Болестите не съществуват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болестите не съществуват
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 6134 пъти
Реших да отворя тази тема, защото се уморих да гледам в каква заблуда живеят всички. Всеки ден ставаме свидетели на това как на някого са му открили рак, спин.. и за каквото друго се сетите. Аз ще ви дам една друга теория. Човекът има механизми за самолечение. Болестта не е такава каквато си я представяме. Тя не ни е дадена, за да страдаме! Болестта се проявява, когато има някаква някаква дисхармония, т. е физическата болка е отражение на емоционален конфликт. Болестта е усилието, което прави природата, за да се излекува човека. Болестта и физическите симптоми ни показват кой аспект от живота си трябва да променим, за да сме здрави. Тялото не може да се разболее само. Само умът може да заболее и само умът може да се излекува. А сега искам да ви питам нещо.. Замисляли ли сте се някога, ако захарта причинява кариес, защо имам кариес само на долните дъби и не на горните, след като се храня с всички зъби? За какво имам артроза само на дясното коляно, а лявото е перфектно, след като използвам и двете колена еднакво? Всеки симптом си има КОД, който трябва да се разкодира, за да оздравее човека. Повечето симптоми се дължат на някаква скрита емоция, която не сме могли да изразим или някоя ситуация, която не сме могли да "смелим". Например ракът се дължи на много голям емоционален шок, а гетиталният херпес може да се прояви при човек, който е изневерил на половинката си, след което се чувства виновен и следователно гениталният херпес е неговото "наказание". За да се излекуваме от каквато и да е болест, трябва да осъзнаем скритата емоция, да я изразим, и да я заменим с нова. При децата е по-интересно, защото те не могат да се разболяват сами. Ротителите ги разболяват. До 7 годишна възраст соматизират конфликтите на майката, а от 7 до 13 годишна възраст соматизират тези на бащата. Най-важното е, когато получите някакъв симптом да не се паникьосвате, защото както знаете нашите мисли създават нашата реалност. Не приемайте болестта като нещо, което ви вреди и трябва да премахнете, а като дар, който има да цел да ви поведе към щастието. Ако сте заинтересовани, мога да ви пратя речник за био-декодиране на всяка болест. Нека си помагаме и да не се поддаваме на манипулации. Няма лекарство, което може да ви излекува, защото то само облекчава симптомите, но болестта си остава. И колкото повече потискате симптомите, толкова повече болестта ще ви "крещи", за да и обърнете внимание и да разрешите проблема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 73

преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доста интересно и тотално различно от това, което са ни учили през годините. Та.. искам да попитам, наскоро взимах антибиотици и получих вагинални гъбички. Ходих при 3 специалиста, изписаха ми какво ли не, облекчава ме за момент и след няколко дена пак се появяват.. Вече не знам какво да направя, къде да отида, с кого да се консултирам. Бих искала да попитам и гъбичките ли си имат "код" и ако да какъв е той.. започвам да се отчайвам вече..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От доста години страдам от акне. В момента съм на 18 години и няма лекарство което да ми помогне. Дерматолозите ми казват че е от годините и просто да изкачам.. но не мога да се гледам така и какво бихте ми казали по въпроса.. мога ли да се излекувам от това.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fd28c92642
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз също си мисля, че болестта си има някаква цел, предизвикваме си я сами и от нас зависи как ще се справим с нея и то без лекарства. Но не съм задълбавал чак толкова.

Замислял съм се само, че бабите казват, че преди години децата почти не са боледували, а сега масово боледуват адски често, почти всяка седмица. Аз лично допускам, че е възможно да е от мръсния възхуд или некачествената храна. Ти какво мислиш?

Иначе знам, че се пази в тайна, че има драстично покачване на заболеваемостта от туберкулоза и се предполага, че е от все по-некачествените храни. За това какво мислиш?

Само че специално за кариесите не разбрах как точно се появяват само на долните зъби, след като моите са и на горните. Би ли обяснил по-подробно за това и ако може да препоръчаш литература на подобна тематика? А ако е в нета свободно още по-добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f556eb2c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво, сладурче! Страхотно всичко! Жалко само, че е пълен бълвоч.

Ето защо грябва да се ходи на училище и да се внимава в часове по биология/физика - защото инак една друга болест, т. нар. Retardis Magnus, позната още като El Stupido или Церебрален Тъпизъм, яко хваща дечурлигата изотзад.

Така е, маме, ако те блъсне рак утре, това няма да е болест - това ще е от емоционалния ти дискомфорт (и тумор, де).

Свърши ми сарказма - ходи сипвай идиотщината си другаде, дечко.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8270fd53a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Дисбалансът в чакрите се отразява на физическото тяло. Човек, който идва на този свят с карма, обикновено има вродени заболявания/недъзи. Може да се е родил с 1 ръка примерно. Но ако хармонизира чакрите си, ще му порасне ли втора? Не. Така че нещата не са толкова прости, колкото ги представяш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1a30bb4594
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе,
Благодаря за статията! :)
Може ли линк към речника?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2dad045774
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно вярно и добре написано. Проблема с дешифрирането остава. Начина на изживяване на вредните емоции и трудното им преодоляване- също.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   До номер 2:

Наличието на акне показва желание да се избегне близост с другите, не желание да те виждат, особено отблизо. Акнето показва, че лицето не се обича и има ниско самочувстие. Това е една много чувствителна душа, осамотена, обърната към себе си. Това е причината, поради коята се проявява при юноши, които си задават много въпроси и лесно се срамуват от себе си. Също се проявява при тези, които се стремят да бъдат някой друг, за да удовлетворят някой член на семейството. Може да използваш милион кремове, но те само ще облекчат последствията. Докато не промениш мисленето си, няма да се излекуваш. Започни да обичаш и приемаш себе си безусловно. Доказано е, че на всеки 3 дена ние имаме нова стомашна стена, на всеки 1 месец чисто нова кожа, на всеки 3 нова костна структура и на всяка 1 година чисто ново тяло, нашите ограничения и вярвания са тези, които ни поставят лимити. Повтаряй си ако трябва по 300 пъти на ден, че обичаш и приемаш себе си и го почувствай и обещавам, че ще останеш изненадана от резултатите. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6:

Тази теория е част от така наречената "Нова Германска Медицина", която се изучава само на 3 места по света (като едното от тях е Испания. ) Наскоро една българка изкара курсовете там и се завърна в България, за да разпространява познанията си. Ще ти пратя нейният сайт, където е описано подробно за пътят на болестите и където ще намериш и речника. Все още не са записани всички болести, а само най-често срещаните. Ако имаш някакъв симптом, който го няма там, можеш да искаш лична консултация с нея (мисля, че се заплаща 60 лева. ) А можеш и да попиташ и мен. Не се занимавам професионално с това, тъй като все още не съм изкарала курсовете, но съм доста в час с нещата. И понеже в България все още познанията относно тези неща е минимална, черпя информация от испански сайтове, така че бих се радвала да бъда от полза!

Сайтът е: www. bionevroemocia. com

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 30908bc8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   @1 кодът за гъбички е 0000, пишеш го на някой тежичък предмет и караш някой да те шибне в главата.
Авторе, изобщо в час по биология стъпвал ли си. Не вярвах, че хората ще измислят по-голяма простотия от това, че Земята е плоска, но ето на. Истина е, че хората са изумителни. Само, че изумително прости стават.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 4:

Всеки има правото да има собствено мнение и аз уважавам вашето, макар и да продължавам да мисля, че живеете в една погрешна реалност. Да се ходи в часовете по биология/физика? Защо? За да учат децата, че човекът произлиза от маймуната ли? Което за вас явно е така. Не сте ли се замисляли, че има хора, които имат за цел да скрият истината от хората за лична изгода? И как училището е един от най-добрите методи това да се случва? Как децата сляпо вярват на това, което пише в учебниците, макар и половината информация да е недостоверна? А колко фармацевтични компании биха фалирали ако хората не разчитаха на лекарствата, за да оздравеят? Бих ви препоръчала да четете повече, а не да вярвате на всичко, което гледате по телевизията, защото в ерата на информацията - невежеството е избор.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 5:

Когато дете се роди с вродено заболяване, трябва да се разгледа родословното му дърво, защото има болести, които се дължат на неизказани тайни в семейството( убийство, изнасилване, проституция и т. н) и това дете идва да изчисти кармата. Както казах, децата не могат да се разболеят дори от настинка сами, така че при тези с вродени дефекти трябва да се разгледа родословното дърво на семейството поне до 3 или 4 колано. В момента, в който се осъзнае проблема, който реално не съществува, всичко си идва на мястото. Бях свидетел на един семинар как едно парализирано дете от раждането си, прохожда един ден след като беше разкодиран конфликта при майката. Чудеса стават, стига да вярваме в тях!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 7:

Много сте прав/а! Начина на приемане на болестта и изживяването на самата конфликтна ситуация играе голяма роля в оздравяването. Радвам се, че се намират и осъзнати хора като вас!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 3:

Знам, че за някои може да е тотално неприемлив факта, че родителите сами разболяват децата си, след като те им мислят само доброто, но е така. И това се случва на подсъзнателно ниво. Както казах, децата соматизират емоциите на майката до 6 годишна възраст, а до 13 - тези на бащата. Случва се така, че преди време хората са нямали почти никакви грижи. Живели са щастливо, оценявали са малките неща. В днешно време, в този забързан свят, всичко е коренно различно. Повечето деца са деца на разведени родители, в които случай често майката трябва да е и майка, баща, приятел, да бъде до детето си и същевременно да изкарва пари. Днешната жена е подложена на огромен стрес като цяло, който стрес, а и не само, има и съвсем други негативни емоции - се проявяват като болест при дедето. Ще ти дам един пример с бронхита при малки деца. Той се проявява или когато има чести скандали вкъщи или когато майката или бащата премълчават нещо ( в зависимост от възрастта. Майката може да не харесва някои постъпки на мъжа се, но си мълчи от страх той да не я остави, защото ще бъде самотна майка и няма да може да се справя сама с детето си. Следователно детето се разболява от бронхит.

Некачествените храни могат да влияят до някаква степен, но те не са причина за болестта, просто традиционната медицина обяснява нещата по този начин.

Относно кариесите се опитвах да кажа, че щом захарта е тази, коята ги причинява, би трябвало да имаме кариеси не само на долните зъби, а и на горните или обратното.

Посети този сайт: www. bionevroemocia. com
Има доста информация, която би могла да ти е от полза, а ако не намираш нещо, което те интересува, можеш да попиташ и мен. Бих се радвала да бъда полезна!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73e39053f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 1:

Гъбичките се хранят с мъртви органични вещества и тяхната функция е да чистят. В този случай ролята на "Кандида" е да почиства мъртвите клетки от тази област. Вагиналните гъбички се дължат на 4 неща.

●Твърде много сексуален контакт: вагиналните инфекции, за някои жени са социално приемлив начин да кажат "не" на секса, особено за жените, които смятат секса (несъзнателно) за едно от техните задължения, без значение дали им доставя удоволствие или не.
●След раздяла, развод или загуба на партньор, вагиналната инфекция може да се появи, за да изрази сексуална неудовлетвореност, една необходимост, която в този момент може да се окаже трудна за признаване, защото е политически некоректна. Би било "липсването" на този аспект от взаимоотношенията.
●Сексуален контакт, който не е такъв какъвто го искаме: може да се дължи на достъпа до нежелан сексуален контакт, липса на интимност при двойката, когато не се наслаждаваш на секса, не получаваш удоволствие от половия акт или дори съмнението за изненяра от страна на партньора, или чувство за вина поради приключения извън двойката на самата жена.
●По-малко или повече необходим контакт с човека, когото обичам: инфекцията е свързана с ангажимента спрямо мен самата или моят партньор във връзка с моята сексуалност. Може да е свързана с неизказани ситуации или емоции.

Няма такова неща като получавам гъбички заради антибиотиците, тоалетната хартия или дори по време на бременност.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0170595b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Болестите съществуват и не зависят от емоционалното състояние на човек. Например-вече се знае, че редица вируси са непосредствено въвлечени в образуването на тумури. Бабите и дядовците, които не "боледували" от нищо, са умирали масово от епидемии. Например епидемиите от едра шарка, до 1980г. е имало множество огнища на болестта и хората са умирали масово. В момента от "неефективните" ваксини и лекарства това заболяване е унищожено и през 1980г СЗО декларира, че е унищожено последното огнище на планетата. Сега щамове на вируса се съхраняват в някои лаборатории с научни цели. Предполага се, че вариолният вирус е и биологично оръжие за терористични и военни цели. Как може да отричате болестите като са доказани дори и причинителите им? На колко години си, за да не знаеш за съществуването на вируси, микроорганизми(микроби)-плесени гъби, дрожди, актиномицети, археи, протисти? Порови малко може и в интернет, ако искаш и виж някои заболявания от какво се причиняват и какви са последиците от тях. Виж за полиомиелита, вариолата, виж какво е открил Гало, виж за ТMV(тука няма как да играят роля емоциите, защото е заболяване по растенията), виж за yellow fever virus, виж за грипните вируси, виж за вирусите по бактериите(бактериофаги), прочети за млечнокиселите бактерии, за чревните бактерии, за бактериите причиняващи ферментациите..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d54a45caa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Кариес се получава от деминерализация на зъбите, получена вследствие на киселина, отделяна от бактериите бъкащи в устата ти при разграждането на захари (не само бялата захар, но също така и фруктоза, глюкоза и т. н. ). Тъй като захарта намалява стреса поради една или друга причина, някои хора я консумират в по-големи количества, следователно предоставят повече "материал" за бактериите, следователно се отделят повече киселини, следователно имат кариес.

А твоята "истина" е: "захарта причинява кариес". Еми прав си, ама не съвсем!

Знаещ ли, "тезата" ти може да бъде проверена. Първо бъди сигурен, че си в пълна "емоционална хармония" и след това се инжектирай с антракс. Ако си прав, нищо няма да ти стане. Само че тук изниква проблемчето на "тезата" ти. Ако ти стане нещо, много лесно можеш да се "измъкнеш" като кажеш че всъщност си имал някакъв "емоционален дисбаланс" пък не си се усетил, или пък че не са те инжектирали с бактерии, причиняващи болести, ами други субстанции!
С други думи, тезата ти е напълно недоказуема. Ако "емоционалното" лечение няма ефект при някого, можеш просто да кажеш, че не се старае да постигне душевна хармония достатъчно силно. Мяза малко на измъкванията на всякакви секти: "Ще оздравееш, вервай ми! Просто трябва да вярваш достатъчно силно. "

Ще ми се да издигна и аз една теза: както в каменната епоха шаманите са издигали тотеми и други религиозни символи с цел да покорят и контролират природни феномени които не разбират, така и днес хората прибягват до суеверни и свръхестествени "обяснения" на неща, които не разбират и пред които се чувстват безпомощни.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ca1ab159eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   ех, добре че ни осветли. Аз си мислех че като лежа на плажа лятото кожата ми изгаря от слънцето, а то било защото имам емоционален проблем, ми се появяват мехури по кожата, не защото е много бяла. Мислех си че баба ми е прегърбена с болки и мазоли по ръцете от селския труд с мотиката или от начина й на хранене, а то трябвало да я заведа на психотерапия да си успокои емоциите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1f3fe086a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Браво на автора, който чрез написаното дава посоката за осмисляне. Това са причините за болестите според езотериката. Но за да възприемеш този начин на обяснение на нещата, трябва да си готов за това и вече да си започнал да възприемаш света и ставащото около теб по този начин. За мен това е истината, но за други, като №4 това са глупости и"бълвочи". Така че спор тук е излишен, защото няма пресечна точка с такива хора. Ако може речника за био-кодиране, ще бъда благодарна.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 65906ae049
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Браво! И аз си знаех че е така ама трябваше само някой да го обясни както ти си го направил!
Сега остава да им обЯсниш и на тия дето са умрели от инфекциозни болести като Испански грип, тиф, чума, проказа, едра шарка и тн... че болести не съществуват и всичко е отражение само на тяхното емоционално състояние и готово!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b228ef21af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Навъдиха се всякакви гурота вече и хората полудяха от липса на проблеми и от лесния живот.
Нямало било болести, а децата се раждали с някаква си карма? Що за глупост е това! И в най-чистото семейство ако майката реши да взима кристъл мед да кажем по време на бременност само гледайте какъв урод ще се роди. Или примерно пеперудените деца е ДОКАЗАНО, че се получават от липса на фолиева киселина, не от... грехове в миналото.
Просто не искате да приемете, че хората сме материя, която е подвластна на физически, химически, биологически закони. Това, че не можем да си обясним всичко не значи, че няма просто закономерности, които все още не сме открили.
Примерно за ЗИКА-вируса се доказа едва вчера на 100%, че причинява малформациите при бебетата в Бразилия - въри обяснявай ти, че е било карма.
За зъбите също горе един човек много добре обясни. Аз имах много здрави зъби, но заради работата си живях няколко години в много бедна на слънце северна страна и почнаха един по един зъбите да ми умират направо - почнах да взимам витамин Д на хапчета и се спря този процес.... или просто съм си изчистила кармата, а. Ха-ха

А теорията, че вагиналните гъбички имали някаква скрита, свръхогромна роля и задача е ...смешна! Това е прост организъм, който просто си намира среда във вагина, която има по-ниска киселинност от нормалното - може да се случи дори на малки момиченца, а аз пък имам всеки ден секс с мъжа си и никога в живота си съм нямала вагинални гъбички. Мястото на Кандина не е във вагината и затова боли и тялото се бори с нея....на чужд гръб обаче и 100 тояги са малко. Сигурна съм обаче, че ако развиете диабет да кажем, първи ще ходите по 10 лекаря докато ви намерят правилния инсулин

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5a502b3760
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Лелее толкова глупости не бях чел. Някой си чоплил носа и си представял кое как е че решил и да го сподели. Да ти кажа, ти докато си чоплиш носа и си фантазираш за болестите има хиляди лаборатории по света които всекидневно създават и работят върху лекарства срещу болестите. Най-голямата тъпня пък беше, че децата се разболявали заради родителите си!? !! Алоо ти за детска градина чувала ли си? Децата се разболяват в детските градини помежду си а от там заразяват и родителите си у дома. Ти знаш ли какво е вирус? А бактерия? А рака е грешка в кода на клетката. Природата е устроена да прави грешки, за да еволюира живота. Ако някога не се беше появила странна бяла лисица сред останалите лисици, днес нямаше да виждаме сибирската лисица, която е единствената оцеляла ва север, другите които са били с нормална козина са изчезнали, защото трудно са ловували. Всички тези мутации може в 99, 9% да са вредни за биологията и да убиват индивида, но 0, 0001% тя може да го направи по-добър от останалите. Имало е 20 вида ходещи маймуни само един вид от тях е станал хомосапиенс и е оцелял и се е развил. Болестите съществуват и за това ти правят имунизации когато си бебе, за да не те убият най-опасните от тях. Ако хората от 14ти век те чуят, щяха да те изгорят на клада, след като над половината население на Европа е умряло от чумата. За теб такава болест нямало, всичко си било от вътрешното настроение на хората!? ! Бла бла бла..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Няма да се опитвам да убеждавам никого, че живеем в свят, в който истината се представя по съвсем различен начин от това, което всъщност е. И ще трябва да ви разочаровам, но далеч не става въпрос за секти, суеверия и свръхестествени неща. Може би, ако не се взирахте толкова в своите локални конфликти и се интересувахте повече от истината, щяхте да сте на съвсем друго мнение, но явно ви хареста да живеете лъгани. :) Все пак това са много години с промит мозък и вашето мнение е разбираемо, но както казах, има хора, чиято цел е да "държат" такъв тип информацията само за себе си поради лични причини. Реално, когато получиш някакъв симптом или болест, традиционната медицина ще ти обясни какво се случва на физическо ниво, но напротив, ние не сме само материя, а и енергия, което вече е напълно доказано. Нашите мисли и чувства ни разболяват, дори самото мислене, че ще се разболееш само, защото болен човек е кихнал до теб, ще те разболее. Както споменах, ние сме енергия и всяко нещо излъчва вибрации. Грипът е вирус и той също излъчва вибрации. Ти няма как да се разболееш, освен ако не го вярвяш поради закоренели разбирания или ако вибрираш на ниски вибрации, каквито са тези на вируса. Препоръчвам ви да прочетете "Излекувай живота си" на Луиз Хей.

Сайтът с речника е този: www. bionevroemocia. com

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   За новата медицина няма нелечими болести, тъй като всяка болест е част от двуетапна "полезна, биологична и извънредна програма на природата (ДГС)".

Смята се, че причината за заболяване е биологичният конфликт, т. е. драматичното събитие и че тялото може само отново да се лекува, ако се реши конфликтът, който причинява заболяването.

Основателят на "новата германска медицина", д-р Хамер, е болен от рак на тестисите
През 1978 г. в ръцете му починал синът, който случайно е бил ударен от куршум в Италия, а Хамър е убеден, че това е случката, заради която се е разболял от рак. Той започнал да проучва случаите на други пациенти и осъзнал, че всички те имат общ знаменател - пациентите преди болестта претърпели удар, който не очаквали. Видът на шока, който води до заболяване, лекарят го нарекъл на сина си - "Дирк - Хамер синдром" (DHS).

Става дума за биологичен конфликт, който просто казано "ви хваща за кривия крак".

Връзката между психиката, мозъка и тялото в Новата медицина е равномерна с мозъчни и физически органични процеси.

На Оливия и е бил диагностициран тумор на бъбреците, а родителите, които не искали детето да бъде оперирано и да отиде на химиотерапия избягали в Испания, за да я лекува д-р Хамер. Но класическата медицина е била задействана, след което на родителите им е било отнето попечителството над детето, а и са получили условна присъда от осем месеца.

Хамър случая обяснява като теория на конспирацията и твърди, че всичко това се е случило, защото неговата медицина не използва медикаменти и това е нерентабилно за цялата икономическа власт.

Методът на Новата германска медицина беше успешно демонстрирани и признат на 8 и 9 септември 1998 г. в Университета Търнава в Словакия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 51f36c947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   От 3 до авторката

Първо искам да ти благодаря за отговора и темата като цяло. Задължително ще посетя сайта.

Аз се замислих за тези неща, когато щерката ми имаше фобия от мухи, калинки и всякакви насекоми. Изпадаше в истерия, не искаше да излиза от къщи, ако излизахме, искаше да я носим, за да не стъпва на земята, да не би случайно да настъпи калинка или мравка.

Пробвахме всичко, нищо не помогна. Заведохме я на една баба да и лее куршум. Тя беше на 3 и дори не разбра какво и правим, камо ли да си внуши, но факт - изведнъж спря да се плаши. Та макар да бях скептичен в началото, си дадох сметка, че има неща, които не се вписват в представите на повечето хора, но същестуват. Ти за тези неща имаш ли някакви предположения?

Иначе аз например имам шум в ушите и обиколих всичко възможни специалисти - от УНГ до неврохирурзи, изследвания ми правиха и какво ли не, сума ти и хапчета пих и нито някой разбра какво ми има, но пък ми помогна.

А пък щерка ми вече е на 4, тя не боледува, но нон-стоп прави бронхиални спазми и постоянно е на инхалации. Това е като алергична реакция, подобна на астматичен пристъп, но слава Богу в много по-лека форма. В чудо сме се видели. Дано с времето не се усложни и се оправи. На всеки родител му е болно да гледа така детето си да се мъчи.

Относно кариесите имах предвид, че аз например имам и на горните, и на долните зъби, но последните години спряха да се появяват, а и аз си ги лекувам своевременно.

Продължавай да пишеш, мисля, че ще накараш много хора да се замислят над някои неща.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 23:

Не сте ли се замислял, че ваксините не са направени, за да предпазват от болести, а са тези, които гарантират на организма, че след време ще се нуждае от лекарства? И пак стигаме до темата, че има хора с интереси, чиито интереси са ПАРИТЕ. Без значение дали трява да се рискува живот на дете или на възрастен. Единствените, които си поставяме лимити сме ние самите с нашите вярвания, стари убеждения и закореняло мислене. В грешка сте, ако мислите, че болестта идва отвън, защото отговорът е в нас. И да родителите разболяват децата си, макар и несъзнателно. До 7 годишна възраст децата са "емоционална гъба". Тъй като все още нямат напълно развит неокортекса, са особено чувствителни към емоциите, които са техният език на общуване. Децата, чрез болести и симптоми, които имат, отразяват нашите собствени несъзнавани конфликти. Децата са най-обичаното наше огледало. И когато се разболеят да търсим причината в нас. Трябва да осъзнаем нашите емоции, да изказваме как се чувстваме, да говорим, да търсим помощ, но преди всичко, никога да не правим така, сякаш нищо не се случва, защото децата усещат много повече отколкото ние си мислим и ни показват неуморно нашите скрити и неизказани емоции.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3ea83b392e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

28.   Сега авторката спокойно може да издаде книга с полезни съвети, както забогатяха и повечето пишман гурута!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Препоръчвам ви това видео!! С български субтитри е.

https://youtu.be/7EkBrOaLvTM

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9284e45719
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Някой си прави реклама на "революционната" си "теория" и си мисли, че е прозрял истината. Няма да копирам адреса на сайта от някои от горните постове, за да не правя реклама и аз. Напълно недоказани и недоказуеми неща. Всичко се прави за пари. Както фармацевтичните компании печелят от лекарствата си, така и самозванци като създателите на новата "медицина" се опитват да спечелят от наивните суеверни и изплашени хора. Хомеопатията е същата заблуда. Макар че плацебо ефектът е научно доказан. Но, уви, плацебото не лекува всяко заболяване (всъщност, лекува много малка част от тях).

Та, който е наивен, нека вярва. Който има ум в главата си, никога няма да повярва на недоказани неща. Няма какво да обяснявате на автора. Той е глух за доводите на логиката. Хванал се е на въдицата на новата "медицина" без да си направи труда да провери теориите им. Оставете го да си живее в заблудите.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 304b01d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Иди в онкологията да им разкажеш същите глупости!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   Теорията е доказана. Дали вярвате или не, си е ваш избор!! Не бих си позволила да говоря без да зная как седят нещата и без да съм се уверила с очите си. Както вас, в началото и аз бях изненадана и много скептично настроена относно това, но станах свидетел на хора, които са се излекували по този начин, и също така го казвам, защото съм го изпитала върху самата себе си. Не бих казала, че е реклама, защото хората са любопитни и искат да знаят повече за това, а аз им предоставям източници. Това е най-безвредният и най-ефективният метод за лечение на каквото и да е, но щом ви е по-лесно да тровите себе си и децата с всякакви отрови и да се залъгвате, че помагат - тогава продължавайте да го правите. Не всеки е с отворено съзнание и е готов за тези неща.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   За да се постигне пълно изцеление е необходима коренна и постоянна промяна в начина на живот: мисли, чувства, емоции, навици, убеждения, хранене и др. (понеже начина на живот до момента е довел нещата до това състояние). Хилядолетия наред хората са убеждавани, че са слаби, зависими, безпомощни и, че е нормално да се боледува. Отнета им е силата, или по точно казано доброволно са я предали (всичко е въпрос на избор).

Друго необходимо условие е хората да поемат лична отговорност за себе си, за изборите които правят, за чувствата и емоциите. Да поемеш отговорност значи да не чакаш на хапчето, антибиотика, доктора, гледача, баяча и магьосника да свърши работата вместо теб, защото изпитанието ще те сполети отново, няколко дена или месеца след това. Дълбока вътрешна свобода, сила и промяна е нужна, и ще дойде ден в който думата „болест” ще стане чужда. Десетки методи, техники и билки излязоха за лечение на нелечими болести, но те отново карат хората да гледат вън от себе си, да чакат без да променят нищо. Чакат да бъдат излекувани вместо да се стремят да бъдат здрави! Когато вътрешната революция настъпи, ще се промени и външния свят!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Има и страница във фейсбук, за тези които се интересуват.

БиоНевроЕмоция - БиоЛогично Декодиране

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8658fa72ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Пълни глупости са това, ако беше така нямаше да има болни, кой иска да е болен.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 304b01d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Хахахахаха теорията за гъбичките обра точките!!! Направо плача от смях! А това, пък: " Нашите мисли и чувства ни разболяват, дори самото мислене, че ще се разболееш само, защото болен човек е кихнал до теб, ще те разболее. ", ела да го обясниш на детето на съседката ми, което се роди болно. Клетото, колко ли си е мислело, че ще се разболее, за да се роди така! Честно, толкова глупости на куп, отдавна не бях чела!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 51f36c947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Всичко хубаво, ама как да се научим да разкодираме болестите си и съответно да решим конфликта? Защото на мен лично не ми се плаща на съмнителни специалисти. А и вярвам, че всеки може и трябва сам да намери решение. Все пак ние самите най-добре можем да се самоанализираме, защото се познаваме най-добре.

ПС: Ще помоля всички, които са скептични да не се включват в темата, само да я разводняват. Темата не е дали това е измишльотина или не е.

Всеки си има глава на раменете и може сам да си преценява в какво да вярва и в какво не. Няма нужда да убеждавате другите в правотата си, защото кой може да каже, че вие сте кривите, а не всички останали. Човек винаги смята, че той е прав, но не винаги е така.

Вие също нямате доказателства, че това са измишльотини, така че не говорете наизуст. А и това, че нещо не е доказано, съвсем не означава, че не работи. Някои неща не се обясняват с традиционната логика, но все пак ги има. То и за някои феномени науката мълчи как става номета, но ги има, нали?

И аз бях скептичен за някои неща, но живота многократно ми доказа, че има нещо вярно в тях.

Така че много моля, нека не изместваме темата в друга посока.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Никой не иска да е болен. Именно заради това започнах темата. Естественото състояние на човека е здравето, а болестта се явява като послание към човека. Както споменах по-горе, станах свидетел на това как парализирано дете още от раждането си, прохожда след като е разкодиран конфликта при майката, един ден след провеждането на семинара. Пак ще кажа, че никой не иска да е болен, камоли да разболява децата си, но така е устроена нашата БИОЛОГИЯ. Дете, което се ражда болно е тук, за да поправи грешките на родителите си. В такъв случай се работи с майката. Човекът, който успее да разгадае посланието, оздравява мигновено!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: eee76a21be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   " ние не сме само материя, а и енергия, което вече е напълно доказано. "

Е, авторке, САМА го каза:
"не сме САМО материя"
Значи дори и ти казваш, че СМЕ И материя, следователно не сме САМО енргия!!! СЛЕДОВАТЕЛНО няма как да се игнорират физичните, химични и биологични закони, колкото и оптимистично да ти се иска!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: eee76a21be
гласове:
1 2 3 4 5
  (80 гласа)

40.   32, така ли, доказана ли била?

Искам точно цитиране на НАУЧНАТА статия, в която тази теория е доказана!! Искам ЛИЧНО да прочета тази статия! Всичко останало са али-бализми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1f3fe086a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Искрени благодарности на авторката. Тя е абсолютно наясно, че скептиците ще бъдат повече, но темата е за нас, другите. Алопатичната медицина работи за себе си, а другата въпреки нея. Не виждам как може да се спори с аюрведа или китайската медицина, но явно има хора, които се чувстват явно на ниво, че да го правят, точно както става и в случая с бионевроемоцията или хомеопатията. Всеки е свободен да избира на какво да има доверие и как да постъпва с тялото си, което всъщност е само дом на душата. Тя е важна и оттам тръгва всичко, когато тя е в дисхармония. Ноо както се казва и някъде във видеото нещата зависят от степента на осъзнаване, която пък води и до различното мислене, необходимо, за да бъде възприета подобна информация.

№20

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 51f36c947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   17, как болестите да не зависят от емоционалното състояние? Ако го мислиш това наистина, значи си сляп за действителността.

Дори всеки традиционен лекар ще ти потвърди, че стреса е сред основните фактори за много болести - диабет, инфаркт, рак и много други. Примерно мъката, вътрешния конфликт, страховете, притесненията, ежедневното психическо натоварване са си стрес. И по-точно това, че ги таим, а не ги изразяваме, за да ги освободим.

Трябва да се научим да изразяваме емоциите си. Примерно ако ни е мъчно, че някой ни е заразял, трябва да си дадем време да пострадаме, да слушаме тъжни песни, да рисуваме, да плачем и т. н. С времето ще освободим емоцията.

Съпругата ми е медицинска сестра и и е направило впечатление, че винаги когато близките на тежкоболните пациенти не се интересуват от тях, те умират. И обратно - когато имат близки и любящи хора около тях, организмите им се справт доста по-добре и дори често оцеляват след много тежко боледуване, от което не всеки би оцелял.

Аз и се смях, като ми го каза, но го изпитах на свой гръб с баба си. Тя беше болна и лекарите бяха убедени, че няма да изкара нощта, при което се събраха всичките и деца, внуци и правнуци от различни краища, за да я видят за последно. Бъбреците и черния дроб бяха отказали напълно и трябваше да е въпрос на часове. Дори и махнаха всички системи, защото нямаше смисъл.

Да, ама чакахме, чакахме, тя не умира. По едно време взе да се съфирясва. Изведнъж бъбреците и черния дроб проработиха от самосебе си.

Лекарят каза, че в 30-годишната си практика не е виждал спрял дроб да проработи. След още няколко дни изглеждаше, все едно не е боледувала. След 20-тина дни обаче кой от къде е си замина и тя почина внезапно.

А тя приживе все държеше всички деца да са покрай нея и не можехме да и обясним, че всеки си има път и някои трябва да са в други градове и държави, защото там им е работата, семейството, живота. Ама тя беше със стари разбирания и си мислеше, че това нашето не е нормално. Кой знае, може наистина да не сме нормални.

И всичко това стана, след като почина дядото. До тогава си беше добре, ама и дядото като почина и тя след няколко месеца ей така от нищо, от рутинни неща си замина. А и съм забелязал, че често се случва, когато дядото/бабата почине, скоро умира и другия.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2dad045774
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Както и очаквах, темата бързо стана силно коментирана. Аз съм номер 7 :) Прогреса и еволюцията винаги е била бавна и трудна, още повече че факторите които ни възпрепятстват целенасочено са много, и силни, разполагащи със средства. Подкрепям автора особено за генетично заложените и вродени болести. Занимавам се с генетика вече четири години. Моля хората да правят разлика между мутации и модификации. Първото е следствие от ВЪТРЕШНИ причини, модификациите- от ВЪНШНИ. Мутациите се изразяват в промяна структурата и деленето на клетките.
В тази връзка искам да поясня, че ако се страхувате за живота си или за скъп за вас човек рязко се отделят хормони на стреса които увеличават кръвното налягане и шансовете за инфаркти, инсулти и прочие негативни за здравето неразположения. Сега да се върнем на първоизточника на всичко това- страха. Емоцията страх. Това е един много незначителен пример. Проблема е, че въпросните тълкувания на мозъка за външните събития са придружени от физиологични реакции. Т. е мозъка тълкувайки емоцията създава реални последици за тялото чрез хормоните.
Все още остава проблема с начина на преодоляване на негативните емоции с цел по добро здраве :)как бихме могли да осъществим връзка със подсъзнанието? Именно подсъзнанието ни "складира" всички тези вредни и отровни емоции като гняв, страх, обида и т. н. които създават цялото това психическо напрежение, което пък води до болести обикновенно със автоимунен характер или ракови такива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Най-сетне някой да се осмели да каже нещата! Не обръщай внимание на негативните коментари. Това са хора, които не са готови да научат истината и да я прилагат.
Браво на авторката! Бих желал да разбера повече, бихте ли препоръчали някоя книга свързана с това? Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 554152416c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Това е безспорно така, но наистина трябва осъзнаване и себеразбиране и духовно израстване. Давам пример със себе си, всеки месец бактерии в урината, антибиотици, болки, дори и да нямам бактерии, пак болка. Лекарите вдигаха ръце, а аз ходех от лекар на лекар и нищо. Имунната ми система беше срината, в резултат на системно претоварване, преумора, недоспиване. Това беше сигнал, че нещо трябва да променя, колкото и да ми е трудно. Циститът е сигнал и за проблем с партньора и това беше така. Е успокоих се малко, преосмислих нещата, забавих темпото, преосмислих връзката си, минах през такива емоционални сривове и проблеми, видях нещата от друга гледна точка и колкото и да не ми се вярва, нещата се промениха, отведнъж всичко свърши и проблемите изчезнаха, появиха се еднократно след това, при голям проблем, който възникна инцидентно и беше, като шамар за мен, но полека полека отшумя. помогна и хомеопатията.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4ac7f4b303
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   За хората, четящи езотерична литература, това са отдавна известни неща- болестта се заражда в енергийните тела на човека и ако остане там достатъчно дълго, после слиза на физическо ниво. Явно аудиторията тук са твърди материалисти, от рода, , око да види, ръка да пипне! " и това са чужди за тяхното съзнание идеи. Но аз не отхвърлям традиционната медицина, защото нейните методи до голяма степен облекчават състоянието. Да се промениш напълно никак не е лесно, изисква се голяма воля, сила и постоянство и не всеки го може, а в критична ситуация всеки се нуждае от спешна медицинска помощ!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 048c30e9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Извини ме, но си страшно наивен! Защо хората умират от болести тогава? ! Човек, който е болен от нелечима болест, според теб с тези глупости или с вяра би ли се излекувал? Аз съм болна от инсулинозависим диабет, какво означава това? Сигурно ако ми обясниш добре какво иска да ми каже болеста, утре ще съм здрава. Едва на 15 съм, но ми се струва, че съм много по-интелигентна от хора като вас!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Аз също не отхвърлям традиционната медицина, защото както казахте в критични случаи, тя е тази, която ни облекчава, но дотам. Тя не лекува. Съветвам ви, следващият път, когато получите някакъв симптом, да се запитате: коя моя биологична нужда е незадоволена? Какво иска да ми каже моето биологично подсъзнание? Хората не умират от болестта! Те умират от стреса, който преживяват, защото възприемат болестта като нещо, което им вреди. Умират поради страха, който изпитват, че ще умрат. Всяка една клетка в човешкият организъм е под властта на нашият ум. Тоест, ако ние постоянно се страхуваме да не умрем, Вселената ще направи всичко възможно това да стане реалност. Вие сте авторите на своят живот и от вас зависи по какъв начин ще се развие историята!! Към номер 47: посети сайта, чиито линк съм поставила по-горе. Ще намериш информация и за диабета.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Негативните емоции, които подсъзнанието ни изпитва и които пречат, блокират, разболяват и възпират са:

- Гняв
- Страх
- Вина
- Нараняване
- Тъга
- Срам

Искам само да спомена, че БиоНевроЕмоцията не диагностицира. В сайта е описано също как да свържем съзнанието си с подсъзнанието. За някои може да е лесно, а за други да се окаже, че им е нужно повече време. В случай, че хората не могат да се сетят за емоцията, която е предизвикала болестта, специалистите от БиоНевроЕмоция използват Ериксоновата хипноза, за да достигнат до подсъзнанието, което съдържа цялата информация. Също така, те не са тези, които лекуват "болния". Те му помагат той да осъзнае конфликтната ситуация, която е причинила симптома или болестта, и да подмени емоцията с друга, но единствено и само човекът може да излекува сам себе си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 69a5e76409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Не знам доколко това е вярно, но това за акнето все едно описвате мен. Чувствам се по същия начин който сте казали по-горе. Значи за да видя подобрение трябва да започна да обичам себе си безусловно?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5a502b3760
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   До авторката 27 от 23. И продължаваш с глупостите, но вече вкарваш и параноя, което говори за психическа болест. Особенно момента с конспирацията за световен заговор, при който всички новородени по света били имунизирани, за да се разболяват!? ! Значи ти имаш сериозна нужда от психиатър. Сега да ти отговоря за ваксините, те са против тежки болести, и именно за това че се ваксинират хората, смъртноста е намаляла в пъти, пъти от времето, когато не са поставяни ваксини. За това и населението на планетата за последните 100 години се е утроило на планетата. Лекарствата са увеличили и продължителноста на живота и това е ФАКТ! При средна възраст 30-40 години през средовековието в момента е двойно по-дълъг средно. А иначе да те светна и за болести като тиф, туберкулоза, проказа, сифилис, чума, едра шарка и др. които са били мор за човечеството до преди да се направят лекарства за тях. Според теб в средновековието, защо са умирали от тях? Нещо вътрешното им настроение ли е повлияло? Не това са заразни болести и се предават от човек на човек и настроението няма нищо общо. Единствено мога да кажа, че ако човек е под силен стрес, може да снижи нивото на имунитета си и да е по-лесна мишена за болестите. Но това, че те не съществуват е все едно да кажеш, че водата не съществува а всъщност ние пием и се къпем в несъществуваща субстанция. Това е пълен абсурд.

 
  ...

1-50 от 73
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker