Контактни лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Контактни лещи
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1250 пъти
Здравейте.
Момче на 16г. съм и сложих контактни лещи преди 1 седмица.
Всичко добре, но има леки проблеми, които ме притесняват.
След като поставя контактните лещи в продължение на 10-15 минути, очите ми са зачервени, дори сълзят. Това може би е нормално, но другото което ме притеснява е, че докато съм с лещите и когато погледна на ляво или дясно, започвам да ги усещам.
Та искам да Ви попитам, това нормално ли е или трябва да се обърна към очната ми лекарка..
Може пък да е просто, защото още не съм ги свикнал, слагам ги за 4-ти път, не знам.
Ще чакам вашите мнения, защото наистина това ме притеснява.
С диоптер -3, 75 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: e677073a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, не казваш колко време стоят в очите ти след като си ги поставил. Трябва да увеличаваш постепенно. Примерно една седмица ги носиш само час на ден, втора - два и т. н. Аз ползвам лещи от '97 същия диоптър като теб, имах едно мнооооого дълго прекъсване до онази вечер, когато ходих на официално събитие и реших да съм хубава. Ми едвам издържах четири часа, очите почнаха да ме дразнят, и целия следващ ден бяха полузалепнали и сълзящи. Също е важно колко % водно съдържание са-моите са 75%. Ако са по-малко, нормално е още повече да дразнят. Или пък са твърди твоите? За твърдите нищо не знам, не съм носила. Слагай ги дълго време за кратко.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5150fd9edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз нося лещи от 5 години вече (на 18 съм). Нормално е първите дни да ги усещаш малко, но зачервяването е нещото, което би трябвало да те притесни. На мен не са ми се зачервявали, а "сълзенето" е в първите няколко секунди след поставянето на лещата - дефакто повечето от разтвора, който си сложил в лещата преди да я сложиш, изтича.
Ако те притеснява нещо, нека очният лекар те види как се адаптираш към лещите. Зачервяването според мен не е добре.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0b075639ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Аз сложих лещи на 18 и ги нося повече от 20 години. Моят съвет е да не си сменяш рязко посоката на погледа, за да не ги усещаш. Ще свикнеш с времето. За проблема със сълзенето и зачервяването на очите трябва да говориш с очен лекар. Аз имах алергия към определен разтвор за лещи и като го смених с друг се оправих. Но мисля, че ако е така, както казваш, само първите 10-15 минути, не е алергия. Просто сега очите ти свикват, нагаждат се към лещите. Трябва търпение. Някои хора свикват по-трудно. Не се отказвай! Аз не се отказах, макар че дълго ходих със зачервени очи и даже на бала си бях без лещи е без очила и виждах неясно. Няколко дни след това моята лекарка ми каза да ползвам друг разтвор за съхранение и сълзенето на очите ми престана. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 75c0bb0ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е очите ти да се зачервяват, това се получава когато се изсушат. В този случай аз използвам изкуствени сълзи, наистина помагат, щом си започнал да носиш лещи, това е едно от главните неща, които трябва да използваш всекидневно. Не би трябвало да ги усещаш. Трябва да си много внимателен с поставянето им, не трябва да бъдат наобратно. Хигиената също е много важна, но все пак за жалост често се случва да попадне прашинка, която да дразни окото през цялото време. Най-болезнено е попадане на мигла. Случвало ми се е да ходя до болница затова.
Момиче на 17, от 3 години нося лещи

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bea3f610dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Огромно значение има и какви лещи ползваш. Аз нося лещи от над 10 години, като съм имал дълги прекъсвания от няколко месеца. Най-добрите за мен са Bausch & Lomb Purevision 2. Изключително тънки, меки и абсолютно не се усещат в очите, защото "дишат"(пропускат кислород до повърхността на окото) и са предвидени за непрекъснато носене от по 1 месец (т. е. дори може да се спи с тях). Аз лично не спя с тях, а ги махам преди лягане. Понякога се къпя с тях, като затварям очите ако водата може да попадне директно в тях. Купувам едномесечни, но именно защото ги махам, ги нося по 2 месеца. Сега има още по-тънки лещи на Bausch & Lomb - Ultravision, които са много добри, но са значително по-скъпи.

(нямам никаква търговска обвързаност с въпросната марка, просто съм тествал много лещи и техните са най-добри за мен лично).

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 277df12b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Попринцип така усещах твърдите лещи, затова си взех меки и е много по-добре. Твоите какви са?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a6cac870b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз преди време носех лещи редовно, и очите ми бяха зачервени. И това зачервяване не се махна и след като спрях да нося лещи. А и като цяло смятам, че не може да не дразнят лещите поне малко. Като останат по дълго върху очите нуждата от постоянно мигате и чувството за задушаване съпътстваха носенето им. Това е чуждо тяло в окото все пак. И внимавай да не си купиш комплект разтвор контейнер за съхранение в който има катализатор, и директно да промиеш лещите с разтвора от бутилката и да ги сложиш в окото, или да си промиеш очите с него, защото тогава ще квичиш така че ще те чуе целият блок, а по очите ти няма да има бяло, а всичко ще е червено. Аз направих така и чувството беше все едно са ме пръскали със спрей. Този вид разтвор трябва да влезе в контакт с катализатора в контейнера за съхранение на лещите, да закипи и тогава вече не дразни очите. Иначе предполагам знаеш как да работиш с лещите и какви са хигиенните техники. В началото аз не ги спазвах и лещите ми хванаха гъбички-едни мъгляви петна по тях, които не могат да се отстранят нито с триене нито с химически разтвор, дразнят здраво очите, и лещите трябва да се хвърлят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker