Грижа за лице - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Грижа за лице
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1646 пъти
Момиче съм, което скоро е навършило 14 години.
Имам въпрос относно грижата за лицето. Нямам понятие спрямо това, а и наистина не зная как да започна темата.
Та така, ами аз нямам много пъпки, по-скоро не си личат, а повечето са малки и гнойни. За гнойните мога да кажа, че са ужасяващи и доста често са болезнени.
Както повечето хора, така и аз съм използвала крем "здраве".
Първоначално някой пъпки взеха да изчезват, сега няма никаква файда, като го сложа и на следващата сутрин ми е останал по лицето т. е не попил. И "Бочко" използвах. И той понякога не попиваше. Ок, това не мога да си го обясня, както и да е. И той много не ми помогна.
Сега въпросът ми е какво мога да използвам за да се махнат пъпките, които повечето *както казах* са гнойни? Имам чувството, че са неизбежни :(
Ако има някой хора, които преди са имали такъв проблем, а сега лицата им са като бебешко дупе, да споделят какво и откъде си купуват, колко струва и т. н нещо, което би могло да ми бъде полезно.
И също използвате ли фон дьо тен? Сега се сетих, забравих да подчертая, че кожата ми е и леко мазна и като си сложа фон дьо тен, става още по зле. Не зная, някакъв проблем на моята кожа ли има, нещо.. какво?
Ако трябва да бъда честна взех си един преди година и струваше към 1. 50лв и да, наистина не е добра идея. Малко след като си взех този измисления фон дьо тен си взех и на ББ крем, който не ми ходи и дадох 10лв за него. Според мен, би било много по-добре да се нанася фон дьо тена на кожа, която няма малки дразнещи пъпки и мазно лице, затова питам вие ползвате ли, как го нанасяте, използвате ли основа за грим преди това и т. н, общо взето искам да знам всичко относно "хубавото лице", казано по този начин. Бих искала да си взема нов, качествен и не толкова тъмен фон дьо тен.
Насочила съм се към Acne Out крема и лосиона или там както и да е. Надявам се, изчистят лицето ми, виждала съм в много форуми вкл и този доста положителни мнения за лосиона и крема.
Носът ми също е "проблемен" ОСОБЕННО той. Какво мога да направя? Бях написала горе, че крем "здраве" и "бочко" от време на време, са ми помагали, но като съм нанасяла на носа никога не са изчезвали и при всеки крем е така. Защо? ! Седи много грозно. Не зная това черни точки ли са, какво са. Бях ползвала ленти на "нивеа" за премахване на точките, ефекта беше 0. 00%. Нищо... Надявам се, това което съм се насочила *Acne out* и други неща, които ми предложите помогнат наистина. Маски, домашни рецепти и прочие не искам да си правя. Говоря за такива, които отнемат много време и излишни занимания - отсега казвам.
Дано модераторите публикуват историята ми. И нека коментират хора, които биха дали наистина полезни съвети, защото другите само биха си загубили времето с техните упреци. Подчертавам го, защото зная, че има такива хора. Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 084e78f5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кремове тип Здраве и Бочко са пълен ужас. Ми как ще попива като втората му съставка е течен парафин. Забрави за такива кремчета- няма с какво да ти помогнат, ами още повече влошават проблема като запушват порите. И НИКАКВИ продукти за лице от масовите марки, дрогерийните, освен натуралните и био продукти(Алверде, Лавера като по- бюджетен вариант), нито лентички за нос, нито нищо, просто, защото съставките им са мизерни и по- скоро ще влошат проблема, отколкото да го решат.
Правилно си се насочила към акне аут, но си вземи само активния лосион, от другото честно казано няма смисъл. Вземи си и един крем за лице и измиващ гел за твоята кожа от тези две марки, а цените са 5-6 лв и към 20 за Лавера.
Прави си задължително домашни маски- мед с канела 2:1, намазваш и стоиш около 30 минути и я правиш всеки ден или през ден. За пъпки много помага и резултат ще видиш, гарантирам. Маски с хума също няма да е зле да си правиш в седмицата веднъж, два пъти. И двете не са сложни, а предполагам половин час ще потърпиш нещо да има на лицето си, нали искаш хубава кожа? !

А относно фон дьо тена- като се погрижиш за кожата си и преди това сложиш хубав крем като база, фон дьо тена ще изглежда чудесно, разбира се, това зависи и от качеството на продукта, но повече от твоята кожа. Това според мен още не е за теб, защото фон дьо тена се маха трудно и по- точно силиконите в него. Трябва ти хубаво почистващо средство като мицеларна вода, после хубав измиващ гел и трябва да отделяш доста време за това, особено ако имаш акнетична кожа.

Започни да се интересуваш от съставките в козметиката, която ползваш, това много ще ти помогне. Чети реални изследвания, а не тип: десетте най- вредни съставки в кометиката и гледаш на първо място парабени, които предизвиквали рак хах как ли не.
Успех!
Беци

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5801925e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Акне аут върши почти отлична работа, правилно си се насочила. Мен ме спасява от 10-тина години вече.
Относно черните точки: прави си парна баня над тенджерка със завряла вода и хавлиена кърпа на главата. Стоиш така 10-15 минути и после внимателно изстискваш всичките гадости. Порите трябва да се отворят, за да излязат нечистотиите, иначе нищо не става. От лосиона кожата ти ще започне да се бели, така че я ексфолирай и овлажнявай редовно. Аз го правя отново с малка хавлиена кърпичка, потопена в топла вода - обтривам си хубаво лицето, докато махна всякаква мъртва кожа. После мажеш с крем и си готова.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: afbf96500f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И Acne Out лосиона не помага и пак е 10 лв. Дори стават още по-червени пъпките. :)
R.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 81ae63b3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 15 години съм. Храня се правилно - здравословно, плодове, зеленчуци, млечни продукти, месо, риба и въглехидрати тип картофи и ориз вече от две седмици. Не ям захар, шоколади, сладолед, чипсове и всякакви такива закупени храни, газирани напитки. Ако ми се яде сладко, хапвам домашен мед или стафиди. Лицето ми значително се изчисти, и то само за две седмици. Сама прави изводите.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 66cb986cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Скинорен с две ръце! Това е крем за лице и струва около 14 лева, зависи от коя аптека ще си го купиш. На мен ми помага, а кожата ми беше отвратителна!

Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f353309e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също бих те посъветвала да спреш или поне ограничиш сладкото, доколкото можеш. Акне аут активния крем на мен преди ми се отразявяше страхотно, но е доста силен и за съжаление от редовното ползване получих алергия към него. В момента боря пъпките със салицилов спирт 1% и разтворени в него 6-7 таблетки хлорнитромицин. От аптеката можеш да си купиш този антибиотик и спирта за не повече от 5- 6 лв. и наистина има добър ефект. Друго средство, което помага при всякакви кожни раздразнения е крем Dermax, който е от натурални съставки. Но наистина обърни внимание на това колко сладко консумираш и го спри или поне намали значително, ефекта е видим. А относно фон дьо тен- а не бих препоръчала на тези години да се мацаш, но ако държиш на това, заложи на нещо по- скъпо и качествено. Има фон дьо тен мус на La roche, който е около 40 лв, но със сигурност е страхотен продукт и си заслужава цената. Точно за мазна кожа е подходящ. Надявам се да съм биля полезна :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ab98742304
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОТ АВТОРКАТА: Ами, благодаря за коментарите. Ще реша кое ще пробвам. А за парната баня номер 2 как по - точно се прави, съжелявам че питам но по-добре да питам отколкото да действам без да знам.
Също и като се нанася фон дьо тен задължително ли трябва да се слага и основа за грим? И откъде се купува основа за грим и има ли значение какво ще си взема?
Номер 4 - браво за това, че се храниш здравословно, но аз няма да опитам. Просто нямам воля и често ми се ядът различни неща и просто не мога, но мерси.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fc49f08b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката *пак*
Съжалявам, че пиша коментар след коментар, но се е публикувал по - късно. Зная, че е добра идея да се ограничавам от сладки, газирани и т. н, но не мисля че мога :(..
Бях ползвала салицилов спирт и не мисля, че имаше много ефект... даже никак нз :Д.
Но благодаря за съветите ви :) И все пак както бях задала въпрос на предишният ми коментар как се прави по - точно парната баня, наистина може ли някои да ми обясни :) ;д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker