявай на един мъж да се държи зле с теб.. Днес те псува, утре може да те малтретира..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 15 дни
hash: d790f41875
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе защо се захващаш с всички тези неща, след като не си готова за сериозна връзка? И двамата не сте готови!
На 18 била.. ами стани поне на 28, събери опит - с мъжете, с хората изобщо, опознай ги, опознай себе си. какво може, какво не може, на какво може да се разчита и на какво не, пък тогава!
Ако сега заминеш, гарантирам ти, че след 5-6 години ще си щастливо разведена, загубила подкрепата на родителите си, съвсем сама, че и с бебе на ръце!
Хората подценяват значението на разума, но нека не забравяме, че в човешкото общество и живот, той е фактор от първостепенно значение.

 
  ...

...
преди: 10 години, 14 дни
hash: abfc7d6d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мило момиче, той от сега си показва керливите ризи. Пише тимомиче, минало 2 пъти през подобно изпитание! Моля те, не си съсипвай живота. Запомни: Нито един мъж, не. заслужава да си посветиш младостта на него! Аз гоосъзнах и се радвам, че е навреме, докато още съм млада. Някои търпят по 20 години, и като се събудиш, вече са ти минали хубавите годинки. Никога не е късно, човек да започне от нулата, но едно е да си на 20 свободна, друго е да си на 35 с деца и съсипана от мъжа ти.
И още нещо запомни от мен: ''Когато се чудиш дали си заслужава, значи не си заслужава! . '' ;)
Осъзнаваш каква грешка ще направиш, не я допускай!!!
Остави го, ще ти съсипе живота, той от сега те мачка! Ако държи натеб, няма да те карадабягаш, а ще дойде. Иска да загубиш подкрепата на родителите си. Наистина там ще си сама, а той това иска.
Ейприл, 25.

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 088fe24544
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Голяма грешка ще направиш, ако заминеш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 13 дни
hash: d790f41875
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, мъж може и да не заслужава да си посветиш младостта на него, но ГРАМОТНОСТТА определено си заслужава да й отделиш някоя и друга годинка в училище! Още повече, че това ти е била работата, докато си учила.

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: f5ab321383
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хей, без да се обиждаш, но на 18 си още дете... Няма никаква логика в това на такава крехка възраст доброволно да се стремиш към буквално поробване - да живееш под един покрив с мъж, дали с брак или без, си е чиста загуба за тебе. Повярвай ми, нмого бързо ще навлезеш в битовизмите и сивата част на живота вместо да се забавляваш, когато ти е времето. Замисли се, после цял живот те чака съобразяване с някой друг и никога повече няма да имаш свободата, която имаш сега. А между другото нямаш ли някакви други цели освен евентуално пране на чорапи и готвене по цял ден?

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: d92123f66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   авторката: имам цели и те са ми да завърша специалност, свързана с математика и информатика, което бих могла, ако съм в добри отношения с родителите ми, а при него ще се наложи да работя, да си спестя пари и тогава да уча, тъй като той не иска да дойде с мен в София, където искам АЗ да уча, а желае да уча в Бургас, за да съм при него.
Да, много го обичам, но всички вие сте прави, защото сте видяли много повече в живота от мен. Харесва ми да знам, че някой ме обича, но ме убива с държанието си и грозните му намеци, че само той ме обича, че никой друг няма да ме обича такава, каквато съм и прочие...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 дни
hash: abfc7d6d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   13, аз съм отделила доста повече от нормалното часове за грамотността. Може да не се заяждате. Споделих съвета си към Авторката, както всеки тук. От номер 11.

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: abfc7d6d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке, винаги ще има кой да те обича. Не му се връзвай на думите. Не е последния мъж на Земята.

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 0ddc6602a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   авторката: благодаря на всички за мненията, тъй като аз наистина явно не мога сама да реша кое е по-правилно, смятам за по-добре да послушам всички вас, които очевидно имате много повече опит от мен. Все пак аз живея за сега в малък град, където хората си се знаем.
Признавам си много ми е трудно, постоянно мисля за него, липсва ми ужасно много и не искам да си помислям ако е с друга в момента, но предполагам и ме крепи мисълта, че много повече би ме боляло, ако бях изоставила всички роднини, защото както каза майка ми "вие ще се обичате, но като дойдат всички сметки, а няма с какво да ги платите, любовта ще остане на заден план".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker