Налага се да направя медикаментозен аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Налага се да направя медикаментозен аборт
преди: 5 месеца, 17 дни, прочетена 767 пъти
Здравейте! На 17 години съм и съм бременна в 5 г. с., поради нежелание на родителите ми да оставя детето се налага да направя медикаментозен аборт, някой който е преминал през това скоро би ли казал как е протекло, има ли рискове понеже четох, че може да не се изчисти напълно и да се наложи и хирургически аборт, незнам кое е по-рисково на тази възраст аборт, или раждането…
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 16 дни
hash: a1e0ef45ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей!

Първо раждане на тази възраст със сигурност не е опасно (ако си здрава), но живота ти ще поеме в съвсем друга посока. По мое мнение неблагоприятна посока. Сега по същество. Медикаментозния аборт е най-добрия възможен, до колкото може да бъде всъщност :/ той е най-щадящия и риска от увреждане на матката според информацията тук в Германия го няма. Пиеш едно хапче, и до един час трябва да започнеш да " изкарваш " каквото трябва :/// приготви си много превръзки защото ще тече наистина много. Аз лично болки нямах абсолютно никакви, но ми се повдигаше малко. И изчакваш няколко дни да се изчистиш..
Според мен е правилно решение за възрастта ти, но от тук нататък се пази и пий противозачатъчни, в случай, че си здрава.

Надявам се, че съм била полезна.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 16290d71d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Медикаментозен аборт е добре. Може въобще да няма усложнения и да не се налага нищо повече. Ако се налага нещо друго-лекарят ще ти каже.
Най-малко рисково е на тези години да не водиш полов живот и да си стоиш у вас.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 8c4978ab76
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В никакъв случай не прави аборт, защото това е убийство и е голям грях и пред Бога!

Никой не може насила да те накара да направиш аборт, освен с някаква измама, затова бъди внимателна!

Да, не те притеснява това, че си на 17, това е чудесна възраст за раждане на дете от физическа гледна точка! А и то докато родиш, ще си вече почти на 18!

Пресвета Богородица, когато е родила Божия Син - Господ Иисус Христос е била на 15г.
Това за 18г. е съвременно виждане, в миналото са имали деца по-млади!

Имам познато семейство, в което жената е родила на 17г., след това са се оженили и си имат много добро и сговорно семейство - вече 30г.

Говори сериозно и с бащата на детето - да те подкрепи, и евентуално да се ожените и да създадете семейство! И сключете и църковен брак също, защото тогава над семейството има Божие благословение!

Бог да ти помага, да те пази и закриля и всичко да мине добре!

Още веднъж ти казвам:
В абсолютно никакъв случай не прави аборт!

Кажи на родителите си следните аргументи:

1. Че абортът е убийство
2. Че абортът е голям и много тежък грях пред Бога
3. Че може при аборт да се увреди организма ти и повече да не можеш да имаш деца

Мисля, че тези три аргумента са достатъчно сериозни и никой нормален човек не би ги пренебрегнал!

Между другото действително имам позната, която поради страх от родителите си, направила аборт на около твоята възраст - и след това не може вече да има деца! И страшно съжалява цял живот за това!

Така, че смелост! Бог ще ти помогне! Моли му се!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 8e02db25e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Медикаментозния аборт е по-малко рискован от хирургическия. Рискът от усложнения е много малък. Колкото по-рано се направи, толкова по-сигурен ще бъде.
Раждането на 17 няма защо да е рисково. Все пак на тази възраст едно момиче е достатъчно развито за да износи и роди едно бебе. Освен ако нямаш някакво заболяване, не би трябвало да е рисково. Не си на 15, а на 17.
Тук няма как да те посъветваме кое е по-добро. Друг вариант е да дадеш бебето за осиновяване. Помисли че щом родителите ти не искат да задържиш бебето, ако го родиш, няма да имаш никаква подкрепа от тяхна страна. И хората са прави. Те са си изпълнили дълга към теб, отгледали са те, но бебето вече си е твоя отговорност.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: d6fc4c4f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В тая медикаментозна химия за аборт нали няма окситоцин или сходни на него съединения?

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: de011d9a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   В твоя случай не се налага!
(Налага се само, когато има медицински противопоказания за раждане. )
А при теб - това ти го втълпяват родителите ти.
За мен това не са родители - които ще накарат детето си да абортира!
Замисли се и следното: ти с родителите си ли ще живееш, или със съпруга си?
Затова потърси подкрепа от бащата на детето ти, дори и той да е много млад. Познавам хора оженили се млади и това не е проблем, създадоха добри семейства.

От коментарите тук до момента - подкрепям изцяло коментар 3 - много разумен и мъдър коментар, прочети го внимателно и го следвай!

Знаеш ли колко хора не могат да имат деца и се борят с безплодие дълги години и по всякакъв начин, а ти си получила този дар на зачатието и можеш да станеш майка, затова не го пропилявай!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: b4799ec7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Добре е, че си разбрала рано и имаш възможност за такъв аборт. Това е много по-щадящо от "класическия". Отиваш, изпиваш едно хапче, изкървяваш и тялото ти изхвърля всичко. Оставят те няколко часа под наблюдение и се прибираш вкъщи. Това е. И като се съвземеш, бегам при генеколога да си говориш с него, кой са най-подходящите за теб методи за предпазване, че познавах момиче с 9 (!!! ) аборта. Определено не искаш да стигаш до там. Млада си, направила си грешка, важното е да си вземеш поука и друг път да внимаваш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: c005d7dfe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма как да оставя детето

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: de011d9a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   до 8 - вероятно авторката

Има как, бори се и се моли на Бога! И Бог ще устрои всичко!

Ако сега направиш аборт - няма да си го простиш никога и ще съжаляваш цял живот!

Бог да те укрепи!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 8c4978ab76
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Авторке, още веднъж те призовавам да не правиш аборт! И да не се превръщаш в убийца!
Я си помисли, че родителите ти, които сега те карат да направиш аборт, бяха те абортирали теб - сега нямаше да те има. Кажи им го и на тях, и им кажи да не те карат да извършваш убийство!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 9b06faa043
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   То още не се е оформило живо същество, че да е убийца в ранна бременност тръгва да става ембрион и едно жълто тяло

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 94110dd6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Аз се чудя защо непълнолетните момичета, след като не искат да правят аборти, но и не искат да раждат деца на 16-17 - защо правят секс без предпазни средства? С хапчетата за превенция реално си контролират месечния цикъл, че да не се измества във времето. А са плодовити за 1-2 дни, да добавим още 3-4 дни живот на сперматозоидите - реално към 5 дни са рискови при медикаментозно контролиран цикъл. А ако се ползват и презервативи - то хептен шанса за зачеване клони към нула. Пък има и хапчета, които могат да се пият до 2-3 дни след рисков полов акт...

Авторке, я сподели как точно забременя? Оня те излъга, че стига да си го извади на време и няма да имате проблеми? Или сексът бе след купон и алкохолна почерпка, та не сте били трезво мислещи, когато сте го правили? В училище не ви ли обясняват в часовете по биология как реално функционира репродуктивната система при мъжа и жената? И накрая - вече сигурно са те наблъскали с химия, че да направиш медикаментозен аборт - я, дай отговор - още ли сте гаджета с оня от когото зачена, или това е била мимолетна сексуална забежка? Обсъждали ли сте кога отново ще подновите креватната гимнастика? Планирате ли по-отговорно сексуално поведение или ще карате по-старо му? От цялата тая история в главата ти наби ли се някаква поука или не? Ай, със здраве!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 9b06faa043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не мисля, че ти дължа отчет кое как е станало, попитала съм конкретен въпрос ако нямаш с какво да отговориш, излишните работи си ги спести за себе си

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 94110dd6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   :)))))

Дължиш отчет на...

себе си, не на мен. Дано от цялата породила се история извлечеш грам поука, че да не се налага след няколко месеца да пускаш нова тема - "На 18 г. съм, има ли проблем да правя втори аборт в рамките на година". :)

Сега поуспокой хормоните, не мисли че си най-големата тарикатка/гъзарка на света, понеже от 13 г. си почнала да пушиш, пиеш и друсаш и си хванала гадже с 5-10 г. по-възрастно от теб. Това, че вече се помпате (очевидно без предпазни средства) не те прави най-яката в даскало, без значение че гледаш нацупено учителите и родителите. 10ти клас си, залягай над учебниците и мисли още отсега къде ще кандидатстваш висше - тук или в чужбина. Не се притеснявай - сексът няма да ти избяга. Да не говорим, че животът (настоящето и бъдещето) ще те ебе до самия ти финал на белия свят.

Колкото до превенцията - прави клизма и пускай гаджетата през задната врата, прави свирки и изисквай кунилингус от секс-партньорите ти. Въздържай се от вагинален секс и ще ти е мирна главата, че поне не си бременна.

А сега може да споделиш отчета и с нас - останалите замесени в темата. Любопитни сме за гранд финалето на тази невероятна мелодрама, случила се в твоя все още детски живот. :п

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 9b06faa043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Изобщо не се мисля за най-голямата тарикатка, да не би да ме познаваш, че знаеш че съм почнала от 13 да пия да пуша и да се друсам? Алкохол съм близвала точно 1 път и не е моето нещо, наркотици не съм употребявала и пуша само безникотинова елекронна цигара. Приятелят ми е 3 години по-голям от мен, 11 клас съм и се справям добре в училище, на още нещо да Ви отговоря?

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 94110dd6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 15

Да, има още няколко неща, които вълнуват нахалната публика - случи ли се вече медикаментозния аборт или предстои, извлече ли си поука от цялата тази история, занапред ще бъдеш ли по-отговорна в сексуалните си контакти, и разбира се: как (допусна да) се случи това непорочно зачатие? :)))

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 8591e7961b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До авторката

Още ли си бременна?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker