Съсипана съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съсипана съм!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3139 пъти
Добър вечер, трябва да споделя мислите си, защото иначе ще се побъркам. На 33 години съм, а се чувствам безпомощна и най лошото е, че никой не може да ми помогне.
Историята ми е следната :Преди години имах приятел, с който бяхме стигнали почти до годеж, но аз прецаках всичко и ми е много трудно да си го призная, защото знам че ще ме засипят хапливи коментари. В началото летяхме в облаците, бях щастлива, но с течение на времето нещата се промениха. Аз исках да излизаме по дискотеки, да прекарваме повече време навън, а той не искаше и му беше по приятно в къщи. Съобразявах се с него, почти не излизах, но го обвинявах вътрешно че е такъв, какъвто е.
Беше ми скучно постоянно да сме между четири стени, едвам издържах. Аз имам доста приятелки, които като мен са с възможности и откачах като ми казваха къде са ходили, какви приключения са имали, а аз в пълен застой. Започнахме много да се караме, започнах да го провокирам, накрая го намразих, най-лошото беше, че от всички тези караници за няколко години и той започна да ме гледа с жален празен поглед и накрая не издържах и го оставих. Беше ми омръзнало от това че бях пасивна във всичко, че 3 години съм загубила и въпреки всичко го мразех толкова много.
Още помня как реагира като му казах че го зарязвам. По погледа му видях че не е изненадан от това мое желание, макар че никога не съм го заплашвала че ще го оставя. Сякаш го беше предвидил и единственото което направи е че сви устни и след това ми каза "Недей, моля те" на което аз избеснях още повече, защото от няколко месеца репетирах този момент, надявах се да се и звини, да ми клекне в краката или да се ядоса, да избухне, но той просто стоеше смирен и не направи нищо.
Започнах да го обиждам, казах му много неща които не трябваше, а той стоеше безмълвен, докато в един момент му се насълзиха очите и каза "Ясно, това е края, но все пак не биваше да наговориш всичко това, току що затвори врата, която никога повече няма да се отвори".
Това бяха и последните думи които чух от него, последния път когато го видях, а това беше преди повече от 5 години.
След него пробвах тактиката "Клин, клин избива", но всички сравнявах с него, мислех че ми трябва повече време и след година се запознах с мъж, който беше като мен, обичаше живота навън и си прекарвахме страхотно, освен в моментите, в които мислех за бившия.
След известно време обаче осъзнах че колкото и да ми е приятно да имам човек до мен със сходни интереси, това не е достатъчно. Не можех да го залъгвам че ще го обичам до живот, като го чувствам от самото начало като приятел. След него до ден днешен съм с мъж, който е инатлив, своенравен и различен, точно както беше с голямата ми любов, но все пак не е той.
Колкото повече време минава, толкова по-зле се чувствам. Пробвах всичко възможно да го забравя, казвах си че времето оправя всичко, че невиждани очи се забравят, но с мен не стана така. Обикалям 3 континента, пътувам често, бих се нарекла смела жена, но очевидно не съм, щом не посмях да му звънна дори веднъж, със някакво смесено чувство на страх и срам, сякаш може да е по-лошо от сега.
Чувствам се в безисходица, меланхолична съм и не ми се живее.
Понякога както си седя ме връхлитат спомени с него и след това ми е нужно много време отново да се върна в реалността, да осъзная че този спомен е от преди толкова години, а не от вчера. В такива моменти е траг едия, защото осъзнавам че за някои неща няма време, а далеч по близки събития са толкова невзрачни и далечни, че чак не ми се иска да живея днес и сега, а да се заключвам в миналото и да си да си го представям към днешен момент, да си мечтая че го срещам, че всичко отново ще е наред и аз ще мога да чувствам и да съм пълноценна жена.
През последните 5 години постигнах много, но във всеки успех винаги имаше едно "но", което казва че всичко е чудесно, но де да имаше начин той да види всичко това.
Де да можех да го видя поне един път, от милионите пъти в които съм го търсила с поглед в тълпата. Иска ми се да му кажа, че ми в трудно без него, но всеки път като тръгна да му пиша осъзнавам, че това което правя е глупаво и срамно, защото той вече може да има друг живот и все пак аз съм мръсницата която го обиждаше и го заряза.
Страх ме е че съм станала цинична, че не вярвам в щастието на хората, че всичко върша машинално и по интерес, а емоцията е останала там в миналото, заровена също като кутията "Пандора". Страх ме е, защото става все по-трудно, а във всички "рецепти" пише обратното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4f268d7215
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ти си човек, който едно единствено нещо прави грешно - не живееш тук и сега, не се наслаждаваш на живота, който имаш (а той най-вероятно е много добър), а ровиш и търсиш в миналото или в бъдещето.
Нашият мозък не е касета, която на 100% запаметява всичко, а ние запомняме само най-хубавото от една връзка, фрагменти някакви от преживявания, за да си запазим и психическото здраве - просто инфото, лошото се трие. Така че твоите спомени за твоето минало с момчето не са реални, а пречупени отново през призмата на твоето АЗ, а ти клониш да не живееш тук и сега.
Преди си живяла в бъдещето, била си и млада. Не си била щастлива заради това бъдеще, което ти се е изплъзвало
Днес си постигнала всъщност целите си и си с човек, с когото може би дори си по-щастлива, но пак твоето АЗ си играе игрички с теб - сега щастието е в миналото.
В интерес на истината ти нито ден не би издържала с бившия си и добре го знаеш, но не искаш и да се промениш, да видиш какво имаш и да му се насладиш. Страдаш може би и от известна доза бърн аут или депресия.
Затова съветът ми е - смяна на тапета за поне 2 седмици, пълен релакс, отдаване на хубав секс с партньора, преживявания, загърбвана на ежедневието и ще видиш, че ще си като нова.
Ако не помогне потърси психолог, но не се занимавай с бившия - ще го видиш и ще останеш разочарована. Просто остани с хубавите си спомени, които мозакът е селектирал за теб, не унищожавай това.
И още - за твоята възраст всъщност е характерно да има една жена малки бебета, деца. Сигурна ли си, че хормоните не ти играят някаква жестока шега? Виж се с гинеколог - ти може активно да си решила да нямаш деца, което си е твое право, но тялото ти е още в пантивека и може да те съсипва с хормонални коктейли - затова и да копнееш за домошарчето.
Какво мисли приятелят ти - какви са ви плановете?
А иначе за домошарчето забрави, мадам, той отдавна е под чехъл на някоя харпия -и ден няма да издържиш с такъв мъж и добре го знаеш. Постъпила си добре... , но се научи да цениш ТУК и СЕГА или винаги щастието ще ти се изплъзгва между пръстите, защото ти живееш или в миналото, или в бъдещето и.. така никога не живееш в реалността.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5e9c4f2c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Постъпила си адски долнопробно с човека, но явно има Бог и всичко се връща. Ходи си по дискотеките, обикаляй континентите и не занимавай момчето със себе си, бъркайки му в старите рани за да си чешеш егото! Най-вероятно си е намерил жена, която го обича истински и го прави щастлив и няма да ти обърне внимание така или иначе. Аз лично, като мъж, въобще няма да те погледна след подобно отношение. И аз имах една такава, която се държеше ужасно с единствената разлика, че аз я скъсах, а сега съм щастливо сгоден и дори не я помня.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb0c5b44b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 е прав. Просто спомените са така устроени, че си спомнят само хубавите неща, а забравят лошите. И на мен ми се е случвало това което и на теб. Но бъди сигурна, че ако днес се срещнете и дори опитате да бъдете заедно много ще се разочароваш. Просто си изградила в представата си някакъв неземен образ, а си забравила защо реално си го напуснала. След като си го напуснала не си била щастлива. Ако беше нямаше да го напуснеш. Но главния проблем е че този спомен не ти позволява да се отдадеш на настоящето и да бъдеш щастлива. Може би изпитваш някаква вина за това че си го оставила, но запомни едно- никой не оставя човек с който е бил наистина щастлив. Просто спри да мислиш за него, и да му създаваш излюзорен образ, изчисти чувството си на вина спрямо него и всичко ще си дойде на мястото. Според мен чувстото на вина че си го оставила по този начин те дърпа назад, а не това че е бил любовта на живота ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 43246eb3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво искаш от нас - подкрепа ли? Евала на момчето, не знам какви неща си му наговорила, но евала за това, което е направил. Има мъже, които щяха да избухнат и да стане страшно. Други пък ще ти се молят. И от първите, и от вторите се пази. Този е бил железен, изпитвам респект към него. Евала му и за това, че не те е потърсил - отново признак на желязна психика. И ако до тук всичко звучи като: "ти си виновна", да, така е. За мен ти си виновната и доказателство за приказката: "Жената не знае какво иска, но го иска веднага". Е, след като си го получила това, дето искаш, какво се оказа? Май, че не го искаш, не и по този начин. Не знам какво си постигнала в живота, не те познавам, но според мен е нужно да си направиш цялостна самодиагностика на ценностната система.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c2d1e5e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   1 ти си голям философ бе, само че очевидно си пропуснал умишлено или не си прочел разказа докрай, а си правиш волни съчинения по собствена болка. Жената описа бившият си като своенравен и инат и като прибавим към това че не и е лазил в краката като си е тръгвала от него, вероятно това трябва да ти говори че далеч не е бил мъж под чехъл. Е да, по лесно е да се пишат глупости и да се изкривява всичко както ти изнася, но общо взето 1, всичко което си написал не е съвет, а някаква проекция на твоя връзка, която очевидно няма нищо общо с тази история.
До авторката: Евалата че ди успяла да си направиш равносметка, чак настръхнах, защото не са много хората способни да си признаят болката на глас, без да обвиняват някой друг за собственият им жовот. Другото.... познавам доста хора в подобно положение, повечето се пропиват или се отдават на хазарт за да забравят ппдобно нещо, което има още по страшни последици. Не знам какво да ти кажа, защото съвети в подобни ситуации май нямат ефект.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5d9d460a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление поговорката каквото си надробим, това ще сърбаме. Съвети трудно се дават, но аз ще си позволя един кратък в живота се живее само в настоящето вчера е минало, утре може и да няма, затова старай се да се радваш на днес.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4b0bbbd2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Плащаш цената, която трябва да платиш. Връзката с този мъж, когото си зарязала ти е урок, който трябва да усвоиш. Приеми го като такъв, схвани смисъла на случилото се и продължи напред, усвоила го. Доколко ще се справиш зависи само от теб. Не го търси, защото няма смисъл.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0cb7b028d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Обади се, потърси го, може би ти е прост и му липсваш. а той сам ли е или има жена до себе си?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f8f2696f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А може просто да му пишеш и да му кажеш следното, че изминало много време и просто да видиш как се развива няма срамно в това да видиш как е един човек? Ако във миналото ти е пукало за него просто го потърси да видиш как е и в краен случай да ти олекне на душата му се извини просто е така му кажи, че му се извиняваш за грубите думи.. Посъветвай се и с приятели и го обмисли хубаво. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 982ac95d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм сагласна с номер 1 човек помни само добрите неща от миналото хубавите спомени давам ти пример имах дълга връзка разделихме се и след 6 м аз исках да се върна при него със горе долу сходни копнежи които ти имаш към твоя бивш, наложи се да остана да преспя в тях (обстоятелствата го налагаха не сме правили секс ) казвам ти първия 1 ч беше добре споделяне и т. н ноо после като ми показа че си е същия и се сетих за всички ужасни караници и моменти.
Съвета ми е потърси го изправи се срещу страха иначе тези мисли ще те измъчват още и още

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 51df0ad8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Остави преднишните си приятели на мира.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f6ec6aa6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз мисля, че със сигурност трябва да му пишеш. Да му се извиниш за думите, да кажеш че съжаляваш за стореното от теб, че е било плод на младостта ти. Да го питаш как е, с какво се занимава, има ли семейство. Дори да е обвързан или да не те иска повече (винаги има някаква вероятност да се съберете все пак), ще постигнеш много: със сигурност помни какво си му наговорила, ще разбере, че се сещаш за него, ще видиш как е...
Пиши ми, а после ни кажи как е минало.

P. S. Аз имах такава любов, без да е имало обиди, но често мислех за нея години наред. Като я открих във фейса, тя вече беше с дете и мъж, без голям интерес към мен, но след това вече съм спокоен и не мисля често за нея, а си гледам сегашната връзка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ef0e2bb351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   прекрасен коментар на номер 1. точен и изчерпателен. напълно подкрепям.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5a75fc12b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   С твоите камъни по твоята глава. Всички жени сте еднакви, ама, когато го разберете вече е късно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d444286464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Единствения начин да приключиш нещата е да го потърсиш пак. Обади му се - не казвай, че ти е мъчно - кажи, че искаш да се извиниш за поведението си и това, че си постъпила лошо преди толкова време ти тежи, защото си разбрала, че е било несправедливо. От тук нататък пътища много - може идлната ти представа за него да се срути, може да има друга, а може и да е сам. Ако все пак по някаква случайност е сам, не скачай с двата крака, а започни бавно и полека - първо с извинение и приятелство, а чак после, като си сигурна какво искаш и връзка, защото единственото по-лшо от това, което вече си направила ще е да го зарежешо 2-ри път по същия начин ;)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4f268d7215
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   От н. 1. - Надявам се да съм помогнала поне мъничко на хора като Авторката. Тя за мен е просто едно объркано момиче и не виждам защо я вините, че е скъсала някога с някого- случва се! Много по-добре е постъпила пред това да живее в лъжа, да заблуждава човека, да изнверява и тем подобни.
Мисля, че Авторката има действително съвсем друг проблем от рода на бърн аут или депресия, което я кара да чувства тази форма на обърканост. Случва се често при хора с напрегната работа, тя пише, че пътува много - от смяната на часовите зони много хора поучават проблеми, а и освен това най-вероятно е израстнала в семейство, в което не е получавала безустловна любов и винаги е била сравнявана с другите или са се отлагали нещата - Догодина ще отидем на море като съберем повече пари или Като си оправиш успеха, тогава нова чанта... често има такива семейства
Бившата ѝ връзка е просто сянка, за която в момента се е хванала. Дори да види този човек, дори да го върне (което е много вероятно), тя и 1 ден няма да изкара с него. Няма смисъл да тормози и него, и себе си с такива глупости, а по-добре да отиде на санаториум за нервни заболявания - например в с. Наречен, да релаксира малко сама или с любимия, да се наспи добре. Не можете да си представите стресът, недоспиването и ежедневието до какво могат да докарат един човек.
Препоръчвам го и на другите тук с напрегнати професии - пълен релакс, смяна на тапета, изключете шалтера на телефон, лаптоп и така нататък ако изпаднете в такова състояние преди да сте провалили живота си за глупости.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb0c5b44b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Абе хора вие нормални ли сте да давате съвети да му се обажда. Минали са 5 години, човека я е забравил и дори да не е обвързан, едва ли ще иска да е пак с нея. Аз имах един в който бях страшно влюбена, беше преди 6 години, сега не изпитвам нищо към него, ама грам, даже лека досада. Този човек ако ми се обади едва ли ще има какво да си кажем, а и не искам да се връщам към миналото. Щом тогава нищо не е станало, закъснели неща никой не обича. Сетих се за него защото случая беше почти идентичен с този на авторката само че аз съм жената, а той мъжа. Не мисля, че трябва да се рови в миналото. Този човек сигурно е страдал докато я забрави и го е постигнал и сега тя идва и му напомня старата болка, какъв е смисъла на всичко това? Няма такъв просто.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ce078dd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз разбирам как се е чувствал този човек и защо е реагирал тихо и спокойно. За какво да ти се извинява и да ти клечи - затова че не възприема света като теб ли? На теб ти се струва, че ако не думкаш нощем по дискотеките животът ти е пълен провал, а за него това е било такава мъка, все едно да тръгне на война. Защо ти не да не паднеш на колене и да се извиниш, че те влече нощната шумотевица?
Ясно е, че много такива двойки биха се разделили заради крайно несходство в характерите, само че защо е трябвало да го нагрубяваш? Ок, станалото, станало, но ти и сега не си щастлива. Вилнееш както си искаш, обикаляш целия свят, а си тъжна и с празна душа. Излиза, че ти си го обичала, иначе не би го мислила толкова време. Хем си го обичала, хем си му се излплюла в лицето. Нито си го потърсила, нито си го забравила, нито ти е станало по-добре. Ами не знам как може да ти помогне друг човек. Трябва сама да се извисиш над това, което си в момента.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e3576eb753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Преди 4 години ми се случи горе-долу същото. Само дето съм от мъжката страна. Прецаках работата и вече 4 години съжалявам. Не мога да излезна от спомените, не мога да се върна в настоящето. Постоянно съм там и се чудя какво щеше да стане, ако бях постъпил по друг начин. Сега тя си има приятел, с когото май ще се женят и ми се е*ава настроението всеки път като се сетя. Дано е за нейно добро поне. Та така. Знам какво е. Но не знам как да се измъкна. Лошото е, че с течение на времето вместо да става по-добро, то се влошава. Ама както казаха другите: "Ще сърбаш, каквото си си надробил", а аз си надробих... да не казвам какво

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5dbfebbd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не съм съгласна с тези които твърдят че не си го обичала и такива глупости, осъзнала си всъщност след като си го загубила колко много е означавал за теб. Не си успяла да го забравиш, не си била щастлива с него но не си щастлива и без него. Това което трябва да направиш е да го потърсиш.. поне опитай пък каквото се случи. Това че се чувстваш виновна е нещо хубаво, показва че всъщност си добър човек. Осъзнаваш грешката си, хората напоследък станаха егоистични без капка жалост към никого и нищо, но в този живот всичко се връща сама се обедих че е така. А на тези които си мислят че могат да наранят и да използват безнаказано мога само да кажа да очакват последствията, защото ще им се върне двойно!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5d9d460a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До всички които съветват Авторката да му се обади и какво като му се обади, момчето е мъж на място, едва ли ще я приеме обратно, все едно на мен да ми се обади някоя бивша, ами така е пожелала, поживяла си е, разбрала е че не всичко е само готинко секс. екскурзии и т. н. Моя съвет е затвори страницата и гледай само напред, каквото има да случва ще се случи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4b0bbbd2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   №17, няма да го върне - описаният начин на реакция говори точно обратното. Просто авторката в един момент се е усетила, че това, което зарязаният е докоснал у нея няма как да бъде докоснато от някой друг. И няма никакъв смисъл да го търси, а е по-добре да запази самоуважението си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c2d1e5e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Много точен коментар 23, аз също си го обяснявам по подобен начин.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5dbfebbd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Мен ме зарязаха по подобен начин, само че моето е още прясно няма година от както се случи. Ако човекът ми се обади в момента и пожелае да се видим ще се съглася, не знам дали бих му простила и дали бих му дала шанс, но със сигурност ще го изслушам. Във твоят случай се е минало доста време и вероятността да е създал семейство или да има друга жена в живота му е голяма, но аз ще те посъветвам да се опиташ, обади му се, ако наистина се измъчваш и съсипваш ще успокоиш съвестта си и ще се почувстваш по добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 35622e2e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Здравейте, аз съм в същото положение, но при е все още какво се вика прясно! На има няма месец. Съсипвам се със всеки изминал ден повече и повече. Какво ли не направих вече, за да си върна любовта, но резултата е, че човека иска да гледа от страни промяната в мен! Чувството за вина не спира в мен, съсипвам си здравето вече, искам даже да умра, но знам колко и ще навредя на семейството ми! :( Аз не мога да разбера, когато двама се обичат, защо да не се опитат да си задържат любовта, защо трябва да се страда толкова много! Знам млада съм животът е пред мен, но аз вече не искам да живея щом този човек не е до мен! Обичам го от дъното на душата си и сърцето си!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 06a0035795
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Мила авторке, аз съм жена в идентична с твоята история. Само че с разликата, че се омъжих и родих дете от друг. Моя съвет е потърси мъжа, който обичаш. По телефон, по интернет присто го потърси. Ако ви е писано ще се съберете! А ако не се съберете поне ще си опитала! Искрено ти пожелавам испех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 64ed49bbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторке, хората сме различни. И той е прав и ти си права. На него му харесва едно, на теб друго. Просто не сте намерили средата. Май само ти си правила компромиси с него, а той е бил някакъв затворен мрънкач? Като видите, че сте попаднали на подобен темерут, бързо го зарязвайте, а не си мислете, че ще е перфектният баща и послушко. Напротив, ще си е вечно такъв темерут и мрънкач и най-много и децата да направи такива. Ще станете на по 40, ще усетите, че младостта си отива, че не сте изживяли никаква емоция и ще литнете да изневерявате, да полудявате, да се развеждате и децата да страдат. Аз съм дете от такова семейство. Като бях тийнейджър, майка ми беше в началото на 40-те и литна по други мъже, разведоха се с баща ми и аз тежко го преживях. Само и се чудя, защо изобщо се е омъжвала за баща ми и толкова много години е стояла с него след като веднъж не съм го видял да се усмихне, да е в добро настроение, да предложи нещо и т. н. Вечно му е криво, мрази всичко и всичко го дразни, дори птиците, които пеят пролетно време, макар че е жив, здрав и финансово обезпечен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d7bb9ab0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Авторке, бях женен за жена като теб с разликата, че аз не бях съвсем изолиран от света, излизахме, забвлявахме се, но за нея все не беше достатъчно каквото и да направя. Подобно на теб, тя се държа в края на брака ни към мен като към отрепка. В последните месеци от брака ни, докато траеше извънбрачната и афера и аз все още не бях научил истината се бях стопил и поболял. Когато разбрах защо разиграва целия фарс, я изхвърлих като парцал. Търпях капризите и свинщините на една егоистка години наред, но накрая и аз прогледнах. След нея разказах играта на подобни като теб егоистки и не позволих никога повече никоя въшла да ми бъде фактор в живота. Използвах жените за секс, докато накрая не срещнах сегашната си любима, за която мисля да се оженя и с, която съм щастлив, защото е мила, добра, цени ме и ме обича такъв какъвто съм без да иска да ме променя и т. н.

Авторке, всичко се връща и още много ще патиш, ако не поискаш прошка от Бог за безобразията си. Винаги жени като теб си намират майстора, винаги. Идва време, когато дори ще усетиш още повече шамарите на живота и още повече ще страдаш, заради егоизма си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3e5d91da77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Бях с него четири години, докато не го зарязах тичайки по нощни клубове, пиянски купони, безпаметен секс, наркотици и какво ли още не. Събрах му багажа и му показах вратата. Не стигна това, ами и от устата ми излизаха какви ли не змии и гущери... Той стисна зъби и горчиво заплака, каза, че ме обича, че ще бъде нещастен без мене... Минаха 2 години, бях далече, далече от очите му.. срещнах и други очи, които ме гледаха със същото обожание, но не забравих неговите... Един ден просто му се обадих. Казах му, че го търся само, за да разбера как е и дали всичко е наред при него, а той ми отговори "няма нужда.. обади се в някой следващ живот най=добре". Не зная колко години минаха, когато събрах смелост да го потърся пак, но от тогава до момента не съжалих нито веднъж. Той е различен.. личи му, че всеки ден се бори със себе си и колкото е голяма любовта му към мен, два пъти е повече болката... питам го от време на време дали е щастлив с мен и ако някога каже не ще го оставя завинаги.
Моят съвет към теб е да го потърсиш.. навярно ще те заболи още повече от студеното му отношение, но поне ще внесеш смут и в неговата душа... ще се извиниш, а и по някакъв начин ще олекне и на теб. Ако има какво да се случва, то непременно ще се случи. Кураж!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5d45bb57c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Намери му телефона и му се обади, толкова е просто.
Поне ще знаеш как той гледа на всичко това.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e47c4dd8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Мила ми авторке, ако знаеш колко жени унищожих заради една такава като теб.. Много. Станах чудовище, звяр, идиот, мръсник, боклук.. Лъжа ги, чукам ги, захвърлям ги и си отмъщавам. Обичах едно момиче - първта ми и единствена любв, а тя излезе боклук по-голям и от теб. Извини ме за тези думи, но само аз си знам какво преживях. Сълзите ми не слизаха от очите, а трябваше винаги умело да прикривам болката и да се усмихвам. Само един неудушевен предмет знаеше мъката в сърцето ми, само с него споделях, защото само той нито можеше да ме чуе, нито да ми отговори. Само той и китарата ми знаеха какво става в мен. Заради тази жена дори едва оцелях в една сложна обстановка - на косъм, както се казва, защото вместо да се съсредоточа в работата си, аз мислех за нея и имах сълзи в очите си. От тогава съм боклук. Долен боклук. Сега съм вече над 50 и още съм такъв - долен и мръсен с жените. Колко сърца разбих, само аз си знам.. Живот. Какво да се прави. Мърсотия. Ще си сърбаме попарата на съдбите и това е. Няма да го збравиш. Не се и мъчи, а който ти казва нещо друго - просто не е обичал и не знае какво е една голяма и единствена любов. Бъди здрава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker