Домашният ми любимец.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Домашният ми любимец..
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1403 пъти
Здравейте! Тревожа се за домашния ми любимец, аз имам заек от около година и половина и досега не съм имала проблем, но мама реши да му купува храна от едно място, по евтино. Купитме му 1-2 пъти, при което първия път видях едни черни буболечки наречени гъгрици, помислих си че вината е моя, че не съм я съхранила правилно. Втория път храната миришеше тежко и щом се загледах видях тази буболечка отново и нейните какавиди. Възможно ли е да се е натровил или да му се случи нещо лошо, притеснявам се. Изхвърлих храната и повече няма да купувам от това място, но сега има ли какво още да направя...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: a939abb73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че му е станало нещо, но е добре да го заведеш на лекар. Дори профилактично е хубаво да се преглежда всяка година. Не пестете пари от храна - заек е, едва ли яде като слон. Давайте му и пресни зеленчуци и зеленчуци.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0070cd65b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз давах такава храна, на хамстерите ни, пълна с някакви буболечици. Чак по главите им лазеха, като бълхи. Спрях да купувам такава (насипна) и няма никакъв проблем. Здрави са си и всичко е наред. Явно не са опасни, но е много неприятно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 03c73133ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имам животинки у дома и ще ти кажа, да не правиш компромис с храната, особено за по-дребните животинки. Риска от фатален край е реален при тях. Разбирам, че всеки според доходите си иска да мине на тънко, но става дума за живота на животинката. Дори и нещо качествено да е от една и съща фирма, може едното да не му понася като вкус или вид, а друго да му харесва. Гледай етикета винаги. Съдържанието е много важно. А в случая освен да отидеш веднага на ветеринар, трябва и да попиташ за храната каква да бъде. Високият клас и пълноценната храна ти я препоръчвам. Успех!

Леон

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cf86855c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В казармата като новобранец, две седмици за вечеря ядохме домати с ориз. Колкото бяха зърната ориз, толкова бяха и гъгриците в чинията. Два дена се гнусих и не ядох тази гадост, но глада е по силен, после си ги хапвах без да се замислям. Гъгрицата е протеин, много полезен. На зайчето нищо няма да му стане от гъгрицата, но от пестицидите може да се натрови. Бях чел, че папагал е умрял от обелките от краставица. Представете си колко пестициди е имало в тях. Затова не давайте на любимците си зеленчуци от пазара. По добре берете храна от природата, по безопасна е.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2535f04194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не давай прясна храна на зайчето!!! От нея се подуват и може да умрат. Би трябвало да го знаеш. Някой по-горе каза да даваш, но ти недей. Може да даваш примерно едно мн малко парченце ябълка, банан, но никога повече. Главно трябва да хапва суха храна, специална за него. Мойта обича и много да гризка клонки (но задължително проверявам кои са здравословни за нея). Преди всяка храна, която му даваш, задължително се интересувай предварително дали е добре за него, защото те са много нежни животинки и има доста храни, които за тях са отровни или не им понасят.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cf6daeca33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Щом все още си яде зайчето, значи нищо не му е станало, но все пак имай едно наум. Имам близо 10 годишен опит с отглеждане на две декоративни зайчета и се е налагало да изхвърляме доста храна с гъгрици. Оказа се, че в доста зоомагазини държат чувалите отворени и така се получават. Изисквай да ти отварят пресен пакет, когато е възможно или купувай от по-скъпите храни на Верселе Лага. Второто зайче нещо не ги хареса първоначално на вкус, но му е помагала да се захрани отново, когато не е искало да яде. И няма гъгрици, защото е вакуумирана.

Ако забележиш, че зайчето отбягва контакт, крие се и не иска да яде, трябва да се заведе до ден-два на ветеринар, за да му се поставят необходимите инжекции за апетит, байкокс или обезболяващо заради усилената перисталтика. При тях червата могат да залинеят буквално за 5-6 дена. Именно така си отиде първото ни зайче, въпреки годините добро отглеждане. При второто зайче периодично има проблеми с газове и липса на апетит точно заради гъгрици в храната. В клиниката са наясно за какво ги посещаваме толкова често и се оправя с една-две инжекции, но си остана проблем, въпреки че сменихме храната. Не прави компромиси с храната, защото после лечението е скъпо. И друг съвет - дръжте я в плътно затворена кутия, за да елиминирате проблема максимално.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7b69f1a7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, за кой производител на гранули работиш?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0070cd65b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 5 е прав. По принцип, за хамстерите бях чела, че поколения наред, са свикнали само на суха храна. В магазините ги хранят с такава, като си ги купим, продължаваме, да им даваме такава. И ако експериментираме с прясна (плодове, зеленчуци), можело да получат сериозни стомашни проблеми, дори и да умрат. Защото организма им не е свикнал с такъв вид храна.
Но пък за сметка на това, винаги трябва да им е осигурена вода, за пиене.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b920da92a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 5 съм
Не работя за каквото и да е :д уча. Просто съм страшно много загрижена за мойта зайка и съм готова да дам много съвети и на други хора :) и да, както номер 8 каза, винаги прясна вода. А за храна, всеки път взимам различна. Има една, която е универсална за гризачи, зайка я харесва, но най-много харесва от зоомагазините има едни със сушени плодове - откача само като помирише ананас или банан :д и всеки път взимам различно, примерно половин кг гранули и половин смесена храна с плодове или зеленчуци.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 90d85ff994
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката
Благодаря на всички Вас за съветите, които ми дадохте. Наистина ви благодаря. Бях доста притеснена, благодарение на вас се чувствам по- спокойна!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker