Комплекс за малоценност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Комплекс за малоценност
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1037 пъти
Здравейте, както може би сте разбрали от заглавието, (25М) страдам от комплекс за малоценност, до степен в която вреди на моето самочувствие, реална самооценка и адекватна грижа към себе. Пречи ми в отношението с хора, били то по-сериозни или само приятелски, отстояване на собствени мисли, идеи и мнения (в степен истински да вярвам какво говоря и мисля) и развитие на собственият ми потенциал.
Също така се изразява и в пренабрегване на собствените ми чувства, нужди, хобита, емоции, мисли, бъдещи планове, цели, визия за собственото ми бъдеще, като при наличие на такива ги определям като странни или ненужни, или неважни (в общи линии пренабрегване на самият себе си).

Практикувам всичко от по-горе изброеното, но комплексът ме кара да се чувствам не на място и неудобно в собствената ми кожа, когато стане дума за мен и за това какво ме интересува и какво обичам да правя. Положителните коментари, мнениея и комплименти на хората просто не ми влиаят, защото аз самият не се възприемам по начина по който те ме виждат. Изобщо пречи ми да водя един вълнуващ, интересен, опознавателен и здравословен начин на живот!

Би ми било интересно да разбера от хора с подобен проблем/комплекс, как се справяте при неговото наличие и дали сте успяли да се излекувате частично или напълно от него, и как това се е отразило на вашият живот?

Благодаря Ви за вниманието и бъдещи коментари ! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: f09d8f7d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Живей си живота нормално и мисли какво ти харесва и го прави.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9d5ccfc8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От какво е формиран комплекса ти?
Какво казват психолозите по въпроса?
И аз съм така, моя навярно произхожда от насилие по време на детството. Спорта помага при мен, най вече бойните спортове.
Не изчезва напълно но по- лесно го подтискваш.
Можеш да го използваш като драйв (движеща сила) за развитие в някаква област. Нуждаеш се навярно от успехи в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9922ae4aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първото нещо - ако не вярваш в това, което говориш, защо не говориш това, в което вярваш?
Второ - ако пренебрегваш нещата, с които се занимаваш, то може би тези неща не са за теб? Явно трябва да помислиш с какво ти се занимава.
Трето - щом ти самият не се харесваш, комплиментите и одобрението ще ти помогнат най-много временно.
Според мен ти самият не си неуверен, а по-скоро объркан и недоволен от себе си и живота си. Доста добре се самонаблюдаваш, обаче имам чуството, че се опитваш да се самозалъжеш, но сам не можеш да си повярваш и затова си нещастен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8b5b923605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 2: ами тъй като съм постнал същата тема и в други форуми, където кипи активност, се позамислих за различните причини, може би заради какво и от какво е провокирано това усещане. Не съм имаш най-цветущото детство, но не е и било супер травмиращо, определено съм ял бой и обиди по мой адрес, най-вече от майка ми, но в момента като че ли съм превъзмогнал тия неща и се отнасям с нея като с човек.

Друг в въпроса за средата в която се намирам, защото всеки знае колко ограничение в своето мислене и мироглед са повечето хора в България, които просто могат да ти скастрят крилата за каквото и да е било и по този начин да ме накарат да спра да вярвам в себе си. Бидейки обграден около неадекватни хора, аз самият, след това поставен в адекватна среда на млади и дейни хора Аз, като прихванал от ограничените хора, като болест на мисленето, сам си слагам бариери за това кой съм, какво ме определя, какво харесвам и т.н.

Интересен подход в случая е просто за се осъзнае, че тези неща са просто усещания/убеждения или мисли, които не отговарят на действителността, но с осъзнаването на които човек не би могъл да се излекува за денонощие. Така че си трябва малко търпение и воля.
Роля играе според мен и липсата на някой близък човек с когото мога да споделям свободно без да изпитвам присмех или незаинтересованост, което просто обезсмисля всичко казано от мен, бе с две думи, просто подкрепа и разбирателство. При наличие на такива бих се чувствал доста по добре.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8b5b923605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отново до номер 2: нещо любопитно което научих е че хора с този комплекс неистово се опитват да достигат някакви “висши” цели/успехи, които евентуално биха ги накратко да се издигнат в собствените си очи, но всичко това накрая води до един омагьосан кръг, защото не това е нещото което истински ги касае.
Определено споделянето на “проблемът” ми в интернет ме кара да се поотпусна и бъда по-добър и уверен стс себе си!

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 29b60b321f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То че ние, българите, можем да те скастрим по всяка тема, можем. Но има едно умение, което се нарича "слагам ви на нещото, което се римува с тая събота" - редовно го ползвам и нямам оплаквания от всякакви там кастрещи индивиди, двойки или дори цели бригади. Съветвам и теб да развиеш това умение! Защото те искат да те скастрят, но ако ти не им позволиш, не могат да го направят - контролът е в теб и ти си този, който винаги може да им счупи "градинарските ножички".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker