Солариум - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Солариум
преди: 13 години, 25 дни, прочетена 10746 пъти
Здрасти. Аз съм момиче на 13. Както вече разбрахте, от заглавието, искам да отида на солариум. Мама ме пуска, но проблема е, че имам няколко въпроси, на които така и не мога да получа отговор. Такамм

1. имам бемки доста, особено по лицето, сигурно са към 10 включително с врата. Имам към 4 5 по самия скалп на главата. Преди време ходих на лека за тях и ми казаха, че няма проблем.. , но все пак много ме е страх да не фана някой рак, че не се лекува.... та кажете ако е опасно.

2. някъде четох, че трябва да се обезкосмя навсякъде за да мога да почернея.. говоря за ръце крака и така... въпроса това е дали е вярно

3. мисля че някой ми беше казал, че ако си си с много бял тен и не може да ходишш.. ( вярно ли е? ;Д )

4 и последен въпрос колко пъти трябва да ходя защото имам приятелки които са били адски бели и ходили само 1 единствен път и сега да със стахотен тен, особено едното момиче както сама каза била бяла като сирене и ходела по 4 пъти годишно на море за да почернее а сега е със прекрасен тен.. ако има още някакви опасности моля казваите и благодаряя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 24 дни
hash: 5ce0f7afbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. От продължително ходене на солариум е възможно бенките ти да станат по-големи. Има опастност от рак на кожата, но само ако злоупотребяваш пр да ходиш с месеци и години всеки ден или през ден.
2. Не е нужно да се обезкосмяваш навсякъде. Ако на ръцете имаш съвсем леко окосмяване няма да попречи на почерняването. Ако говорим за места с по-гъсто окосмяване пак ще си почернееш, но след като се обезкосмиш мястото ще е по-бяло.
3. Можеш да ходиш независимо дали си бял като сирене или имаш естествен тъмен тен. Не може само ако имаш слънчева алергия или някакви рани в момента по тялото.
4. Никой не може да ти каже колко пъти трябва да отидеш за хубав тен. Зависи от солариума, типа кожа и това колко лесно почерняваш по принцип
ПП Не ходи на евтини солариуми;легналите(не старите модели обаче) са по-добри и по-лесно и равномерно се почернява;купи си мляко за солариум и се мажи преди да влезеш.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 8bbeeea089
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма как твоята приятелка да е ходила веднъж и да е със 'страхотен тен' :) Иначе аз съм ходила на солариум, имам много бенки, но нямам никакви проблеми. Но не ходи често - примерно 2 пъти в седмицата за няколко минути. Така постепенно ще хванеш тен, без никаква опасност от рак и тем подобни :))) И, разбира се, както е написал номер 1, купи си нещо хидратиращо, защото кожата става суха.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 0d4a078400
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   С бенки на солариум не се ходи!
Няма как от един път да имаш страхотен тен!
На бяла кожа почти не хваща.. Може би си личи леко от 15-тия път, а за по - тъмна кожа проличава на 5 -6, а за хубав тъен се искат поне 20 посещения и то по два пъти в седмицата или три....
Но солариума е много вреден и не е позволен за момичета под 18г., а ти си на 13, така че и да те пуска мама не става

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: 5ce0f7afbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от1. Номер 3 Какво пречат бенките? И защо реши че на бяла кожа почти не хваща? Всичко зависи от типа и предразположението и към почерняване, което е индивидуално. Защо след като прочетете някъде някое клише и го вземате веднага за чиста монета? Моята кожа е тънка и снежно бяла, но трудно изгарям и бързо потъмнявам. След 4-5 солариума вече имам доста тъмен тен, а не едва забележим след 15тия. Как ще обясниш това?

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 74e2fee739
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   от авторката : забравих да попитамм каква е цената защото се пак не ми се дават по 30 лева всяка седмица за един тъп тен.. и също така колко минути да седя..

 
  ...


...
преди: 13 години, 24 дни
hash: e127003569
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Здравей! На мен ми се наложи да ходя на солариум покрай бала. От това, което прочетох съм напълно съгласна с Номер 1. Лично аз в началото ходех през ден (всеки ден не е желателно), и така 2 седмици някъде, по 5мин. След това започнах по рядко да ходя. През 3-4 дена и процедирах така-2 пъти по 6 мин., 2 пъти по 8мин., 2 пъти по 10 мин. Обясниха ми, че за правия солариум максимумът е 15 мин., но аз така и не посмях да се пусна на 15. Страх ме беше да не ми стане лошо. Също знам, че от легналия солариум се придобива по-голям тен, въпреки че на мен ми идва страшен :) Аз съм страшно бяла по принцип и резултатът беше на лице едва след 10-ия път. Както каза Номер 4, всичко зависи от типа кожа. Пропуснах да кажа, че аз също имам бемка на лицето и страшно много се притеснявах, затова използвах Sunmaxx-Tan Maxximizer creme Caramel и за щастие нямах проблем, а ароматът му е страхотен. Бих те посъветвала да не ходиш без повод, наистина не е хубаво за кожата. Ако толкова държиш да видиш какво е, нищо не ти пречи да идеш 2-3 пъти. Но сега идва лято, по бързо ще почернееш от слънцето :)) Относно цената, при мен беше на минута по 0, 60 (5мин. -3, 00 лв. ), защото имаше промоция за абитуриенти, а принципно на минутка е по около 1, 00 някъде.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: 8bbeeea089
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Номер 3, не е така. Само лекар може да каже дали типа кожа е подходящ за солариум, или той е крайно непрепоръчителен. Бенките нямат отношение. И аз като номер 4 съм с бяла кожа, но след 7-8 пъти на солариум станах със значително по-тъмна кожа. Индивидуално е.
Колкото до цената - различна е. В моят град варира между 65 и 80 стотинки на минута. За София не знам как е, в случай че си от там. Консултирай се със специалист относно това с колко минути да започнеш.

Номер 2

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 1650b54a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Я по добре си гледай уроците, тена няма да те направи по-умна.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: dbbf1881af
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А после се чудим защо повечето момичета изглеждат така неестествено...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: f3f5fa3245
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здр. :)Такаа
1 За бенките има 2 варианта:
- Има специално мазило за бенки, може да се закупи от аптеката-това е, ако имаш много бенки
- Има специални лепенки за бенки за солариум, пак от аптеката-това е при 2-3 бенки
2 Като цени върви в хубавите салони 1 лв на минута. Намира се и 0, 50 лв на минута. Ако избереш по-добрия, за 4 мин са ти 4 лв и т. н. като за начало. А два пъти в седмицата по 8 мин си е 16 лв. Ти си знаеш.
3 Другото, което трябва да знаеш е, че на зърната на гърдите също трябва да сложиш лепенки и да ги пазиш.
4 Друго важно увий си косата с кърпа най добре, да не се изтощава излишно.
5 И още нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слагаш очилата, те ти дават едни малки като капачки и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не си отваряй очите, много е вредно.
6 Отиди в най доброто студио в града. Цените са горе-долу еднакви навсякъде. Много е важно студиото да е доказано. Тъй като в повечето не сменят лампите и рискът да хванеш рак е доста голям.
7 Кажи че ти е за пръв път.
8 Търси хоризонтален, не вертикален(защото е по-добър)
9 Тя ще ти даде не повече от 5 мин. за пръв път щом ми е.
10 Ще ти даде цайси и жетони.
11 После ще ти обясни за бутоните -има бутон за музика, за ароматни масла, за вентилация, за лицето по-слабо и т. н. това за лицето е най важното
12 Сама трябва да си свалиш капака, което е най-гадната част. Аз лично първият път не се справих и извиках момичето.
13 Като легнеш си повдигаш леко краката и присвиваш в колената, леко разкрачена и ръцете също.
14 Вътре малко топлина усещаш, приятно е, релаксиращо, но в началото доста шубето хваща.
Разказах ти всичко с подробности, за да имаш предвид -това са важни неща.
15 И после поне 2 часа не се къпи, за да усвоиш тена.
16 И се намажи с нещо преди това, има специални мазила в аптеките и в някои студиа.
17 А след това може с най обикновен балсам за тяло да се намажеш, че изсъхва кожата.
18 Ако имаш клаустрофобия, избери вертикален. Той не пече особено равномерно и корема става по-черен от краката, но е по-добре за да не ти стане лошо, ако те е страх.
19 Има и хоризонтален отворен, но не ти го препоръчвам.
Днес като бях на една жена и стана лошо, ама тя беше за 12 мин. така че нормално.
20 За твойте години те съветвам да избереш плаж, пред солариум.
21 Ти си решаваш, но слънцето колкото и до е вредно, не е по-вредно от облъчването в солариума
22 Иначе за хубав тен, отиваш 3 дена подред за 4 мин. Един ден почиваш. На следващият 4. После вече остава 2 пъти в седмицата може по 8-9 мин да се пускаш, за подръжка.
23 Пак ти казвам плаж е по-добрия вариант.
24 След това не си прави кола маска, защото пада тена, може да използваш епилатор, депелатоар, или бръсначка.
25 Първият път разликата не е толкова силна, но след 5ия път си екстра. Ако си от по-белите, може и още няколко пъти да го докараш.


Това е в общи линий. Ако има нещо неясно, или нещо което съм пропуснала, питай смело:)

Мими

 
  ...

...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 7e32d193c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мими мерси много.. днеска ходих да питам.. цената е 40 стотинки на минута. Да от по -белите съм и искам да питам, дали приемрно не може да ида 5 6 пъти и да ми седи трайно, не за винаги, но поне месец 2 или повече :Д

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: f3f5fa3245
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сладурке, Мимито съм пак.
Ами според теб, ако ставаше така щяха ли да ходят всички по 2 пъти в седмицата, да губят време и пари. Виж, то си зависи и колко точно шоколадова се искаш. Аз лично не харесвам много шоколадово и ходя веднъж на 10 дена. Понякога и на 2 седмици веднъж. Но не съм от най-белите. При всеки е различно. Ако питаш мен пробвай следното щом не ти се занимава редовно:
Отиди 5-6 пъти за основа и после виж кога ще започне да избледнява и така ще си направиш своя собствена програма. Примерно 3 пъти в месеца през 10 дни. Но 2 месеца, където пишеш надали ще държи и после пак отначало трябва да си правиш основата.
:)пиши, ако искаш какво си решила

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: 7e32d193c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   както каза ти ще направя но проблема е друг.. баща ми ж момента е в щатите и се връща след 1 месецц.. и с мама бяхме намислили да му кажем че е от плаж това А пък е невъзможно дахвана толкова тен и да ми седи цяла година само от изпичане на слънце.. абе ще го измислим
мерси мими : ))

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 7c61b5665f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   не ходи на солариум - дори слънцето е опасно без крем, какво остава за солариум. Забраниха на Запад солариумите за деца под 18...и никой не умря!!! Има обаче доста, който са умрели от рак на кожата, а е доказано, че солариумът с неговите UVA лъчи е много по-вреден от слънцето!!!
Съвервам те, ако не искаш кожата ти на 40 да прилича на пергамент смачкан - никога не ходи на солариум, не се печи на слънцето без слънцезащитен крем с поне LSF 20, който предпазва и от UVA лъчите, които правят бръчки...солариумът между другото работи само с такива лъчи и аз на запад съм виждала 40-годишни почитателки на солариума, които изглеждат като костенурки.
В България е ново нещо, може да няма 40-годишни фенки от 20 години на облъчването, но пък у нас слънцето е силно и може да видиш любителки на плажа, които на 40 изглеждат също като костенурки..
И за какво цялата глупост?????

СЪВЕТВАМ те най-горещо вместо да се пържиш на слънце и солариум, да ползваш новите кремове от дрогерийте, които правят лек тен - ТЕ НЕ САМО НЕ СА ВРЕДНА ХИМИЯ, а са и полезни. Само кератин имат (това, кето прави морковите оранджеви) и практически са най-добрият варянт. Не са вече и скъпи - немската верига DM предлага не лоши алтернативи на марковите продукти и тенът става супер, измиваш си ръцете след това, разбира се, не се мажат колената и лактите.
Това е единственият безвреден начин да получиш тен.
Майка ти греши, че ти дава, защото тя самата явно не е проучила, колко е вреден солариумът за такива малки хора!

За Бога хора, как може да съветвате детето да се гори, при положение, че е вече лято, а и в развитите страни е забранено за малолетни!!! Нямам думи!!!

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: cd6b37f635
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Абсолютно подкрепям № 14. Не доумявам, какво всички са луднали по този солариум. Та това е по-вредно и от Слънцето. Кожата има памет и дори няколко излагания могат след време да предизвикат кожен рак! Освен това ужасно състарява кожата.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 21 дни
hash: f932c45db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   авторката : омг хора спрете моля ви .. не знаете какво ми е много трудно почернявам а на истина съм много бяла .. ще пробвам 1 2 пъти пък квото стане .. (( мерси , че разбихте мечтите ми : ) ))

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: b405b15903
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Авторке, пробвай, но най-вероятно ще изгориш.
Почерняването става, защото един пигмент (меланин ако не се лъжа) се образува в кожата на хората, които и без това имат лек тен по рождение - т.е. имат меланин в кожата си.
Кожата почернява, защото иска да се предпази от слънцето, но ако и без това имаш бяла кожа, значи твоята коже няма този пигмент и само ще почервенееш.
Затова и белите хора страдат много от рак на кожата, имат много бемки, лунички и т.н. - кожата им си търси начини да реагира на слънцето.
А солариумът е по-вреден от слънцето, защото като всяко изкуствено нещо, създадено от човека, си има своите странични действия.
В случая - ти пак ще почервенееш като при слънцето (няма как да почернееш като нямаш пигмент в кожата), но солариумът излъчва само UVA лъчи, докато слънцето излъчва и UVB - лошо е, че само UVA лъчите проникват в долните слоеве на кожата и образуват директно бръчки - затова, мила, и действа солариумът много бързо - просто си те облъчва по-ефективно с лъчи от слънцето...
И докато кожата на възрастните малко или много вече е „порастнала“ - твоите клетки тепърва се образуват. След огромно увеличение на раковете на кожата при младежите, в много държави забраниха солариумите за малолетни.

Успех!

П.П. - аз намирам хората с бяла кожа за много красиви...аз не почервенявам, а почернявам и въпреки това се пазя с кремове, защото не искам да приличам на костенурка на 40. Харесвам кожата си, дори да е по-бледа, а сега е лято и пак си хващам тен, но без слънчезащитен крем не ходя!
Ходила съм и на солариум няколко пъти като над 20-годишна и съм видяла как изглеждат редовните клиентки - не, благодаря.
Зимата е приятно, защото дните са толкова мрачни, но лятото да се гори човек, и то дете, при което кожата още се образува (и съответно образува ракови клетки по-бързо)...не знам... не бих го позволила на дъщеря си, още повече, че в развитите страни вече е забранено!

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 9d80422abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   здравейте, аз съм на 14 карам 15 и сега е лято и също искам да отида на солариум.. както виждам в по - горните коментари солариумът е доста вреден, но искам бронзов тен.. та биха ли ме пуснали в такова студио защотото нямам 18? И първоначално за колко мин. да се пусна? Ако ходя 3 дена подред и после след 2 има ли риск или проблем? Мерси предварително :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 527210fe1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравей, според мен си много много малка. Живея в Австрия и работя точно в соларно студио. От миналата година парламента издаде закон, с който се забранява ползването на солариу от ненавършили 18г. Прецениха, че е много вредно. И наистина е вредно. Нямаш си на идея колко бързо се сбръчкавт жените, които го ползват често. Като искате тен, се печете на слънце. В определените часове, разбира се. И без това тенът от солариум е много изкуствен и си личи. Умната.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: f3f5fa3245
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Номер 18, прочети номер 10.
А относно годините на някои места ще те пуснат, на други не.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d5ef85f469
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Към авторката..
Скъпо дете! Ти си на 13 години. Как може да казваш ''не знаете какво ми е на мене''.. ти имаш ли си на идея какво те чака в този живот, че да го казваш? Както и да е, за твоите години, те съветвам - отиди на плаж.. солариума ще ти съсипе нежната и мека кожа и после ще съжеляваш. Предлагам ти се поразровиш добре из нета и да почетеш доста що е то солариум и какви страшни последици могат да последват и да се замислиш. :) Все пак ти си ДЕТЕ и не смятам, че е жизнено важно да си черна, нагримосана, с топирана коса и т. н. За всичко си има време. Не бързай да растеш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: 92411d7efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ходих 6 пъти може ли да съм хванала рак на кожата?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47df36a367
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   привет и от мен :)) не знам кой номер спомена за алтернативните кремове за тен, аз съм много за тях, избягвам солариума, обаче има един проблем, тези кремове не могат да се разнасят равномерно... или гърбът ми как ще го нанеса.. и има едно кремове дето казваш ти като моркови оранджавее, личи си че е изкуствено.. и в крайна сметка, си стоя бяла като снежинка, учиш се да оценяш това което имаш, но разбира се и тайничко копнея да имам повечко тен през годината, но няма как :)) на море ходя рядко, и просто :))

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2c010147f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз сам с много бяла кожа, една идея след скандинавскиа тип, за да добиа средно тамен тен ми бяха нужни 2 месеца ходене всеки ден по 5 мин 6 пати седмично, после 1 месец по 6 мин и 1 месец по 7минути... щях да ходя и по 7 дни седмично, но соларюма не работи хаха пурвите 2 месеца изгарях леко на раменете, врата и лицето и ползвах сланцезащитна козметика! всичко това го казвам, за да престанете да се заблувжавате, че соларюма е някакво магическа машина и с 2 ходения на седмица ще станете като мулатки... е, аз вече сам даже повече от мулатка и за това само го поддаржам с ходене в седмицата 2 пати по 10 мин като ползвам и козметика за почерняване без бронзант. всеки тип кожа е строго индивидуален, за това бадете много тарпеливи като мен и ще има резултат, но не мисля, че е редно да ходиш на 13 години хаха, на кои му пука как изглеждаш на 13 и кои ще те оцени, я си помисли??? а относно бенките е повече от ясно, че като имаш дори и 1 като ходиш на соларюм рано или кусно ще стане на рак, не бадете наивни леле, като ви се ще да се правите шоколадови пурво си махнете бенките, аз нямам нито една по тялото, нямам даже големи лунички и за това си се печа и не ми дреме... очилата се ползват пурвите пути докато свикнеш, после и да искаш няма как -нали ще ти останат крагчета хаха

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dcbda7c845
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   здравейте. днес оди на хоризонтален солариум, но не успех да затворя капакът му, това би ли попречило на придобиването на тен?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker