Трябва ли да се ваксинираме, след като сме преболедували - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Трябва ли да се ваксинираме, след като сме преболедували
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2938 пъти
Здравейте.

По-новините навсякъде говорят как Делта варианта е тук, и имаме 20 дни да се ваксинираме. Въпроса ми е, миналата година Ноември преболедувах вируса, и сега се чудя дали да се ваксинирам.. минаха 9 месеца. Ако може преболедували, да споделят дали са се ваксинирали, една или две дози са си поставили, дали са имали странични ефекти и т.н.

Моля само сериозни отговори

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f0c85333e
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Само ако ти опрат пистолет. Замисли защо е целия този зор всички да се ваксинираме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 75acc432b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Трябва да си измериш антителата с тест. Ако имаш голям брой антитела, не си слагай ваксина. Ако антителата са намалели, си сложи ваксина. Според мен от ноември до сега няма да имаш много антитела и може да си сложиш ваксина.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f327e981e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Не го прави ако искаш да останеш здрав! Това по новините си е чиста пропаганда! Ваксините срещу свинския грип разболяха много хора в Швеция от нарколепсия. Това е болест, при която изведнъж заспиваш. В Германия трябваше да унищожат милиони дози, там по-малко се ваксинираха. Новите ваксини срещу корона вируса са още по-опасни. Предизвикват тромбози, сърдечни проблеми, кой знае още какви странични ефекти, които не се проявяват веднага. И най-важното: не предпазват от нищо! Фарма индустрията иска да извлече полза от всичко това и се освобождава от всякаква отговорност за твоето здраве. Делта варианти и тем подобни глупости са оправдания. Ваксинираните хора, които починаха ги водят също корона жертви на новия мутант алфа, бета, гама, делта. Не се оставяйте да бъдете манипулирани! Пазете децата ни от подлия план!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b9efa2e34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Не, не трябва! Слушай и чети мнения на независими учени. А не се води по мненията на всезнайновци в интернет. Да не говорим да се информираш от новините.
Колкото повече вируса мутира, толкова по малко опасен е, но е по-заразен. Старите версии на короната вече ги няма, а ваксината не предпазва от новия щам.
В момента съседката ми има Делта. На мъжа й нищо му няма, а тя само я чувам на двора как се хили. Една седмица си правиха плажове на двора и романтика в басейна. Тя кашляше няколко дни. Според мен се наслахиха една седмица на почивка. Остава им още една.
Въобще не се ваксинирай, защото ако прочетеш листовката на ваксината, и видиш страничен ефект смърт, надали ще имаш колебания. Да не говорим, че пише миокардити с неизвестна честота. То и за това е информираното съгласие, ако нещо ти стане да си носиш сама последиците. Още повече, вече си го изкарала вируса.
Много хора от страх се подлъгаха.
Цяла Европа протестира.
Аз съм във Франция, тука е задължителна. Половината хора не искат, има масови протести. Но не ги дават по тв. Протестират доктори. Смятай. Да не говорим, че по тв лъжат, че хората протестирали, защото не можели да ходят на ресторант и кино. Лъжа. Всичко ти е забранено, уволняват те от работа. Ако работодателя не те принуди 1 година затвор. Нямаш право да ходиш на доктор без ваксина. Нямаш право да пътуваш в обществения транспорт. Нямаш право и да тренираш. Това е държавата на "Свободата".
Гледай филма "Падението на Кабал" търси го в гугъл. 17 части е. В 14 част говорят за вирусите.
Мислете с тия глави, иначе се превръщате в овце и ще ви третират като такива.
Гледай и мненията на професор Иво Христов за елитите. Много хора казват, че това е политическа криза.
Аз в тая глупост няма да участвам.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9cdf7b7ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Имунитетът придобит след преболедуване или чрез ваксина е само спрямо съществуващите в момента щамове! Спрямо бъдещи мутации той варира от слаб до нулев... Така че правете си сметката - почти никакъв смисъл няма да се бодеш - докато изградиш имунитет от ваксината, и той дошъл новият щам (все едно нов вирус), спрямо който така или иначе нямаш имунитет...

При най-благоприятно стечение на обстоятелствата, файдата от ваксинирането ще ти е 3-4-5 месеца, а да се бодеш 2 пъти в година, в дългосрочен план не мисля, че евентуалните ползи ще са по-големи от потенциалните вреди...

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5a085bf10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Преди месец, докато се разхождах из София с моя братовчедка срещнахме неин познат, с когото размениха няколко общи приказки, включително стана дума и за ваксините. Човека категорично я посъветва да не се ваксинира. След като продължихме ми сподели, че е много известен неврохирург и масово пациентите му са с проблеми след ваксинация, без да са преболедували Ковид!
Другото, което онзи ден ме втрещи, докато слушах радио в колата беше, че в приканваха гости на Бургас, ако не се лъжа, да се ваксинират, като дори се споменаваше и парична награда един вид, ако отидеш... Защо тече такава агресивна агитация за нещо, което уж трябва да е в помощ на хората се питам?!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c6d5e4f234
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Абе вие сте супер тъпи. Като ви чета глупавите коментари е ясно защо изпомряха толкова хора в България. Естествено, че трябва да се ваксинираш. Аз живея в Холандия, ваксинират се хиляди ежедневно и няма проблем. Хората нямат параноя като в България, животът е спокоен и нормален. Тука в България всички са големите тарикати. Не щат ваксини, разбират повече и от медиците. Слушали нещо по новините там. Наще разсъждаваха така и сега се разболяха и са много зле. Драматизират всеки ден как ще умрат и искат съчувствие. Е не се чувствам гузна. Молихме ги да се ваксинират, те не искаха. Сега стана по зле. И храна не могат да си купят сами. И двамата са болни. Така че.... Опичайте си акъла. После ако се поболеете, сами сте си виновни. И да допълня, в Холандия лекуват вируса с парацетамол. И пак са по здрави. По статистика има много заразени, защото населенивто е 18 милиона. А тука сте много по малко българите в България.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не е истина какво антиваксърство се вихри в България. Авторе, не знам на колко години си, но най-добре си направи тест за антитела, и ако стойностите ти са на ръба или ниски, се ваксинирай без колебание! Само в България хората не вярват на науката...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673c74b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Недей да слушаш анти-ваксърските коментари. От една страна са ми смешни, а от друга направо ме е срам, че живея с такива “интелигентни” сънародници. Спрете да се “образовате” от фейсбук, че заради такива като вас циркулират нови варианти.
Авторке, отиди, направи си тест за анти-тела и, ако нямаш много, си сложи ваксина. Ние след ваксина, имаме по над 4,5к амтитела. Приятел, който е преболедувал, има 100. Страничните ефекти се появяват за 1-2 дни след втората доза за Пфайзер - температура, главоболие, гадене, умора - и след това отминават.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5947dddebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не не трябва. Есетествения имунитет е най-силен.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f0c85333e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   До 9

Моите "антиваксърски коментари" се базират на опита и работата ми с Ковид и ваксините вече година и половина. Няма нищо лошо във ваксината по принцип, стига да е проверена и доказана във времето. Но аз с очите си виждам колко здравословни проблеми докара на хората. Най-лесно е да кажеш, че сме Ганьовци и да се влияеш от медии, но твоята теза на какво лежи? В случая не изобщо не говорим за антиваксърски настроения тип "против всякакви ваксини". Правете разлика между тази ваксина и таза срещу туберкулоза например. Елате и вижте ваксиниран пациент с вече хронични сърдечно-съдови проблеми до живот, без преди това да е имал проблеми, и пак намекнете, че сме Ганьовци. Така от далеч, без да сте в болнична среда е най-лесно да се говорят празни приказки. Никой не може да ме убеди, че ваксина, открита преди няколко месеца, е доказано безопасна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a9a0020e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11
Извинете, но ми е любопитно как разбрахте, че точно ваксините са отключили здравословни проблеми??? В крайна сметка ваксината не те прави безсмъртен и не те защитава от други заболявания. Дайте конкретни примери, иначе това са думи на вятъра и конспирации, които отказват хората да се предпазят по най-добрия засега начин. Защото аз не познавам ваксинирали се хора с последващи заболявания, но познавам хора, прекарали ковид тежко, на които им оредя/окапа косата, уморяват се от най-малкото натоварване и т.н.
П.С. Учителката ми по биология ми е казвала, че съществува 1 на милион шанс ваксина да ти докара неприятности и тежки последствия. Сигурно и тези срещу Ковид не са идеални, но със сигурност ползите надвишават рисковете при по-възрастните, които са най-уязвими.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f0c85333e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12, просто имам достатъчно наблюдения в практиката си. Ако ваксинирате няколко хиляди души и 2-3% от тях проявят идентични проблеми, при това нетипични за тях, могат да се направят определени изводи. 2-3% имам предвид само за сърдечно-съдовите. Има и други проблеми, но ще стане дълго.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 29009a95a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Не спира да ме учудва пълната липса на логическо мислене, дори и при хора, иначе интелигентни. Може и да е нормално след тази масова психоза в световен мащаб, но нека все пак помислим логично! Номер 11 е много прав - ваксината е добра, когато е ПРОВЕРЕНА И ДОКАЗАНА ВЪ ВРЕМЕТО! В момента на практика в цял свят се провежда трета фаза на изпитване на всички тези ваксини, само дето на хората, които се решават да станат опитни зайчета, никой не им плаща за това /както е при нормалната трета фаза на изпитване на всяко ново лекарство/, ами даже трябва да подпишат декларация, че го правят изцяло на своя отговорност! И всичко това след като се обяснява, че ваксината не предпазва на 100 %, че хора преболедували се заразяват и боледуват повторно и т.н. и т.н.! Съвземете се, хора!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f0c85333e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   "Учителката ми по биология ми е казвала, че съществува 1 на милион шанс ваксина да ти докара неприятности и тежки последствия."

Пак повтарям, правете разлика между ваксина по принцип и ваксина, тествана едва няколко месеца. Аз също нямам никак добро мнение за антиваксъри и наблюдавам как някои заболявания се завръщат благодарение на тях. Но тук говорим за недоказана ваксина, която дори не е покрила пробния период, за да получи разрешение. За мен е загадка, как въобще тия ваксини са минали процедурите по разрешаване и пускане на пазара. А дали ползите или вредите са повече ще разбираме тепърва в годините. Но при всички положения аз не бих използвал върху себе си ваксина, която най-малкото не може да ми даде никаква гаранция за безопасност. В моето отделение работим 25 медици и едва двама се ваксинираха, но те го направиха в самото начало с ясното съзнание, че рискуват и го направиха до голяма степен с експериментална цел. Ако самите медици по цял свят, които по принцип са против антиваксърите, не искат да се ваксинират, помислете дали нямат основания. По целия свят има протести на медици против задължителното им ваксиниране.

А лекарите, които са ЗА друг тип ефектвино и евтино лечение, се "самобуват" моментално. Проф. Де Донно е най-пресният пример. С неговия метод лечението става детска игра и то почти безплатно. Но явно на някои не им е удобен.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8422d26f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От Автора

Да спомена само че съм мъж, не жена.

Наслушах и се начетох на какви ли не истории за ваксините. Имам познати които са се ваксинирали с Пфайзер, и нямат никакви проблеми.
Лично съм се информирал от международен уебсайт на Световната Здравна Организация (CDC) и там категорично казват че ваксината е надеждна, безопасна и сигурна. Силно ме съмнява да заблуждават и те...

На 9-ти Април 2021 си направих тест за Антитела, като изследването ми показа че имам антитела.. Covid-IgG - резултат: 14.6
Знае ли някой тази стойност какво показва, като например дали е много или малко?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45b7cae659
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Докато решите дали да се ваксинирате, погрижете се да подсилите естествения си имунитет с качествена здравословно храна, достъчно сън и движение и по-малко негативизъм.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673c74b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторе, много е малко - познатите ми след ваксина имат между 2500 и 4000 антитела.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a9a0020e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До 15
Само пробен период ли се гледа? Не, че не е важен, но за мен е важен и друг критерий, а именно броят ваксинирали се в света. В момента с една доза това са приблизително 30%. Все си мисля, че ако бяха толкова страшни ваксините, щеше да се чуе нещо отнякъде. Да не говорим, че трите световни сили си ваксинираха армиите, а те не биха сторили това, ако ваксините са рисковани.
До всички антиваксъри
Ще се постарая да съм конструктивен. Приемам, че ваксините не помагат срещу Ковид. Какво предлагате? Да ходим с маски още 10 години, докато се одобри заветната ваксина? Учениците да са на ДО? Ресторанти, фитнеси, театри и кина да се ползват на 50%? Да чакаме да се изработи лекарство? Или любимото ми-който оцелее оцелее, който умре-не му било писано. Съжалявам, аз отказвам да живея като в Средновековието. Даже не се и интересувам кой не се е ваксинирал. Много ме е яд, че ще имаме поредна година с над 120 000 починали. Но с тази здравна култура...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e07bc0ec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   11 е много прав.

12, сигурно от въздуха са се появили сърдечните проблеми на хората. Не от това, че 30 години са ги нямали, а след месец-два проблемите се появяват ??? (три въпросителни).

Колкото и клиширано да е, всичко е за пари. За да може големите фирми да си вземат парите от държавите и вероятно да ги разпределят и между хората, подписали сделките.

Вкарайте малко логическо мислене, защо примерно канабисът не е легализиран навсякъде, а само екстракти биват извличани, патентовани и продавани като лекарства срещу рак, при положение че самото растение си го има?И е факт, че помага срещу ракови образувания в НАЧАЛЕН СТАДИИ (не някой на легло ).

Как пък всички се загрижиха за здравето на хората, когато е всеизвестен факт, че ПОЛОВИН африка няма питейна вода. Мъже, жени, ДЕЦА умират от недохранване, липса на питейна вода, рани и инфекции. Как пък не се създаде комисия за изгражда на инфраструктура. И не говорим всеки да си има кранче. Нека направят във всяко село по 1 чешма. Това ще е достатъчно. Но не, те мислят за здравето ви...

А от К***д били починали все "здрави хора под 40, че дори и 30". А колко от тези хора са имали съпътстващи заболявания? Колко от тези хора не са се упражнявали физически? Колко от тези хора са закусвали мазна пица с боза? Колко от тези хора са си правили редовни кръвни тестове? Никой не ви дава тази статистика. Факт е, че лекарчетата си взимат парички за ваксините.

Не, не съм против ваксините, против недоказани спринцовки, искащи твоя подпис за отказване от отговорност на фирмата производител съм.


ДС шибания 22.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e07bc0ec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   До номер 20 -

Свери си часовника - починалите от к***д са приблизително 19 000, от които не знаем за колко РЕАЛНО вирусът е спомогнал.

За високата смътност са виновни такива като масовият българин, който е тъп и не се интересува нито от политика, нито от нещо свързано с държавата. ХОРАТА се самозапалваха и хвърляха от блоковете си, заради лайняната ситуация, в която се намира България. Жени, с по 250 лева пенсии от ТЕЛК се хвърлят от блоковете си, баби и дядовци изнемогват, за да си платят сметките. Стоят по пазарите 65 годишни хорица, за да си продадат продукцията, че да изкарат месеца.

От това умират, не от ковидче, не от неваксинация. От немотия умират.

ДС. 22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7f6f3dd3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Авторе, не се ваксинирай!

Номер 7, ти, месия наш, щом сте толкова прави, нали накрая антиваксърите ще измрат, а вие ще се спасите /напук на фактите, които показват, че ваксините срещу Ковид пазят от... здраве, но не и от нещо друго/? Тогава защо е това отчаяно беснеене против правото на хората да не се ваксинират? Постарай се да се престориш по-убедително, че вярваш във ваксините, защото и от самолет си личи поведението ти в стил "баси как се минах - я да накарам още някой да се мине, за да не ми е толкова гадно"! Няма да стане с назидателни коментари в стил "знаете ли колко ще измрат заради вас" - нали вие ще ги ваксинирате тия, дето уж ще заразим? А ако са ваксинирани, само ние ще си патим! Или забрави каква е опорката на политиците по въпроса "защо стадо..., народът трябва да се ваксинира"? Недей с пяна на устата, защото съвсем улесняваш нашата група - само трябва да прочетат как беснееш срещу антиваксърите и всеки умен човек става такъв, защото никой не иска да е в един отбор с индивид, имащ проблеми с агресията и противоречащ си сам на себе си! Дай ни възможност да се потрудим малко, защото така е достатъчно да те оставим 2 дни сам в темата и ще превърнеш нацията в антиваксърска!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Номер 20 е
Май останах недоразбран. В случая изобщо не става въпрос печели ли фармацията на наш гръб (очевидно да) или за прекалена загриженост (и не знам как намесихте африканците и канабиса???). За смъртността също-да, жертвите от Ковид (неясно защо цензуриран) са около 19 хил. и часовникът ми е сверен. Аз имах предвид, че миналата година са били 124 хил., а обикновено са около 108 хил. и с намаляващото население би трябвало да спадат.
21, информираното съгласие не е за отказ от отговорност на производителите. Колкото до сърдечните заболявания-единствено за Файзър съобщиха за единични случаи на миокардит при млади мъже и за тромбози (пак единични) при Астрата. Аз поне не съм попадал на нещо обезпокоително, а се интересувам.
22, прав си, не знаем колко е спомогнал вируса-може и с 19 хил., може и с 30 хил. Само не разбирам кога човешкият живот загуби всякаква стойност и всеки вече е част от сухата статистика. И за останалото си прав, като изключа "не от ковидче, не от неваксинация".
И накрая нещо за размисъл-толкова ли са тъпи европейците, че се минАха да се ваксинират? Евреите и те са едни будали, само българинът най-умен...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e07bc0ec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Напротив, точно за това става дума - за гигантските печалби на компаниите и правителствата.

Ковид е цензуриран, защото съм свикнал от YouTube. Банваха, спираха, блокираха и криха сума ти и Ютюбъри, само защото са споменали ковид. "Гък" не можеше да се каже в никоя от социалните медии (Instagram, Twitter, FB и т.н.). По-очевидно не можаха ли да покажат, че против Ковид не може да се говори.

Пак казвам, колко от тези "обикновено 108 хил. души" са починали вследствие на воденето на нискокачествен начин на живот (разбирай вода, маргарин и леща)? Но никой не го е*е. Джиткат си по кафенца и т.н., но да се замислят, че сума ти и болници са закрити и биват закривани ежегодно и дума не може да става.

Добре, нека да е "информирано съгласие". Тоест, възможно е нещо и да не работи както трябва, евентуално да ми пре*бат здравето, но поне ще имам правото да ги съдя? Не, мерси.

И не, вирусът не може да е спомогнал за повече от упоменатите числа, защото просто нямаше да пропуснат да ги изтъкнат. По-скоро числото е малко по-надолу от 19 000.

Не вярвай сляпо на медии. В Европа масово се протестира за отнемането на правото на хората да избират.

А за канабиса и африканците щеше да ме разбереш, ако беше достатъчно интелигентен. От десетилетия се знае за проблемите на Африканските страни и липсата на питейна вода, питам аз, къде е СЗО и всичките там здравни организации, за да кажат защо не се предприема нещо по случая. Техният живот не е ли важен. Не е ли ЛИЦЕМЕРНО да ни задължават да ходим с парцали (които гонят 2-3 лева вече), с предтекст, че ни помагат. Ай, сиктир!


Ди Ес, 22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673c74b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Проблемът, че не се ваксинирате е, че вирусът мутира заради такива като вас и защитата от ваксината отслабва. Милиони по света са се ваксинирали в най-развитите и големи държави. Те не биха рискували, ако имаха съмнения. Пази Боже от конспиратори и анти-ваксъри - заради такива “умници” като вас се завръщат отдавна забравени болести. Вие може да го изкарате леко, но този до вас, на когото сте го лепнали, може да почине. До кога ще мислите само за собтсвения си, тарикатски задник?
Някой попита защо се плаща да се ваксинираш. Отговорът е много прост. Ние имаме късмет като държава от ЕС да ни дадат ваксини, бай Ганьо не се ваксинира, той на медицината не вярва (освен ако не е тествана 10 години, за които който ще умира, вече ще е умрял) и ваксината изтича. Следователно трябва да се изхвърли. Срамота и грехота да имаме достъп до ваксини като развита държава, а да се държим като дъното на класацията.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 526f76c0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз имах позитивен тест без симптоми, само загуба на вкус и мирис. След половин година ми се наложи да се ваксинирам. Имах странични ефекти, грипоподобни симптоми с болки в мускулите и най - вече в ръката, където е бита ваксината. Като цяло се чувствах доста по-зле отколкото като имах самия вирус и не бях годна за работа. Въпреки това не съм умряла, а и ефектите от Ковид и ваксината са различни при всеки.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61508e7c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   От самото начало маска съм слагала само за да вляза да напазарувам набързо и винаги под носа.
За два дни миналата година леко кашлях и съвсем леко ме наболяваше едното ухо. Даже за най-банална настинка не може да мине, не знам дали съм била "болна" от каквото и да е тези два дни.
Фармацевтични лекарства не пием у дома от много години. Но си пием редовно чайчета- екинацея, мащерка, евкалипт т.н собствените ни имунни системи са ок, както и трябва да бъде! А не да си купувате "имунитет" от фармации.
Не, няма да се ваксинирам дори с пистолет опрян в главата ми!
Ако им стиска на истинските отговорни ... нека се пробват да ми отнемат свободната воля през втори, трети т.н. че лично няма да пробват, нали трябва да прехвърлят отговорноста...където мине.
Манипулация при мен не вървят!
Който разбрал- разбрал!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   До 25 от 20
Не разбирам как отново се изопачават думите ми. Първо, не отричам, че фармацията печели от кризата. Само че пропускате нещо важно-ние ВЕЧЕ сме ги платили тия ваксини с данъците си. И ако държавата ги изхвърли/дари, ние губим един път пари, втори път пропуснати ползи, трети път човешки животи.
Колкото до починалите-убеждавам се, че за Вас е все тая дали са годишно 108, 124 или 150 хиляди. За мен не е.
Относно Ковид-неофициално жертвите достигат около 30 хил., колкото ни е надвишената смъртност.
Странични ефекти има всяко лекарство-прочетете листовката на аналгина, убеден съм, че ще останете изненадан какво може да Ви се случи от употребата му.
В Европа протестират срещу задължителната ваксинация. Бъдете спокойни, в България засега нямат намерение да ни задължават.
Колкото до тия прословути африканци (за чиито проблеми изненадващо съм чувал)-отново не разбирам защо ги намесвате. Проблемът с безводието и сушата е толкова далеч от настоящия.
Ох, и тук ли се появиха "парцалите"... Значи напразно се хабих...
26, точно в десятката.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   28, изключи телевизора малко, че звучиш като Мангъров, а той достатъчно се подвизава по телевизиите. Как само у нас на конспираторите им се дава толкова широка трибуна, акълът ми не го побира...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61508e7c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Н 30 "чедо" с централно разстройство, нито живея в България, нито гледам поръчкови новини!
Продължавай с глава забита в задника на овцата пред теб в стадото, твой си избор, не опитвай да придърпваш свободни хора, няма как да стане! Спи спокойно!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   31, не ми дръж такъв тон, при положение, че изобщо не се познаваме.
Авторке, каквото и да решиш да правиш, само те моля да не се вслушваш в Мангъров, Чорбанов или Първанова, които доказаха, че са лицемери и непукисти.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1ca04cf5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Номер 26, ако си учил, щеше да знаеш, че класическият вирус не мутира по определен начин, защото ти, аз или други хора не се ваксинират /т.е. няма връзка между мутацията и липсата на ваксина при човек или група от хора/. Мутациите му се интересуват само от това да се разпространява по-лесно и да заразява повече същества. Както си тръгнал ще кажеш, че трябва "да си изключим" и имунната система, защото опитите ѝ да пребори вируса го карат да мутира, за да я преодолее. Божкееее, какъв симпатяга! И ти ни обясняваш как да спасяваме човечеството? А при класическите вируси именно наличието на ваксини би накарало вируса да мутира така, че да се опита да ги избегне. Те му пречат, а не оня, дето не си е боднал ваксина, пич! И дори да ви пеехме в хора, няма как всички да се ваксинират едновременно, което дава време на описаната мутация да се случи, драги!

Обяснение като за "ваксиниращи се": един класически вирус има нужда от гостоприемник, който да го разнася сред останалите от популацията. Това обикновено означава по-лесно заразяване /с цел да има повече разнасящи го/ и по-дълъг активен период в гостоприемника /за да успее да зарази повече нови преносители на бацила/. За тази цел е нужен жив гостоприемник - умрелите рядко заразяват, ако не отидеш да ръчкаш по трупа им, което малко същества на тази планета правят. Поне ние, "лошите антиваксъри", не го правим - за вашето племе не гарантирам! Както чухме вие вярвате, че ако лице Х не се ваксинира, бацил У ще стане по-смъртоносен /сигурно от яд, че няма да се наложи да бори голямата и страшна ваксина, която се е подготвил да сразява - пълен потрес, човече/.

Сега се връщаме към Ковида: дотук тая гадинка противоречи на всичко, което знаем за вирусите. Например ваксинираните се заразяват по-лесно с него /имам познати, където от голяма компания и една болна от Ковид са се заразили само ваксинираните от групата - найс, а/. Освен това мутира както си иска и когато си иска напук на идеята на вирусите по света - само Ковида си знае какво "иска" от живота. Нищо при него не е такова, каквото при класическият вирус. А има огромен брой умрели от тромби и други проблеми с кръвообращението след ваксинираните, като няма връзка между тази група и болестта, т.е. не всеки такъв е имал Ковид, за да обвините него. А и нали ваксината уж е чудодейна /вашата опорка, за да не я забравиш, когато ти отърва да ме бориш/ - как при ваксина Ковидът ще го тръшне?

Казано като за лаици: да разправяш, че липсата на ваксинация на човек или група от хора има връзка с конкретна мутация на Ковид /и да внушаваш, че мутира в по-смъртоносен вирус, защото някой не се бил ваксинирал/ е като да разправяш, че анонимността на Сподели.нет подпомага снеговалежа в Стара планина. А да ползваш това, за да тероризираш емоционално останалите е ново ниво на наглост! Порастнете, дечковци! Хората сами избират и вие няма да промените това по никакъв начин! Щом се уточнихме, вървете да гледате "Лека нощ, деца" или каквото там гледат непорастнали деца!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8422d26f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   От Автора.

Реших днес да се обадя на личната ми лекарка да попитам дали ваксинира. Каза ми че тя лично не, но ако искам да се ваксинирам, мога да използвам зелените коридори.

След това я попитах за личното й мнение, следните въпроси:
- Дали, според нея, ваксините са безопасни?
- Трябва ли да се ваксинирам, след като съм преболедувал?

За първия въпрос, ми каза според нея ваксините НЕ са безопасни, и всеки който има желание да се ваксинира, се подписва че приема и си носи отговорност за последствията. Силно ми препоръча да НЕ се ваксинирам.

За втория ми въпрос, ми вика щом съм го преболедувал, още повече ми препоръча да НЕ се ваксинирам. Аз й отговорих, че го преболедувах миналата година през Ноември, и оттогава минаха 9 месеца, и сигурно нямам вече антитела, като тя ми отговори 'Какво от това? И да нямаш антитела, имаш Т-Клетъчен имунитет, и при евентуален нов контакт с вируса, организма ще реагира и изгради силен имунитет на момента.


Та щом даже личните лекари препоръчват да НЕ се ваксинираме, как се очаква просто да приемем ваксинацията за нещо нормално?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61508e7c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   32, не ми казвай какво да не/правя при положение, че не се познаваме. А и да се познавахме, все тая, АЗ решавам за себе, както и всеки друг трябва поеме отговорността за своя живот и този на невинните зависещи още от разума на възрастните!
Така че- трай си кротко в стадото, казах!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 17eb2368c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   До 33
Хайде моля без деление на "ние антиваксърите" и "вие, ваксърите", че става грозно. И без морални внушения, защото се вижда кои използват обидни думи и квалификации (изненада, не са злите ваксъри). Няма ОГРОМЕН брой умрели от тромби и сърдечни болести, единици са. Като твърдите нещо, дайте доказателства.
Авторке, не съм изненадан от отговора на твоя лекар. В България те са масово против ваксинирането. Имам семейство познати във Великобритания, ваксинираха се при различни сестри. Познай на въпроса "Можем ли да се ваксинираме след преболедуване" какво са им отговорили. И двете са се очудили на този въпрос, защото е ясно, че е по-добре да се. Отворете онлайн списание Лансет, ако не вярвате.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 715f6001b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Страничните ефекти на аналгина може да се появят само при предозировка, която е 6 таблетки/хапченца дневно. За разлика от пак повтарям - НЕДОКАЗАНА ваксина.

И да, пука ми дали смъртните случаи са 108 000 или 120 000. Но нека се запитаме първо, колко от тези 108 000 са починали от липсата на жизненоважни храни и липса на стрес в ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН период? Сиреч, поне 12 години (справка - ГЕРБ)? Българите сме най-бързо топящата нация - факт. Защо досега никой не се замисли за липсата на каквито и да е УСЛОВИЯ за насърчаване раждането на повече деца?

Благодаря, че ми каза, че фармацията вече печели и ваксините са платени от данъците ни. Само че алчността няма край. А и, не те ли интересува как се управляват данъците?

Африканските нации бяха моя аргумент, за да извадя на показ лицемерието на всички знайни и незнайни организации , които искат нашето здраве . Както казах, много лесно могат да бъдат построени водни басейни , дори и една чешма с воден режим на 1 село би било от невероятно значение. Само че няма как редовно да се смучат пари от хората. Че какво ще вземат на този, който дори няма вода? Смешни боклуци, ще продават краставици на краставичар. Просто МАСОВО хората нямат критично мислене.

Наричайки ни "Ганьовци" предполагам трябва да ви извиси някак, знам ли?



Ди Ес, 22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6bf04b046e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Номер 36, да, наистина видяхме кои си падат по обидите и по моралните внушения или най-обикновени манипулации. Даже ще ти ги цитирам.

Номер 7
"Абе вие сте супер тъпи. Като ви чета глупавите коментари е ясно защо изпомряха толкова хора в България. Естествено, че трябва да се ваксинираш. "

Номер 8:
Само в България хората не вярват на науката...

Номер 9
"От една страна са ми смешни, а от друга направо ме е срам, че живея с такива “интелигентни” сънародници. Спрете да се “образовате” от фейсбук, че заради такива като вас циркулират нови варианти."

Да изреждам ли още класики преди първото ми включване в темата или вече се досещаш кои са грубияните тук?

А сега аз настоявам ако няма да кажеш нещо уместно по повод на всички доводи срещу ваксините, да оставиш хората, които знаят какво е Т-клетъчен имунитет да обсъждат темата. Както разбрахме, имаш списание за четене, така че няма да скучаеш /дано е с картинки/! Бай-бай!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Така, отново е 20. Спорът падна до много ниско ниво, а очаквах наистина да се заформи интересна дискусия. Уви, авторката май така и не получи еднозначен отговор, а само се обърка още повече. Единственото, което ми остана да й кажа,е: ако е пълнолетна, не планира скоро да ражда, и няма сериозно противопоказно заболяване, да се ваксинира. А ако не-то поне я съветвам да носи маска и да се пази.
37, аз не се ваксинирах заради СЗО, а заради себе си. И определено не се чувствам по-висш заради това. Дори не ми е минавало през главата. Съгласен съм иначе за лицемерието на световните организации, просто не е това темата.
38, удобно изпускаш целия 31 коментар и любимото ми "трай си кротко в стадото, казах!" Та да, вижда се. И аз мога да изреждам още, но няма смисъл. Явно не четеш медицинска литература, иначе нямаше да изтърсиш всички тия глупости. Радвам се, че си чувал за Т-клетъчен имунитет, но явно не си чел достатъчно за него. Попитах вече какво предлагате антиваксърите-очаквано мълчание. Та всъщност си прав, аз наистина нямам какво повече да добавя, когато отсрещната страна нищо не разбира и възприема. Отивам да си чета списанието с картинки(това искрено ме разсмя).
Бъдете здрави и се пазете! Очевидно българите още дълго ще се мъчим...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e5edfa1ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   "Трябва ли да се ваксинираме, след като сме преболедували?"
Да, аз бях болен от Ковид два пъти (март и ноември) и сега съм ваксиниран с COMIRNATY (ваксината на Файзер). Две дози. Благодарен съм, че съм роден в България, а не в Индия, Бразилия или Африка.
Страничният ефект беше изтръпване на рамото, където беше поставена ваксината в продължение на два дни и при двете дози.
Всички мои приятели се ваксинираха, като тези с квалитетни професии- първи.
Няма да убеждавам никого да се ваксинира, защото някой беше казал, че е по-лесно да излъжеш човек, отколкото да го убеждаваш, че е бил излъган.
А благодарение на порното Фейсбук, всеки вече е специалист. Ефекта на Дънинг-Кругер е в пълен ефект. Докато умните хора са пълни със съмнения, глупавите са пълни със самочувствие. Били информирани, Ха!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 673c74b74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   38, “обидите”, които изреди са нищо в сравнение с “трай си кротко в стадото, казах” и “продължавай с глава забита в задника на овцата пред теб”. Освен това, 8 и 9 изказват мнение, не обиждат.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8183b69af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   42, тези коментари "обиди" са от мен към н 30.
Каквото подал/а- такова получил/а!
Заключения върху извадени от контекст, преиначени думи с манипулирано значение- няма как да не и/му изясня (сипя с големият чарпак).
Отговорила съм според "капацитета" му/и!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c01561a495
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   До номер 41

Март 2021 и Ноември 2020г ли го преболедува вируса? И втория път Как беше, по-леко или тежко ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b6e22e2eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

46.   Всички които сте за ваксините сте ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ! Пиша коментара си в 6 сутринта събуден от зверска невропатия в гърба, изтръпнал скалп, болки с ставите, болки във всяка една част на тялото, умора и безсъние и това е всеки божи ден 24/7! А Октомври месец правя 4 години откакто лекарство на Пфайзер ме увреди! Да точно така лекарство на Пфайзер което се продава във всяка аптека като аспиринче без проблем и за 1 месец почти ме уби, като ме остави осакатен. Пих го 1 месец по предписание на лекувашия лекар! Мъж съм в средата на 30те си като допреди 4 години бях и активно спортуващ без никакви предходни заболявания (преди въпросната отрова) ! От тогава живота ми е меко казано АД! Всеки ден се моля или да умра час по скоро или да се оправя, но уви нито едното нито другото се случва!

П. С. Гледам и се чудя как олигофрени се дупчат с ваксини всеки ден и немога да им се начудя. Всички които си вкарвате тези химични субстанций...... Един ден ще плащате за глупостта си както аз плащам сега. Имах и познат които се ваксинира и седмица по късно почина от масивен инфаркт на 38 години без никакви здравословни проблеми преди това!
Евала, че тук освен зомбита има и умни люде!
Биг Фарма, СЗО, ФДА, СДС, ЕМА, Рокфелер Фондация. Всички те в момента водят масова депопулация в световен мащаб! Само глупаците немогат да го видят! Ако мислите, че в днешно време вашия живот струва нещо жестоко се лъжете!
Мислете добре защото за един миг може да ви няма и заради един такъв миг след това може да се проклинате за наивността и глупостта си години наред като аз го правя от почти 4 години насам.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 795799bb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   У дома сме на мнението на номер 46. Само свекито ни се присмива и се ваксинира и припадна след ваксината. Дано не става зле след време.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eb8e7966ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До 46 от 39
Съжалявам, че заради лекарство сте осакатен. Това обаче не означава, че ваксините не са помогнали на човечеството и не помагат и в момента. Най-малкото погледнете Великобритания и Израел: имат много новозаразени, но поради факта, че са ваксинирани, имат по-малко починали и в интензивно отделение. Това е и целта на Ковид ваксините конкретно-и да се заразиш, да преболедуваш леко. Пък щом имате горчив опит с Пфайзър-има още 3 ваксини, които се прилагат в България.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 899cce4ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   И преди съм го писал, и пак ще го напиша - всеки медикамент предизвиква странични реакции при определен процент от хора. Целта на проучванията, вкл. върху платени доброволци в последните етапи, е да се установи КАКВИ точно странични реакции и при КАКЪВ процент от хора се проявяват. Колегата от коментар 46 е изтеглил късата клечка по отношение на медикамент от Пфайзер, вина в случая до голяма степен има лекуващия лекар, който явно не се е поинтересувал в дълбочина как би могло да подейства този медикамент на кон кретния пациент, всъщност така правят 99.99% от лекарите... Те се осланят на 100% на листовките на производителите и това, че даден страничен ефект, тежък при това, може да засегне 1 на 1000 пациента тях не ги притеснява. Ако разгледате медицинските листовки, понякога може да откриете страничен ефект СМЪРТ, как ви звучи това, ще приемете ли такова лекарство, макар да пише, че е възможно "само" само при 1 на 10,000 човека? И тук идват проблемите с ваксините срещу Ковид - реално последните етапи, които траят по няколко ГОДИНИ, за възможните странични ефекти от тях, просто не са минали, проучванията продължават, всички ваксинирани в момента са доброволци на тези фази на проучване, НО забележете - безплатни доброволци. Обикновено доброволците подписват договори с произвоителите за някаква месечна сума плюс неограничено лечение в случай на странични ефекти. А с тези ваксини нали виждате какво става - никой не желае да носи отговорност и никой не носи такава, от друга страна ползвайки методи от типа Прозореца на Овертон се стигна до налагането им като задължителни на много места и за много категории хора, които само ще се разширяват. Оказва се, че има огромен интерес от налагането на експериментални ваксини спрямо вирус, който реално не представлява такава глобална опасност, за каквато го афишират, та испанският грип е бил много по-тежка и смъртоносна болест и за 2 години е погубил близо 50 милиона човека от население на земята по-малко от 2 милиарда човека към 1920 година... Всичко изглежда прекалено странно и съмнително и затова крайното ми мнение е, че трябва да се изчака с тези ваксини, докато изкристализират някои факти и обстоятелства относно тях и приложението им, които към момента са твърде неясни.
М, 43

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 837e778968
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Спорът се води само заради нежеланието на ваксърите да приемат, че са сгафили напук на постоянните подсказки отвсякъде, че е така. Ето ви цитат на професор Андрю Полард, ръководител на групата за ваксини в Оксфорд /при желание можете да намерите целия текст и на английски, за да няма намеци, че не е преведен правилно - направих си труда да сравня БГ превода с оригинала преди да го напиша - нали съм супер тъп индивид, не вярвам само на преводи!/, който вероятно също е скептик срещу ваксините и съответно не трябва да му вярваме:

"Лондон. Стадният имунитет „не е възможен“ предвид настоящото разпространение на „делта“ щама на коронавируса, тъй като той заразява ваксинирани хора, заяви във вторник ръководителят на групата за ваксини в Оксфорд Андрю Полард, цитиран от европейската редакция на Politico.

Полард каза, че ваксините могат да забавят процеса на предаване, като данните показват, че хората, които са ваксинирани и имат положителен тест, изглежда отделят вируса за малко по-кратък период от време. Въпреки това, като се има предвид разпространението на силно заразният „делта“ вариант, ваксинацията няма да спре разпространението изцяло.

„Ние сме в ситуация с този настоящ вариант, при който стадният имунитет не е възможен, тъй като все още заразява ваксинирани индивиди“, каза той. „Подозирам, че след това вирусът ще мутира във вариант, който може би е дори по-добър за предаване при ваксинирани популации. Така че това е още по-голяма причина да не се прави програма за ваксиниране около идеята за стаден имунитет“.

Ако обобщим:
1. и ваксинираните се заразяват от новия щам.
2. делта вариантът вероятно ще мутира заради ваксините /а не заради липсата на такива, шок - кой ли би се сетил... мнение номер 33, благодаря, благодаря!/.
3. ползата от ваксината била, че съвсем малко съкращава времето за предаване на вируса /сигурно някой и друг ден/ от болен към здрав, ама не го спира, т.е. пак сума ти хора ще се заразят и то от ваксинирани хора. Туш! Не се споменава, че ще го изкарат по-леко или че няма да го изкарат - само щели да предават вируса за малко по-кратък период, но пък всеки ваксиниран или неваксиниран ще се зарази според професора.

Някакви реакции? Или и тоя човечец е по-тъп от виртуалните гении в България? Горкият само ръководи групата по ваксините в Оксфорд - какво ли пък знае за Ковида? Даже съм деликатен с вас - полага ви се доста повече, отколкото написах, но не искам да ви падам на нивото и да унижавам хората за лично удоволствие! Такива сме ние, умните и възпитани хора!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a93efd754d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   50, доста избирателно си "чел", много свободно си "превеждал", а в обобщението си съвсем по иезуитски изкривяваш нещата, за да паснат удобно на теорията и убежденията ти. Правиш ли разлика между стаден и индивидуален имунитет? Не ми отговаряй, явно не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0e8e86d235
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   До 50 от 39
Не, ваксърите не сме "сгафили", най-малкото защото само от нас нищо не зависи. Следял съм изявите на Андрю Полард и съм честно казано изненадан от това му мнение. Не за друго, а защото в интервю от миналата година около Коледа той каза, че е голям оптимист и вярва, че като се ваксинираме, нещата още тази година ще се върнат по познатия за нас начин от 2019 г. Колкото до делтата-честито на нежелаещите да се ваксинират, вече всички го загазихме. Така и не разбрах радостта от това, че ваксините не помагат. Но явно на някои хора хаосът им харесва. Второто обобщение е толкова невероятно нелепо, че съм без думи. В заключение-ето как думите на учен човек могат да се изродят в манипулация.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc2a4e607b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   До 52. Колкото и странно да ти изглежда второто обобщение на 50 е много вярно. Поразрови се в различни източници на информация защо е строго забранено да се провежда ваксинационна кампания по време на епидемия, това е едно от основните правила в епидемиологията, което сега брутално се нарушава... И да напишеш, че това е нелепо, ами не знам, явно нямаш базисни познания по въпроса... Точ но по този начин се генерират нови, по-вирулетни мутации, дано не се случи, но пък има данни, че делтата се е "родила" точно така, но както и да е, няма да изкривим кривите краставици, очевидно има много сериозни интереси и колкото и да роптаем, едва ли ще променим нещо...
М, 43

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker