Бял равнец или канела за предизвикване на цикъл? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бял равнец или канела за предизвикване на цикъл?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2023 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15г. И се тревожа понеже не ми идва цикъла. Винаги съм имала нередовен цикъл но тази година не ми е дошло нито веднъж.. Само ме изцапа 2-3 пъти и толкова.. :D Та, въпросът ми е, някой пил ли е бял равнец или канела за предизвикване на цикъл? И ако да, колко време след като изпиеш чаша чай от канела/бял равнец Ви идва? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: f3e14420e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твоите години, поради недохранване, цикълът ми спря. Опитвах с много билки и чайове (вкл. тези, за които питаш), но не ми помогнаха.

Съветвам те горещо да не отлагаш, а да посетиш сама, с приятелка или с майка ти (както ти е удобно и спокойно) един добър гинеколог, който да си каже мнението по въпроса с нередовния ти цикъл. Може би ти се струва незначително на този етап, може би се и притесняваш от евентуално посещение при лекар, но, повярвай ми, нямаш представа колко усложнения биха могли да настъпят впоследствие, ако не вземеш мерки навреме. Минала съм по този път и ще ти спестя повечето ужаси, които съм преживяла.

Това, което мога със сигурност да те посъветвам, е да започнеш да приемаш качествени мултивитамини и добра храна (много пресни салати, немазни и непържени месо и риба, хубаво кисело и прясно мляко, ядки, плодове), да увеличиш физическото и да намалиш доколкото е възможно психическото натоварване. Това би помогнало за регулирането на месечния ти цикъл до някаква степен, но само до някаква. В никакъв случай не промяна факта, че е важно да посетиш гинеколог, който да те диагностицира и да сподели дали реално има повод за притеснение или нещата се движат в реда на нормалното.

Не разчитай на чайчета.
Посети лекар!

За твое спокойствие, най-вече.

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 94e882cdb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най- ефективния начин е с противозачатъчни.Приемат се за 7 дни , спираш ги и ти идва. Но посети лекар преди това :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 66caa12891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвала съм с канела. Първият път взех една лъжица и ми дойде за по-малко от 24 часа, но след време като опитах пак нищо не стана. Всеки ден вземах по една лъжица както бях чела в интернет и нищо. Няколко дена се прежалвах и накрая се отказах, защото нищо не се получи. Два пъти след успешния ми първи опит пробвах и не стана. Недей пробва такива рецепти и глупости от интернета, а иди на лекар щом имаш такъв проблем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bcc71d61c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе какви противозачатъчни ще си купува сама, луди ли сте да давате такъв съвет?! Освен това те не се пият 7 дни или когато си поискаш, а по точно определена схема от 21дни всеки месец в продължение на години /или колкото дълго време сте си определили, че искате да се предпазите от нежелана бременност/. Вие вероятно бъркате противозачатъчните с друг вид хормонални препарати, които могат да се пият в зависимост от проблема - 7,10,15 дни x 3,6,9 месеца и т.н. след задължително направени изследвания, но тези въпросни хормонални препарати не предпазват от нежелана бременност и са предназначени за друг вид лечение.

Към авторката - отиди веднага на гинеколог - не е страшно и не е задължително да те преглежда там долу. Не е нормално да не ти идва всеки месец или да ти прескача. Не чети разни бабини рецепти и глупости за предизвикване на цикъл. Живеем в 21 век! Нередовният цикъл е много често симптом на СПКЯ, но при теб не се знае каква е причината. Гинекологът ще ти назначи кръвни изследвания на хормони, за да се види кой точно хормон при теб не работи добре, за да не ти идва цикъла. От това следва да се назначи правилна терапия и да се установи има ли някакво заболяване или не. Съветвам те да прочетеш малко в интернет за различните фази на цикъла, овулацията, забременяването и т.н. Жена си и трябва от малка да си информирана за тези неща и да се следиш, ако искаш един ден да бъдеш майка. Успех и пиши после какво е станало!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 64379ac818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА: Здравейте! Благодаря на всички за съветите, най-вече на номер 1 и номер 4! В понеделник отивам да си запиша час за гинеколог, и като отида и си направя и изследвания ще ви пиша какво е станало! Благодаря ви още веднъж за подкрепата! Лека вечер! :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8463033772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей аз към на при мен една лъжица канела помага не е нужно на веднъж но гледай да я изядеш за 30 мин. И да 14 часа ще ти дойде
Ь

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker