Болка в згъвката на коляното помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болка в згъвката на коляното помощ
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1263 пъти
Здравейте аз съм мъж на 20 години още от много малък го имам този проблем от време на време ми се схваща зад коляното на згъвката когато си изпъна крака болката е много остра и гадна само в изпъкнало състояние често ми се схваща това място по принцип минава но днес продължава вече около 2 часа сега дори ме е страх да стана от леглото за да го изпъна наистина болката е ужасна и много остра на какво може да се дължи това липса на магнезий ли е?
По принцип ходя частично да тичам правя обиколки на един стадион и днес когато отидох на стадиона ме заболя ацки много даже не бягах не мога с тази болка моля дайте ми съвет защо става така с мен при други не е така
И някои знае ли примерно лечение или когато се схване какво трябва да си направи

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: f662da8b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са най-вероятно мускулни крампи, които се полчават при хора, които активно спортуват, заради натрупването на млечна киселина в мускулите, поради намаляването на кислорода при изразходването на голямо количество енергия. Проблемът може да се дължи и на недостиг на магнезий, калций или калий в организма. Най-често хората си взимат таблетки с магнезий и можеш да пробваш да ги приемаш определено време и да видиш дали има ефект.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 658c219c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато ти се схване , стани и си стъпи на краката .Ако това не е достатъчно , опитай например , да си редуваш на пръсти , след това на пети . Би трябвало , някакво положение на крака да освобождава мускула .Пий магнезии 2х500 . Купи си магнезиево олио за намазване но трябва да се разрежда с вода , защото щипе .
След като спортуваш , спазвай правилото за загряване и постепенно намаляване на натоварването в края.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 52cf135501
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По добре иди на доктор ортопед да ти направи един преглед и да ти каже дали нямаш нещо увредено.След това ще ти изпише хапчета или физиотерапия и готово.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9cec2a7b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е разтегнато сухожилие или прещипано, нагрявай крака на елекрична печка..и намали натоварването известно време..

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9cec2a7b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да добавя като бягаш си овивай под и над коленете с еластичен бинт ,подобно ксто при китките на ръцете травмите при натоварване най често се проявяват на ставите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a5ff44551c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Намажи го с ракия, но много внимателно да не изхабиш материал като разлееш. Ако все пак разлееш ракия качи се до 9-ти етаж на твоя, или друг блок, който има асансьор. Тъй като имаш болки в краката, качи се с асансьора. Отворяш прозореца и скачаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ce23cd8101
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Автора: Благодаря на всички ще пробвам от номер: 2,4,5 дано помогне

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b3a05fd9a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако ти се случва от малък по вероятно не е липса на минерали, а вродено увреждане на мускул или друго. Посети ортопед и му разкажи от кога и каква е болката, той ще прегледа и ще каже.
На моя съседка детето когато беше на 12г редовно се оплакваше от болки в глезените, бил се оплаквал от малък, но никой не обърнал внимание никой не можел да перцени колко всъщност е болката и родителите му мислеха че така търси внимание и гушкане. Все пак на 12г го заведоха на ортопед, оказа се вродено къси ахилесови сухожилия и всеки път при тичане раскъсвал малки части от сухожилията си заради разпъването, затова и всеки път след натоварване на краката вечерта имало силни болки детето. Доктора светило в ортопедията предложил два варианта или операция на двата крака един след друг с месеци гипс или с месеци сероизно натоварване с колоездене. Колоезденето било най натоварващо ахилесовите сухожилия. Те избраха колоезденето, записаха го на колоездене без да казват на треньора за проблема на детето, за да не бъде делено от групата и да няма треньора по различно отношение. Детето с месеци имало болки и майка му правеше студени компреси с оцет на глезените вечер, но се оправи, сухожилията се удължиха и днес 7 години по късно това момче е спортна натура и няма никакви проблеми с краката си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker