Постоянно състояние, подобно на депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постоянно състояние, подобно на депресия
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2582 пъти
Моля модераторите да публикуват историята ми, благодаря!

Аз съм момче на 16 години. Ще започна от семейството - нямам абсолютно никакви проблеми с когото и да било от своето семейство, има обич, разбирателство. Живеем един дори над средния живот, не страдаме от липса на пари и съм благодарен за това. В училище се справям почти отлично, учителите ме уважават както и аз тях. Нямам много приятели, даже бих казал, че нямам близък приятел от същия пол, на кого да мога да споделям всичко, но не ми е проблем да говоря с хора, не съм много стеснителен и се разбирам с всички. Дори се занимавам активно с фитнес. Напук на всичко споменато дотук обаче, през последните няколко седмици състоянието ми е отвратително. Постоянно се чувствам сякаш живота ми няма смисъл. Винаги съм отпаднал, губя настроение изключително бързо и се обвинявам за всичко. Още по-интересното е, че от няколко дни вече си имам и приятелка и колкото и да съм щастлив пак не мога да се оттърва от тази депресия. Притеснявам се, че я тревожа много с моето състояние и съм готов да се разплача понякога, когато тя започне да ми говори как всичко ще е наред и така нататък, сякаш съм болен от неизлечима болест.

Ще се радвам ако е възможно да получа някакви съвети как мога да превъзмогна това ми състояние. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5ffaaad0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е от бушуващите хормони. В пубертета е така, още 3-4 г. и ще си пушка, няма страшно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 191ded0029
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Припознавам се в историята ти... Аз също съм на 16, но имам някои проблеми, които провокират лошо настроение и апатия, умишлено избягвам думата депресия, защото, ако и аз, и ти бяхме в такова положение, със сигурност нямаше да пишем тук.

Питаш за съвети - ако имаш възможност, (от кой град си? ) потърси психолог/психотерапевт/психиатър, няма нищо лошо или срамно да помолиш за помощ; кардио тренировките са изключително полезни, поне 3-4 пъти седмично; довери се на някой и споделяй проблемите си, не ги задържай в себе си. Има и телефон на доверието, потърси номера в Гугъл.


Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: aeaa1e6a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е депресия. Ето един разумен съвет от мен: сподели с родителите си, посетете личния лекар и ако трябва вземете направление за специалист. Не е страшно или срамно и ще получиш адекватна помощ. Не е нужно да се измъчваш или да се опитваш да се справиш сам. А иначе спи повече, наблягай на плодовете и зеленчуците и прави разходки сред природата. Има един сайт - Европея, там има много информация.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 03ba583308
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре дошъл в моя свят. Аз съм момиче на 17 и се чувстват така от повече от 7 години, каквото и да имам, каквото и да си купуват, където и да ходя винаги чувствам болка в душата и депресия, която не може да изчезне каквото и да направя. И аз не знам как да се справя. Не ти давам съвет, но поне те успокоявам, че не само ти се чувстваш така.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6fd5ef7351
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както си го описал според мен проблема ти е в еднообразието. Започнете някаква дейност заедно с приятелката ти. Някакъв спорт, ходете на кънки и така. Успех

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e899033fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и аз съм така от доста време преживях много лоши неща и няма лек пич на 21 съм взех да пия но ще спра и ще чакам да мине от самосебе си ... депресията е лошо нещо от скоро и аз почнах да я получавам доста редовно а и последно време не ми минава хич ... страшна работа е

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcced0aa9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Така, как да ти кажа.. I know how you feel bro :D За депресия не може да се говори, няма причина за такава, според мен просто е настъпило такова моментно състояние при теб, което ще премине, малко по-бавно-от самосебе си или пък бързо-ако си помогнеш сам :д ето то няколко съвета от мен: моментално си изтегли някой готим сериал, който в първо време да ти отвлече внкманието - Sherlock, Game of thrones, защо не и South park :D междувременно си надувай любими твои песни и подскачай из стаята си, там си сам и си абсолютно свободен да правиш каквото и да е. В никакъв случай не стой просто ей така, без да имаш с какво да се занимаваш, води към по-тежко положение :/ това че имаш приятелка отскоро е екстра, излизай с нея нонстоп, ограничи чатенето по фейсбук, забавлявайте се, имаш кинти-поохарчи се малко :д гарантирам ти, че до няколко дни, че дори и след един изпълнен с такива емоции ден, ще си забравил за всичко изписано по-горе :) успех братле :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f9213735b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всеки минава през такива моменти. Според мен още не си наясно със себе си, какво искаш от живота и не си си подредил проритетите. Опознай себе си.... и си постави цели

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b1e6488a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спри да мастурбираш! Ще ти е трудно първите дни, пък и по на там, но ще станеш много по самоуверен и ще започнеш да гледаш на света сякаш всичко е възможно. Ще се почувстваш чудесно.

П. С. Не ти гарантирам че това ти е проблема на теб (на мен точно това беше), но поради видима липса на друг, не ти пречи да пробваш.

П. С. 2. Всички след моя коментар ще ти казват че това което ти казвам е глупост, не им вярвай, пробвай сам за да се убедиш, трябват ти само няколко дни без да го правиш и ще видиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker