Съмнения за диабет или нещо друго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съмнения за диабет или нещо друго
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1912 пъти
Здравейте, читатели на spodeli. net.
Аз съм момиче, на 20 години.
Имам съмнения за ниска захар/ диабет, но не съм сигурна ( ще се радвам, ако греша) и моля запознатите да споделят мнение.
По принцип, съм много слаба, въпреки, че си похапвам доста. Ген или нещо друго, не знам. 1, 55, 43 кг. Като за изминалата година качих 5 кг. Не съм анорексичка или нещо подобно.
Напоследък забелязвам следните симптоми при мен :
- сутринта със ставането трябва спешно да ям нещо, най-добре сладко, иначе ми е много лошо.
-след това ядене съм скоро пак гладна. Ям обилна храна и след около 1-макс 2 часа съм отново гладна. Но ако не ям на момента, ми става лошо и то много. Отмаляло ми е, треперя, понякога започва и мигрена.
- яде ми се доста сладко, и под доста нямам впредвид всеки ден по 1 ред шоколад, а ако имам в мен, го омитам за 5 мин.
- уринирам много често (в най-добрия случай през час и нещо), а скоро не съм имала цистити. Преди 2 г ми откриха пиелонефрит, но от лятото не съм имала симптоми за него.
- пия вода, доста и като пия, всеедно изобщо не съм
- имам поликистоза (четох, че имало общо с кръвната захар)
- кръвното по принцип ми е ниско 90/60 ми е нормално.
- когато не ям 1-2ч, усещам едно странно чувство, което не е точно глад, защото в същото време си усещам стомаха сит. И имам метален вкус с устата.
-често получавам гъбички (понякога от антибиотици, но се старая преди приема им да вземам противогъбична капсула, но имам случаи, когато нямам идея защо ми се появяват. От години съм така с тях)
Не знам какво е и се притеснявам да споделя с нашите, защото никой не ме взема насериозно, понеже имам доста заболявания и в момента, в който усртя нещо се притеснявам по простата причина, че знам през какво съм минала, та всеки път като кажа, че ми има нещо и ме правят на луда.. И не ми е приятно да няма разбиране.. А и те са свикнали да не обръщат внимание на нищо, гълтат с е с антибиотик какъвто им падне, пият всякакви хапчета, без да им ги е изписал лекар.. Щото нищо им нямало и нищо нямало да им стане..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 517e70ea5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пълнолетна си, ако толкоз се притесняваш от мнението на вашите, просто отиди на лекар без те да знаят. Диабетът не е шега работа, аз го имам от много време, но не мога просто да прочета някакви симптоми и да кажа да ли го имаш или не. Трябва да се консултираш с лекар и да ти се направи кръвен тест.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: afb98d9f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи си изследвания, това че ти се яде сладко не говори нищо, но и другите симптоми не са за подценяване.
Най -вероятно ядеш високовъглехидратни храни и огладняваш за час- два, а и въглехидрати задържат много вода до 4пъти повече.
Промени си диетата, яж зеленчуци и протеини.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1edfed6558
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз също имам ПЦО и си правих люкозотолерантен тест, защото този синдром често върви с диабет. Откри се, че имам завишена кръвна захар и инсулинова резистентност, което се води преддиабетно състояние. Известно време вземах метформин, но с реших да го спра и просто да огранича приема на захар до минимум. Засега нямам проблеми. Съветвам те да си направиш и ти този тест, за да хванеш навреме проблема, ако има такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ec9a131d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако имаш майка, баща/баба, дядо с диабет може и да има вероятност да си права. Но от всичко което си изредила най-вече сухотата в устата и честото уриниране са симптоми. Ако са придружени с бавно зарастване на рани тогава бих казала, че е възможно.
Направи си кръвни изследвания и виж какви са нивата на глюкоза, ако са над референтните стойности иди на личен лекар има допълнителни тестове за доизясняване на диагноза.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4673dd6b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А защо просто не отидеш на лекар за да се види какъв е проблемът, ако евентуално има такъв?

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 245e9b7525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Значи това с гъбичките е от сладкото. В човешкото тяло живее candida albicans без да причинява проблеми. Но ако се прекалява със захарта, тъй като това е любимата храна на този вид гъбичка, започва да се размножава много бързо и причинява инфекция. Намали сладкото и бялото тесто. Наблегни на пълнозърнести или типови хлябове. Знам че захарта е голям наркотик, но се опитай да я намалиш. Вместо три пъти на ден да ядеш сладко, яж 2 пъти като единия от тези пъти гледай да е плод.
Сега за останалото, не знам. Защо не идеш на лекар? Недей да чакаш. Направи си изследвания, една елементарна кръвна картина ще покаже дали имаш проблеми със захарта в кръвта. Но на мен по-скоро ми прилича на някаква интолерантност. Може пък да не ти понася глутена. Имам двама трима познати дето им поставиха такава диагноза след 20 годишна възраст. И всеки с различни симптоми. Един имал непрекъснато запек. Друг пък се чувствал много зле след ядене и все бил гладен. Трети с болки в стомаха непрекъснато... Значи симптомите може да са най-различни.
Сега, споменаваш че имаш и други здравословни проблеми. Ами то в организма всичко е свързано. Елементарно прптивпзачатъчни да взимаш може да има странични и много неприятни последствия. Ако взимаш някакви лекарства това може да ти влияе на стомаха, на кръвното, на нервната система. Ако страдаш от някакви емоционални проблеми като паническо разтройство, това се отразява на цялото тяло. Безсънието и стреса влияят много зле и объркват целия метаболизъм.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0ac0317b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиваш сутринта в болницата без да си яла, плащаш тест на кръвна захар (към 3лв е) и след 2 часа знаеш резултата. Какво чакаш? Ако има 2 лаборатории може да пробваш и в двете в 2 поредни дни за по-сигурно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 88ee0801e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Веднага отивай на лекар! Скоро гледах един филм на "Надежда медия" за диабета с участието на покойния ни алпинист Боян Петров и там показаха момиче, което преди да се разболее имало симптоми, които са много подобни на твоите. И сега има диабет. Тва е много сериозно заболяване. Скапва всичко, стомах, бъбреци, черен дроб, очи, крайници, ВСИЧКО! Скоро сестрата на баба ми почина от диабет. Ден преди това ослепя, защото с годините беше развила и диабетна ретиопатия, а година преди да умре й бяха рязали част от крака, защото имаше и диабетно стъпало. Братчедката ми също е с диабет. Разболя се през 2014-та и сега е почти на 18 и 4 пъти на инсулин на ден. Трябва незабавно да отидеш на лекар без значение кво ше кажат вашите. Ако си в преддиабетно състояние можеш да се стабилизираш, а ако имаш диабет, лошо. Така с антибиотици и лекарства от самоуки псевдо лекари, като родителите ти няма да излезе нищо добро. Ако случайно си заболява не се паникьосвай, с контрол можеш да го контролираш. Дано да не си болна, но ако си ще ррябва да си изградиш навици, дисциплина и отговорност, защото много диабетици ги нямат и по тази причина много от тях не живеят дълго, за съжаление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker