За хората с депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За хората с депресия
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1276 пъти
Много хора страдат от депресия, която през зимата се засилва заради липсата на витамин D. Така че искам да напиша нещо ценно, което работи при мен за излизане от такива състояния.
Някъде бях прочел преди години, че за да се справиш с един проблем, трябва да го засилиш. И така се замислих над депресията. Какво правим, когато сме депресирани? Единственото нещо, което искаме е да се почувстваме по-добре и какво правим за да го постигнем? Използваме бързи методи, като гледане на филми, музика, комфорт, удобства, порно, оргазми, алкохол, наркотици. Ставаме едни наркомани, които искат поне за миг да се почувстват по-добре, но всъщност стимулацията на хормоните в такова обстоятелство само влошава нещата и хората стават още по-депресирани.
Замислих се, че за да се справиш с депресията трябва всъщност да я засилиш, а не да облекчаваш симптомите. Да я засилиш, обаче по полезния начин, по най-болезнения- Спирането на всякакъви стимуланти, всякакъв комфорт и сериозно движение. Всъщност първото нещо, което трябва да направи един човек, който се е занимарил до такава степен е да постигне пълна чистота. В къщата си, облеклото си и в личната си хигиена. За това се иска труд. Първия ден за да се излезе от това състояние - Работа до откат! Поне 4-5 часа сериозен труд, на другия ден ще сте скапани и 10 пъти по депресирани, но това ще е временно. Веднага щом се възстановите ще сте два пъти по-силни. Поне един месец така, както казва тиквата "Работа, работа, работа". Важно е всичко в къщата да е изящно чисто, да е много подредено и да изхвърлите всички ненужни вещи. Прочетете за минимализма като философия.
Така след 1 месец работа ще се почувствате по различен начин. Второто е да създавате добра карма. Включвайте се в доброволчески инициативи, направете добро поне на няколко човека. Опитайте се да оправите взаимоотношенията с близките хора, обаждайте им се да ги чуете просто как са, ако това е трудно на малки стъпки. Занимавайте се с някакво хоби. Разходките в планината оказват много хубаво влияние. Умът трябва да е постоянно ангажиран. Трябва да общувате и да се запознавате с приятни, позитивни хора. включете и рибата поне 2 пъти в менюто си. Това за един месец пробвано и изпитано изкарва от всякакви състояния.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8cf0b91d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Хубаво е да се прочете и някой съвет тук, евала че споделяш тези неща.
Биха били от полза на не-малко хора, особено на фона на това че всеки си споделя проблемите тук и в много случаи те са свързани с емоционалното ни състояние.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bf9ce5e479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Прекрасно. Благодаря ти за труда и хубавото намерение да помогнеш и на други хора!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6cf6170a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Добре се посмях, кажи сега някакъв друг виц.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9faf864097
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Нищичко не разбираш от депресия!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 117823efdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Депресията е нарушен химически процес в мозъка. Ако се оправяше с три телефонни разговора и пет часа къртовски труд нямаше да съществува като понятие...


Братан.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8810654512
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До автора,
Четох коментарите,То при бай Тошо нямаше такива състояния.Хората по цял ден на полето с мотиката.
Сега модерно общество компютри цял ден,кфс,опиати,лежане ,бири и чакане,мама да сготви и да даде пари.Всеки затворен в килията ,апартамента,свободни разговори между хора нула.
Заплатите ниски.За липса на отчаяние трябва нормална,заплата, физически труд,разгори и нормално отношение с жени и мъже,почивка,здрава храна.
.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 98f9957b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ок, нищо не разбирам :D Ти като разбираш 4, да беше споделил какво мислиш по темата. Да ти кажат дали разбираш или не разбираш. Най-лесно е да се изсере едно лайно и да избягаш. Аз лично се постарах да напиша нещо от житейския си опит и да беше написал и ти нещо. От години го изследвам това състояние и аз лично излязах от него за около 3-4 години, най-вече с активен спорт, проследих целия път, как точно се е случило. Като цяло са много факторите и това, което съм написал е една малка част от пътя, но мисля, че ако хората са по-активни, това е първата стъпка към разрешаването на проблема.
Иначе освен активността се концентрирах върху следните въпроси
1.Имам ли готина и интересна работа, която ми доставя радост?
2. Всичко наред ли ми е в семейството, в добри отношения ли съм с най-близките си хора?
3. Имам ли вълнуващо и интересно хоби?
4. Спя ли достатъчно?
5. Имам ли поне един приятел/ приятели?
6. Злоупотребявам ли с алкохол, наркотици, кафе?
7. Пия ли достатъчно вода?
8. Ям ли полезна храна?
9. Има ли романтичен интерес към мен? Имам ли партньор/ партньорка?

Това са за мен най-важните въпроси, които са показател накъде трябва да работи човек за да излезе от това състояние. Добрите взаимоотношения са най-добрият начин, но и другите въпроси без тях няма как картината да е пълна. На последно място съм сложил романтичните отношения, защото те могат да бъдат голям генератор на хормони, но също така могат да се превърнат и в точно обратното, ако човек не е постигнал първо другите неща. Тоест ако не е щастлив и сам със себе си. И най-важното нещо, човек да се развива, защото ние с ума си и действията си сме влезли в това състояние и само чрез инвестиция в знания, в развитие на съзнанието нещата могат да се променят. В усещането, че има човек перспектива, а най-добрият начин човек да има перспектива е да изгради в себе си изгарящо желание за учене. Затова работата върху съзнанието е най-важната инвестиция

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker