Антидепресанти - спиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Антидепресанти - спиране
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 279 пъти
Здравейте, кратък въпрос към тези от вас, които са спрели антидепресант, от който са имали странични ефекти сексуални смущения и/или покачване на тегло.
Колко време след като ги спряхте отшумяха ефектите?
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 5969ec77af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не мога да си спомня съвсем точно, но мисля че беше след около 1-2 месеца.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 0d923a9b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Взимах антидепресанти и антипсихотици за лека до умерена депресия предписани от психиатър. Разлика не видях освен че първите 2 седмици заспивах всеки път като затворех очи. Направиха ме равен и скучен и ми взеха живината. Реших че няма смисъл и ще се боря сам. Направих грешката след 3-4 месеца почти плътно лечение да ги спра изведнъж. Първите 1-2 седмици ми се завивяше свят ей така просто без причина за много кратко време от порядъка на секунда-две. Все едно си пиян ама много пиян. Доста гадно преживяване... в следващите седмици нещата се нормализираха. Докато пиех антидепресанти не можех да свърша с приятелката ми. Беше страхотна мъка, като секс робот бях. Можех да я лашкам с часове и не усещах нищо. След спирането месец по-късно всичко си беше както преди. Покачване на килограми имаше, но много малко. В общи линии антидепресантите ми донесоха повече проблеми отколкото решиха. Дано на теб са ти помогнали поне. След спирането на приема, смяната на средата, нова любов, нови приятели, нови емоции нито депресия имам нито антидепресанти ще погледна отново някога.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: e65e5327c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Толкова, при мене също след 1-2 месеца, но ги спрях след около 1. 5 г. -2 г., постепенно и нямаше проблем при спирането, но докато привикна същото беше както пише №2, всъщност и преди да почна да ги вземам, ми се спеше зверски, по едно време пък не можех да спя и вземах приспивателни. Но, докато се уточят правилните лекарствата слених един лекар, а за дозата също се уточни след 1-2 консултации. Аз кг не напрупах много, защото и продължих да спортувам, доколкото ми беше възможно, но и не отслабвах, а поедно време нямах апетит и ядях страшно малко.
За съжаление върху сексуалната активност и ерекцията лакарствата имаха незабавен ефект, трудно и рядко получавах ерекция и трудно се изпразвах, беше болезнено при полутвърд член.
Със спирането на лекарствата почнах да пия Л-Аргинин, Бабини зъби и едно друго - Интимна формула за мъже №1, 60 карсули.
Наскоро пак ми се наложи да очна да ги вземем, ефекта беше същия - 2 месеца, докато подействат, зверска умора, спане всеки следобед и сутрин до обед. Хуят - отвес. Сега ги намалявам и вземам пак Бабини зъби. Сутрин имам ерекция и като цяло е по-нормално.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 9e6ba64ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Много зависи какъв вид са антидепресантите, колко време се пият и дали са точните за Вас. От някои антидепресанти се качват килограми, от други - не. Самият психиатър трябва да прецени кои са подходящи за Вас. Но тъй като вече говорим само за спиране на антидепресанти.. аз пиех 4 антидепресанта около 2 години. Междувременно ходих и на психолог през това време. Психолога е много важна част от спирането на хапчетата и въобще от него много зависи дали ще се спрат. Аз бях с тежка депресия, суицидни мисли и нямах енергия за нищо. Света беше изключително сив, избухвах и след това нямах спомени за случилото се. Положението вече излизаше извън контрол. През тези 2 години смених доста медикаменти, докато психиатъра ми намери точните хапчета. От едно от тях доста напълнях. Оказа се, че психолога не беше точния за мен. Юли месец миналата година смених психолога и от октомври вече започвах да намалявах хапчетата. Нямаше опити и мисли за самоубийство. Декември 2023 спрях последното, главния антидепресант. 2 седмици след това беше наистина ужасно. В главата ми сякаш се удряха 2 тенджери постоянно, не можех да запаметявам и да се концентрирам, виеше ми се свят и имах чувството, че ще припадна. Честно, бях на косъм да звънна на психиатъра и да си върна отново хапчетата. След 2 седмици нещата станаха по - търпими, но все още имам доста странични действия. Започнах да свалям килограми след 2рия месец, все още паметта и концентрацията ми ги няма, може би на 50% са възстановени. До колкото се информирах от психиатъра ми привикването към нормалния начин на живот е индивидуално, но при някои хора може да продължи и 6 месеца. Просто мозъка свиква да се оправя сам без помощни средства и това му отнема време. Не се колебайте, а ги спирайте, ако и психиатъра Ви е на мнение, че вече сте готова за това. Но лично мое мнение, че задължително трябва да имате опората на психолог, който да Ви помага по пътя. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker