Дайте акъл за депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дайте акъл за депресия
преди: 2 месеца, 9 дни, прочетена 589 пъти
Здравейте Хора,

Няколко пъти съм писал тук, обикновено получавам доста критики, но е имало коментари, които много се ме вдигали и са били полезни, надявам се и този път някой да се отзове.

Мъж на 31, сам съм и съм депресиран от живота. Дори не толкова че си търся жена, колкото че не знам какво искам и кой съм.

Материално съм осигурен, имам къде да живея и мога да си позволя нормален живот на база на 10-ина години сериозно бачкане в IT сферата(>8 часа на ден, уикенди понякога и т. н. ). Имам и време понеже съм сам и най-накрая си намерих по-лесна и неангажираща работа.

Но душата ми е мъртва, нямам мерак за нищо, не се впечатлявам от нищо, дори не ми се пътува. Вътрешно не се харесвам и се критикувам много. До момента съм пробвал:

1) Терапевти - 4-5 човека в рамките по 5-10 сесии със всеки. Като цяло не мога да кажа че има ефект за проблемите ми.

2) Спорт - От 3 месеца спортувам редовно на фитнес, да чуствам че съм по силен, пак изглеждам слаб, но поне имам увереност и се чуствам силен(мога да дигна около 90кг на мъртва тяга, да клекна с 50-60кг).

3) Социални дейности събития - Излизам с хора, ходя на танци 2-3 пъти седмично, уча нови неща и т. н.

4) Книги свързани с приложна психология

Основния ми проблем е че се дистанцирам от хората, страхувам се от тях, притеснявам се. Живота ми минава в някакви тревоги какво си мислят хората за мен. Мислех си че с опита ще стане по добре, но реално като гледам себе си спрямо 5 години по-рано имам чуството че не съм мръднал емоционално, пак имам същите несигурности, пак търся да бъда харесван и приеман, макар че съм спал с жени. Променям си поведението спрямо средата и искам да бъда приет навсякъде(или поне на няколко места), но това поведение винаги ме прави сателитен персонаж, който никой не се интересува от него.

Пробвам нови неща, боря се, искам да стане и да бъда пълноценен човек който успява да обработи и покаже чуствата и емоциите а не ги прикрива постоянно, но не става. Искам да имам поне 1-2 човека до мен, на които да мога да споделям емоциите си, но рядко се случва да споделям(ням с кого най-вече). А и като цяло като материалните ми нужди са покрити, нямам представа какво да правя с живота си. Реално не искам да съм милионер, да притежавам яхти и хотели, задоволен съм напълно с едно жилище и спестявания за 1-2 години напред.

Не искам да flex-вам с някакви постижения, наистина се чуствам мега зле, знам че звучи странно, но имам нужда от някакви съвети щото не знам как да продължа.

Поздрави
РР

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 447edb0a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Основната ти грешка е че се насилваш и се бориш с характера си, мъчейки се да го промениш, хем знаеш че тази промяна няма да те устрои емоционално, ама ти искаш да пробваш, щото някак мислиш че хората правейки така се чувстват добре, така си мислиш. Само че тези хора пък мислят че ти си добре и така един омагьосан кръг и един куп нещастници на едно място, уж на социално събитие с идеята някой да ги забележи, нещо да им трепне и да ги избави от тях самите.
Всъщност рядко помагам казвайки нещо, но сега ще опитам. Бъркаш поначало с желанието да си се промениш. Кога ще се промениш, кога ще се адсптираш, кога ще извлечеш полза от това? Никога.
Идеята е като се познаваш, да развиеш нещата така, че хората да забележат това и да искат да контактуват с реб заради това което си. Като се правиш на друг и се насилваш нормално да не си удовлетворен, все едно изнасилваш сам себе си. Вероятно си знаеш силните страни, акцентирай на тях. Срамът е хубаво нещо, говори за морал, но орекаленият срам говори за друго, за неувереност, квото никой не харесва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: e0700f9fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не е достатъчна информацията. Главният въпрос е ОТКОГА се чувстваш така? От тийн, винаги, от 10 години? Вторият въпрос е пушил ли си трева, визмал ли си нещо друго? (често срещано състояние след употреба на трева и нарко). Итретият върпос е, грижил ли си се някога за нещо / някого?

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: c8ccc3e7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изследвай си тестостерона - може да се окаже понижен и оттам да си оклюмал. Това с танците е много идиотско. Не си ли го разбрал още? Запиши да следваш нещо със специалност където преобладават жените.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 820dc1991c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Имаш нужда от приятелка, да ти дава обич и внимание.
Точно тук е сложното, повечето хора искат да общуват с весели хора.
Обръщал ли си внимание как се чувстваш в дни, когато времето е мрачно, и в други, когато е слънчево.
Може да имаш липса на витамини, има хранителни добавки против депресивни състояния.
Ако обичаш животни, може да си вземеш котка или морско свинче.
Каза, че имаш свободно време.
Поздрави!

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 2bd8508dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто приеми, че няма как да си харесвам от всички, а и не бива. Спри да живееш за хората. На тях не им пука за теб. За какво на теб да ти пука за тях. Първо създай семейство. Живота не е за сам човек. Създайте си обща цел и се борете за нея. Намери си и хоби. Аз гледам риби пич. Имам си аквариум и се грижа за тях. Това ме успокоява. Обичам колите и често гледам автомобилни подкасти. Имам си и дещеричка на 6 месеца и в нея намирам смисъл за живота.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 4178d7d754
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, когато човек се чувства неудовлетворен духовно и чувства, че нещо му липсва - това обичайно означава, че за душата му има проблем!

А душата е духовна и се нуждае от своята духовна храна - връзката с Бога!

Затова, решението е: да се обърнеш към Бога и да се въцърковиш в Православната църква!

Конкретните ми съвети към теб и към хора, в твоето положение са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Започни също да четеш житията на светиите - всеки ден - за светиите, които се честват на конкретния ден. Онлайн ги има качени на сайта Православен храм.

Обърни се изцяло към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

Ако имаш други конкретни въпроси - пиши!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: b73c23906a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Опитай с рисуване, или градинарство. Полезни хобита, които помагат човек да се чувства по-смислен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 1cce7ea369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здрасти,
10 сеанса при психолог са малко. Аз ходя вече повече от три месеца по веднъж седмично и чак сега си хванах гадже. Промяната идва бавно и неусетно, уж си говорите групости, но не е така. Ти си с много ниско самочувствие, което трябва да оправиш. Имаш и тревожност дълбока.
За фитнеса - не е достатъчно също. Направи секси тяло с постоянни тренировки и ще станеш секси е привлекателен за жените. Това е много важно.
За танците - сигурен ли си, че тва ти трябва изобщо. Аз не харесвам мъже, които ходят на танци. Това са женски занимания.
Работи върху самочувствието си, изграждането на социални умения и работи със специалист по въпроса. Имаш депресивно поведение, от които доста лесно ще се отървеш. Някъде за около половин година може да станеш често нов човек.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a1a38349aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Хващай мотиката и работи, сътвори нещо с тия ръце, зарадвай му се. Това е най-добрия лек. Депресията отива при онези, които имат време за нея. Постоянно занимаващия се с нещо и творящ човек просто няма време за депресия.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 8ea224885a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Стегни се бе брато - ей преди неколко дни на конгреса на ДПС говориха, колко добре се развива България.

Бяха дошли либерали от цяла Европа, и араби от Саудитска Арабия, Азарбейджан и др. и казаха, че въпреки, че България е в демографска криза, ще я населят с хора, понеже е важен приятел и партньор на Турция. Самият Ердоган поздрави България.

Учи турски, гласувай за ДПС и съвсем скоро, ще станем част от нормална и уредена държава! :) Аллах Акбар!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a65d14686e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз бях така - залухаво IT дето прави по 600-700 евро на ден дебъгвайки CQRS в продуктова среда. Кво можех да ги правя тея пари освен да си ги навия на руло и мушна у дупето.

Назобих се, сложих си татуси като на мексикански затворник, почнах да върша услуги за мутри, имотни измамници и наказателни бригади.

Сега пребивам българи, кълцам българки и съм доволен от живота.

Пробвай и ти! Успех!

Един от многото

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 5708b4544b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Прекарвай повече време сред природата, тя ще те зареди със сила за живот и ще те вдигне... Повече време навън на слънце и чист въздух.
Може и мотика пети номер... ако имаш село. Действа ефективно.
Когато се почувстваш полезен и творец на света около себе си всяка депресия ще те подмине. А кагато изглеждаш уверен и силен ще се намери жена, която ще те забележи и ще иска да е с теб вече и дългосрочно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 5f6755a180
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Моята история е доста подобна и те разбирам напълно. Само че наскоро навърших 36 години, но се чувствам така от поне 5 години, като винаги съм бил по дистанциран, поради страх от отхвърляне и в същото време точно като теб съм искал одобрението от околните и съм бил хамелеон в зависимост сред какви хора съм. Сега вече все едно съм се предал и даже не се опитвам и имам чувстовото че съм страничен наблюдател на живота си, потънал в някаква сива рутина, неувереност и тревоги.. Доста е странно, не знам дали това е депресия.

И аз съм в IT сферата. Опитвам се да боря тези емоции като си купувам всякакви боклуци, това е причината да нямам спестени особено много пари. А пък апатията ме е обзела и на работа, така че и там не си давам много зор и парите които вадя от там са под средното за бранша.

Сигурно е нормално състояние за самотни материално осигурени мъже на нашата възраст, не знам. Сигурно си има някакъв медицински термин това състояние и знам че има много такива хора.

Като ходя на фитнес нещата се подобряват - имам усекането поне че вървя по някаква цел. Миналата година си купих мотор с който да си обикалям из страната и беше наистина яко очаквам с нетърпение времето за де затопли и пак отново. Отскоро се уча да свиря на китара и всеки път като изкарам някакъв що годе верен тон се чувствам по-добре..

Накратнко - нови хобита, нови цели, нови неща за научаване. Най-добре дейности свързани с запознанство с нови хора. Звучи изтъркано но горе долу подобряват положението и поне аз почвам да се чувствам с една идея като "нормалните хора". Но си мисля, че по тоя начин "лекувам" симптомите, а не причинита за всичко това.

Чел съм в интернет всякакви съвети за това състояние, но информацията е противоречива и нещата поне при мен не работят както е написано. Не съм пробвал само теорията за допамин детокс - за известно време пълно лишение от всичко което те прави зависим (junk food, интернет и екрани, всякаква техника, порно и т. н) Само природа, разходки и четене на книги. Един вид нарочно да се изолираш някъде и да се подложиш на тоталната скука и да останеш съм с мислите си.
Има някаква логика според мен, понеже нищо чудно всичко това да е в резултат от презадоволеност, бързо и лесно набавяне на удоволствие и постонно живеене в комфорт и това че сме "расли в саксия". Нашите дядовци не са имали такива проблеми и биха ни казали с право че сме се изнежили.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: c5bb902880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Защо не отидеш на психиатър, да пробваш антидепресанти? Не е срамно, в днешното напрегнато време хората се пречупват!

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 88c347dc4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "4-5 човека в рамките по 5-10 сесии със всеки. Като цяло не мога да кажа че има ефект за проблемите ми. "

И как реши, че сподели ще ти реши проблемите? Принципно, прости съвети вършат работа за прости хора, с прости проблеми. Повечето хора в тоя сайт, да не ги обиждам, ама са в тая категория. Сериозна депресия обаче е нещо толкова сложно и дълбоко, че най-много да те натъпчат с антидепресанти. Изисква се да познаваш човекът много добре, и в повечето случаи - ти си единствения който се познаваш и изобщо искаш да се познаваш. Съжалявам, че ще те разочаровам, но хората се интересуват от теб само до толкова, колкото могат да извлекат някаква полза. Само за хахо-хихи... Тези приказки да си споделяш с някой и да те разбира... никъде го няма. Животът е до голяма степен преструване и преиграване. Всеки се крие зад някакъв фалшив образ и чрез него поддържа някакъв "нормален живот". Тоя образ се изгражда общо взето в младежките години, чрез имитиране, и ако си имал проблеми през тях, той не се е изградил, да не те разочаровам, но няма начин да се компенсира.

Както Шекспир е казал - животът е сцена, и всички ние сме просто актьори. Само дето не си се научил да си актьор когато му е било времето... Може да ти звучи като нещо негативно, като гледаш сцената отстрани и ти текат лигите. От друга страна е нещо положително, защото си свободен от нея, свободен да търсиш себе си. Проблемът е, че човешката психика не иска наистина свобода, а да е на сцената, да играе. Бих те посъветвал да не четеш али бали, а някаква по-сериозна филофия като Стоицизъм, Будизъм, Зен... Там са описани тези неща, стига някой да се интересува.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 2c839e8e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ат Автора:

Към 2)
Главният въпрос е ОТКОГА се чувстваш така? От тийн, винаги, от 10 години?
- От Тийн най-вече, че даже и от преди това. Още от дете съм бил затворен и нашите не са разбирали защо, от баща ми реално ме е било страх.

Вторият въпрос е пушил ли си трева, визмал ли си нещо друго? (често срещано състояние след употреба на трева и нарко).
- Не, почти никакви наркотици, трева съм взимал 10 пъти за последните 10 години.

И третият въпрос е, грижил ли си се някога за нещо / някого?
А и като цяло
Нямал съм животно, мислел съм да си взема куче, но за апартамент ми се струва че няма да му е добре. Донякъде не искам да се ангажирам защото по време на почивки и други неща ще трябва да го оставям някъде. Помагал съм на семейсвото си, гледал съм баба и дядо за някакви периоди когато бяха доста болни, но не много.

Благодаря и на другите хора, за отговорите, особено на 1 мисля че нацели някакви неща, остава да поема конкретни стъпки и навици и ще стане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker