Проблеми с корема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми с корема
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1106 пъти
Здравейте, от около две години имам проблем с корема, който доста ми пречи на нормалният начин на живот. Проблемът се изразява в доста силни спазми в корема(частта под пъпа) след ядене на храна която предизвиква това състояние и до наколко минути вече трябва да съм в тоалетната, за да се изхвърли всичко от корема... След това обикновено е сеедно нищо не е било. Проблемът се проявява доста бързо, случвало се е вече след 5 10 мин да ме боли, въпреки, че преди ядене всичко е било ок. През това време така и не успях да установя кои храни ми пречат тъй като дори при опити с една и съща храна резултатът е различен, тоест понякога боли, понякога не... Единствено с пърженото съм забелязал, че е най-често проблем. Ходих при няколко лекаря, като двама от тях се водят уж добри специалисти... но уви всички казват, че нищо ми няма при прегледите и все ми изписват разни пробиотици и подобни. Обаче проблема се поуспокоява временно и пак се проявява след някоя седмица. Последната лекарка при която ходих ми пуска излседвания и ехограх и като цяло беше учудена, че имам оплаквания тъй като всичко изглеждало нормално. И тя първоначално ми изписа накакви комбинирани пробиотици, ефект нямаше, после Дуспаталин май беше нещо като антибиотик пих известно време, докато отида пак на следващ преглед след две седмици. Отново ефект никакъв... Накрая на третият преглед ми изписа Цинарикс и каза отново да отида след определено време. От тях действително видях ефект макари не много голям. Просто малко по-рядко се проявяваше проблема или просто аз така си внуших. При следващото посещение ми каза щом съм видял някакъв ефект да ги пия и уж с времето ще стане по-добре, тъй като тя вече нямала какво др да ми изпише, но уви нищо не се променя. А дори според личната ми не трябва да ги пия всеки ден а само при проблем, а то тогава и да ги пия все тая. Тъй като от няколко месеца ги пия всеки ден.

Надявам се да съм обяснил добре и ако има някой с подобен проблем да сподели опит тъй като е ужасно да излезеш да хапнеш някъде и после да се препотяваш от болка. Отделно супер много се ограничавам в избора си на храна и отново резултата далеч не е задоволителен. Не водя застоял начин на живот, спортувам поне няколко пъти седмично, от доста години избягвам готова храна колкото е възможно с днешният начин на живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: d763fef3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Предполагам са те прегледали в такъв случай за пълна херния, възпаление на черва, апендикс т.н ?
Ще ти прозвучи странно може би, но поразпитай за някоя баба знахарка, която може да "навива" пъп. Точно така питай- за навиване на пъп.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 71762da984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пил ли си антибиотици? Може да е гъбична инфекция в червата.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: edef84149c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Лошото е че много възпаления не се виждат на ехограф.
Според мен за всеки случай си направи Ямр на коремна област. Това изследване е най точно и ще покаже ако имаш колит или друг проблем.
Ако това изследване е добре, може да опиташ лечение с билки и да помислиш също дали е възможно да е на нервна основа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 90107f8c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 1- за херния и възпаление не знам дали са ме преглеждали, но мисля, че за апандисит ме преглеждаха всеки път тъй като опипват и питат дали боли, не знам ако с тоя метод проверяват и за някое от другите неща. Не ми е смешно това за пъпа тъй като преди време на познат и се наложи да и навиват пъпа, а аз до тогава не бях чувал за подобно нещо, но до колкото помня при нея болките бяха постоянни и само около пъпа, а при мен са винаги в страни от него, в повечето случаи са ниско долу в корема, някакво парене и спазми които просто сякаш искат да разкъсат мускула...

2 ами не съм забелязал да е в следствие на антибиотик, но не бих го изключил все пак през годините съм се разболявал, а не винаги минава без да пиеш антибиотик. Предполагам лекарите щяха да се досетят ако е възможно да е в следствие на нещо такова.

3 като цяло съм правил това което ми препоръчват лекарите тъй като не разбирам нищо от леченията и тестваанията и за това им се доверявам, уж специалисти, но дори с последната лекарка говорих дали няма нужда от това изследване със сонда дето е, а тя каза, че според нея било напълно излишно спрямо моите симптоми. И реално нищо ти няма ама в същото време не е така. Ямр никой не ми е предлагал да правя и не съм се замислял за него. Но за него не е ли необходимо даден симптом да е постоянен, а при мен въпреки че е с малки изключения не е напълно постоянно. Ще се поинтересувам и за тоя тип изследвания. Замислял съм се дали не е на психическа основа, но мисля, че не е причината това въпреки, че от известно време след каквото и да ям очаквам да се случи проблема. Но като цяло се е случвало и когато съм спокоен и реално няма какво да предизвика някакво психическо напрежение.
Какви билки мога да използвам за евентуално лечение или поне подобрение.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c17cae8680
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторе, пъпа може да се размести в различни посоки.
Навиването на пъп-а е по- важно за наместване на енергийния център там (най- големият в човешкото тяло, отговорен за целият корем и органите в него, директно свързан и отговорен за имунна система и много повече).
Ти самият можеш да пробваш нещо:
Рано сутринта след събуждане, опитай първо преди да си уринирал и после след, с върха на пръстите ти чрез лек натиск, като придвижваш бавно с възглавничките на пръстите да напипаш лек пулс около/извън пъпа. Ще усетиш някъде пулсиране/туптене, опитай от там пак с върха на пръстите да "обкръжиш" мястото, където пулсира и с леки, кръгови движения по часовниковата стрелка бавно и нежно (без силен натиск) да придвижват към пъпа. Опитай да визуализират от вътре също движението, по- лесно ще ти е и за придвижването.
Ако успееш да го направиш, в момента на наместването/центриране ще усетиш болка, но ще е кратка. После направи няколко от същите кръгови движения вече в самият пъп, като да донавиеш болтче примерно, но пак внимателно, без силен натиск.
Ако това е проблемът и успееш да го оправиш сам може да последва: често уриниране 2- 3 дни, чести изхождане 1- 2 дни, състояние на свръхенергия до треперене (като прекалено зареден) кратки часове за сън, след 3- 4 ч примерно да се събудиш като да спал и отпаднал много повече- това също може да продължи няколко дни.
Просто се задейства вътрешната, натурална лаборатория, чисти и лекува, нормално е, да не се стреснеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b365fa6939
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз имах подобен проблем години наред и се оказа че не произвеждам достатъчно ензими които разграждат храната. За това преди хранене трябва да ги взимам таблетки и така помагам за храносмилането, мисля че бяха четири вида ензими.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 90107f8c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5 определено ще го пробвам това, и ще споделя какво се е случило

6 чувал съм, че днешно време повечето хора имат проблем с ензимите, но пък предполагам щяха да ми открият проблема ако е такова. За какви ензими става дума. Ако може марка или вид

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker