Тревожността съсипва живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тревожността съсипва живота ми
преди: 13 дни, 11 часа, прочетена 436 пъти
Здравейте. Преди да започна отправям молба към всеки, който смята тревожнте разстройства за глупост и ще напише "просто се успокой" или "ходи да тренираш" да се въздържи от коментар. Жена на 23 съм. Още от гимназията страдам от тревожност, най-вече социална. Изразява се най-вече в тревожи по цялото тяло, като в началото беше просто треперене не ръцете. В последствие започнах цялата да се треса. Работех на каса лятото преди няколко години в магазин за дрехи, мозъка ми блокираше и започвах да се треса, не е паник атака, защото продължаваше през цялото време, а не за 5-10 минути. Може да трае с часове. Целия ми живот минава в постоянна тревожност и стрес кога ще започнат пак тези тремори. Когато съм навън постоянно се притеснявам, чувствам се спокойна само вкъщи. Треперят дори на касата в магазина като си плащам, ако мога винаги ходя на тези за самообслужване. Ходила съм на психолози и психиатри, пила съм успокоителни, за сега само капките валериан имат лек ефект. Моля, ако някой страда или е страдал от силна социална тревожност да сподели как мога да се справя. Това състояние съсипва целият ми живот, уча дистанционно само, за да мога да завърша, защото дори и в университета просто докато си седя на чина започвам да се треса. Ще се радвам ако някой преминал през това има съвет! Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 4 часа
hash: 9f04ee11ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей! Намирам се в същото положение като теб! Четох много материали из пространството и един от съветите беше постоянно да се “излагаме” на нещата от които се страхуваме тоест- външната среда. И аз не мога да стоя в помещения с много хора- например поканиха ме на театър, но отказах, защото ще ми се разтрепери тялото. Просто и мен допира с външна среда ме плаши сякаш ще ми се случи нещо кофти… Не знам дали помогнах, но знай че не си сама! Ще преминем през това!

 
  ...
преди: 13 дни, 3 часа
hash: 12aa2e021b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не знам дали може да се подобри състоянието, аз също съм притеснителен човек, потят ми се ръцете. А, какво си мислиш в тези моменти, за мнението на другите? Кафе пиеш ли?
Доста трудна ситуация.

 
  ...
преди: 13 дни, 3 часа
hash: 0ab48e9ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Решението на твоя проблем е следното:
обърни се към Бога от цялата си душа и сърце, повярвай в Него и се въцъркови в православната църква!

Защо в нея? Защото само тя в момента е наследник на древната апостолска църква, запазила е неповредено апостолското учение и преподава вярно Божието слово!

Между другото, ако направиш това - ще имаш и много по-голям душевен мир още в този живот! Защото няма да се страхуваш от трудностите и изпитанията, а ще ги приемаш като нещо нормално, и няма да се тревожиш за нищо - защото ще се надяваш и уповаваш на Бога!

Като за начало е най-добре да отидеш да поговориш с някой по-опитен православен свещеник, и той вече ще ти каже какво трябва да направиш!

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 3 часа
hash: 6fdca2f40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Висок кортизол! Не си давай парите заа психолози и психиатри, няма да ти кажат защото си клиент... не пациент.
Проучи за натуралните храни и добавки.
Иначе си вземай магнезиев цитират, ще усетиш много бързо ползите за състоянието си, но проучи и модерирай храната.

 
  ...
преди: 13 дни, 2 часа
hash: ff7128cada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Мъж на 26 съм и имам същото като теб откакто се помня, на периоди е при мен - няколко месеца съм сравнително добре, след това се скапвам рязко, пак се оправям и т. н.
Предполагам, че с течение на времето си го изчистила до известна степен, но не напълно. Аз преди 5-6 години бях тотален паникьор, много по-зле от сега. Колкото и клиширано да звучи.... оправих се единствено чрез контактите си с приятели/колеги с две думи обкръжаващата ми среда. Да, много е трудно и адски бавно, но това е.

Единственото което ме смачква понякога е контакта ми с агресивни и кресливи хора... имах едва колежка на работа която при най-малкото нещо вдигаше панаири, и ми идваше да й тегля една и да напусна, но се сдържах.... съветът ми е по възможност да избягваш всякакъв контакт с властни хора, и такива, които потъпкват самочувствието ти и те карат да се чувстваш зле! Сънят също е много важен, ако си доспиваш добре, по 8-9 часа на денонощие, вероятно ще си и по-пълноценна и спокойна. Аз на закуска си правя вече портокалови сокове и ме зареждат много, опитай и ти!

Успех, ще се справиш!

 
  ...


...
преди: 12 дни, 15 часа
hash: 5b16a26dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз също страдам от социална фобия мъж на 24г, като номер 2 ми се потят много ръцете като се притесня, а сред хора съм винаги тревожен. Пусни историята във фейсбук групата БАЕП -Българска Асоциация за Естествена Психотерапия, може и анонимно.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 14 часа
hash: 9a5bc23666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей, аз също страдам от тревожност, 33М. Това, което при мен подобрява положението е да се поставям в не особено напрягащи ситуации, които ми носят позитив пред другите хора - до помагам, да показвам някакво знание или умение. Така усещам, че ми се вдига самочувствието и с течение на времето някакси вече не се притеснявам както когато бях в двадесетте. Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: d624ad015e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз се чувствам по подобен начин, откакто ме оперираха.
Въпроса при мен е, че трябваше след това да преустановя употребата на изписаните лекарства. И може и от тях да е малка част от причината за това. Синдром на отнемане се изпитва, докато се поизчисти организма. Горе-долу колкото време ги приемаш, толкова време се чистиш.
Не знам и аз, но не се издържа понякога.
Хората като те видят слаб и тревожен, понякога те мачкат още повече.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: d624ad015e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля да пробвам и аз с капки валериан или мента, глог и валериан.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 3 часа
hash: 149c1696ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ще мине

 
  ...

...
преди: 6 дни, 22 часа
hash: 10a63a0283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Опитай с метода за контрол на ума- ''Силва метод''. Има книги по темата.

 
  ...
преди: 6 дни, 8 часа
hash: 7cd14ba107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   На всички такива ви трябва един як и здрав мъж да ви ч*ка и пердаши здраво и ще се излекувате. Само липсата на нормален, здрав мъж предизвиква такива състояния. Но трябва да се довериш на някой мъж. Да обичаш секса и да го слушаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker