Живея с шизофреник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живея с шизофреник
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3252 пъти
Пиша това, защото каквото се случи преди малко ми дойде в повече и вече не мога да издържам. Живея с един ненормалнник, който явно има шизофрения, която особено силно и яростно му се отключва като се напие (той боготвори пиенето и не може да пие само по малко колкото да пийне, чаша две, а като започне продължава), но не винаги е ззадължително да пие, за да се прояви това. Преди малко стана скандал за това, че като съм станала от леглото по-рано и не ми се лежи, съм поискала да отида оттатък да почет книга (на него му пречи това, шумят му страниците). Затова реших да отида оттатък да не му преча. Преди това бях отишла на балкона да пуша и като се върнах да му кажа за книгата той се рзвика:" Няма да ходиш! " Аз го питам защо, и той защото съм ти сърдит! Аз пак, защо, и той сети се сама! Аз го питам защото не те извиках да пушим заедно ли и той да. След това започна спор защо не съм го викнала, казвам му, за да не те будя и т. н., няма да навлизам в подробности, защото другото е по-фрапантно. Започна да крещи как така съм го изоставяла сам, за да си чета оттатък, вместо да се гушкаме. Аз му казах, че не го изоставям и го попитах нямам ли право нищо друго да правя в живота освен това и той още повече се разбесня. Аз на свой ред също се ядосах и се разкрещях и може да ъм г тупнала веднъж два пъти с ръце съвсем безобидно като форма на протест, нито сила съм вложила нито нищо. Той се разкрещя да не съм го удряла и изведнъж скочи, стисна ме за врата много и ми изви главата надолу към леглото с опасност да ми счупи врата буквално. Прави го за втори път между другото. Натискашше ми главата с огромна ярост към леглото така че и почти не можех да дишам Когато накрая ме пусна аз се извърнах и се опитах да го отблъсна далече и той пак не ме удряй и този път още по-страшно започна да ме блъска като този път не знам как точно, но ме удари в главата много близо до окото, сигурно ще имам синина и още по-силно от миналия път започна да ме души и да ми натиска главата така че да не мога да дишам. Казах му, че ме наранява така, а той каза, че го прави, за да... се предпази от мен! След това когато продъжихме да се караме, аз вече бях в шок и крещях също той с невероятно голяма сила ме изблъска в гърдите, имам предвид не самите гърди (не че не можеше и това да станне), а гръдния кош горе, деколтето където е, но с такава огромна сила, че имах чувството, че ще ми пробие тялото, блъсна ме и аз паднах на леглото. Не мога повече да съм с този. Исках само да споделя, защото това, което ми се случи сега (и не само) преля чашата. Само да кажа, че аз съм в средата на 20-те, а той с 10 гдини по-голям от мен. Извинете за правописните грешки и нескопосаното писане, но съм в състояние, в което ми е трудно да пиша иначе. Просто исках д споделя мъката си, ето и сега идва в стаята, заяжда се за одеалата по пода... Молете се за мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: e6cb01bb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох, май има нужда от специализирана помощ, ама и ти правиш грешка, че му реагираш. Да, знам, че е трудно да си сдържиш нервите в такъв момент, ама като знаеш, че не е в ред с главата просто не му реагирай и не му давай повод да откача. Не пишеш дали ти е съпруг или просто приятел, но и в двата случая ще е най-добре да се разделите, защото накрая или ще те пребие жестоко или ще те разсипе психически. Човекът просто е болен и се нуждае от лечение, което може да му предложат в специализирано заведение. Следващият път като почне да се държи така, си извади медицинско и после подай жалба в полицията. Те ще го пратят на принудително лечение. Мисля, че така е най-добре и за теб, че и за него, защото човекът не съзнава, че е болен. А в същото време е опасен за околните.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 689c0c78fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Абе какво ще споделяш мъка и ще се молим, махай се от тоя, бе момиченце...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a5277dea8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това от безпаричие ли е? От идиотия ли е? От що ли?
Тебе това положение устрова ли те, че седишш още там? !
Ако те е грижа за него - води го направо в болница и това е! Иначе със сигурност някой ден ще навреди или на себе си или на тебе!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3b36220f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сама си ядеш баницата,
по-добре я изхвърли за някой друг!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16b236615a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сама си тровиш живота и си съсипваш здравето по тоя начин, както ти казват и хората по-горе. Просто го изостави, без да ти пука и това е. Ти решаваш какво да правиш с живота си и дали да бъдеш умна или глупава, а съм сигурен, че си умна жена :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cd2fa36ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за отговорите и съветите, знам, че сте прави и това, което казвате за раздяла е напълно разумно, но не е толкова лесно, колкото звучи. Честно казано коментари като сама си ядеш баницата, изхвърли я на друг звучат доста обидно и нетолерантно към положението ми, дори не съм сигурна какво се има предвид с втората част, изхвърли я... Защо с такава лошотия и безчувственост се отнасят някои към подобен проблем на чужд човек? Все пак сайта се казва Сподели и функцията му е и човек да си излее мъката. На всеки може да се случи да попадне в такава ситуация и съм сигурна, че тези които с лека ръка ми казват сама си си виновна, на мое място едва ли биха били толкова уверени. Не знаете какво съм преживяла преди това и защо съм в тази ситуация в момента, а то е прекалено дълго за разказване. Действително ценя горните съвети и напълно съзнавам тяхната правота, но най-малко имам нужда от обвинения сега. Не може просто да кажеш на човек сам си си виновен, при положение, че човекът по своята същност не е някаква самостоятелна единица, а е зависим от десетки фактори в живота му, обществото, в което се намира и света като цяло. Ако всички бяха толкова независими, колкото се изживяват, със сигурност нямаше дори да пишат и четат в сайт като този. Независимите, уверени хора не се занимават с подобни сайтове. Само ще кажа, че наистина ценя съветите ви, но не и безпочвените и злобни обвинения на последните коментирали. Тук човек пише, за да намери подкрепа, а не за да го мачкат допълнително. Лек ден.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f756b3f1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Явно човека има някаква много стара психическа травма. Но не мисля че е луд, лабилен да, но не и луд. Има два варианта - ако го обичаш много оставаш и се мъчите да говорите и разрешите проблемите, или ако не държиш достатъчно на него, или пък психически не си готова - да си тръгнеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker