Акнето съсипва психичното ми състояние - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Акнето съсипва психичното ми състояние
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2119 пъти
Първо искам да помоля модераторите да одобрят историята ми. Знам че има страшно много теми за това банално акне, но минал съм частта по лечението и искам да споделя ефекта върху психиката ми.
Накратко за себе си: момче/мъж на 20г., 1. 84 см. ръст, 80 кг., атлетично тяло и страдащ от акне разбира се(няма пълно щастие). Боря се близо от 14/15 годишна възраст. За мен тези години не бяха хубави, чакам да дойде този момент с хубавата гладка кожа, но май ще си умра с тази болест. Обръщам се към пъпчивите ми колеги, които знаят и разбират какво ми е в момента. Как се чувствате по принцип? Имате ли самочувствие? И наличието на червените гадинки притеснява ли ви по някакъв начин? При мен проблемът с изминаването на всеки ден е, че не мога да се контролирам. Усещам как това ми действа много зле и съжалявам страшно много, че не мога да правя нещата, които искам, не мога да изляза с определени хора, поради причината, че нямам самочувствие. Разхождайки по улицата единственото нещо, което гледам е лицата на хората, виждам дори и най-малките им пъпки, а пък други имат лица като бебешки дупета и почвам да си мечтая за таково. Предполагам си мислите, че вече съм изперкал.. иначе и аз си мисля точно това и все повече нещата се влошават. Според вас вместо да ходя вече на дерматолози(ходих на много и не можаха да ми помогнат), да ходя ли на психолог? Действията, които върша в ежедневието си са свързани с мислене за пъпките. Не мога да общувам нормално с хората, особено когато се намираме на място, където луксовете са толкова високи, че се забелязват и най-малките ми пъпки(мразя светлината).
Интересно ми е дали има хора като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: ce3b31c412
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Аз също имам акне, знам гадно е и ти намалява самочувствието, но колкото по-малко мислиш за него, толкова по-добре. Според мен цаката е да си намериш някакво хоби, например тичане, фитнес или нещо, което да те изпотява и няма да мислиш за акнето. По този начин кожата се изпотява и излиза цялата мръсотия, опитай, според мен ще ти помогне. Също така не пипай лицето си с мръсни ръце, в никакъв случай, сменяй калъфката на възглавницата си всеки ден, може и през 2 ако те мързи много и пери цялата възглавница всяка седмица. Ако имаш дълга коса, подстрижи я. По този начин лицето няма да ти се омазнява толкова много. Пий по 2 литра вода на ден, отделно си прави зелени чаиове. И едно много важно нещо, спри да ползваш всякакви продукти против акне, омазняване и т.н. По този начин само го влошаваш. Мий лицето си с вода, като след това избърсваш леко с чиста лърпа, отделена само за лице. Яж здравословно, много зеленчуци и плодове. Не яж мазни храни и млечни продукти, те са блъскани с хормони и ти излизат пъпки. Ако можеш спри и месото за известно време, пак по същата причина или го ограничи. Ако ти излезе пъпка, независимо каква я мажи само с крем здраве лека формула и стоиш няколко часа по възможност. Сдържай се да ги стискаш. Когато се къпиш, преди да излезеш от банята, пускай студена вода и си измивай лицето и главата с нея, защото иначе порите са отворени от топлата и се пълнят с мръсотия после. Аз спазвам тези методи и найстина ми помогна страшно много. Е, не очаквай чудеса, тук таме отново ще ти излизат пъпки, но трябва търпение. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 98c595d17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че има хора като теб, например аз и това е съвсем нормално, има време кога да изчезнат пъпките, спокойно :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 793a75a56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   О има и още как! Твоето не е нищо пич! А знаеш ли какво е това за една жена? Двойно по- ужасно, знаеш колко сме суетни жените. Аз съм момиче на 23, от 12 годишна страдам от акне, което беше уникално жестоко в първите години. Нашите също имат вина, тъй като чакаха 2, 3 години без намеса, преди да ме заведат на лекар и да започна лечение. от тогава нещата се успокоиха, като имах моменти на по- гладка и моменти на по- изприщена кожа, зависи от сезон, хормони в момента, храна, мисли, от много неща. Аз по природа съм срамежлива от дете, а представи си с тези пъпки пубертета ми, най- трудните ми години, когато бях в нов град и без приятели, бяха дори тройно по- трудни! Знаеш тийнейджърите в тази възраст са жестоки, особено момчетата, отнасях тежки подигравки :( Завиждах да съученичките ми с гладка кожа :( Бяха ужасни времена!!! Но пораствайки, започнах да се грижа повече за здравето си, с доктори и всевъзможни мазила нещата ги държах под контрол, макар и никога да не съм имала нормално гладко лице. Бях се доближила максимално до него на бала ми, като 4, 5 месеца преди бала започнах едни процедури, казват се химически пилинг за лице, първо ако имаш действащи пъпки ги лекуват, после като останат само белези от пъпките чрез този пилинг се намаляват, от 2 пилинга при мен резултата беше зашеметяващ! Почти идеално гладко лице. Но са скъпички и се правят през зимния сезон, заради по- слабата слънчева светлина, можеш да прочетеш повече в нета.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО нещо е с какво се храниш! Тъй като си мъж предполагам много много не ти дреме за диети и си ядеш каквото ти падне. Ако е така се замисли. Веднага изключи сладкишите, било то и домашни кексове и каквото и да било. Всичко, в което има бяла захар и бяло брашно води до изприщване!! За вафли, шоколади, и тем подобни да не говорим, коментара е излишен. Шоколада е враг номер 1 на акнето, лично аз ако изям една вафла ми излизат най- малко 2, 3 нови пъпки. Затова от 2, 3 години вече съм много внимателна с менюто си. После млечните продукти, които в днешно време все знае са изключителни боклуци, също влияят зле, особено прясното мляко. Има в ютуб доктори говорят за това. Като цяло интересувай се какво може и не може да ядеш в твоя случай. Аз лично от 2 години спрях и месото, понеже е бъкано с хормони, които водят до още по- голям БУМ на пъпките. Ти като мъж си пълен с хормони сигурно, ако си хапваш и повечко месо представи си колко хормони в излишък си доставяш, и те все избиват нанякъде! Знаеш ли, ако се сещаш да начин, по който можем да си общуваме извън сайта, ще се радвам да ти бъда полезна, знам доста неща вече за акнето, полудоктор станах от неволя. Но аз лично за себе си преодолях проблема поне на 80% и физически и психически. Лицето ми си е ок сега, е появяват ми се някви пъпчици, но с грим всичко се оправя. Никога не съм страдала от липса на мъжко внимание, защото въпреки това съм хубаво момиче, и това ми повдигна самочувствието. Ако и ти си намериш приятелка, ще ти бъде по- лесно да го преодолееш, ще се чувстваш желан. В никакъв случай не оставяй това да те смачка!! Знаеш ли, болестите си ги създаваме ние, и си ги поддържаме успешно с мислите си! Доказано е, че това за което мислиш и върху което концентрираш енергията си, то става! Ако насочиш всичката си енергия и страх в мислене нон стоп за пъпките, ще се изприщиш още повече. Гледай филма " Тайната" там с физични закони е обяснено всичко, ако не си го гледал вече. За някои това е глупост, но не е! Имам и още съвети, но ми омръзна да пиша тук, няма ли начин да си обменин контакти?
Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bd2bcad607
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така както си го написал, звучиш все едно имаш психичен проблем, а не дерматологичен. Стига си се депресирал, стегни се и направи това, което ще ти кажа, защото доколкото прочетох не си написал дали използваш нещо за мазане и ти предлага, "рецепта" така да се каже. Предполагам, че си изпробвал всякакви кремове, но истината е, че природните средства са най-мощния лек. Вдигаш се от компа, отиваш и си купуваш един буркан чист, пчелен мед, а от аптеката- прополисов вазелин- 10 или 30 % (по-добре 30%, но ако няма и 10 стават). Сутрин щом станеш си измиваш лицето и внимателно го подсушаваш с мека кърпа. След това си правиш маска с мед. Стоиш така 1 час, като гледаш да не стоиш на прекалено топло място, за да не се втечни медът. След това измиваш лицето, по възможност с бебешки сапун и топла вода. Вечерта повтаряш. И вече преди да си легнеш си намазваш пъпките с прополисовия вазелин. Приготви си стари калъфки за възглавницата защото малко цапа. И така 15 дни. Надявам се да си сериозен, да го направиш и да ти помогне. Ще чакам отговор след 15 дни. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c2ddd0f50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Серията Acne Out Active ще те оправи.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 54935d7ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче на 18 години съм и от както влязох в пубертета се боря с омазняването и акнето. Няма идеални хора. Намери козметиката която понася добре на лицето ти. Аз използвам скрабове, домашни маски за лице, от скоро установих, че маслото от жожоба много добре се отразява на проблемната кожа. Намери методите , които работят за теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: eb9332f7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   16гр уротропин в 100 мл силицилов спирт/1%/... бях пуснал тема, но така и не я одобриха... аз страдах от това гадно нещо от 4/5 години и се оправих за около седмица... маже се само вечер с памук... аз лично съм ходил на 5/6 дерматолога, но нищо... само пари за глупости, просто пробвай, не губиш нищо, уротропина е евтин, силициловия спирт също... успех, надявам се да се оправиш

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1c26819f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Един съвет-пробвай с хлорнитромицин /рецептата за лосина я има в нета/. На мен много ми помогна, но трябва постоянство и мазане с него по 2/3 пъти на ден.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b82032e2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж сега... според мен имаш някакъв проблем - или хормонален, или се храниш с много боклуци. На 20 г. вече не е нормално да имаш акне.
Обясни какво ядеш? Остави всичко мазно (да, това значи да не ядеш ребърца, тлъсто месо, храни, плуващи в олио и така нататък) и сладко, не яж много въглехидрати (хляб, картофи, ориз, боб, леща) и ще видиш как за един месец ще си изчистиш кожата. Яж много зеленчуци, по-малко плодове (защото те също имат захар и макар да не са вредни, няма да имаш толкова бързо подобрение, ако ядеш по 1 кг плодове на ден).
Ако успееш да изпълниш това, аз лично ти гарантирам, че ще си изчистиш акнето ако не изцяло, то поне в много голяма степен.
Аз имам много проблемна кожа, но при такъв режим още на десетия ден имах голямо подобрение. Издържах две седмици и след това горе-долу успявам да поддържам резултата. Ако ми се появят пъпки, много добре знам от какво е и че аз съм си виновна. За твое сведение изчистих се от акнето на 26 г., след като всякакви лекари бяха вдигнали ръце от мен. С какви ли не глупости се мазах, пих... и никакъв резултат. Само един тон пари, хвърлени да подхранвам фармацевтичната индустрия. Излизаха ми много ДЪЛБОКИ и БОЛЕЗНЕНИ пъпки, които със седмици не минаваха.
Най-доброто лекарство за нас хората е храната, всичко останало или няма ефект, или е само временен. За хубава кожа можеш да ядеш салата от настъргани моркови с малко зехтин, но без сол. Малко е гадно да я ядеш така безвкусна, но след като започнеш да ядеш такава салата редовно, кожата ти направо ще засияе.
Аз имам горе-долу добра кожа вече. На 30 години съм и ми останаха няколко белега, които не са фатални, но ме дразнят. С времето се заличават. Мразя ги, пробвах какво ли не, за да ги махна, но козметиците само ти обещават резултати, взимат ти парите и ти възпаляват кожата, а мазането с Контратубекс, Содермикс, Мадекасол и т. н. май дава някакво много минимално подобрение, но не съм сигурна дали не е по-скоро внушение. Мажа около месец-два и после ми писва... може би трябва повече постоянство. Виж, за нови белези са ок, просто аз късно се сетих. Ако имаш тъмни петна от пъпките, мажи с Мадекасол - на мен лично за това ми помага. За хлътналите белези нищо не помага, освен лазер. Аз имам 3 белега и когато събера пари, бих отишла да си ги оправя.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c49fc2f28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Занивам се с футбол и фитнес и се потя достатъчно, за да изчистя токсините. Спрях НАПЪЛНО сладкото и млечните продукти преди няколко месеца. Не ям много солено, гледам да не ям мазни неща, но да спра месото.. това за мен е убийство. Зеленчуците и плодовете също са пълни с хормони, ако става дума за това. Просто без месо и хляб(черен) не мога да се наям като хората, а това е проблем за един мъж, който спортува често и се занимава с умствена работа. Имам много бърз метаболизъм, например ако ме съблазни нещо шоколадово на другия ден имам нови 2-3... и съм сигурен, че от сладкото излизат пъпки. От близо месец всяка дутрин на гладно пия топла вода с лимон и мед. Ако обобщя от гледна точка на храната не съм ограничил единствено месото и пълнозърнестия хляб. А от гледна точка на хигиената, мога да кажа, че обръщам много повече внимание дори отколкото някои жени. Калъфките си ги сменям доста често, нямам дълга коса, в момента се мажа ефдинствено със спирт и някой път с крем "Здраве" лека формула за кожни раздразнения. Пия около 3л вода на ден, което мисля, че е преддостатъчно. Направих си изследвания и всичко си му е по реда. Мисля, че мъжкият полов хормон ми идва в повече и ми избива заради това :D По принцип за доста мъже това не е проблем, а пък аз като се оплаквам сечувствам като изнежен. Но няма какво да се направи.. дразнят ме и ми свалят самочувствието.
Относно Акне аут - при мен не действа и отдавна ми е минал през ръцете. Лосиона с хлорниътромицин съм го ползвал и го ползвам още(мисля, че има някакъв минимален ефект, но далеч от задоволителен).
До номер 4 - Благодаря! Ще пробвам и ще пиша за резултати!
До номер 3 - Според политиката на сайта няма как да обменим контакти, ако споделя лична информация тя няма да бъде публикувана. Иначе и аз имам желание, но не мисля че има начин. Все пак ти благодаря, както и на останалите за споделеното!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bb693e990c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако си чувал за LOA -накратко закона за привличането! Над каквото се фокусираш това привличаш. Силно ти препоръчвам да гледаш филма на тази тема. Има част за здравето. Това, само гледаш пъпките на хората и твоите, кара Вселената да ти доставя повече от тях. Фокусирай се върху оздравяването си не върху моментното ти състояние. Много хора лекуват уж външни проблеми, а те всъщност са вътре в тях. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 793a75a56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти пак, аз съм номер 3 :) Искам да кажа, че е вредно да се мажеш със спирт, защото се получава обратен ефект! И аз го правех, но после от няколко медицински лица разбрах, че спирта изсушава пъпките да, обаче колкото повече ти се изсушава кожата, тя се стреми да произвежда повече мазнини, за да си навакса.. просто обяснено. И като я изсушаваш така ще става все по и по- мазна!! Гарантирано. Същото е и с измиващите продукти, ако съдържат салицилова киселина и сапун и парфюми разни, не ги ползвай! Те раздразняват и изсушават допълнително. Чети съставките. Също се съгласявам с номер 11, тези неща са верни. Успех ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b34e2cb44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Определено проблемът е вече по-скоро в главата ти, отколкото на лицето ти. Допуснал си акнето да определя твоето самочувствие и как се чувстваш в собствената си кожа. Разбирам те, всеки се бори с нещо във външния си вид, но това трябва да е в по-нормална степен, за да не те спира да вършиш определени неща, както казваш. Посещението при психолог може да не ти помогне, но няма и да навреди. Ако смяташ, че ще се почувстваш една идея по-добре, отивай, нищо не губиш. Въпросът е някой да те изслуша и ако може, да ти даде съвети как да превъзмогнеш себе си. Има две неща, които искам да ти кажа. Първо, помисли, че има много по-сериозни здравословни проблеми, от акнето. Ти си млад и здрав. Това те прави по-щастлив от повече от 50% от хората. Дай си сметка, че можеше да страдаш от нещо, което не застрашава външния ти вид, а живота ти! Когато човек се докосне до различни човешки съдби, осъзнава колко нищожни са проблемите му.
И второ, съсредоточи се върху хубавите неща в себе си- със сигурност има такива. Казваш, че имаш атлетично тяло- това е чудесно! Не всеки може да се похвали с хубава фигура, има страшно много хора, които цял живот се опитват да отслабнат, постоянно имат комплекси относно тялото си, те биха ти завидели. Сам казваш, авторе- пълно щастие няма. И това е изключително вярно, занапред ще го разбереш още по-добре. Направи услуга на самия себе си, припомни си всичко, от което си доволен, което ИМАШ, и недей да позволяваш акнето да диктува живота ти. Имаме навика да преувеличаваме недостатъците си и да мислим, че всички виждат само тях, а това далеч не е така.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1aa00230a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора много Ви моля да ми кажете наистина има ли начин за премахване на вдлъбнатини, тоест по-дълбоки стари белези като дупки, аз имам около 10 такива и е много грозно и някои са по гърба там кожата е по- дълбока -ужасно е, защото не знаех как да се грижа а и нямах възможност и някои ми ставаха на рани от силно възпаление, а знаете когато раната не е зараснала и коричката се обели от топлата вода предварително отдолу остава белег.

Моля много някой който наистина е правил такива процедури- лазери или там каквито процедури има да каже реално има ли ефект, колко дълбоко свалят кожата и всичко, колко струват приблизително? ! Все казвате помагали, но много било скъпо- е колко е това скъпо? ! Ако наистина изчистват белезите предполагам всеки би изглеждал добре и нямаше да ги има тея фон дьо тени и пудри за прикриване... Как да не се отчая човек. Не знам, но ми се струва, че няма начин за поправяне на тея вдлъбнатини и все пак се надявам, така че някой ако наистина е опитвал да пише!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fcb6f7f167
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз ще ти дам една друга теория. На твоите години съм и бях със същия проблем. Ще започна с това, че живеем в голяма заблуда. Болести не съществуват. Всеки един симптом или болест е отражение на неразрешен емоционален конфликт. Наличието на акне показва желание да се избегне близост с другите, не желание да те виждат, особено отблизо. Акнето показва, че лицето не се обича и има ниско самочувстие. Това е една много чувствителна душа, осамотена, обърната към себе си. Това е причината, поради коята се проявява при юноши, които си задават много въпроси и лесно се срамуват от себе си. Също се проявява при тези, които се стремят да бъдат някой друг, за да удовлетворят някой член на семейството. Може да използваш милион кремове, но те само ще облекчат последствията. Докато не промениш мисленето си, няма да се излекуваш. Започни да обичаш и приемаш себе си безусловно. Доказано е, че на всеки 3 дена ние имаме нова стомашна стена, на всеки 1 месец чисто нова кожа, на всеки 3 нова костна структура и на всяка 1 година чисто ново тяло, нашите ограничения и вярвания са тези, които ни поставят лимити. Повтаряй си ако трябва по 300 пъти на ден, че обичаш и приемаш себе си и го почувствай и обещавам, че ще останеш изненадан от резултатите. :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f27a24924a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Провери си ниото на вит Д в кръвта, може би от там тие проблема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker