Как да се справя с токсичните хора около себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се справя с токсичните хора около себе си
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1287 пъти
Здравейте, искам да ви попитам как се справяте с токсичните хора? В класа ми има 6 човека, които ми вгорчават непрекъснато живота и не искам и да си помислям, че след около месец се връщам отново при тях и отново ще се започне с приказките по мой адрес, с обидите и интригите. Аз като цяло опитвам да не им обръщам внимание, но е безнадеждно, те стават все по-нахални. Те са точно от този тип хора, които не понасям изобщо. Нямат никакви цели в живота, единственото, което правят е да обсъждат другите, с това си запълват цялото ежедневие. Винаги критикуват другите, имат ниско самочувствие, не се харесват и от завист говорят на хората неща за мен, които дори не са вярни. Само се оплакват за всичко и ми се подиграват в лицето. Преди време направиха непростима глупост, която не искам изобщо да обсъждам и чашата преля. Ядосах се и им казах в очите какви са, това беше градивна критика, но те ми се ядосаха още повече от преди и сега сме нещо като врагове, които се правят на приятели. Не съжалявам за нещата, които казах, защото бяха пълната истина и ми писна да ме обиждат всеки ден и реших един единствен път и аз да си кажа мнението за тях, аз да не съм парцал. Сега ми се правят на приятели, но ме обиждат чрез намеци и постоянно се опитват да измъкват информация за мен и живота ми, във всеки един момент искат да знаят къде, какво и с кой съм правела. С една дума-клюкари без никакъв срам. Аз ако седях по цял ден и критикувах другите хора в лицата им, познати и непознати, и завиждах най-малкото щеше да ме е срам. Но те дори не се срамуват от себе си, а се мислят за безгрешни, въпреки че те самите не се харесват и имат ниско самочувствие. Аз съм амбициозен човек с цели и те ме дърпат назад и ми пречат, какво да правя? Аз си имам достатъчно занимания и неща, за които да мисля, не ми се занимава с техните простутии и интриги всеки ден. Аз за разлика от тях искам да се развивам и да постигна нещо в живота, но те не искат да успея и затова искат да ме провалят. Не мога да се преместя, а имам чувството, че ако продължава всичко това не след дълго ще полудея, сериозно. Искам съвети как да се справя с подобни хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 207d85dbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подобни низки същества има навсякъде- сега в училище, после на работа и т. н. Трудно е да избягаш от тях. Според мен ти явно им показваш, че това, което те говорят и мислят за теб, силно те засяга. И това ги храни, кара ги да продължат. Прекалено много се фокусираш върху тях. Щом казваш, че имаш хобита и занимания, които те вълнуват-наблегни по-сериозно на тях. Те нека си приказват. Има едва пословица:" Кучетата лаят-кереванът си върви". Ако пък и без въобще да ги отразяваш, те станат по-агресивни-оплачи се на някого, като например училищния психолог. Все пак щом сте в училище, още сте деца, и понякога между вашите взаимоотношения трябва да се намеси някой възрастен.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 48c8c2e4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тия "хора" жени ли са, мъже ли са, т. е. момчета? Какво те интересува мнението им - демонстрирай им пълно безразличие. Важното е да имаш друга компания, с която да те виждат. Другият вариант е да всееш раздор сред тях. Говориш с един за друг, оплюваш го. Оня все ще каже нещо лошо - после го цитираш пред другия и казваш откъде е информацията. Така полека лека ще предпочетат да не се заяждат с теб за да не понасят и те последици.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6ed99813cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво общо има това дали ще "успееш"? Какво общо има ученето и развиването с тези твои съученици. Според мен те просто не те харесват, но ти си решила, че е защото си "амбициозна". Няма как да е затова, просто не те харесват, а ти им се "връзваш" и те още повече те дразнят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: de767f3571
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Игнорирай ги и ги приеми такива, каквито са, за да те оставят на мира.

Ме

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker