Тестове за ХИВ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тестове за ХИВ
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1036 пъти
Здравейте! Тъй като съм имала контакт без презерватив с момче, което не познавах много съм решила да си направя тест. Въпросът ми е как се правят тези тестове. Анонимни ли са, каква цена са и всякакви подробности в тази насока ако може да ми кажете. Ще съм много благодарна на хора, които вече са минали по-този път да ме посъветват!
Благодаря и на всички останали!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 93a9565505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Тестът е кръвен. Взема се венозна кръв от сгъвката на лакътя. Резултатите излизат бързо. Правят се във всички големи лаборатории и там не са анонимни - Цибалаб, Рамус, Биомед, лабораториите на големите болници като Токуда-Аджибадем. Цените варират от 18-25 лв. по спомен. Правила съм си 6 пъти такъв тест, 2 пъти заради ражданията и вземане на стволови клетки, а останалите преди и след по-сериозно зъболечение. Бякога, когато се заговори за СПИН имале немалко случаи на заразени от зъболекаря си в САЩ. Та имам такъв насаден страх.
Има смисъл да си направиш това изследване и сега, но ако не са минали 3 месеца от половия ти контакт, след 3 несеца трябва да си направиш пак, а за най-сигурно и след 6 отново. 3-те месеца са пероодът, през който се изграждат антитела, преди това може да не бъдат засечени.
Някой по-рано писа, че имало и анонимно вземане на кръв от разни фургони, но аз по-скоро си мисля, че на такова съмнително място могат да те заразят и не бих отишла.
Вероятността да имаш HIV 1 или 2 е много малка, затова внесто да живееш на тръни, по-добре си направи тест. Узбягвай тстуирани партньори. Татуировките се оравят в студия със съмнителна хигиена, а са свързани с отделяне на кръв. Освен HIV много чести вируси предавани по полов и кръвен път са хепатит B и С. Срещу хепатит B. има ваксина и повечето млади хора са ваксинирани, ако са приели последната доза в юношеска възраст.
Моите и 6-те са отрицателни.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4459e3e994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От авторката под анонимен тест какво разбираме? Понеже аз питам за анонимен в смисъл дали ако е положителен ще бъде казано на трето лице

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4459e3e994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката до номер 1 защо смяташ, че вероятността за хив 1 и 2 е много малка?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b60d3ef5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Веднъж съм си правила. Не помня вече цената, но може да провериш в интернет. Направих си го в нормална лаборатория заедно с други неща. Реално няма как да е анонимен, защото ако излезе положителен те са длъжни да уведомят, за да се подложиш на лечение. Ако е отрицателен е все тая за теб дали е бил анонимен или ти пише името.
Шансът да е положителен теста за Хив е много малък, но човек никога не знае. От секс без презерватив обаче може да хванеш всичко друго, което да доведе до възпаления на матката и яйчниците, запушване на маточните тръби и стерилитет. Хепатитът е доста по-разпространен също. Дори като изключим болестите, не знам как не те е гнус да го правиш без презерватив с човек, който слабо познаваш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 70aa05619c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е голям праз. Спин тука няма. Само гвйовете и наркоманите, които се боцкат, евентуално може да са опасни. Аз сто пъти съм правила без и ми няма нищо. Няма какво да се бодеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 70aa05619c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти не мисли, че като го познаваш много, си най предпазена. Единствения път, когато имах венерическа болест, беше от сериозен лартньор. Те кръшкат, ебат се наляво надяснл, а на жената носят болести. С несериозни гаджета и секс приятели изобщо не съм имала проблеми. Даже повече те пазят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 70aa05619c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти не мисли, че като го познаваш много, си най предпазена. Единствения път, когато имах венерическа болест, беше от сериозен лартньор. Те кръшкат, ебат се наляво надяснл, а на жената носят болести. С несериозни гаджета и секс приятели изобщо не съм имала проблеми. Даже повече те пазят.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 338aaa6b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От номер 1, HIV у нас не е чак толкова разпространен, затова пък болните от хепатит B или С са страшно много. Избягвай татуирани партньори, наркозависими, черни, украинци, руснаци, живяли в Африка или посещаващи често страни като Тайланд. Въпреки всичко човек трябва да се пази, защото не се знае партньорът отсреща с кого е бил.
Много мъже ходят по проститутки, секс масажьорки, компаньонки и прочие, част от които предлагат и услуги без презерватив. Болестите, предавани по полов път са много и трудно лечими.
Човек никога не знае, на кого ще попадне, например Ницше се е заразил от сифилис от първата и единствена жена в живота му и е умрял от сифилис млад.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e2cba1b91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Отиваш в Цибалаб и си пускаш пакет "Спокойствие". Така се казва. 47 лв. май беше, не помня точно, октомври си пуснах. Не е анонимно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 347d663acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   След като не са анонимни без значение в коя лаборатория са правени какво се случва ако резултата е положителен?

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7fab58746a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Хаха, номер 11, ами що за въпрос? ! След като е положителен - лечение, което е доживотно с етапи на подобрение и влошаване. Имунната с-ма до такава степен се срива, че и един обикновен сезонен грип може да убие човек.

Експресните тестове за ХИВ, много често излизат фалшиво отрицателни, така че голям смисъл от тях няма. По-добре чрез кръвна плазма изследване в частна лаборатория срещу заплащане.

3012

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7ea34fe979
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 11 - вероятно те вписват в регистър, защото всичко се следи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker