Дълбока депресия, която превзе живота ми повече от година - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дълбока депресия, която превзе живота ми повече от година
преди: 3 месеца, 10 дни, прочетена 557 пъти
Прочетохте заглавието, а причината е промяната в тялото и психиката ми след раждането. Вече над година не мога да си върна старите килограми и мерки, лицето ми се промени и имам много проблеми със съня. Будя се през няколко часа и след това трудно заспивам. Нямам никакво самочувствие, дрехите и обувките от преди не ми стават, краката ми са по-големи и по-широки с един номер. Бях при много лекари, правих си хормонални тестове, ехография и какво ли не, но никой не можа да ми каже защо ям по 1110 калории на ден, тренирам и не свалям и килограм. Изписаха ми таблетки метморфин за инсулинова резистентност, пия ги стриктно и с тях нямам резултат. Не ям храни, които ми вдигат захарта, тренирам. Не се чувствам психически стабилна, плача почти всеки ден, отчаяна съм, имам нервни изблици и трудно сдържам емоциите си. В началото се държах и не споделях нищо с мъжа си, на скоро му споделих всичко това. При него промяна няма въпреки промените в мен, още ме обича и желае, но аз не мога да се погледна в огледалото. Във всеки един момент мисля как изглеждам, каква съм била преди, дали ще мога пак да се обличам хубаво. Загубих воля и надежда, че някога ще се оправя и ще бъда отново себе си. Мислила съм за психолог, но ми се струва като излишен разход на фона на фитнес, треньор, добавки и всичко останало към момента. Мислих за пластична хирургия, може би липосукция, която да премахне някакъв % мазнини и да оформи тялото. Не мога да реша какво да правя, но усещам, че потъвам всеки ден. Около мен има и други приятелки, които родиха и до 4-5 месеца си върнаха старата форма, само аз си останах дебела и това ме събори. Не знам какво да правя и усещам, че съм безсилна. Мислила съм за крайни варианти като дрога, самоубийство, лудница и какво ли не. Тъжно ми е, че не мога да видя жената от преди в огледалото, сега съм просто сянка на себе си. Отношението на хората към мен е друго, груби са, гледат ме на криво, чувала съм и подмятания. Преди бях около 60 кг, сега съм 82. След раждането се прибрах вкъщи 88, свалих 6 кг с адски мъки и за година. От там нататък мърдане няма. Самочувствието и живота ми се сринаха, вече не съм същата отвън и отвътре и не мога да живея така. Преди бях красива, харесвана, умна, имах чар и винаги бях усмихната. Веселячка и душата на компанията, гримирах се всеки ден, често сменях дрехи, обувки, ходих по ресторанти и имах нормален живот. Сега ме е срам да излизам навън и да се виждам с хора, защото първото нещо което правят е да ме огледат отгоре до долу и да видят колко съм дебела.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 92b0a492c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Щитовидната жлеза си прегледай. Хипофункцията пречи на свалянето на килограми и на съня, както и води до депресии. Стегни се килограмите ще свалиш малко по малко, но имаш детенце, за което трябва да се грижиш и което има нужда от теб, така че не може да мислиш и правиш глупости.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: da17b7024f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Добрата новина е, че решение има! Ако сте от София мога да ви првпоръчам специалист психиатър (жената е уникално мила и добра). С леки медикаменти ще ви върне към живота до 15 дни, а след това цялостното лечение протича индивидуално! Важното е да знаете 3 неща!
Лекарствата са 100% безопасни за вас!
Страничните ефекти (ако проявите такива) са за 10 -15 дни!
Не води до зависимост и лекарствата се спират безпроблемно, когато дойде време за това!

Успех! Красивия и спокоен живот е на крачка от вас!

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 79158c0ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да ти имам проблемите! Аз също напълнят драстично. Изглеждам ужасно/ в сравнение с преди/, донякъде те разбирам. Но... Ти имаш дете, съпруг, семейство. Аз загубих всичко това. Загубих завинаги възможността да имам дете, разочаровах се от мъжа, с когото споделях живота си, влоших отношенията си с близките. /гледат на мен като на пълен неудачник/. Преди бях красива, амбициозна, изпълнена с мечти. Сега живея ден за ден, ходя на работа, прибирам се скапана. Нищо не ме радва. Да, полагам усилия да изглеждам добре. Но дори да си върна предишната фигура, да си купя най-красивите дрехи, да ходя на най-добрите процедури, пак ще бъда нещастна.
Ти имаш за какво да се бориш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 362de03912
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не обръщаи внимание, намери си работа, запиши се на курс по канго джъмпс, или нещо, което ти харесва, живеи си готино живота, зависи от теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: f8b371a78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти си неблагодарна, вероягно висиш във фейсбук и гледаш тунинг снимки и кък ВСИЧКИ отслабват, което е само на картинка и твоята глава. Има едно предаване Тайни лакумници. Всички ядат здравословно и на пара, да ама само в главите им, като ги следиха с детектив реалността беше друга. Жлези, болести, всичко е какво слагаш в устата си, да не даваме брутални примери с войни, Африка... и т. н. Явно ти е доста"широко около врата, щом с бебе и тренираш. Всъщност ти имаш прекрасен живот, очевидно и помощ. Когато аз родих, паднах под килограми, който никога не съм била, защото помощ нямах, кърмех, ужасно много работа, недоспиване и стрес. Имам много проблеми и след години отидох на психолог и стана въпрос за този период от живота ми и психоложкота ми каза, че жените, който нямат избор, просто не могат да си позволят депресия или да се тръшкат, просто няма време и няма кой да чуе. Живота е жесток, погледни малко в страни и виж хората какви проблеми имат, ти проблем нямаш. След 30 г. като се сбръчкаш какво ще правиш, срещу Бог, света, срещу какво ще вървиш. Успокой се и отвори този мироглед, ще се самоубива да си оставиш детето без майка, защото не можеш да си надделееш над егоизма, какво виждаш в огледалото. И последно да ти уточня, че отраснах без майка, не го пожелавам на никое дете.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: c481f09c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, две подобни теми разисквахме наскоро, които са тук в този раздел - по-надолу от твоята, казват се:

Депресия, има ли изход?
http://spodeli. net/5/story-175507. html

Депресия:
http://spodeli. net/5/story-175421. html

Там сме написали полезни и ценни коментари - прочети ги!

Надявам се, че ще ти свършат работа!

Имай предвид, че сайтът автоматично слага два интервала във връзките(след точките), и за да ги отвориш - трябва първо да махнеш тези интервали!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: d7f6d2a218
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторката не казва на колко години е. Казва, че има мъж, което предполага, че е семейна и детето не е непланирано. Звучи като младо момиче написаното, което се е сблъскало с реалността. С възрастта възстановяването става по-трудно, защото най-малкото след 30 жената започват по малко да наддават дори и без раждане, метаболизъм се забавя и тн. Ако си на 35 и ти е първо дете, няма да мислиш за външния си вид толкова, защото така или иначе мъжете се целят в по-млади дори и да беше красива досущ като преди раждането. Ако си по-млада, си гледай мъжа, гледай си здравето, прави каквото е възможно, ама за външния вид да си правиш операции и тн. става вече някакво психическо разстройство. Който ти е бил приятел, ще си остане приятел, какво като си надебеляла. Каквото и да си направиш, самият факт, че имаш дете те прави вече невидима за половината мъже, за другата половина може да те загледа за едното минаване и пак много хора не биха се занимавали, че да си нямат проблеми. Няма как да си толкова харесвана като преди. Дори да имаш приятел и да си женена, харесващите те се надяват, че може да се разделиш, нищо не е окончателно и се задяват, в момента, в който и родиш, това е вече необратимо. Лицемерните ти приятелки подигравайки ти се реално просто се радват, че си излязла от 'пазара' и не си конкуренция вече, защото казваш, че си била красива и харесвана. Ама ма теб не ти и трябва да си там. Дрехи, гримове и тн. няма да имаш сили да отделяш време на това покрай всички грижи. Няма как да имаш дете, което изисква грижи нон стоп и нищо да не се промени в начина на живот. Всичко по-маловажно, след като на първо място си сложила детето
отпада.
Приеми реалността, че никой не е същия след раждането дори да ти се струва, че някой е (като се съблече не е същият със сигурност), плюс, че и начина на живот се променя. Не знам какво си очаквала. Имаш ли дете, те питат само как е детето, какво прави, никой вече не се интересува от теб като личност.

Къде са майките да се изредят тука, че трябва да си най-щастливата, защото това е смисълът в живота, изпълняваш мисията си, превърнала си се в истинска жена, до сега не си била, детето е смисъла на живота, продължението на гените, рода, безсмъртието ти и тн. :D Авторката май не се радва толкова

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 59056a58a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма как да ядеш по 1000 калории на ден и да дебелееш. Явно не ги смяташ правилно или ядеш разни "уж дреболии", които хич не са дреболии.
Една лъжица олио е 180 калории, една лъжица мед - 150.
Цял ден салата да ядеш, ако леко я застроиш, калориите са трупат.
Има разбира се значение и какво ядеш - спри въглехидратите - ама наистина ги спри - един месец яж САМО пилешко филе, краставици, яйца и риба и няма начин да не видиш резултата. Само да предупредя - няколко дни след началото на такава диета, ще имаш ужасно главоболие, ще мине за ден-два.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 14094b37a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей!
Първо се отпусни имаш бебенце вкъщи.
Сега за другото аз също бях качила много килограми, всеки организъм е различен.
Няма как ако се движиш и следиш храната да не смъкваш не е възможно. Пробвай 2 дни да не ядеш и ще бъде надолу кг или два.
Та идеята не е да гладуваш, а просто да видиш, че от храната е всичко.
Почни да си записваш калории за всяка хапка, защото от това малко от онова малко и ето не сме в калориен дефицит. В кафето ако има захар, сметана също има калории.
Прави фастове храни се 18/6 и гледай по положително на нещата и ще се случат. Успех и пиши

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f8b371a78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Имах колежка все нищо не ядеше и все беше дебела, изяде цял пакет чипс, но това било изключение. Ни си спомням през живота ми да съм изяла цял пакет.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: efd051818a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Поредната загадка за Природата. Имаме животно/индивид, който създава енергия/маса от нищото. Не яде, а трупа. Те такова гръбначно същество няма, освен ако не владееш процеса на фотосинтеза!

По-вероятното обяснение вече ти го дадоха - не броиш чипса, двете лъжици зехтин докато овкусяваш салатата, парчетата салам/шунка преди да сложиш на пицата направо в устата. НИто следобедната закуска от няколко кисели млека, торта, защото ти се полага за рождения ден на Петя/Ваня/Ленчето, то всеки ден има някой. Не броиш и 2-3 парченца кашкавал/синьосирене които "хапваш" с бутилката вино. Въобще не броиш нищо което не искаш да броиш. Кантара никога не лъже. Ти сама се лъжеш.

Но кой знае, може и да си фикус в саксия използващ клавиатура. Нали всеки избира в днешно време какъв да бъде - мъж, жена, вълк, ти си избрала растение. КОнграчулейшънс!

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker