Тетрациклин срещу акне=съсипан черен дроб?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тетрациклин срещу акне=съсипан черен дроб?!
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 11019 пъти
Здравейте
Ами аз съм момиче в пубертета, на 14. От 3 години ми излизат отвратителни пъпки и челото ми е просто отвраъително, а по бузите да не говорим... Пъпките са гнойни, но не са на "фадули" или кисти, просто много от тях имат гнойни върхове. Пробвах много неща, кожата ми е ужасно суха, дори се бели... Пъпките остават. На много места чета за тетрациклин и се чудя дали да не го пробвам.

Семейството ми е твърдо против идеята за дерматолог (Нямам си на идея защо) и все пак ще отида с майка си. Чудя се обаче дали тетрациклинът е толкова ефикасен и ако може повече информация за него. Баба ми е аптекар и каза, че това ще унищожи черния ми дроб, ще ми пожълтеят зъбите. Не знам струва ли си да го опитам... Ако някой се е пореборил по този начин или е пребориш проклетото акне да пише тук. Дерматолозите помагат ли всъщност? Мерси предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 3bface725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момиче на 12, което също имаше голям проблем с акнето. Цялото ми чело беше в пъпки, но отидох няколко пъти на козметик и сега по челото нямам нито една пъпка и съм много по-добре от преди.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b83e43c642
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, аз съм също момиче на 12 и до преди 2 седмици цялото ми чело беше в пъпки, но една приятелка ми каза, че лосиона Акне Аут помага и то много! Аз си го купих и сега са ми останали едва 2-3 пъпки! И не е много скъп-10 и 70 е някъде там! Успехчета :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b52edc6f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   от авторката: Благодаря и на 2 Ви! Само ако може малко повече инфо от номер 1: Как точно ги махна пъпките
Към номер 2: Не искам да те засягам, но пъпките много ли бяха, гнойни или мънички? И този лосион от аптека ли го купи, дайте малко повече инфо
Мерси предварително :)))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 7996f0cd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също преди години имах сериозен проблем с пъпките. Ползвах много неща, но единствено Zineryt ми помогна. В момента съм на 22 и ми излиза някоя друга около менструацията. След няколко нанасяния се махат :) Пробвай го и ти, нищо не губиш. Струва около 13 лв някъде( зависи от коя аптека ще си го вземеш де). Айде успех :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8f934f8602
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Здравей пак, аз съм номер 2. Пъпките ми бяха много ама страшно много по цялото ми лице даже и към косата отиваха :D, бяха големи и имаха гнойни връхчета. Просто отиваш в аптеката и казваш: Акне аут и аптекарката ще те пита дали искаш лосиона или крема. Поискай лосиона. Ще трябва да се мажеш всеки ден от 2 до 4 пъти като трябва да навлажниш силно памука/тампона или там с каквото се мажеш. Успех! :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 26eb42053e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мило момиче, ще се опитам да ти помогна с изпитани от мен рецепти за идеална кожа. Най-важното, което искам да знаеш, е че трябва да забравиш всякакви антибиотици, баба ти е много права! После - както пръстите на ръцете са ни различни, така и типа кожа на всеки от нас е различен в повлияването от лосиони и мазила. Така че и" предписани" мазила също не ти препоръчвам! Аз в побертета също бях като теб, а сега кожата ми е такава, че никой не ми дава годините. Така. Взимаш една филия хляб, мажеш я с кисело мляко и натрошен аспирин. Всяка вечер, почиствай лицето си със сок от лимон /бил той и купешки, ако нямаш пресен/ и след това мажеш лицето със средичката на хляба. Друга рецепта: хума, мед и прясно мляко. Това е маската на Клеопатра. Правиш си кашичка от сместа и също нанасяш, като изсъхне миеш със хладка вода. Два пъти в седмицата задължително си мий лицето с тоалетни трици от аптеката/евтини са/. Ще ти кажа и нещо друго, което моята баба лека и пръст ми го препоръча и съм го правила, но това зависи от теб. Изпишкваш се и с памуче си мажеш лицето. Като засъхне миеш. Аз така си спасих кожата на главата след зверско изгаряне заради идеята ми то черна да стана бяло руса... имах предразсъдъци естествено, но какво път, моя си е... така че ако се престрашиш, ефекта ще е налице убедена съм! Като лекарство единствено мога да ти препоръчам бирена мая, от която НЕ СЕ ДЕБЕЛЕЕ! Защото много млади се заблуждават в това и не я ползват. А това е естествен продукт, който пречиства кръвта от" отровите" , които са виновни за акнето.
Надявам се да съм ти била полезна. Успех!
Вари

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b52edc6f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от авторката:
Бари, благодаря много! Пия бирена мая, имам нормална фигура и не се безпокоя от някое килце отгоре, за пъмучето с пишкано и аз съм го чувала. Мерси много на всички :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 3bface725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, аз съм номер 1. Първо ми напаряваше лицето, после ми изтиска пъпките, после си спомням, че ми слагаше някакъв уред на лицето, после с лазар. Намаза ме с една маска, постоях малко и я измих. Накрая ми каза да се намажа с един мехлем.
*Яса

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8a418ef38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В 2% салицилов спирт се изсипват 6-7 таб. Тетрациклин. Разклаща се за да се разтвори сместа. Маже се лицето. Сутрин и вечер лицето се мие и почиства. След време се мажете само върху пъпката ако се появил кожата се оцветява в жълто. Не се уврежда черния дроб защото се маже външно. Моят син така се излекува.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a857b03140
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Здравейте, тъй като тук темата е акнето, искам да изкажа и моя опит. При всеки човек мисля, че причините за акнето са индивидуални, аз съм на 24 г. и все още ми излизат пъпки, но по принцип знам, че мазната (себорейна) кожа е следствие от хормонален дисбаланс, най-често андрогени, които са в повишено количество, имам кистички на яйчниците, а акнето го лекувам с хормони, но не ги пия редовно, а колкото ми е необходимо- 1 път в годината, по 1-2 месеца. При всеки естествено причината е различна, андрогените които предизвикват себорейната кожа, могат да се произвеждат и от надбъбречната жлеза, затова всеки трябва да се изследва, през пубертета имах много тежко акне, пробвах какви ли не мазила.... от лептен, до акне аут, бирена мая и т. н. просто ги знам всички, но по важното е да ги спрем отвътре да избиват, като се намеи корена откъде е проблемът, ще дойде и правилното лечение. Аз препоръчвам крем Акне на bile-gd. пожелавам на всеки успех, защото знам колко неприятно е.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 760c860ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е нужно да го пиеш(тетрациклина).Може и да си направиш крем и да си мажеш лицето вечер след като си го почистила с сапун Акне аут,а крема можеш д го преготвиш по следния начин.Към половин крем здраве с цинков оксид добавяш 4бр. капсули тетрациклин и смесваш хубаво и аз ги имах тези досадни пъпки и нито кожен нито дерматолог не ми помогнаха.Понякога такива лесни домашни мазила са хиляди пъти по-ефикасни.УСПЕХ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker