Да го чакам ли ?.. Моля изразете мнение.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да го чакам ли ?.. Моля изразете мнение..
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2339 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15 години с приятеля ми сме заедно от 2 години. Сега му се наложи да се премести в Германия, защото баща му работи там и сега той е там, а аз тук в България. Преди да замине ме накара да обещая, че ще го чакам да се върне, а той самият мечтае как ще се върне след няколко години и ще ни купи жилище и ще ме вземе при него. Говори колко много ме обича и такива неща.. Но аз дълбоко в себе си имам съмнения, защото все пак това са няколко години и не мисля, че той ще е търпелив колкото съм аз и го чакам. Моля Ви дайте ми някакъв съвет или изразете мнение дали си заслужава да го чакам или да убия надеждата в мен и да се опитам да го забравя, защото на него рано или късно ще му омръзне и чувствата му ще изчезнат.. Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 363670a936
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не е като по филмите или в приказките, но знае ли човек, може пък вашето да е една истинска приказка.. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ef5a538b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вие още сте деца, не мисля, че ще заедно дълго време, освен ако не подържате постояно връзка по скайп например и не си ходите на гости, ако родители ви позволят.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c7b3157c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо, поздравявам те, че мислиш и за този вариант - да го изчакаш. Това е саможертва, за която няма дори да помислят много хора. Второ - все пак ако той се бави много време (разбирай повече от година) не би имало смисъл да го чакаш. Както сама си се досетила с времето емоциите ще изчезнат, още повече щом сте тийнейджъри. Трето - възрастта ти е такава, че вероятността да създадеш трайни и съществени отношения с този човек е много малка. Виж ако беше на 25 и той ти обещава съвместен живот - да, но на 15... Така че, няма защо да го чакаш.

Освен това дори и да не го чакаш, след време нещата може да се развият по изненадващ начин. Например, той се връща след 3-4 години, апък ти нямаш връзка или си в неприятна такава - тогава може да се вземете и да мислите за семейство и съвместен живот, защо не?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0385fb089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Той не прави хубаво, принождавайки да го чакаш, За толкова време, просто ще изтинете един към друг, няма смисъл да се чакатр. Едно е 2, 3 месеца ае 6, дори и година, но чак години.... миличка а и вие сте прекалено млади за да си давате такива обещания и да предприемате такива планове. Живота е пред тебе!
Аз съм в същата ситуация, м21 след 1 месец заминавам за Гермния, имам връзка с едно момиче което си обичам, но като отида и видя как е, ще решим с нея какво ще предприемем за нашата връзка, далу ще го бъде или не и какво точно ще го правим, но да я накарам да ме чака дълго време... няма как да стане, бищо не се знае какво ще стане, ням смисъл да се мъчим.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 242286db79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Времето само ще си покаже. По мое мнение, на 15 години, да говориш за чакане и съвместен живот след няколко години, е малко нелепо. Нямаш си представа колко неща ще ти се случат за това време, както и на него. Мечтите са си мечти и е хубаво да ги има, но човек трябва да има трезва преценка за ситуацията. Не възлагай големи надежди на бъдещето на връзката ви, животът се развива изключително динамично. Може някак да успеете да се изчакате, което е малко вероятно, а може и чувствата ви бързо да охладнеят и всеки да си поеме по пътя. Не мога да ти кажа да продължаваш напред и да го оставиш, защото знам, че когато имаш чувства, това не става лесно и ти едва ли ще го направиш, дори дълбоко в себе си да си убедена, че това е правилният начин. Изчакай до толкова, че да видиш как ще се развият нещата между вас след няколко месеца, например. Дали ще си липсвате? Дали ще се искате един друг толкова, колкото преди? Но не се заробвай в чакане и не изпускай възможности, които ти предоставя живота, само защото "чакаш" някого.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 923d65de0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Връзка от разстояние не върви. Въпреки това не сте били малко време заедно. Може би трябва да дадеш шанс и да видиш как ще се развият нещата

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e5b985991c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   хахахаха,няма детска работа :) скоро сама ще се убедиш ,че няма да го чакаш :)

м.20

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7d75ddcd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това не са няколко месеца, а ГОДИНИ ! Защо да пропускаш шансовете около теб, при положение, че дори не знаеш струва ли си. А той като толкова много те обича да беше направил всичко възможно да остане. Изживей си младостта както трябва... той монахиня ли иска да си през тези години ?? Ти самата вярваш ли, че през годините той ще го кара само на ръчна... кой знае как ще ги върти чужденките, а по телефона ще ти реве как му липсваш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 167d72ea76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   15-годишна седнала да чака, ей ама много сте ми смешни ей такива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a9979e8944
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво, браво... много хубави съвети и давате! Абе знам си аз, че човек като има някакъв проблем е най-добре да го сподели тук. Винаги може да разчита, че ще получи разумен съвет! Само №3 се е изложил, останалите общо взето добре са усвоили европейските ценности:-)
Ми така де, отишъл в Германия да вади пари... ама много я обичал.! Шшш алоооо не на нас тия! То е ясно че няма да се върне, ще си хване там гадже пък ти будаата ще го чакаш! И ще пропуснеш много, за 2 години сигурно с една дузина момчета можеш да преспиш! Слушай тука каките какво ти казват, те знаят много добре за какво говорят защото са го правили. Зарязвали са гаджетата си като влязат в казармата, защото казармата е мноооооого дълго време.
Мен примерно едно момиченце навремето се кълнеше, че много ме обича когато влизах в казармата, а като дойде време да излизам... беше "размислила". Преди няколко години бях извън страната за 4 месеца, и когато тръгвах бившата ми съпруга се кълнеше че много ме обича. Явно не е било чак толкова много защото още на втория месец видяла бивше гадже и пламнала "голямата любов". Като се върнах и тя беше "размислила"!
Виждам, че и ти сега "размишляваш". Нека ти помогна малко!
Ти си едва на 15 години, ходите от 2 години с това момче и сигурно ти е първата любов. След като е искал от теб да му обещаеш, че ще го чакаш очевидно държи на теб! Ти също го харесваш, но се притесняваш да не те нарани.
Никой тук не може да ти кажа какво ще стане, защото никой от нас не може да вижда в бъдещето! Може след 2 седмици да си хване друга приятелка, може ти да се влюбиш в друг, може да му е мъчно за теб и да не издържи в Германия а да се върне след 2 седмици, може да се върне след 2 години и да купи апартамент, може утре да го блъсне кола... никой не знае какво го чака!
Аз знам само, че във всички случаи е по-добре човек да се държи достойно!
Достойното поведение в случая е, ако имаш някакви съмнения в него да не му обещаваш че ще го чакаш! А ако му обещаеш, наистина трябва да го изчакаш!
Ти си прецени, кое е по добре за теб. Възможно е той бързо да те забрави и да се залюби с някоя германка. Ще ти бъде тежко като го научиш но това ще ти е първия шамар от живота. По добре е да го получиш отколкото да си го спестиш.
Възможно е ти да се влюбиш в друг докато го няма. Тогава недей да ги лъжеш и двамата а веднага му кажи. Не чакай и не увъртай!
А може и да го изчакаш 2 години(колкото е обещал), и да видиш какво ще стане! Може пък наистина да ти остане верен, да купи апартамент и да заживеете заедно! Кой знае?
Какво губиш? Ти не си влюбена в някой друг, влюбена си в това момче! И искаш да убиеш любовта си към него, с мотива че рано или късно чувствата му ще угаснат! Ами ако не угаснат? :-)
Страшна логика! След време когато имаш дете, защо не го убиеш още като се роди? Ми така де, то и без това след време ще остарее и ще умре!
Остави какво ти говорят умните глави тук! Дръж се здраво за достойнството си, и дори любовта да си отиде не позволявай на достойнството да го направи!
А бъдещето ще ти покаже как да постъпиш.

Т. Н.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2c40d46dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма да му омръзне. Щом сте заедно от 2 години и ти е казал да го чакаш, значи ще се върне и ще изпълни това, което е казал. Повярвай ми! Ако беше такъв, на който да му омръзне да те чака 2 години, щеше отдавна да си проличи. Аз самият ходя с момиче вече от 2 години и изобщо никога не съм си помислял да я зарязвам и не ми е омръзвало от нищо с нея! =]
Моят съвет: Чакай! - Ако не го направиш, ще му разбиеш сърцето. Тогава ще изгуби представата си за жените и ще стане такъв, че да не му пука за нищо. Това е много много лошо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 23fd0f7b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма смисъл да го чакаш, все някой от вас ще поддаде в някой момент. Ще си останете с разочарованието и загубенето време. Това е доста време. Няма смисъл постоянно да се питаш, той сега дали не е с друга, дали няма да се влюби, дали ще се върне, дали ще сме заедно някога. Това си е излишен стрес.

Пък и вие ще сте в различни среди, сега се оформяте като личности, след няколко години ще сте коренно различни хора, едва ли ще имате общи интереси и предпочитания. Дори и да се съберете някой ден, каква е гаранцията, че ще сте вечно заедно и няма да скъсате на 2-рия месец? Тогава ще си кажеш "затова ли го чаках толкова години и пропилях всичките си евентуални възможности да бъда с някого, когото щях да обичам".

Според мен скъсайте, пък ако ви е писано да сте заедно, някой ден пак ще се съберете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5304c0aaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Послушай номер 10! Само това мога да ти кажа...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker