Ревността убива връзката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревността убива връзката ми
преди: 9 години, 22 дни, прочетена 2232 пъти
Здравейте! . Аз съм момиче на 22 съм от Пловдив. Ходя с едно момче от вече близо 2 години... Той е по малък от мен, но не мипречи дори след толкова ввреме забравям че съм по голям. А от него. Преди всичко беше перфектно между нас, той много ми угаждаше, каквото кажех това ставаше, държеше се прекрасно до толкова че се влюбих в него. Доста време всичко беше идеално, но от половин година някъде нещата се промениха и тръгнаха надолу. Започнах да ревнувам без основателна причина.... вътрешно в себе си знам че Не се интересува от други, но ревността е по силна и в най наречените моменти нищо не е в състояние да ми обясни че той е само с мен.... Когато се прибира обикновено с рейс постоянно му звъня и го харесвам че е с някоя или че някоя седи до него и много се изнервям когато чуя женски там където е той... Направо излизам извън контрол... И мисля че той се измори вече от тая ревност, но на мен ми е още по трудно защото изживявам всичко и той вече не се опитва да ми помогне да преодолея това състояние / преди когато му кажех че има някоя при него винаги ми говореше мило и ми обясняваше как съм единствена за него и че много ме обича, а сега когато го попитам " има ли някакви? " Започва да се ядосва и понякога ми затваря телефона.... / имам чувството че го губя и че той вече няма желание да бъде с мен... Не знам как да постъпя. , ревността не е копче че да я изключа... Въпрос на доверие ли е не знам... Той също много ревнува, особено когато ходя в колежа, но имам чувството че той не се затормозява толкова с тези мисли дали не съм с друг.. просто ги изхвърля от главата си... А аз не мога и вече се чудя какво да направя... Виждам че нещата отиват на зле, моля ако на някой му се е случрало да ми помогне... И много дълга стана тая история и извинявам се за грешки но съм от телефон :) благодаря на всички които се спряха на историята ми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 22 дни
hash: 6febd66cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато няма доверие - няма връзка... казвам ти го от личен опит. Надали ще издържите още дълго - ревността е нещо много натоварващо и никой нормален човек не би го издържал дълго.

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 9c2f508390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вместо да го питаш как си, добре ли си, ти го питаш с коя си.
Естествено, че ще се освободи от такъв камък на шията.
Вместо да ревеш и мрънкаш, иди на психолог. Имаш проблем и то сериозен. Ще ти пречи и в следваща връзка.
Тази вече я отпиши.

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 77928d18e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е кошмар, който убива и двете страни. Лек няма, става въпрос за параноя. Ти обаче не си жертвата, а причината. Комплекс за малоценност ли е, неувереност в себе си заради другите ли е- има много теории, но резултата е един и същ- напълно разрушен живот, а понякога и с тежки физически наранявания. Звучи смешно, но са твърде много случаите, когато ревнивите жени решават да отрежат половия член на мъжа за да "били сигурни в него". Това не е нормално, дивото преследване като животно, безкрайни обяснения и телефонни изяснявания, нощни разпити за тази и онази, все измислени истории на болен ум, абслолютен кошмар... Остави човека на мира, лекувай се с всички възможни средства. Дано оцелееш, както ти, така и партньорите ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: 94f81da704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм човек, който грам не изпитва ревност. Приемам, не съм го постигнала нарочно, че даден човек ще бъде с мен, докато има желание, и аз няма нужда да го следя и дебна като луда дали случайно вече не съм му омръзнала или нещо друго. Не знам как и защо, но аз просто не се тормозя с подобни мисли и оставям това в ръцете на човека до мен. Но пък повечето ми партньори са били адски ревниви, пълна моя противоположност.
Аз лично съм приела, че за появата на ревност има 3 възможни и адекватни причини:
1. Липса на доверие. Това е причината, заради която си струва да прекратиш дадена връзка. Ако ти не вярваш на своя партньор, то връзката ви трудно ще просъществува. Независимо дали е обвързано недоверието с ревност или нещо друго.
2. Комплекси. Когато ревнуващият не се чувства достатъчно добър, за да задържи другия до себе си. Дали се мисли за недостатъчно красив, умен, богат или каквото и да било друго е всъщност от голямо значение. В такива случаи аз се старая да набия в главата на партньора си, че той е това, което искам в този момент, стига наистина да го чувствам. Но в твоя случай, тъй като си от отсрещната страна, ако ревността се дължи на комплекси, то не съм съвсем сигурна, че ти самата можеш да направиш нещо съществено... освен да използваш методите на Луиз Хей и подобни, за да приемеш себе си и да се обикнеш.
3. Незадоволително показване на обич от страна на ревнувания. В една от предходните ми връзки осъзнах, че причината много голяма част от мъжете в живота ми да са ме ревнували, е това, че не умеех да разкривам своите емоции и чувства спрямо тях. Тоест аз трудно изричах простичкото "липсваше ми", "приятно ми е с теб", "много те харесвам" и подобни. За "обичам те" дори не смея да спомена. Тази липса на топлота, на емоционалност и чувственост, може би е карала въпросните ми партньори да чувстват, че може да ме изгубят. Ако ревността ти се дължи на нещо такова, единственото спасение е в приятеля ти. Той трябва да осъзнае, че имаш нужда от малко повече... емоционалност, така да се каже и да се опита да промени себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 433a3abebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Толковa ти е угaждaл, че ти си се " влюбилa "? ! НЕ! Ти си решилa, че имaш покорен роб и товa ти е хaресaло, естествено под/съзнaтелно го нaричaш по толковa по приемливият и ромaничен нaчин- любов!
С времето зaпочвaш дa се стрaхувaш, че изпускaш контролa нa покорният, може би той е покaзaл, по някaкъв нaчин, дори сaмо с поведение, че не му е ок. И, оо, ужaс!!!
" Aми aко другa му проделожи товa, което, aз сaмо вземaм? Aми aко си дaде сметкa, че сaмо товa могa, сaмо товa искaм, че не могa, пък и зaщо дa му дaвaм същото, нaли зaтовa съм с него, дa вземaм и вземaм? ! "
И зaпочвa aдът зa теб и зa него. Контрол, безспирно звънене и рaзпити. Имa ли прaво робът нaш дa седне до женa в aвтобусa? НЕ! Може дa срещнaт погледи, дa мине оновa електричество, дa се зaпознaят. Той дa открие с нея безплaтният смях, комфорт, лекотa, гъделa в коремa, .. може дa му дaде слaдкa и нaпълно безплaтнa целувкa, сaмо чувство.
Дaa, рaзбирaм тревогaтa ти. Не рaзбирaм сaмо зaщо и нa чувството си зa собственост си сложилa другa думa- ревност.
Хм, момчето естествено, ще си тръгне от теб. Може би ще я повлaчите още мaлко тaзи "връзкa ", но ще свърши при всички положения. Не го обичaш, съмнявaм се, че знaеш що е то дa обичaш. Ти си от онези, които докaто не изсмучaт жертвaтa си до дупкa, не пускaт. Вбесявa те, че той нaпоследък зaявявa свободнa воля, не е влизaло в сметките ти товa. И знaеш... ЗНAЕШ, че нищо не можеш дa му дaдеш, нямaш с кaкво дa продължaвaш дa го зaлъгвaш.
Тa... единият вaриaнт- aсимилaция и приемaне нa истинaтa. Промянa! Или, спести нa момчето повече нерви, вече нямa дa е оня, който ти е угaждaл нa всичко, просто зaщото знaе товa, от което ти се стрaхувaш- истинaтa. Aко тaкa си ти е гот... огледaй се зa новa жертвa, a него пускaй нa свободa.
Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 22 дни
hash: d4cadccdb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " / имам чувството че го губя и че той вече няма желание да бъде с мен... Не знам как да постъпя. , ревността не е копче че да я изключа... Въпрос на доверие ли е не знам... " - не е само чувство, това е действителността. Ревността е противна, но недоверието е по убийствено. Това, че мислиш постоянно за него, това му харесва и му носи щастие, но това, че му нямаш доверие, това го съсипва и отчуждава. Обикновенно, толкова силна ревност изпитват хората егоисти с чувство на величие, страх ги е да не загубят и да не бъдат прецакани в живота, или хора, които са вършили тези неща, от които сега ги е страх, да не се случат на тях. Затова са толкова съсредоточени в ежедневието. Това е болест, трябва ти психолог.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: cfcb68c47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами просто си стягай багажа и се приготвяй за самостоятелен живот, така като гледам не ти остава много време, докато на него му писне и те изхвърли от живота си.

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 2238a0df8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   тук има доста теми, свързани с ревност. потърси и прочети коментарите, ще ти е от полза.
целият проблем е свързан с твоята вътрешна неувереност, че момчето е само с теб, въпреки че ти го е показвал, както сама пишеш. и да, явно наистина си му писнала с драмите си, щом не си прави труда да ти обяснява. представи си ти да си в неговото положение - само да отидеш някъде и приятелят ти да започне да ти пили на главата и да вдига скандали кого и как си погледнала и какво си казала. дали ще ти хареса да обясняваш всеки ден едно и също нещо?
ревността може да не е копче, но ти като разумен човек (или поне би трябвало да е така) можеш да си наложиш да не мислиш, че човекът само чака да се обърнеш и да ти изневерява, а напротив, да си наложиш да мислиш в правилната посока. иначе както сама си разбрала, нещата отиват в лоша посока и е въпрос на време да те зареже. никой не би изтърпял много време подобно отношение.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 3c7f43f919
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дори и в компанията му има момичета не значи че ти изневерява или иска други. Щом е с теб, значи иска само теб. Довери му се! Няма друг избор. Или му се доверяваш, или приключвате. Защото накрая наистина ще ти изневери. Ще си каже: така и така съм обвиняван....
Натоварващо е и за двамата. Помогни си. Просто смени нагласата си. Млада си и живота е пред теб - дори и да скъсате, живота няма да свърши. Момента, в който осъзнаеш, че можеш без него всъщност ще спреш да ревнуваш чак толкова много.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 20 дни
hash: 33992378e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз съм много ревнив. Преди време бях откраднал всичките пароли на приятелката ми и най-жалкото е, че разбрах за миналото й, което минало въобще не ми допадаше и го натяквах постоянно, а сме малко хората с добро минало, пък и аз си имам кусури, но видях, че е свестна, не ме лъже, използва, не прави неща зад гърба ми, но пък разбрах, че не е била толкова свестна преди да бъде с мен и ми беше неприятно. От ревността ми се натоварвах с оглед нейното кофти минало и нямаше как да бъда така отдаден на нея, като знам, че преди мене са се гаврили с нея. Ревността е много лошо нещо. Надявам се някой ден да спра да ревнувам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker