С какво още да се тъпча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

С какво още да се тъпча?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 5180 пъти
Проблемът ми е растящ ляв долен мръсен, нескопосан мъдрец, който има наглостта да расте хоризонтално. Ходих на зъболекар, прати ме на хирург, отидох на хирург. Каза ми че трябва операция, защото не може просто така да го извади понеже е полегнал и расте мъчейки се да "премести" съседния зъб.

Постреснах се множко като ми обясни, че една такава операция трае 40-50 мин. ще имам оток близо за 2-3 дни, няма да мога да говоря, трудно ще си отварям устата, ще преглъщам, щяло да ме боли... било по-добре да си взема болнични за тия дни. Това удоволствие щяло да ми струва 150 лв.

Четох насам-натам във форумите и още повече се наплаших. Имаше хора които се оплакваха че не било успешно премахването на мъдреца, че 3-4 месеца си било ходене по мъките и размотаване. Стигнах до заключението, че няма да се оперирам ще чакам да порастне, а и парите ми се видят множко за това "удоволствие" и след тогавашното ходене на прегледи, антибиотици ще идат още парички, няма кой да ми помогне за тия излишни разходи... викам си ще се боря с него..

Четох че болката трае от 5 до 7 дни при някои и отихва за някакъв период, аз ден 4-ти карам. Ден първи изпих 14 парацетамола и 1 аналгин, които повърнах за 3 часа, болката не спря.
Ден втори аолин хубаво заспах-викам намерих ти цаката мамка ти ся ще видиш... Обаче изненада ден-3 аолина иобщо не можа да бафне, последва жубуркане със Сандрин-облекчение за 20 мин и палавника пак се разбушува.
Пих 1 глътка домашна ракия и се укроти и спах.

Ето ден 4-ти 3 глътки ракия и жабуркане с нея никаква файда... Купих си Хексалгин на капки уж усетих облекчение, но за кратко.. Не знам вече какво да пия? Ако някой го е изпатил това да ми помогне много ви моля

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 29c91ac04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Махай го, само ще те мъчи, минавай през парите защото не е шега, има и куражлии зъболекари които се наемат да вадят, отиди при друг и опитай.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4b664e9b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Стигнах до заключението, че няма да се оперирам ще чакам да порастне, а и парите ми се видят множко за това "удоволствие" "

Авторке, вместо да дадеш 150 лв. и да ти се мине, ти правиш глупости! Какво са 150 лв. за най-важното в живота ти - здравето!
Моите мъдърци поникнаха добре, но в университета по едно време на почти на всички поради твоите причини ги изкараха - никакви антибиотици и т. н. не пиха хората, ходи се действително с дебела буза не повече от 3 дни и всичко е ОК.

Вместо да четеш глупави форуми и да се тъпчиш с химия, отиди и си изкарай мъдреца!
Какво са 150 лв. в днешно време? Имаш за телефон, имаш за дрехи, а за здравето си нямаш! Ако трябва на заем ги вземи, но отиди да ти се махне този проблем!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 95f346d7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами да ти кажа номер 2 хубав съвет, разумен, но просто е невъзможно. като си платя наема и сметките -ток, вода, топла вода и ми остават мизерни парици от заплатата с които едвам изтиквам до другата заплата. Смятай 120 лв как се харчат за 30 дни. Няма кой да ми даде а и просякиня не съм. Сега се джубурках с вода, сол и оцет и заспа гаднярът... Лошото е че и с тия пари няма да мина, хирурга каза на преглед, да махала конците, антибиотици трябвало... дъра- бъра. Знаем, че всеки организъм е различен, може и да имам късмет и болката да отшуми... в краен случай тогава операция.. Лека нощ

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4b664e9b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам, че е така, авторке, но това е единственото решение.
Не мога да си представя, как живееш със 120 лв. на месец, мислила ли си за друга работа или поне за друга квартира? - например да си делиш една стая с някого, , ако си студентка, да отидеш на общежитие?
Просто е жалко да нямаш едни 150 лв. за здравето си. Каква просякиня ще си, вземи от някого - ще ги върнеш! Не ти трябват пари за цигари и за кафета, а за такова нещо. Нямаш ли приятел, приятели, родители, които да ти помогнат?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 81ce245318
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Вземи си от аптеката масло от чаено дърво. Не знам дали ще ти помогне но няма да навреди... 5 лв струва.
Аз си го купих за пърхота и до 3 къпания (по 3 капки в шепата с шампоана) ми се изчисти, и видяхме на листовката че помага при проблем с зъбите и най - вече венците. От тогава на сетне мъжа ми щом го заболи зъб си слага по 1 памуче напоено с това масло и му минава до минути...
Успех

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4b664e9b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако сега не предприемеш нещо, този зъб ще разбута околните и можеш да си навлечеш проблеми за 10х100 лв. МИНИМУМ
Аз в момента се боря за един зъб, слава Богу се излекува и няма да го вадят - дадох към 300 лв. и още не съм свършила съвсем - един имплант е 2000 лв. Смятай, ако загубиш другия си зъб заради мъдреца, какви разходи ще имаш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49009ab5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам родители разбира се, но не искам да искам от тях, баща ми се разболя и вече не работи. Не искам да ги тревожа и тях. Остава да крънкам бремената ми сестра, но както казах в краен случай. Кофтито е че никак не излиза сметката -квартирата е гарсониера кухня и спалня на 45 мин път от работата ми, дори да се преместя за по евтино то ще е по-надалеч от работата ми и разбира се ще трябва да се ползва градски транспорт, което пак идва същото.. За друга работа абсурд тази едвам намерих пък камо ли друга. Сега е много страшно, адска мизерия е в бг. а за остатъка от парите оправям се, всичко е разпределено, че да ми стигнат до следващата заплата и за това се тюхкам... А ти учиш или работиш номер 4?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49009ab5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ще пробвам и това. Благодаря номер 5

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4b664e9b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз работя, авторке. Работя в българска фирма, но съм завършила в чужбина. Идвам от много бедно семейство, но си събрах багажа на време, работих 1 г., записах университет и с много работа и четене завърших. Сега имам в Бг-то кола + апартамент + заплата, а дори не съм в София. Казвам ти - не си губи времето с такъв начин на живот. Винаги има изход. Аз живях на общежитие като студентка, живяла съм винаги много мизерно, но 150 лв. винаги съм могла да изкарам за нещо, дори като ученичка. Ако нямаш образование, действително те съветвам да работиш нискоквалифицирана работа в чужбина, поне ще можеш да живееш. Без образование обаче по принцип не ти предричам добро бъдеще, търси си добър мъж....
...Просто няма изход за такъв проблем иначе, освен да се извади зъбът. Моите състуденти го направиха и то на всички мъдърци. За здравето си бих дала всичките си пари, бих притеснила и майка си, и бременната си сестра... ако ми оставаха обаче толкова малко пари, бих си намерила втора работа, или направо друга, бих търсила да живея с 10 други... , но като разбирам ти сама живееш в доста голямо жилище, имаш изисквания да е до работата ти и т. н. Не знам, оправяй се, но просто такъв проблем не може с бабени лекове. Страшно боли мъдрец! Като ти се развалят другите зъби заради него, ще съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3801e1b8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, аз четох много мнения, много коментари, но съм изпитала точно същото като теб. Намери медицински факултет, където се обучават студенти по дентална медицина - Варна, София, Пловдив. Вадене на мъдрец струва 20 лева, трае 30 минути, не те оперира студент, а преподавател! Аз чаках 5 години, за да събера смелост, а то не боляло, болката трае 3-4 дни, после поне 20 не трябва да ядеш на страната с операцията, аз не ядях на страната на мъдреца преди това, тъпчех се с аулини, но лек няма, болката е ужасна, особено есента, когато застудява времето. На мен също са ми искали 200, дори на едно място 250 лева, съветът ми е веднага отивай в университет, където ще те обслужат много по-точно и прецизно от частен кабинет, и ще ти вземат малко пари. Ако си в Пловдив, дори имам познати зъболекари студенти, само кажи! Разбирам те, и знам, че е ужасно! Изпитала съм го! Оперираха ме през април и от 4 месеца се преродих, няма болки! Ако мога да ти помогна, остави поща. Аз съм в Пловдив, жена на 24.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9d842f142e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз имам проблем с ъс двата мъдреца има промяна едно леко тракане при отваряне на челюста при хранене но болка няма за сега де. Трябва да се вадят и мойте ужас направо

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49009ab5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм от там номер10 мерси пощата ми е
tanq. ............ айде за парите как да е все ще намеря, но ме притесняват тия 3-4 дни не искам болничен, няма ли да мога да работя през тия дни? ти отекла ли беше?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5162401bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Преживях такъв кошмар преди 2г. Борбата с болката траеше 1м. Но за този период мъдрецът ми разказа играта. То не бе аулин и какви ли не още боклуци не изпих. Не го извадих. Предлагаха ми операция. Само по пакъв начин можел да се извади. От страх не се реших. Когато болката премине си мислиш, че си победила НООООООО след още 1м. той отново напомня за себе си. " Тук съм мила". И отново се започва. Докато не си направи място не престава. На периоди с затишие и бури. Като всичко се повтаря. В моя случай сега си имам мъдрец. Един зъболекар разбра страха ми и ми помогна незнам какво точно направи но съм му мн благодарна. Има и такива просто го намери

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e21337c051
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   С толкова много лекарства ще си натовариш черния дроб и после вече ще почне твоето ходене по мъките-иди и го вади тоя зъб!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a197b860e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На мен ми извадиха и четирите мъдреци точно поради същия проблем - и съм жива! Съветът ми е да не отлагаш в никакъв случай, защото когато мъдрецът опре под венеца в другия зъб и стане подвенечен кариес и възпаление нищо няма да те спаси!

Така че не чакай да стигнеш дотам, а отивай, най-добре при студентите в стоматологичния. Това си е операция и ще я прави асистентът по всяка вероятност така че няма страшно. Най-важното е когато го вадиш да няма възпаление, защото тогава болката и след ваденето е ужасна 2-3 дни. Ако зъбът е спокоен и не те боли ваденето минава без болка, после слагаш лед през първия ден през 30 мин и това е.

И още нещо - тоя дето ти е казал че ще ти взема пари за махането на конците го зарежи. Това си влиза в цената на операцията, ако трябва и дренаж ще ти сложат. Хайде стискам ти палци, и аз съм от Плд.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker