Антидепресанти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Антидепресанти
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 825 пъти
Здравейте. От 7 години пия антидепресант Сероксат последните 3 години бях на 10мг сутрин (половин таблетка) сега събрах смелост за спиране и според лекаря. Каза ми как да ги спирам. Но се появи гадене, разтройство в началото. Най много ме притесняват болките в тялото и ръцете ми от рамената надолу изтръпват като слабост и мравучкане. Това нормално ли е да се случват и отминават ли с времето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 54098605ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Антидепресантите се спират много бавно и продължително. Сега вземаш половин таблетка, започни по четвъртина, но поне месец, после четвъртина, но през ден-поне два месеца, после по четвъртина на три дена поне 3 месеца и т. н., докато стигнеш бетвъртина на седмица, поне 6 месеца и ще забравиш за антидепресантите. Преди много години вземах Деанксит, пих го 5 месеца, много ми помогна и ми стана гот, реших, че вече нямам нужда от него и спрях от раз. Само след няколко дни всичко се върна отначало. Лекаля ми каза как да го спра и приложих схемата която описвам. Постепенно не разбрах, че съм го спрял и повече от 30 години съм ОК. Успех, ще успееш!

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 38fa95a2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   На колко години си? Отчайвам се как има млади хора, които пият тази гнус! Лекарят, който ти ги е предписал е супер малоумен и не става за лекар! Лекарите, които предписват хапчета трябва да си скъсат дипломите! Хапчета се предписват само на хора със СЕРИОЗНИ психични проблеми, заради буйстване, пристъпи, халюцинации или посягане върху други хора! Така хапчета не се предписват, защото свикнеш ли да пиеш те започват да те контролират, убиват ти емоциите и желанието за живот, започваш да живееш ПРОСТО ЕЙ ТАКА и дори и да ги спреш след време започват още по-големи проблеми, защото са вид дрога. Познавам много развалени психики от такива хапчета. Един добър психиатър трябва да знае, че най-вече депресията е изкуствено създадена от самият човек и хапчетата са временно - изкуствено решение и изобщо не ефикасно. С хората, които са специално в такова състояние на отчайване или депресия, трябва да се процедира по такъв начин - позитивна обработка всеки ден. Хапчета се предписват задължително на шизофреници, това не мога да отрека. Депресията не е сериозно нещо, дори напротив. По-емоционалните хора изпадат в такова състояние и то лесно може да се влияе, когато до тях има човек - трябва да се обработва с позитивизъм и да прави само разтоварващи неща. Дано повече млади четат - БЪДЕТЕ СИЛНИ. САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ИЗМЪКНЕТЕ И САМО ВИЕ СТЕ ОТГОВОРНИ ЗА СЕБЕ СИ! ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ! Аз съм пример, досега да съм умряла - разделихме се с приятеля ми вчера, а днес разбрах, че имам тумор! Да, за момент настроението ми се скапа още повече, но след малко време разговори с близки хора и се оправих! И операция ме очаква, а имам изпити в момента и просто не знам как ще науча... Вие как сте? Едва ли имате моите всички проблеми накуп! Затова няма за какво да мислите лоши неща! Дори аз няма да мисля! Всичко ще се нареди, няма смисъл да мисля безсмислени неща. Остава ми само да се наслаждавам на живота, защото е хубав! Мириса на липите, красивите пеперуди, цъфналото поле от лавандули и всички котенца, кученца и красиви животинчета наоколо. Всичко е толкова красиво! Светът е изкуство! И е красиво!
Всичко ще отмине, дръж се. Симптомите може да ти се засилят още малко, но скоро ще започнат да изчезват. Просто организмът ти се чисти в момента, представи си колко лоши са били тези хапчета... Колкото и зле да ми е било не съм посегнала и се гордея! Защото виждам колко все по-силна ставам! Всичко натурално е най-хубаво!

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: d21d12d0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз пия антидепресанти за мигрена и ми помагат много. Доктора ми каза сега да ги спра за да видим дали ще ми се върнат симптомите обаче не ми каза как. Първо ги спрях рязко и след два дена започнах да имам световъртежи и симптоми приличащи на треска но слаба. Усетих, че не е трябвало да ги спирам така рязко и сега вече един месец взимам половин доза и съм ок. Така смятам да преполовявам дозата за няколко месеца докато не ги спра напълно.
Най добре питай доктора но според мен трябва да смениш стратегията на спиране. Аз пия моите от половин година, за седем години сигурно нервната ти система е привикнала към тях и страда от липсата им.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 1d1b5df51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Леле 7 години, аз ги пих само 2 години и то с продължителното намаляване на дозата до спиране и пак тези отвори ми съсипаха живота. Антидепресантите са като наркотиците, че и по-лоши. Увреждат тялото и мозъка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: f597d644d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Антидепресантите не се изписват на буйстващи и хора с халюцинации - на тях се изписват антипсихотици.
Номер 2, разбира ти главата от духова музика.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: c5362e216d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №2, в грешка си-" Хапчета се предписват само на хора със СЕРИОЗНИ психични проблеми, заради буйстване, ". Такива които буйстват ги връзват, или ги обличат в осмирителни ризи, а хапчетата са точно за депресивни състояния. Хапчетата допълват онова което липсва на организъма, за да си произведе необходимата доза хормони като Серотонин например-хормона на щастието. Той е главният причинител, (по скоро липсата му е) за депресиите, и лечението се състои в помагане на организъма да си го синтезира нормално. Това, че си била любовно разочарована не е депресия, затова пишеш, че човек може сам да излезе от нея. Не, от депресията не можеш да излезеш с воля, защото това не е болест на волята, а е потиснато състояние, поради липса на специфични хормони. Навярно много положителни емоции, могат да помогнат по леко да се премине през това състояние, но в депресивно състояние, на човек не му е до емоции. Той обикновено се затваря в себе си и не му се контактува с хора, чувства се задушен и апатичен. Само който е бил в такова състояние, само той знае какъв ужас е това. Не можеш сам да се измъкнеш като Робинзон. В по леки форми, може да се мине и без хапчета, но в по сериозно състояние, може да се стигне до самоубийство. Авторката щом 7 години се бори, значи е нещо сериозно, има някаква сериозна причина, която трябва да се отстрани от живота й. Щом иска да спира хапчетата, значи вече се чувства добре, сега само трябва много постепенно да стане това, и ако няма тежки дразнители в живота си, отново ще бъде щастлива, дай Боже!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: fd5a1794c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора. Благодаря на отговорилите до тук на 25 г. съм при мен беше наложащо отлагах ги, нооо Паник атаките бяха много силни неможех да живея нормално, неможех да спа, да излизам и т. н.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 3f6b1c7fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По принцип трябва да питаш доктора по каква схема точно трябва да ги спреш и да го направиш така!

Аз не успях да се свържа с моя доктор и спрях от раз антидепресанта, който пиех, и няколко дни бях зле - гадене, световъртеж, главоболие...

Но после всичко си отмина и се нормализирах.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 38fa95a2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм номер 2 до номер 5 - написала съм хапчета, не съм уточнила антидепресанти. Четете добре :) (и да вметна баба ми е болна от шизофрения и са изписвали и антидепресанти)
Номер 4 правилно е писал, това е един от хората, който е изпитал ужаса! На една приятелка майка и се самоуби... пи хапчета няколко години и започна да ги спира и се влоши много и накрая не издържа и... Това са си опиати бившият ми също пиеше години преди да ме срещне. Почнеш ли ги и да ги пиеш често, после нямат спиране - започваш със страхови неврози, треперене и на психическа основа започват да те болят крайници (мравучкания на нервна основа) и др. Както като при паническа атака имаш чувството, че те стягат гърдите и ще получиш инфаркт, всъщност това не е истинско. Това се създава изкуствено от мозъка. Едва ли не, че ако не пиеш хапчето - не си набиеш дозата хероин, си мъртъв след броени минути, часове...
До номер 6 - антидепресантите не ти помагат да си възпроизведеш този хормон! Напротив - опияняват те и емоциите са ти подтиснати, за да можеш да минаваш ден за ден. Знам го от бившият ми - затова не му се и правеше и секс и му беше все тая винаги за всичко. Дори и щастие ти пречат да изпиташ. Баба ми също е на хапчета, много добре знам каква беше преди и каква е след като започна хапчетата, с жълта книжка е, но просто нейните са по-силни. От други хора знам, майка ми е медицинско лице и знам много неща от нея. Депресията се лекува с положителни емоции и любими хора и се поддържа, , уж лекува" с хапчета. Хората с такъв проблем имат нужда от друга помощ, а не от хапчета. Затова аз като съм влизала в някакви дупки гледам да говоря повече с роднини и приятели и излизам, а не седя вкъщи да задълбавам повече и повече, защото преди няколко години бях в такава фаза - цял месец ме каниха и аз отказвах, страх ме беше да излезна дори до магазина... Защото се бях депресирала за една глупост и реших да остана вкъщи, оттам започнах да дълбая и бях много зле. Едвам се измъкнах от това състояние, но благодарение на хората, които обичам. Поискайте съвет от най-близките, нещо като ви тежи си го казвайте - това е моето лекарство. Ще видите, че подкрепата на вашите близки е безценна. Хванете рейса и отидете на разходка с някого извън град/село, ако трябва с вашите родители. Аз лично, когато усетя, че ми е депресирано и няма какво и с кого нещо да правя, паля колата и си карам с музика, ако е късно вечер си пея, а по светофарите си танцувам. Трябва да си намерите нещата, които ви придават удоволствие. А и ако искате нещо силно ще стане!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 38fa95a2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Въпрос към автора: В какво се изразяваха паник атаките, колко често бяха, защо се появяваха?

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: cd5b8ca5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Серокдат е сред най-трудните за спиране SSRi.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: b309345820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да, нарича се абстиненция. Може и по-лоши симптоми да се появят.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: f597d644d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз спирах есобел (ципралекс).
Пих го година и половина, спрях го без никакви проблеми по схема от лекаря, нямам завръщане на депресията повече от година след това.
През тази година и половина пих и други медикаменти - грандаксин, мапразак, амитриптилин (антидепресант) и флуанксол.
Страх ме беше само като спирах флуанксола, но беше страх на психическа основа, а не физическо пристрастяване.
Нямах проблем да спра с нито един от медикаментите.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: e70a763a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   АВТОРА.. При мен се отключи от много ранна тийн възраст след употреба на антибиотик. После почнаха да зачестяват. В такъв момент получавам световъртеж или замайване, сърцебиене, изпотяване или се вдига или пада кръвното и почва ужасен страх че ще припадна, ще изгубя контрол. И когато започнаха да зачестяват неисках да излизам, неисках на места без изход наблизо или отворени площади, места с много хора истински кошмар.... Правел съм всякакви изследвания хормони, кардиолог, невролог всичко е наред.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: cdb8de084a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   При депресия пробвай с чай от жълт кантарион.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker