Вечерна иглика при предменструален синдром? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вечерна иглика при предменструален синдром?
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 546 пъти
От години наред страдам от тежък предменструален синдром, две жени ме посъветваха, че капсулите с масло от вечерна иглика-не само, че помагали, ами и направо потушавали дългия списък с неразположения преди менструация. Вчера видях и някаква реклама по телевизията за някакъв препарат с вечерна иглика, но не се заслушах-понеже побързах да спра звука и да превъртя рекламите. Реших да питам тук, ако има жени, които реално са почувствали облекчение от тази вечерна иглика-нека кажат, защото аз съм доста скептична по въпроса, не се осмелявам да отида до аптеката, бях чела някакви листовки в интернет, че е свързано и с хормоните-и то е ясно, че има дисбаланс на хормоните и от това се появява пмс, но мен ме е страх да не си увредя тялото, ако почне да се синтезира не знам си какво количество от даден хормон заради капсулите.
Въпросът ми е-които сте приемали вечерна иглика-реално ли ви помогна или всичко е само празна реклама. Ако действа -то веднага на първия прием ли усетихте намаляване на негативните симптоми преди менструация или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 19 дни
hash: c93d4791ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Вечерната иглика съдържа фитоестрогени. Бях си взела да пия за пременопаузата, но доста четох по въпроса и не посмях да я приемам, защото може да обърка хормонолния фон в организма. Както всяка билка, носи и ползи, и вреди. Гинеколожката ми препоръча Биолектра (магнезий). Той също добре повлиява нерозположенията около цикъла. Можеш да си вземеш и Омега-3 (рибено масло).

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 45723fa890
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   До н. 1 от авторката-Благодаря за коментара, днес излизах и за малко да си купя, но покрай другите покупки, не останаха пари и си казах-ок, утре като излизам ще взема. Обаче през цялото време вътрешно усещам -желание да не пия тези хапчета, имам силна интуиция и въпреки позитивните отзиви на други хора, доста се колебаех, но сега след този коментар-се отказах окончателно. И мен ме е страх да не си разбъркам нещо хормоните заради едните пмс, дето се вика толкова години съм издържала и без капсули разни да пия, но си е и дискомфорт физически... -ще наблегна на билковите чайове, защото просто не остана какво друго... Нямам вредни навици и зависимости, храня се здравословно, просто все се надявам-естествено да се оправят нещата, казват -надеждата умирала последна... Просто НЕ намирам логична причина за тези крайно тежки предменструални симптоми.. напоследък започнаха да се появяват още от 3-тата седмица ПРЕДИ менструацията... направо е кошмар, не седмица, не 10 дни, а 3 седмици по-рано.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 5f7b316579
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Една жена ми коза, две жени ми казаха. Има лекари, отиди на лекар, прегледай се и не гадай. Проучи хомеопатията, потърси лекар.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: c5d8ffdcab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей!
Аз също страдам от дълъг ПМС и повярвай ми през годините съм пробвала много билкови хапчета изписани ми от гинеколог, но за съжаление почти без ефект или с много краткотраен такъв!
Опитвала съм и с хомеопатия, там пак същата работа за много кратко време някакво облекчение!
В момента посещавам иглотерапия и смело мога да твърдя, че усещам намаляне на силата на симптомите ми преди менструация и времетраенето им.
Бих те посъветвала да опиташ, а не да се съгласяват да пиеш фитоестрогени или противозачатъчни хапчета, които със сигурност могат да предизвикат проблеми с хормоните ти.
Желая ти успех!
Жена, 25 г.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 26e820363e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке в какво се изявява вашият ПМС? Тъй като при мен преди цикъл много ме боли главата и ми става нервно (всичко ме дразни) и замаяно. 7 дена преди да. ми дойде но незнам дали това е пмс.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 45723fa890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До н. 3 от Авторката-доста агресивно го карте г-жо, изказвате се просташки БЕЗ да знаете нищо за личният ми живот! Ходила съм много пъти на лекари и на ехограф са ме гледали, защото съм се влачила по земята от страшни болки, когато ми дойде менструацията, часове наред, все едно бор-машина ти раздробява вътрешностите, имало е случаи от болката съм повръщала и то няколко пъти, без дори да съм яла-повръщам вода... от силните, адски болки, много пъти на косъм съм се разминавала с викането на линейка. Не се е стигало до ситуация спешно инжекция да ми бият, вероятно защото съм навикнала да търпя на силна болка и Психиката ми някак се държи- въпреки всичко! От силната болка-едва съм дишала, не ми е стигал кислорода, цялата бледа, бяла, като брашно и едва поемаща си въздух.
Още първия път, когато ходих преди години при една тъпа и смотана, дърта лекарка-идиотката директно ми отказа преглед, защото тъпата овца считала, че щом си жена-трябвало да страдаш и това с болките по време на менструация било при повечето жени! Това ми каза -една от дългия списах НЕКОМПЕТЕНТНИ, които само се правят на лекари, а реално-нищо не струват! 99 процента от т. нар. лекари в тая селска държава-са некомпетентни и прости типове, които гледат на хората само, като на касички, а насреща си получаваш празен телешки поглед. Не знаят елементарни неща.
Единствената причина да ходя от дъжд на вятър по лекари е-заради изследванията, апаратите-които поне показват резултат някакъв, а не тъпи физиономии на заспали лекари.

До останалите коментиращи-Благодаря ви искрено за препоръките и коментарите!

До н. 5- Да и при мен се появява страшна мигрена -дни наред, и повишена телесна температура-буквално разтапям шоколад от 100 грама върху тялото си-както е в опаковката и за 2 минутки е станал на течен шоколад ха ха. Това с температурата е много гадно-горещи вълни, но и постоянна повишена температура дни наред преди менструацията, особено в жегите е още по-кофти!
Иначе-никога не съм била, като другите жени-не съм била изнервена или когато съм имала болки пък да ми идва да изтрепя целия град, както се изразяват повечето. Не, при мен по-скоро емоционалността се изразява в плачливост, примерно гледам документален или друг филм и ми се леят сълзите, а това НЕ е обичайно за мен, не е част от характера ми. Но в определени дни съм доста по-чувствителна, иначе при мен неразположенията чисто психически, емоционално -се изразяват основно в умора, затваряне в моя си свят, замаяност, изтощение, сънливост-огромна, липса на енергия и т. н. Никога не съм разбирала онези жени, които казват, че като имали болезнена менструация или още, докато били под влияние на пмс и трещели, крещели на околните-странно е това. Мен, като ме боли нещо или ми е некомфортно-си пестя силите за мене си, а не да се зъбя на околните. При болка-най-добрата стратегия е медитацията-не толкова в мислите, а в чувствата-пренасяш се емоционално другаде.
Друго неразположение е-много силната тежест и болка в гърдите-принципно съм си кажи-речи плоска като дъска, малки гърди, но заради тия тъпи и прости предменструални симптоми-ми се разказва играта. Понякога ме болят гърдите, дори само, като дишам, иначе в къщи не нося сутиени, нито обичам стегнати дрехи, но пак си е дискомфорт тази болка и тежест. Странното е, че един месец е без болки в гърдите, а на следващия-болките са по 2-3 седмици преди менструация. Не знам на какво точно се дължи, не мога да изолирам нещо различно от начинът си на живот, за което да кажа-може затова предния месец да не ме боляха, а пък сега - да.
И психологически си има причини-определено! Примерно-никога не съм искала деца, не съм раждала, нямам и намерение! Дори в съзнанието ми-раждането колкото и смешно да е за някои-за мен е противоестествено-това е тормоз, болка, и адски мъки над физическото тяло! Винаги съм считала месечния цикъл за нещо тъпо, гадно, нещо което е спестено на мъжете, а жените се тормозят с простотии всеки месец-превръзки, глупости, следене за море-дати, за бели дрехи, кога и т. н. И до ден-днешен чувствам срам, когато купувам дамски превръзки-дори да ги вземам от голям магазин, да купувам и купища други неща -за ядене и т. н., пак ме е срам-особено, ако на опашката след мен е някое момче или мъж, просто срам-заради тъпите женски простотии с превръзки и други неща. В съзнанието ми е вид проклятие това с месечния цикъл-излишна болка, излишни неразположения, почти ЦЯЛ живот... адски напрягащо... на мъжете им е спестено-несправедливо е! В съзнанието ми-това за бременности и раждания е ад, не знам как толкова жени си причиняват тоя АД.
Отделно при купуване на дамски превръзки-винаги ги слагам между други неща, така че да не прозира пакета през стените на найлоновата торбичка и като се прибирам-просто да не ми е неудобно, ако се засека с някой познат или съсед, и да се вижда някакъв си пакет превръзки сред покупките.
Така, че според мен-психологическата нагласа играе огромна роля, въпреки това-винаги ще съм и съм против идеята за бременности и раждания, считам че доста от жените с болезнена менструация имат подобна или дори същата Ментална нагласа, на вътрешно, емоционално ниво отричат тези неща, против тях са и това води до съответните неразположения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker