Боклуци и мръсотия навсякъде в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Боклуци и мръсотия навсякъде в България
преди: 1 година, 19 дни, прочетена 618 пъти
Здравейте, мъж на 22 години. Когато бях по-малък, не ми правеше впечатление колко мръсно е навсякъде. Започна да ми прави впечатление простотията на хората, как всеки си изхвърля фаровете през прозореца на колата, как разни фирми си изхвърлят боклука и правят сметища в горите ни... живея в град близо до София, близо до едно училище което затвори врати, обаче има площадки за игра, зад него има горичка. Всеки ден когато разхождам кучето си, намирам бутилки, пликове, отпадъци от храни, абе каквото се консумира, всичкото го има. Прави ми впечатление че със всеки изминал ден боклука става повече. Защо не изчистиш ще ме питате... ами чистих, правих забележки, обаче няма полза. Един ден, реших да се разходя в близката гора, която и без това не е много вече, заради незаконна сеч. Заварих боклук навсякъде, сметище! В близост живеят роми, обаче съм сигурен че не само те имат пръст в това. Писах на общината, на кмета, резултат нямаше. Замислих се какво стана с разни зелени организации, например "да изчистим България за един ден" не намирам информация да съществува вече. Драги сънародници, възпитавайте си децата към добро, в по младите не виждам никаква надежда, станахме си като чичовци някои на моята възраст, това е положението. Просто, не разбирам защо не вземем инициативата самите ние, защо да ходим по други държави? Не обваниявам младите, всеки е виновен малко или много. Не само в моят квартал е така, ами навсякъде...
Изправени сме ежедневно пред всякакви проблеми, нека се погрижим за нещата които имат значение и би следвало да допринасят за нашето здраве и щастие. Трябва да има протести, глоби, жалби и тн. Не искам чужденците да идват тук само за разврат и алкохол, след това да ни плюят. Разберете че ако всеки направи компромис днес, утре ще ни чака по добро бъдеще. Вярвам в нас като народ. Ние създаваме бъдещето за идните поколения, както и за нас самите, както и държим всичко в ръцете си, а не разни политици. Всеки е потънал в ежедневието си, доста не виждат истинските проблеми, няма значение че си купил кола на лизинг и си тежък в студентски град. Обърнете внимание, главно хората на моята и близко до моята възраст, ако ние не се справим с това положение, кой ще се справи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 18 дни
hash: 925f33f7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Боклуци извън коша не хвърлям, така че ми е чуста съвестта. Няма обаче да събирам чужди боклуци.
Ако стане, както е в Германия и Австрия, да се получава награда за издаден нарушител и самият той да бъде глобен със солидна сума, простаците набързо ще бъдат превъзпитани.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: aa11b9de3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз отдавна се боря с община Триадица да изчистят огромно сметище в Южния Парк - безполезно. Разни чиновници си пращат бележки и си прехвърлят топката. Вече над 2 години. Кметът нехае.

Няма толкова просто населеление като българското - да си се родил в рай, а да живееш в сметище.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 15c8d4fac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Българина няма възпитание за да го предаде на поколението си. Нито има акъл за да създаде страна със самоподържащ се реди инкубираща същества различни от олигофрени. Доста смели очаквания имаш към стадо остригани ганчовци с бради и маратонки, това е некачествен материал, полухора. Какъв ти кмет какви пет лева, това да не ти е кмет на западна страна който да е служител на народа и има самосъзнанието че народът му е неговият шеф и каквото му каже това трябва да прави, тук е обратното народа служи на управника като му пълни банковата сметка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: b2fd57a2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Видях, че са намесени думата 'роми', но ти гарантирам, че не само ромите мърсят...

Аз живея в центъра на София, където всъщност ромите май са единствените дето чистят...

Всичко друго са етнически българи или чужденци.. И пак е пълно с найлонови лпликчета, с чашки от кафета, бъркалки, фасове, кенчета, бутилки и каквото още се сетиш.

Аз лично гледам да събирам от време на време боклук тук и там, не е много, но е нещо! Ако го правят повече хора скоро ще променим средата.

Другото е манталитет

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 689096a699
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   О я стига възпитание. В Западна Европа е пълно с всякаква измет, ела да видиш как се чисти рано сутрин и всичко лъсва. Просто трябва да се чисти това е и да има достатъчно кофи за боклук. Глоби има, регламент има, сметище също, но се чисти масово и навсякъде.

 
  ...


...
преди: 1 година, 16 дни
hash: b17a55464f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нали тези боклуци са правени от земята - пластмаса стъкло не са правени от космоса някой хора не мога да ги разбера какви глупости говорят

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker