Задържам излишна вода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Задържам излишна вода
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1255 пъти
Мисля, че заглавието обяснява за какво става дума. От няколко години се боря с излишни килограми, но напоследък усетих, че освен няколкото кг отгоре започвам и да задържам много вода. Вчера като се прибрах от работа и си погледнах глезените едва не ме втресе. Направо изглеждаха плашещо подути! Да не говорим, че и китките ми се подуват, и пръстите (една успявам вечер да си махна пръстените)...
Една колежка ме посъветва да си купя Флурантрил, наистина ми помага, но първо не искам да се тъпча с лекарства, второ искам да знам защо става така. Защото е най-лесно да вземеш едно хапченце и после да тичаш до тоалетната през 10 мин., ама това не ми решава проблема, а само временно ми премахва отоците.
Да не говорим, че личната ми лекарка изобщо не погледна сериозно на нещата. Преди 2 месеца ходих при нея с оплакване, че задържам вода и понякога сутрин урината ми е тъмна и какво получих? Прати ме на кръвни изследвания (това добре) и понеже резултатите ми бяха добри (само някакъв хемокрит ми беше малко под нормата) съвета и беше: "Пий вода! " Е, аз пия както ме посъветва, ама вечер глезените ми пак са подути...
Помощ!!! Ако някой може да ме посъветва нещо, ще съм много благодарна. Явно не е нещо сериозно щом личната реагира така, ама е много неприятно!
Моля, модераторите да одобрят историята ми, че наистина имам нужда от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 82b736d3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С този проблем се борим повечето жени малко или много - преди менструация задържаш на хормонална основа, но и заради начина си на хранене (много въглехидрати, сол) също можеш да задържаш вода. Най-правилно обаче ти е казал лекарят - пий вода като става дума за повече от 2, 5 литра дневно!
Най-много вода ще изхвърлиш с така наречената Японска диета (японско чудо) - тя е безсолна и без въглехидрати и я прави 1 седмица, за да изхвърлиш 3 литра вода някъде, но внимание -това не е отслабване, а само изхвърляш водата. Ако не пиеш 3 литра на ден при такава диета можеш да си прецакаш бъбреците, така че не е за всеки.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fa9f4232ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чай от корен от гръмотрън и корен от глухарче, помага и за намаляване на килограмите.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6ea21c8fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-добре се консултирай с нефролог. Поне според мен си за там, но може и да греша. От къде си? Ако имаш възможност да отскочиш до Пазарджик, ще ти кажа точно къде да отидеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8c94243d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря, номер 1. Забравих да направя едно уточнение. Нямам предвид задържането на вода по време на цикъл, него си го приемам за нещо нормално. Имам предвид, че аз съм подута всеки или почти всеки ден, без значение дали съм преди, по време и ли след цикъл. Мисля, че проблемът ми е свързан с бъбреците, защото както казах урината ми стана мътна и по едно време ме и болеше. Отидох при личната, тя ми предписа билки, пих ги няколко дни, болката изчезна, резултатите от кръвната ми картина също бяха добри, цветът на урината ми също се нормализира (много рядко сутрин е тъмна, но преди беше всяка сутрин), само прекаленото задържане на вода си ми остана. Сол почти не ползвам, гледам да се храня здравословно (както казах опитвам се да отслабна), пия доста вода, но глезените ми пак са си подути. Това ме притеснява, страхувам се, че въпреки билките, бъбреците ми пак не са съвсем ок. Точно за това и няма да се възползвам от съвета ти за Японската диета, че да не влоша нещата.
Все пак благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ee631ec6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Едно е да задържаш вода, съвсем друго да ти се подуват видимо китките, глезените и пръстите - това изобщо не е нормално и е много притиснителен симптом. Направи непременно и консултация с кардиолог и ревматолог!

Само кръв ли ти изследваха или и урина? Не споменаваш как се храниш, колко вода пиеш итн. Пробва ли да ограничиш приема на сол и да минеш временно на някакъв олекотен режим на хранене?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker