Тревожност , високо кръвно и сърцебиене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тревожност , високо кръвно и сърцебиене
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1985 пъти
Здравейте, имам следният проблем! Преди 2 седмици, в 2 часа посреднощ ( имах работа и трябваше да я свърша) изведнъж получих силно зачервяване на лицето, все едно съм изгорял от слънцето. Реших на шега да си премеря кръвното оказа се 160 на 90, и моментално изпих половин хлофадон и после пак го премерих и трябваше да извикам Бърза помощ. Когато дойде фелдшера ми го премери беше 170 и докато ми направи кардиограма която беше нормална кръвното падна на 140. Той допусна че е нещо на нервна почва, бих искал да уточня че преди тази вече изпивах по половин литър кафе през ден. И после следващите дни се почна едно лудо мерене и все след 23 часа беше високо 150, 160 и нагоре, голям страх получих. Получих пълна палитра от симптоми : чувство на стягане в ръцете, болки в ръцете, болки в гърба ту в ляво ту в дясно ту в сърдечната област, тремор, често уриниране с чувство на парене особено вечер, силно учестен пулс през нощите до 123 удара в минута и едно сърцебиене което го чувствам в коремната област, как буквално вибрира. Бих искал да допълня че вече бях на кардиолог, докторката ми направи кардиограма и ехокардиография и ми каза че всичко според нея било нормално. Когато отидох при нея бях доста разтревожен и напрегнат, и когато ми измери кръвното беше 145 а вече след прегледа падна на 130. Установявам че при най-малката психо-емоционална дори полова възбуда кръвното ми се качва а сърцебиенето просто не престава, след 20. 00 става още по - настойчиво. Кардиоложката ми изписа бетаблокери, сутрин по четвъртинка небиволол и пак сутрин кардифренд ко, но сърцебиенето и учестеният нощен пулс си останаха на линия. Моля за съвет, нужно ли е да се консултирам с невролог или психиатър, и мислите ли че това ми състояние с моето лабилно кръвно се дължи на неврологично или психиатрично заболяване? Ще бъда искрено благодарен ако получа адекватни съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 2546ea5543
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не пий хапчета, не ходи по лекари, а вземи си почини някъде, всичко е заради стреса. Освен ако не си с наднормено тегло, няма поводи за притеснения свързани с физиката ти в случая.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a17b0c6ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е, искай направление за психиатър и отивай. Високо кръвно много често е и на психична основа.

Парене при уриниране??? - направи си изследвния - урина. Може да нямаш нищо, може да имаш песъчинки в бъбреците и т. н. Където ще го мислиш....
А и мисля, че трябва да спреш кафето, ако си с по-лабилна психика, - кафето ти е враг, още повече ще те " раздънква"

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: e2a0bb8d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,

Имам сходен опит и ще се радвам, ако мога с нещо да помогна.

Според мен, нещо си се притеснил заради рабоата и в комбинация с многото кафе и понатрупаните години - си вдигнал кръвно. След което си се поуплашил. Случва се, по хората ходи. Сега си в етапа на някаква хипохондрия - страх от болести и непрекъснато мерене, изследване и т. н.

Кръвното е свързано със стреса, с наследтсвени проблеми - генетично предаване от родители или баби и дядовци, и разбира се - с начина на живот - хранене, пиене, физически усилия.

Не се плаши, в България над 80% сме хора с кръвно. Трябва просто да се наблюдава, но без вманиачаване. Аз напр. имам апарат, но се отказах да го меря, щото си е стрес - самото кръвно се покачва като почнеш да го мериш.

Нерядко кръвното е свързано с бъбреците - затова, направи си някакви изследвания или ехограф на бъбреци, да нямаш някоя инфекция или камъни.

За успокояване на стреса за момента няма по-добро от Ксанакс/ Алпразолам - може да попиеш няколко седмици, докато се нормализираш. То е със зелена рецепта и трябва да ти го изпише лекар. Има и други сходни бензодиазепини, просто консултирай с доверен лекар, но най-мекотото и комфортно лекарство е Ксанакс.

Другото е още по-важно - да се опиташ да елиминираш източника на големия стрес - професионален или личен. Смени работа, отиди на почивка, ако е жена - говори с нея или се разделяй с нея, довери се на най-близкия си приятел или роднина, говори с тях, споделям обсъждай - но наистина с доверени хора. Разбира се, добре е да внимаваш с какво се храниш - намали солта, захарта, мазното, тестеното, малко повече движение, спиране на кофеиновите напитки (като кафе, кола, черен или зелен чай) и др.

Но - без вманиачаване и всичко с мярка. Хипохондрията е доста популярно явление, недей да си мислиш, че си единствен или полудяваш, на всеки може да се случи и се случва доста често. Важното е да има на кого да се опреш в труден момент и да се отпуснеш и да бъдеш себе си...

Много здраве и успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 25 дни
hash: 0286e0cc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз бих те посъветвал да отидеш свещенник да ти прочете една молитва за здраве, вземи си и светена вода от храма и пий по малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker