Възрастен човек спря да яде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възрастен човек спря да яде
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 3206 пъти
Здравейте!

Възрастен човек на 87 години, мъж, съвсем спря да се храни и спи по цял ден... Отделно няма сила за нищо и загуби интерес към всичко...

Опитах да стимулирам апетита му - с жен-шен, с бирена мая, с чайове за стимулиране на апетит - няма ефект. Карам го да пие само витамини на таблетки, но без белтък и силна храна - не става.

Какво мога да направя в случая? Не е болен, просто е много стар и организмът му няма потребност от храна... Но все пак трябва да се храни някак, отслабнал е доста... Изяжда едно яйце на 2 седмици.

Дайте съвети.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8cc26b714d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Повярвай ми, болен е. Ако не могат да открият болестта, е друг въпрос. Много от болестите не са лесни за откриване особено с нашата допотопна техника. Дано не съм лош пророк, но ако един човек спре да се храни, значи се гответе за най-лошото. Пожелавам от все сърце да се оправи!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5f04058d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Поръчай му храна от ресторант. Нещо вкусно и апетитно изглеждащо. С вашите буламачи вкъщи съвсем сте го отказали от храната.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6b5c68dcd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами нормално. Просто му е време, 1 е прав. Не може на тея години да си мислите, че ще стане и ще заподскача, като 17-годишен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 92d4693aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Болен е от старост. Човешкият живот е като запалена свещ, гори и накрая изгаря напълно, нищо не можете да направите, освен да плащате на медицинско лице да го подхранва със системи, но не виждам смисъл, щом само лежи и нищо не прави, това е мъчение и за старият човек. Той просто си гасне, оставете го да си отиде спокойно, не му се натрапвайте, бъдете около него и го обслужвайте при нужда. Наскоро гледах реклама за хранителна добавка която предизвиква апетит, попитайте в аптеките, има на пазара това което търсите, но не знам дали това няма да навреди на стареца, насила да му се дава храна, която организъмът не може да преработи. Осигурете му спокойствие и оставете свеща му да догори, такъв е живота, не зависи от нас.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1367cfcceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За съжаление, естествен биологичен процес. Животът му върви към своя край. Имах няколко такива случая с близки хора. Грижете се за него, дарявайте му обич и внимание. Гответе му вкусни и лесни за преглъщане неща, но не го насилвайте да яде. Важното е да усеща, че е в добри ръце. Останалото е божа работа както се казва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5feb19094e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Всъщност не е чак толкова стар, че да го погребвате преди да е умрял. Не би трябвало да го мъчите с храна, живеца е в душата не в стомаха. Възбудете му желанието за живот, като за начало му пуснете система, а захранването не става с яйца, а с плодове, пресни сезонни български плодове (банана не е плод), каквото обича праскови кайсии, на втория ден може да му давате зеленчуци, слънчев домат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d274d3117e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Виж, така се случи с баба ми преди няколко месеца. Намали значително храната, накрая я спря напълно и пиеше само вода, после изпадна в летаргичен сън за 3 дни и почина на почти 90г. Надявам се да е било безболезнено. Това е нормален процес, разбирам че се притесняваш, но такъв е живота. Радвай се че все пак този човек е доживял тази възраст, не на всеки се случва.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c3abed81c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Трева

не се бъзикам, онкоболната ми леля, единственото, което й даваше апетит беше пушенето на трева. Иначе не хапваше и една солетка с дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker