Бременна съм в първия месец,а вече качих 2 кг. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бременна съм в първия месец,а вече качих 2 кг.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1902 пъти
Здравейте, бременна съм в 4 г. с, и вече тежа от 62-64 кг нормално ли е това до сега винаги съм внимавала с кг, но взех да се притеснявам. Наясно съм, че ще качвам но мислех, че е след третия месец и това е иначе сладко, тестено никога не съм обичала и сега не ги ям. Храня се основно с месо, яйца, сирене, плодове, пия само минерелна вода и това е като цяло обичам и ядки. Не харесвам храна от магазина месото ми е домашно, телешко и пилешко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 082cb7b974
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм бременна и те съветвам да спреш ядките (фастъците между другото не са ядки) и да намалиш плодовете. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ трябва да са ти 2/3 от чинията.
Иначе и аз напълнях в началото доста, защото преди това бях сваляла килограми. Ям Палео (ниско въглехидратно). След това нещата се нормализираха. В 7ми месец съм и някои хора не виждат, че съм бременна дори, така че всичко е индивидуално. Може и вода да си качила. Гледай си повече дрехите, не килограмите.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3161e7ccdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Няма как да си в 4 седмица и да знаеш, теста е около5, 6 седмица, преди това няма как да знаеш... освен ако не си си изследвала хормони за налична бременност.
Иначе е нормално, аз първите месеци качвах по 3 кила, накрая бях с 12 килограма отгоре... Важно е детето да е добре...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ef2a753609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 аз също дълго бях на диета и се притеснявам.
Авторката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dbf7eef43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Скрий кантара. Също съм бременна, в 5-та г. с. качила съм 1. 6 кг. Скрих го, защото и аз като теб цял живот следя и треперя да не надебелея и изобщо 1. 6 кг изобщо не ми се отразиха добре. Разревах се и аз не знам защо, а емоционалното съатояние на майката влияе на плода. Изобщо всичко, което може да ме напрегне по някакъв начин на всяка тема, която е болезнена за мен е скрито. Аз не знам как е правилно да се храним. Откакто забременях бебето ми изгради хранителен режим - храня се през 4часа. А такъв до преди това нямах. Просто точно като часовник усещам силен глад. Но не ям много, не го правя нарочно като съм наситила и организмът ми отхвърля следващата хапка. Менюто ми е каквото бебето каже. Предимно салати и безумни неща. Вчера например нищо не ми се ядеше и в съзнанието ми изплува салата от печен пипер с лук и чесън!! Ужас чесън. Докато не си направих такава салата и особено с 3 скалидки чесън не мирясах. Преди да я направя се мъчих да се залъжа с друго, но не се получи само тази салата ми беше в съзнанието. Ядките са много калорични по принцип , но все пак като ни се приядат избирам микс - студентска закуска му казват. Съдържа сурови орехи, бадеми, кашу и сушени стафиди. Калориите в едно пакетче са около480/500 за 100 гр, но нали не се изяжда всичко наведнъж няма проблем. Също е полезно да се движим много. Аз ходя много пеш-4/5 км в една посока. Уморявам се не е като преди но си почивам. Полезно е и за двамата

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5f93c95cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може дa зaдъжaш водa. Пробвaй с щипкa содa бикорбaнот в половин чaшa водa дa се освобождaвaш от излишнaтa.
Инaче aко хемоглобинa ти е нaред не виждaм причинa дa се притеснявaш.
Aз пък почи не вдигaх кг. товa е нaистинa притеснително, бебето беше хипотрофично, тa трябвaше дa прекaрaм делго време нa системи с нужните коктейли, че дa рaсте.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fb8bfd8558
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Само коментар н1 е излязъл.
Не спирай ядките, просто не прекалявай с тях, изключително полезни са. Не се поддавай на мнения от тук.
Поздравления за правилното и разнообразно хранене.
Нормално е да качваш, напълно нормално, това е "презастраховане" на организма при бременност. След като родиш, ще отслабнеш, е след известен период от време, разбира се, но ще стане от самосебе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8b7548d18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И какво от това, докато си бременна важното е да родиш здраво дете, а не колко килограма си. Мисли за отслабване след раждането.
Суетата ви е изпила мозъка!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ef2a753609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 2 правих си скъп тест за бременност от най-новите, след седмица закъснение на цикъла. Винаги съм имала редовен цикъл на 22 миналия месец ми беше овулацията и забременях тогава, а цикъл няма и теста е положителен на лекар няма да ходя още защото е твърде рано да се види нещо, но всичко се усеща!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0e6f4bcb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не е нормално. Аз качих чак в петия месец и то не много. Като влязох в деветия, точно преди да родя бях качила общо 8 кг, от началото до края на бременността. Внимавай, не е хубаво да качваш много, чувала съм, че ако се качат повече от 12-13 кг не е полезно за здравето ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dafc869019
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има и такива жени, не се учудвай... Аз имам две деца и когато забременявах ми личеше от първия месец. Съвсем сериозно ти казвам. Наедряваха ми гърдите, напълнявах, аз още не бях сигурна, че съм бременна, а ме питаха приятелките ми в кой месец съм. С моя приятелка бяхме бременни по едно време долу-горе. Тя роди в май, аз-август. Тя преди да роди едва и личеше, ходеше с дънки и тениска, а аз се придвижвах като слон. Конструкция ли е, генетика ли е-кой да ти каже. А между другото никога не съм допускала да съм дебела. Не е приятно, но не го мисли, ще мине и ще си възнаградена с най-прекрасното чудо на света...

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ef2a753609
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 9 ти наред ли си? в нея ръстиле живот и всяка жена е различна!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 930fe560d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Родих малко преди да навърша 23. Преди да родя бях 51 кг и 73кг в средата на 9 месец, като започнах да качвам адски много след 7 месец. Никога не бих кифлеела като някои майки по горе, ядях си всичко каквото ми се ядеше.
При някой просто си е ген и не качват, но според мен и пола на бебето определя нещата. Майките на момичета са разляти навсякъде, а на момчета на корем и дупе и почти не им личи. Имай предвид, че 7 килограма са само бебето и околоплодните води. Не съм се притеснявала за фигурата си, защото бебето ми беше на първо място, особено като ми казаха, че е едва около 2200гр в началото на осми месец.
Папках стабилно. Родих си едно пухкаво, здраво и усмихнато бебче, защото бях спокойна и се хранех редовно. Тя също се храни добре, но положих много усилия в това да и харесва храната и да и е вкусно и интересно поднесено. Много по здрава е от злоядите деца, на които майките им набиват своите комплекси и им следят по колко залъчета хляб ядът, ако изобщо им дават..
Свалих килограмите постепенно от само себе си в рамките на една година, като кърменето много ми помогна, макар да беше само 4 месеца. Нямам нито стрии, нито нищо. Изгеждам много здравословно, лицето ми е свежо, тялото стегнато. Сега съм 55кг, но изглеждам в пъти по добре, имам си дупенце и се чувствам прекрасно. Бременноста е едно рестартиране, на целия организам и от теб зависи как ще се съхраниш, най-вече психически. Мисли позитивно и отговорно, а не за някакви си килограми. Успех и леко раждане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker