Усещат ли хората депресията у другите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Усещат ли хората депресията у другите?
преди: 6 години, 25 дни, прочетена 1597 пъти
По начина по който се държат околните когато не си пия антидепресанта имам чувството, че хората усещат когато човек има ниско самочувствие и депресия? Как мислите - вярно ли е това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 25 дни
hash: c372a8772a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Депресията е истинско зло. Тя те поглъща, убива бавно и те държи като пленник. Но истинската депресия трудно се забелязва. Антидепресантите не са спасение- те просто подтискат симптомите. Приятел, не те знам какъв си, но ако приемаш антидепресанти значи имаш проблем. Въпроса е че трябва да ги приемаш дълго за да работят. Ако си мислиш че те са твоето вълшебно хапче сериозно се лъжеш. Ако се чувстваш добре и без да ги пиеш не ги пий. Няма значение какво казват околните.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: eebb5bff6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   За съжаление всички сме задълбали в нашите си проблеми и цели и много рядко ще потърсим причината за странното състояние на някой около нас.
Много често заядливото държание на приятел, омърлушено състояние и мрънкане го приемам дори лично към мен и дори започвам да страня.
Много е нечестно, трябва да спрем, да се огледаме кой има нужда от помощ

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 33ac894fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Усеща се, все едно не си в добро настроение. Имам приятели с депресия и е мнгоо лесно, да установиш, когаот някой го е налегнал тежък период.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: 5d62d2ac5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не е. Но зависи от депресирания и от обкръжението му. Смятам, че хората, с които живееш (ако има такива), със сигурност ще разберат, че има нещо, пък с външните - колеги, познати.... - зависи дали имат висока емоционална интелигентност, има хора, на които им казваш - зле ми е, а те продължават да те тормозят, има и хора, без да им казваш - разбират от какво имаш нужда като емоции...
Дано срещаш добри хора :)
Депресията не е диагноза, не е болест на тялото, респективно на ума, а е състояние, в което сам избираш дали да бъдеш, със силно желание, воля и любов - ще се справиш, макар че си има хора (аз съм от тях), които са склонни към анализиране.... съветът ми е - не ПРЕанализирай, мислите, които имаш са като храна за ума, сърцето и тялото ти, мисли хубави неща, за да се чувстваш добре, с лоши мисли се докарва депресия, болести и лоши събития. Излизай сред природата, грижи се за себе си, за другите, обичай, но не залагай всичко на едно нещо, т. е. не се вманиачавай, не изпадай в крайности, за да не си после - крайно изтощен от наситените емоции. Почивай си и се радвай на това, което имаш :)

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 1b3b120d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, вярно е. Имай предвид, че в голяма част от случаите депресиите се пораждат от недоимък на микронутриенти - витамини и минерали. Например има изследвания които показват, че голяма част от страдащите от психични заболявания имат много ниски нива на цинк. Изобщо според големи здравни организации причина номер едно за заболяванията в световен мащаб са липсата на микронутриенти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 24 дни
hash: dd2ea4ac89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Относно самочувствието се усеща когато някой има ниско самочувствие. Аз имам високо, но имам покритие никога не съм го показвала, но хората, които не ме познават мислят, че съм надута. Не знам как става, но се усеща от излъчването. А за депресията не знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: be23c743db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен е вярно. Ниското ми самочувствие личи от километри, но това, че съм депресирана го прикривам. Хората си мислят, че живота ми е много хубав, защото казвам шеги и се смея на глупости докато вътрешно се чувствам супер зле. Депресираният човек си личи, но невинаги можем да кажем със сигурност дали е такъв. Винаги има изключения

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: ff47384c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Усеща се негативната енергия, разбира се.

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: dae94221e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   О, да! Определено го усещат и веднага ти се нахвърлят и нападат като хиени. От личен опит ти го казвам. Аз също съм с ниско самочувствие и съм в депресия от много време, но не искам да пия лекарства, защото не смятам, че ще ми помогнат кой знае колко, а дори по - скоро биха ми навредили ( имам предвид пристрастяване и т. н. ) За това не мога да ти помогна, защото дори на себе си не знам как да помогна.
Но се сещам за един цитат: "Your energy introduces you before you even speak" и мисля, че е много верен в случая.
Мога да ти кажа само бъди силен/на и се бори! Не се предавай никога и не се оставяй на никой да те тъпче каквото и да става! Това, което чувстваш и ти се случва го приеми като едно изпитание, което трябва да преминеш, колкото и трудно да е то! Много хора са в нашето положение и това като че ли вече стана нещо нормално за жестокия свят, в който живеем.
Аз това си повтарям всеки ден и едва бутам някак за сега, пък занапред не знам как ще е. Честно казано имам чувството, че все по - тежък и труден ми става животът с времето, а "хората" навън са истински зверове! Точно поради тази причина стискам още по - силно зъби и няма пък да им се дам! Съветвам те и ти това да направиш.
Още търся решение и изход от това положение. Мисля си за психолог, но е пълно с разни шарлатани дето гледат само да ти оберат парите срещу 2-3 общи лафа и накрая нищо.
Ако някой има полезни съвети за справяне с депресията и ниското самочувствие или може да препоръча наистина добър психолог/психотерапевт нека пише в коментарите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: c13dedb7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля, или поне на моите близки - на никой не му направи впечатление. На никой не му пукаше за мен. А с малкото хора, с които споделих проблема си, ми отвърнаха - може би ако не му обръщаш внимание (на проблема), сам ще отшуми. Гаси логиката! щЕ КАжеш ли така на някой с физически здравословен проблем!

 
  ...

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 92c56c10dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   "Депресията не е диагноза, не е болест на тялото, респективно на ума, а е състояние, в което сам избираш дали да бъдеш, със силно желание, воля и любов"
Моля, моля? ! Как не те е срам да говориш такива неща? ! Това е истинско безочие! Депресията е точно толкова болест като диабета и това, че не я виждаш не означава, че е просто тъга. Аман то хора като теб, които никога не са изпитвали истинска депресия, но се правят на много знаещи и всичко разбиращи. Защо не отидеш при някой диабетик и не му кажеш, че може с много воля и любов да започне да му е нормална кръвната захар? ! Всичко съм пробвал, 17 години минаха от както съм така, само антидепресантите ми помогнаха преди, при някои депресията не е просто тъга заради грешно мислене, а поради физически причини.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 17122be97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 4, хайде да спрем с клишетата. Депресията е точно диагноза, психично заболяване е. Отвори някой учебник по психиатрия, ако много държиш да коментираш, иначе не се изказвай неподготвен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 16 дни
hash: f54b6d1d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Усеща се. Дълги години бях кошче за емоционални отпадъци на своите познати и приятели, излизахме, те изливаха проблемите си срещу мен. Когато изпаднах в сериозна депресия, всички тези хора изчезнаха. А аз посещавах дълго време психоаналитик, доста от спестяванията ни отидоха по него, имаше голяма промяна към по-добро. В момента имам една приятелка, която ме тормози с нейните проблеми непрекъснато, намеквам й да посети психоаналитик - предпочита да дава парите си за алкохол. Виждам, че е в емоционална дупка, но има момент, след който съм безсилна да помогна. Хора, разберете, че приятелите ви не са длъжни да се натоварват до безкрай с вашите проблеми. Споделете със специалист или бъдете така мили да не натоварвате безкрайно хората около вас - в един момент така те спират да искат да контактуват със вас. Българина има пари за алкохол, цигарки, скъпи кафета, но пести от такива неща. По кафетата седят 2 или 3 на една маса - единият ожесточено излива емоция, а другите мълчат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker