Труден избор между двама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Труден избор между двама
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1786 пъти
Здравейте,

Трудно ми е да опиша ситуацията, защото и аз не знам какво да мисля, но все пак ще опитам:

На 27 години съм и имам приятел от 8 месеца. Като цяло се разбираме, той много се старае и редовно засвидетелства любовта си към мен. Винаги му отвръщам със същото, но напоследък се притеснявам, че започвам да го чувствам само като приятел. Нямам усещането за любовна връзка, а за много мило и скъпо приятелство. Той е чудесно момче, разбира се с някои недостатъци, но... Започвам да се намразвам, че не мога да го оценя.
Причината за това е друг мъж, когото познавам от 2 години, но едва наскоро се намърда в живота ми по-сериозно. Отдавна го харесвах, но по това време си имаше приятелка, а и не очаквах да ми обърне внимание, така че си го избих от главата. Един ден просто ми писа, защото преди това се засякохме съвсем случайно в едно заведение и започнаха главоболията. Излизахме няколко пъти, прекарахме си добре, докато не обяви, че е влюбен в мен и би искал да сме заедно. Обясних му, че няма как да стане, защото си имам приятел, но той заяви, че ще се бори за мен и ще ме спечели. По някакъв начин успя да ми влезе под кожата и с всичкия си акъл му казах, че нещата може и да се получат. Един вид му дадох надежда, на която той много се зарадва.
Говорих с приятеля си, казах му, че искам да се разделим. Това го съкруши, а реакцията му ме накара да се почувствам отвратително от себе си. Изкарахме така един ден, не издържах и го помолих да ми прости. Чувствах се сякаш са ми откъснали ръката, огромна част от мен липсваше, защото щях да го загубя завинаги.
Когато другият разбра, че съм постъпила така, реагира много зле. Изобщо не очаквах такова нещо - плака, умоляваше ме... Не знаех как да го накарам да се чувства по-добре, станах груба и студена, на което той се ядоса. Каза, че съм му причинила много болка, че съм го излъгала и че никога не иска да ме вижда повече. Ако някой ден се осъзная, да му кажа, но дотогава да не му се мяркам пред очите.
Никога не съм имала този "лукс" да избирам между двама лудо влюбени мъже, винаги аз съм в ролята на страдащата. Затова много ме е страх да не направя грешен избор. Знам, че крайното решение е мое, но ми се иска да прочета и други мнения. Как да постъпя?

Благодаря Ви!

*горещо моля модераторите да публикуват темата ми, защото спешно се нуждая от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: ff57523a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ... следват 28 коментара в стил "послушай сърцето си" - какво точно означава репликата, кой какъв смисъл влага в нея е друга тема, но важното е, че се използва най - вече за такива случай, когато една объркана и несигурна жена се чуди какво точно иска..! Жалко за досегашният ти приятел - предлагам ти да го оставиш на мира да си го преживее някак си и да си гледа живота.. А ти ще имаш свободата да си се влюбваш и пробваш на воля - докато разбереш какво искаш! Те така, това от жените го научих и.. какво друго да ти кажа - ми Послушай сърцето си, след няколко месеца пак го послушай, след още няколко пак и.. те така. Сменяй и пробвай докато му писне на "сърцето" и после като разбереш кво искаш може пак да се обадиш на сегашното приятелче, тоест дръж си го в резерва за всеки случай, а пък си се шибай с тея дето "сърцето" ти подсказва.. Тея пусти големи сърца... :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9299d9af63
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Болката, която ти описваш като откъсната ръка ясно ти показва кой е твоя човек, понякога ние самите не си даваме сметка колко значи за нас даден човек, доказал се във времето с постъпките си и грижите за нас. От друга страна, ако пък наистина не го чувстваш като мъж, любовник а само приятел, можеш да рискуваш с номер 2, но НО по-вероятно е да те застигне разочарование, защото човек веднъж поставил ултиматум на все още не започнала връзка, може да го прави за щяло и нещяло, ние тук с по-голям опит не можем да ти кажем кой е по-добрия вариант за теб, просто обмисли спокойно ситуацията, но не общувай с двама едновременно.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0e9f2c77ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Нито единия от двамата
И двамата те манипулират колко са съкрушени от това да те изгубят, но като цяло това са празни приказки
Нали знаеш поговорката-на мъж да му капе кръв от устата-ял малиново сладко
Оставиш ли се единия да те дърпа за едната ръчичка, а другия за другата, само ще изгубиш своето време между два елементарни манипулатора

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f8763487ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да влезе в сърцето ти вторият, явно любовта с първия не е била толкова истинска. Помисли си добре. Ти самата, кого искаш? Кого обичаш? С кого се виждаш в бъдещето? Като си отговориш на тези въпроси, ще ти бъде по-лесно да направиш избора си. Ние не познаваме нито един от двамата, нито пък теб и не вярвам, че можем да ти кажем кого да избереш. Била съм в същото положение, но след като си зададох тези въпроси, разбрах какво искам.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: abcc439712
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1, 28 коментара и един за правописните ти грешки. Ето откъде идва изразът - "имала си приятел, ми то и аз си имам Тв, обаче си ходя и на кино". Сега ако откажеш на първия си приятел, вземеш втория, той те изклеца и изостави, ще се получи доста интересна ситуация.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8815b3e810
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Явно бившият ти (вече) приятел е доста свестен мъж, по-добре е за него да не общува с жена като теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8dd97d4aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намирам се в точно същата ситуация и те разбирам много добре. КАК човек да вземе подобно решение при положение, че и в двата случая ще загуби. От една страна губиш човека който те обича, а от друга жертваш себе си...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1ab0faf0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първият не го зaслужaвaш.
Вторият... aко изкaрaш мaлко време с него, ще му видиш другото лице- "мaлки сa ми топките, зaтовa се нaтискaм/бутaм в чуждото, щот тaкa aко стaне, то топките ми ще стaнaт мaaaлко по- големи", естествено след товa ще ти бие шутa под предлог недоверие или нещо от сортa.
По- големия проблем зa теб обaче е, че вече си покaзaлa пък ти чaст от истинското си лице, посaдилa си семенцето нa съмнението у нaстоящият. Е, aко е от достойните мъже... скоро ще си е дaл коректнa сметкa/извод зa случвaщото се и ще остaнеш с пръст в... тaм де, и още по- кофти ще е aко реши дa ти дaде от същото лекaрство-"случaйно" дa го хвaнеш с другa.
Честито, от сегa можеш дa си постaвиш пръстa "тaм" в очaквaне нa неизбежното.
Хaх, досегa все ти си билa "стрaдaщaтa", имaло е зaщо, aмa не си се нaучилa от грешките си.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0f830515ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   В момента и тримата се чувствате зле. Затова със сигурност трябва да направиш избор, който да отстояваш категорично. Според мен със сегашния ти приятел те свързва повече привързаност, отколкото любов. Затова мисля, че е по-добре и за двамата да се разделите, така или иначе изглежда въпрос на време. Личи си, че с другото момче имате чувства един към друг. Дай шанс на тези отношения да се разгърнат или просто дай време на себе си да останеш за малко сама и да преосмислиш нещата. И в двата случая няма да сгрешиш. Най-натоварващо ще ти бъде да останеш в отношения, които са се изчерпали или да потънеш в колебания. Действай смело.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 85b533ddcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ами защо ги разиграваш и двамата? имала съм такъв случай, не съм с нито един от двамата, ще срещнеш толкова други, първо се изясняваш за себе си какво искаш и тогава говориш с тях.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b1fb3acc19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За да имаш чувства към втория, то явно, както ти самата каза, чувствата, които изпитваш към партньора ти са се изчерпали или изменили. Т. е. приемаш го повече като приятел.
След като си го оставила, съвсем натурално, си изпитвала чувство за вина, породено от угризенията, които си имала, защото знаеш какво губиш и знаеш реалната стойност на този човек.
Дотук добре. Връщаш се при него, но дилемата продължава. Нормално, иначе нямаше да пишеш тук.
Отговора за мен, след този кратък анализ, е ясен. Ако приятелят ти ти е бил достатъчен и е бил точния човек за теб, ти никога не би го оставила заради друг. А ако към втория човек ти изпитваше само физическо привличане, ти пак не би оставила приятеля си, изживяваш си го и си продължаваш връзката.
Но всъщност, да залагаш на сигурното и на този който те обича, в момента, лично според мен е грешка. И то заради въпросната съвест и чувство за вина.
Изживей това чувство, другото вече е изживяно.
Може да залагаш на нещо съвсем несигурно, може да съжаляваш, но по-добре да съжаляваш за нещо, което си изживяла, отколкото за пропуснатия шанс.
Все пак премисли нещата и не се влияй толкова от нечие мнение, ние можем само да предполагаме.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a484eba69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина...послушай сърцето си :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6f1fec9f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Парадоксално е, че правиш точно това, което са правили на теб по твоите думи. Не знаеш какво искаш! Хем искаш връзка, хем сама бягаш от нея.
Момиче, нещата няма да приключат до тук нито с настоящия ти приятел, нито с бъдещия(визирам този втория и всички останали след него).
За жалост аз съм на мнението(вече изпитано), че колелото се върти и каквото правиш ти - това получаваш след време.
Противно на коментарите над моя, настоящият ти приятел нито те заслужава, нито не те заслужава. Влюбил се в теб, има ли сте хубава връзка, моментите, историите и толкова. Изстинала си към него, чувстваш само и единствено съжаление(ето това вече не бива да му причиняваш), но животът продължава и той ще ти прости рано или късно!
И със следващия няма да е по-различно, нито с по-следващия и така докато не се примириш, че трябва да създадеш семейство, да бъдеш само с един човек. Кога и с кого ще се случи това не е ясно.
Аз като лош пророк, бих ти казала само и единствено, че и с този нещата няма да потръгнат и ще ти и обясня защо: той просто те визира като трудно извоюлвана играчка и в момента, в който се съберете всичко ще бъде прекрасно за определен кратък период от време(аз давам максимум година), докато той не пожелае още една такава трудна играчка, понеже вече ще си му станала безинтересна. Или казано накратко: той приема, че си имаш приятел, иска да те раздели с него, мислейки че си е изгубил ума по теб, но след като те притежава нещата ще стоят по-обикновено за него и той рано и късно ще изгуби интерес, а ти ще се молиш на бившия ти да се съберете отново.
Ако все пак не се случи така мога да ти кажа, че ще се разделите заради доверието. Нито той, нито ти ще имате доверие един към друг. Не случайно интимното минало не е хубаво да се разказва и в повечето случаи, когато ме питат за нещо от миналото ми, аз често отговарям: "С мен си сега, а не в миналото, то няма значение. "
Merriyah

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker