Не мога да имам бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да имам бебе
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 10304 пъти
Здравейте, не знаех със кой да споделя мъката си, и затова реших да намеря някакъв сайт и да си излея душата...
От около половин година и нагоре със моя фр. се опитваме да си имаме бебче, но без успех... и този месец беше неуспешен и в момента аз съм най нещастния човек на света...

Страх ме е, че никога няма да можем да си имаме детенце, страх ме е да не съм безплодна, и ме е страх че връзката ни може да се разпадне заради кризата, в която сме в момента.

Опитали сме много и различни методи на зачеване, но резултата беше един и същ всеки път, цикълът беше на лице...

Опитвахме тестове за овулация, мерихме температура, пробвахме всеки ден и накрая нищо ;( консултирахме се със гинеколог и той каза да опитваме, не сме се изследвали за стерилност, но скоро и за това ще се тестваме.
Много съм отчаяна, и моя партньор също, но не го показва, моля ви дайде ми някакъв съвет.
Анонимка

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 37ce829d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Изживей живота си със или без дете - така, както на теб ще ти харесва. Не трябва щастието ти да зависи от нещо такова. Аз не мога да имам деца (безплодна съм, както казваш), но това никак не ме травмира и дори не ме стресна като го научих. Но при теб не се знае, може да е някакъв разрешим проблем. Изследвай се и тогава го мисли.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e2b7fe463f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Браво на 1.
Иначе, до 1 година се пробва, после се правят тестове, а ти искаш хоп и да си бременна.
Първо се прегледай ти, ако си ОК, приятелят ти. Може да има твърде малко енергични сперматозойдчовци. Кандидатствате в програмата за изкуствено оплождане, взимат му един сперматозойд и те оплождат. Не е голяма хамалогия, дано да е при него проблемът!
Иначе, ако връзката ти ще се разбие за такова нещо, замисли се за качеството на връзката си. Какво не бих дала, за да правя незащитен секс с мъжа ми цели 6 месеца, голям подарък е това и вместо да гледам разни тестове, бих се отдала на... як секс. Така се правят деца - с необоздан и здрав секс, не със здрав стрес и вманиячаване!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 76cd0d3804
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мила, не се притеснявай! Ще стане, само не се шашкай, защото ако мислиш само за това - то няма да стане. Успокой се, когато се успокоиш напълно ще се получи! Правете си го, но не мислете, че го рпавите за бебе, просто си правете удоволствие, то ще дойде!
Несъмнено!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fb1dae620b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Господи, номер 1, велика си, човек за адско уважение!!!! Браво, само така, принципно всичките се депресират.

Анонимче, спокойно. Двамата си правите тестовете, ако всичко е наред ще се получи, то не става изведнъж, ако някой има проблем, еми какво да се прави. Изкуствено оплождане, ако е възможно, ако не винаги може да си осиновите. Успех, дано няма нищо, но наистина не се шашкайте. За брат ми колко много време трябваше, чак не им повярвах ка то ми съобщиха новината и реакцията ми беше, , Ъ, да бе... ама не, чакайте, сериозно ли? ".

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e51acbd4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Чакай де, не сте се изследвали още и веднага реши, че няма да имеш деца. Проблемите може да са различни и при теб или при него и да се повлияят от медикаменти или лека операция. Първо се изследвайте обстойно и след това ще видите какво да правите. Може и да е от прекаленото очакване, на психическа основа. Като се успокоиш и престанеш да си го поставяш като задача и то ще стане. Аз след един спонтанен аборт три години не успях да забременея. След куп изследвания, когато ми казаха, че и аз и мъжът ми сме здрави и престанах да се тревожа, а даже бях решила да правя постъпки за осиновяване се оказа, че съм бременна. Второто ми дете направо се получи без планиране след по-малко от две години. Така, че не се тревожи предварително.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1bc7f1c656
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мила авторке, мисля че всичките ти проблеми идват въз основа на стреса. Да мериш температура, да правиш тестове. Я си гледайте кефа и се обичайте (всеки ден, е така за отпускане) :). Чувала съм истории, при които семейства с години не могат да имат деца и когато се откажат да опитват- жената забременява. Желая на теб и на половинката ти в най-скоро да видиш 2те черти на теста за бременност, да износиш едно здраво бебче и много да му се радвате! :) Стискам палци. Просто не преставайте да опитвате и ще се получи... Целувки

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5161ac6f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо се правят изследванията на мъжа , после на жената (понеже на жената са болезнени до колкото знам-или така е било преди няколко години)
Всичко с времето си , не може да решиш че искаш дете и хоп готово. С нагласата си , скоро няма да забременееш , всичко идва от мозъка , успокой се не мисли за това и ще стане , затова има много хора които след като си осиновят дете , забременяват.
Много лесно се забременява с смяна на климата ,акоп не живеете в морски град - отидете на почивка , ако пък сте от там отидете на планина...и не мислете че правите бебе , трябва да си се чувствате добре и ще стане... Майка ми навремето ме е чакала 4 години...сестрите ми - 9 години...
Не се отчайвай и не мисли само за това , отпуснете се , радвайте се на живота и наваксвайте с купоните и съня , защото като се роди вашето човече ще ви липсват :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5161ac6f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Номер 1, след като сте безплодна, защо не си осиновите детенце. Има толкова дечица които чакат майка си и живеят в мизерията и лишения. Изостават в домовете и психически и...
Това че физически не можете да имате дете, не значи че не ставате за майка... Дайте шанс на 1 детенце и на себе си, може би точно ВАШЕТО дете ви чака някъде там и плаче за мама...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 96924ccec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Колкото и да е странно на някои хора, не всеки намира смисъл в живота си в децата, дори не всеки иска деца - свои или чужди!
Има хора, които нямат деца и допринасят много повече за обществото от всяка плодяща се ромка. И не сме длъжни да гледаме чуждите деца, само защото нямаме свои. Просто не всеки ИСКА да има деца, не всеки ИСКА да бъде родител.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6cf45533fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно съм съгласна с №9! Аз лично не съм детешар и децата не са ми приоритет. Защо едно дете трябва да ти осмисля живота като можеш и сам да го направиш? За мен такива хора, които гледат единствено за децата си са коплексари, които прехвърлят амбициите си върху наследниците си. Много ме дразни тъпото клише, че жена, която не е раждала не е истинска жена. Човек, независимо от пола му, първо трябва да е човек, за самия себе си, а после и за останалите!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5161ac6f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   9 и 10 явно наистина нямате деца...
Тук не става въпрос за "допринасяне на обществото"
чувството да си родител е прекрасно, чувството че това човече разчита изцяло на теб, и болката при мисълта че може да страда... всичко това е любов, такава каквато към никой друг не може да се изпита. Тук не става въпрос за дълг, истинска жена и т. н. тук става въпрос за любов-безкрайна любов. Аз имам 2 деца, без да съм циганка (извинете но думата ром ми е мн грозна) и бих имала още но за съжаление нямам финансовата възможност, не е редно да лишавам 1то заради другото...
Мисля че всички родители живеят за децата си, виждат смисъл да се борят с трудностите, аз дори виждам смисъл и за да стана от леглото в децата си... Никой не казва че сте лоши или половин хора като нямате деца, просто лишавате себе си от едно чудо... чисто егоистично го казвам защото имам деца заради самата себе си

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 36bba3e8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, разни хора - разни идеали. Не може всички да сме еднакви. Като поотрастнат дечицата, ще разбереш, че по-неблагодарен „смисъл на живота“ няма.

„Мисля че всички родители живеят за децата си“

Ей, затова не искам СЕГА да имам деца - не искам да живея заради тях. Искам да постигна много в живота си, после да имам деца, за да мога да им дам най-много от себе си - и материално, и като възпитание. Изобщо обаче нямам намерение да живея заради децата си, защото те са отделни личности и не заслужават да носят тежестта на моите неосъществени мечти - като си осъществя мечтите, ще имам деца. Ако ли не, няма да имам.
Моите родители нищо не постигнаха в живота и съм израстнала с чувството (и натякването), че живеели заради нас. Добре, че винаги съм имала глава на раменете и съм си гледала собствения живот, но такава нагласа може да е доста голяма тежест за едно дете - задължава, чувстваш дълг към тези хора и не можеш да си гледаш живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b77e28515
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 12 - имаш право, но мислиш много егоистично. Това не е хубаво!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 36bba3e8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Нима родителите, които раждат деца заради следните мотиви
- дошло им е времето (прехвърлили са 25-те)
- забременели по грешка
- искат да хванат жених в примката си
- да имат радост в живота
- да си дондуркат бебче и т. н.
не мислят егоистично?
Ако имаше повече хора като мен, нито щеше да има деца по домовете, нито нещастни дечица без средства за училище, без перспектива и бъдеще.
Да не говорим, че има хора, които могат да имат деца, но са генетично страшно обременени, знаят, че детето им ще е болно и пак раждат. Защо?

Възхищавам се от хора, които са приемни родители или осиновители на изоставени деца. Не се възхищавам на всички, които раждат и не постигат нищо повече в живота, както и не могат самостоятелно да подсигурят поколението си. Да не говорим за „родителите“, изоставили децата си - болни и здрави.

Възхищавам се и на хора, които нямат деца, не искат деца, но се занимават с благотворителна, научна, духовна дейност.
Не отричам, че съм егойст, всички сме, но малцина си го признават.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6cf45533fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   БРАВО, № 14! Ето това се казва трезво разсъждение, дано наистина да има повече хора като теб! Аз искам само да добавя във връзка за егоизма, за който говориш, че съм виждала много бременни жени, които се възползват от положението си и злоупотребяват с това. Освен това не понасям бременни превзети и лигави бъдещи майки, които се държат като болни. Това, ако не са комплекси и егоизъм, здраве му кажи! Само да не кажете, че е от хормоните!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ba8ac424d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мерси, номер 15 (отново? )
Преди 3 години си позволих да направя забележка на компанията си, че пушат в хола, когато там имаше две бременни на по 18 -22 г. Всички ме заклеймиха, а бременните си запалиха демонстративно цигарка. После дори накараха бременните да излизат навън да си палят, защото одимиха народа.
Кой беше виновен - аз „бездетната завистница“.

Скъсах всякаква връзка с тези хора тази вечер.
Бременните бяха забременяли, защото „кондомът се скъсал“, а мъжете им се бяха оженили за тях, защото вървяха с по обзаведено апартаментче в София (дъщери на комуняги).

Аз си завърших, почнах работа и все още съм бездетна, а нашите хора са разведени родители, разчитащи на мама и тати за всичко.

Кой е по-вреден за обществото? Или по-скоро - кой е по-полезен?

Аз все още мога да си имам деца, обаче бъдещето на тези, увредени от цигарен дим, отрочета е съсипано с такива родители. Не може баба и дядо да са цял живот живи, а и връзките им и парите ще умрат с тях. Какво правим тогава?

Иначе като жена мога да разбера бременните, знам какво са поне менструационните болки и тук 15 не е прав. Не е комфортно. Имах бременна приятелка, с която вървяхме пеш и тя почна да повръща на пътя, стана ? лошо, а не е била болна и е нямала проблемна бременност.
В моето семейство вече от 3 поколения жените лежат за задържане в болница - още прабаба е родила в болница поради тези причини. В живота на една жена бременността и раждането са много голям риск.
Не оправдавам бременни обаче, които се обездвижват, ядат за двама, докарват си диабет, карат лекари да ги пишат болни, когато не са.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bd4a90535d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   От както разбрах, че имам гинекологично заболяване и няма да мога да имам деца нещо се обърна в мен. Започнах да се затварям в себе си скарах се с приятелите си, напуснах работа, скарах се и с приятелят си който ме изостави когато разбра и вече не допускам никой до себе си... умирам си бавно... а тези които не знаят мои връсници с по 2 деца и кат ме питат няма ли да си имаш аз сам на 27г а аз си тръгвам и се разплаквам... тежко е, но ти не се отчайвай все още не си си правила никакви изследвания а жената дето пишеше по нагоре за осиновяването не става искат много неща имат страшни критерии.... а за сургатство пак пари... а такива кат мен без пари и собствен дом... депресия... агония

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2dac2ca345
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Знаеш ли, според мен това е изпитание, за да ви направи по-силни, и детето, когато реши, тогава ще си дойде самичко, не ги планувайте тези работи!
Понякога като се планува нещо и не става, така че успокойте се, когато стане, ще стане!
Пробвайте през цялата година, и чак тогава ако не стане нищо, отидете на изследвания...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker