Шум в ушите - доживот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Шум в ушите - доживот?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 898 пъти
От миналата година съм със шум в ушите. Появи се след останало неизвестно до ден днешен двумесечно заболяване свързано с много интензивно главоболие. Двама невролога ми предписаха съвпадащи терапии- вит. Б и гинкобилоба (тебокан). Пих ги 2 месеца без резултат. Наясно съм, че шумът в ушите не се лекува щом продължава дълго време. Яд ме е, че го разбрах сам и никой от лекарите не сметна за нужно да ми го каже. С течение на времето се научих да го игнорирам (е, не всеки път се получава). Имам въпрос към всички вас, които страдате от това заболяване - влошава ли се с годините или е по-ссоро на пикове и спадове според начина на живот? Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac4efbd723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз също имам постоянен шум, само в едното ухо, но пак е неприятно. Като дете развих синузит и после алергия на носната лигавица. Зимно време става много неприятно, защото ако имам настинка, грип и кашлица, започват да страдат и ушите ми. Гърлото, носът и ушите са свързани, и за да нямаш проблеми с ушите, първо трябва да се увериш, че гърлото и носа ти са здрави, също и да гледаш да не се стига до възпалени синуси. Шумът в ушите може да се дължи и на силното слушане на музика, особено ако е с малки слушалки които се пъхат в ухото, това е много вредно. От личен опит знам кои са най-добрите начини да се подобри това състояние. Първо, избягвай силни шумове наоколо, силна музика, кънтене и т. н. Ушите са нашия слухов инструмент, който улавя всички околни звуци и затова често, тъпанчето се натоварва. Трябва да излизаш сред природата и да избягваш неприятните градски шумове постоянно, така звънтенето в ушите ще намалее. Второ - здравословната диета и спортът. Трето, поддържай гърлото и синусите си в добро здраве, гледай да не се стига до остри инфекции и възпаления, пий топла вода с мед и лимон, аз това правя. Ушите трябва всяка седмица да се почистват, но в никакъв случай с клечки за уши. Това освен, че набутва ушна кал навътре, може да увреди и тъпанчето.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f1522ca4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   При мен се появи след един много стресов период.. По принцип след отминаването на стреса изчезва, но при мен не стана така. Просто малко се подобри. По принцип средата, в която работя е шумна. И в края на деня често се влошава, но с времето се научих да игнорирам. В началото се питах защо това се случи с мен, но с времето успях да се смиря с този факт :)

Когато съм стресирана, изморена, имам някакво възпаление или съм се намирала в шумна среда се влошава. Но когато съм като цяло добре и шумът намалява. Живея по този начин вече от 2 години - свиква се.

Ако вече не си го направил/а - отиди на преглед, за да разбереш дали това се дължи на загуба на слуха.

СВИКВА СЕ!

Ж 23

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a209025f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз имам от 6 години, следващото развитие на мигрената е при мен. Понякога с дни не го чувам друг път от сутринта съм с него цял ден.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker