Липса на емпатия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Липса на емпатия
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 455 пъти
Здравейте! Не знам дали е така и при вас, но аз почти винаги на всички български лекарки и медицински сестри, на които попадам, не изпитват никаква емпатия. Например казват ми някаква диагноза, виждам ме, че съм много притеснена, аз им го казвам, те братче-никаква реакция(и с другите пациенти са по същия начин).. За сметка на това българските лекари, на които съм попадала, винаги са били много мили и загрижени. Не знам, на какво се дължи това и при вас ли е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 39a67add85
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Трябва да разберете, че тези хора се сблъскват с десетки пациенти на ден, в зависимост от специализацията и отделението/кабинета се срещат с много и различни случаи и диагнози. Ако започнат да влагат емоция и енергия при всеки по-тежък случаи тези хора ще се скапят и психически, и емоционално, и физически. В тази професия човек трябва да мисли рационално и трезво преди всичко останало, в зависимост от характера има "по-мили" лекари, но не са задължени по никакъв начин да ви съчувстват като приятел или роднина. Това е изключително отговорна и трудна професия, дано го осъзнаете и да намалите нереалистичните си очаквания. Има и много груби лекари, такива, които не си правят и труда да обяснят какво му е на човек, но ако Ви е обърнато внимание и е предприето лечение, не знам какво очаквате повече.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 064f2e2694
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Според мен някак медицинските сестри са искали да бъдат лекари също, но не са стигнали до тази степен на реализация и изпитват вътрешен гняв, който подтиква липсата на емпатия. Вероятно не всички, но голям процент.
И аз съм срещала доста медицински сестри, които все едно светът им е крив. Вярно, работят доста, а получават малко, но пък и говорим за медицински лица, за здравето на човека.. емпатията трябва да я има..

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: b9175ebe4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей,

Замисли се малко, че лекарската професия, сблъсква професионалистите с един куп болни, някои леко, други тежко - ако имаха емпатия и "преживяваха" диагнозите на всеки пациент, то нямаше да издържат дълго на тая професия.

А лекарите дето са толкоз "емпатични" - не бъди сигурна, че проявават "емпатия" или са по-мили щото си жена. Сигурно и те не са много емпатични с определени пациенти.

Такава е професията просто.

Военните и ченгетата също не са сред "най-емпатичните" хора.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ebd573ea26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В България са много разпространени психопатите. Проблемът е на генетично ниео. Психопатът е човек лишен от емпатия, но той се ражда такъв и това не може да се коригира.
Много от лекарите от моето поколение станаха такива за по-високи заплати, а не за да помагат на хората.
Факт е, че в сферата на недвижимите имоти всеки втори клиент е или лекар, или зъболекар и всеки прибира някакви пари от частни практики или понебчастни прегледи.
Те вече виждат в клиентите си подвижни касички, а не пациенти.
В София за 15 минути преглед искат от 80 до 180 лв. в зависимост дали е при доцент или при професор. Изключителна рядкост е да се намери платен преглед за 50-60 лв.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: abe72eaaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти ако беше лекар, щеше ли да се тръшкаш с по 50 пациента всеки ден и да влезеш в лудницата на втората година?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ca899b23cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако лекарите и сестрите се разстройват от болката на другите - няма да могат да си вършат работата.
Представи си, че един лекар трябва да ти отреже ръката например. Че той ако изпитва емпатия към теб, по-скоро ще умре отколкото да го направи.
Почти съм сигурен, че в университетите ги обучават на това да гледат на пациентите като вещи а не като хора. Иначе няма как да станат лекари.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: fda2e4c14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Правят каквото могат, но никой не може да преживее твоята болка

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 9a818a5e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Късмет, има и емпатични хора.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 2375f38974
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм медицинска сестра и бих казала, че всичко е до човек. Не съм съгласна с коментарите писани по-горе - че сестрите ги е яд, че не са учили за лекари. Сега като гледам колко им е тежко на специализантите и как нямат личен живот и време за себе си, хич не ме е яд. После пък трябва и да се доказват и така доживот. Вярно е, че парите са малко, но в следствие на инфлацията все пак увеличиха заплатите и пак хората си работят както си знаят. Въпрос на мотивация, желание и съвест е как ще се свърши работата. Лекарите са по-склонни да са любезни, защото им е важно да имат добри отзиви не само за добрата си работа, но и заради доброто си отношение към пациентите. Истинска емпатия няма как да получите, защото това би съсипало психически един медицински работник. Като цяло голяма част от хората работещи в системата са много недоволни и разочаровани, не само защото не са оценени подобаващо (финансово, като специалисти), но и самите хора работещи в тази система са гадни и подмолни като цяло. Интриги се въртят яко, правят се номера, но това е типична черта не на медицинските специалисти, a на българите като цяло.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 4e8e6040d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   На ден им минават по 20-30 деца, млади и възрастни хора. Видели са какво ли не. Могат ли да плачат за всеки? Отделно тези хора си имат свои семейства, свои проблеми. Не са длъжни да съчувстват, нито да плачат. На тях някой съчувства ли им? Не. Всеки влиза и иска ли иска. Един го е шубе, друг е ядосан, трети като теб, четвърти с други изисквания. Емпатия за медицинските сестри? Ако тръгнат да угаждат на всеки ще се побъркат. Малко дете ли си, или просто постоянно молиш за съжаление? Със сигурност много по-тежко болни се държат по-мъжки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker