Психически проблеми - мисли за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психически проблеми - мисли за самоубийство
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 13024 пъти
Здравейте! Аз съм на 27 г., от Пловдив, и мисля че страдам от психически проблем. Пия хапчета, ходих на психиатър, но проблемът се увеличава със всеки изминал ден. Страдам от мания за самоубийства. Както си стоя спокойна и изведнъж ми хрумва да си прережа вените или да се отровя със хинин. Това започна от няколко месеца. Нямам приятел или много приятели, живея сама. Понякога си мисля че искам да умра, че няма смисъл да се живее и т. н., просто пълна песемистичност, апатия към всичко.

Веднъж гледах ножа за рязане на хляб и си помислих: какво ли ще е усещането да ти мине през ръката? Усетих че няма да се успокоя и грабнах ножа. Забих го в ръката си, потече кръв. Аз се изплаших, звъннах на бърза помощ и ме оправиха. Разбира се ги излъгах че съм се нарязла на стъкло. Друг път се нагълтах с 20 хапчета нурофен и съседката ме намери безжизнена. Отново ме спасиха, чрез прочистване на корема.

Просто имам силното желание да се самоубия. Може би някои от вас ще кажат че съм луда, че имам нужда от лекар, че не трябва да ме допускат до тоя сайт, и може би са прави, но аз опитах всичко и пак няма полза. Имам нужда от разбиране и помощ. Скрих всички остри предмети вкъщи, хапчета и други такива, да не се изкушавам, защото тая страст към самоубийствата ще ме довърши(буквално). Какво да правя? Мислите ли че имам психически проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 42f40e77a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм горе долу на твоите години, също живея сама и нямам близки хора. Няма ден в който да не мисля за самоубийство. За мен нищо няма смисъл и всеки ден е мъчение. Дори и нещо хубаво да се случи то не ме радва.
Ако искаш може да се свържем по някакъв начин, само че не знам как защото тук не дават да се публикуват лични данни :(

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 11cbe9b1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, имаш сериозен проблем, но може да е и физически. Направи си изследване на хормоните. Това не е нормално, направи си изследване за шизофрения, имаш ли в семейството някакви заболявания?
Иначе - препоръчвам ви да се запишете на фитнес и там интензивно да тренирате - про спорт се отделя хормонът на щастието ендорфин и ще прогони тези мисли. Може да е елементарно, но решенията често са много прости. Мастурбирайте или намерете начин да имате редовен секс, защото и това е много важно за психиката.
И си помислете - и утре може да се самоубиите, няма да ви избяга ножът, но днес може да живеете - веднъж се живее!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 675f43e953
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Въпреки че имаш малко приятели, ти трябва да се срещаш по-често с тези хора. Разчитай също така често на тези хора. Дай им пред тях свобода на твоето позитивно мислене, макар и то да се губи, после и на желанията ти, които искаш да споделяш макар и само със слова, развивайки ги. Ще се отърсиш от песимизма. Не оставяй песимизмът да остави голям отпечатък в миналото. Така ще си създадеш уют в отношенията. Опитай методи за медитация, например само като алтернатива.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: de9e30598b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здр, другите са ти дали добри предложения. Имам подобни проблеми и аз съм от Пловдив. Живяла съм сама и се чувствах доста зле. Сега не съм сама, но нещата не са никак розови. Вечерта дойде ли и само черни мисли в главата ми. Най-лошото е, че се страхувам докато спя да не направя някоя глупост, защото не мога да се контролирам в съня.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 42f40e77a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това ли са ти психическите проблеми и желанието за самоубийство? Дори не си погледнала темата - кой и какво ти е отговорил и да напишеш нещо, значи нищо ти няма. Ако беше толкова зле положението щеше попстоянно да следиш темата, защото ще търсиш поне някаква утеха. Аман от хора, които си измислят че им има нещо.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 22f3363a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Момичето може да се е самоубило вече и затова да не пише

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5470bb5360
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   100% си за психоаналитик и нищо друго, вероятно ще се оправиш в значителна степен

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f921fa9b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, какви хапове пиеш?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6bc619e4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   здравей и аз съм същия но се опитвам да спра това желание, като ти се появят такива мисли просто не ги прави и се разсей с нещо друго

 
  ... горе^
преди: 12 години, 17 дни
hash: be585a7c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Оффффф, ти знаеш ли колко хора нямат апартамент и искат да живеят самостоятелно... Чудиш се какво да правиш, намери си работа и няма да мислиш за глупости-работа дали да излезеш навън, дали да се поразходиш сред гората, не ти ли харесва светът, цветята, природата, планината, хладните ручейчета, палмите, защо си се родила, сега е време да живееш, после всички умираме, отиваме си, сега си млада, сега е живота, има хора инвалиди и се борят да оцелеят и болните от рак, чакат ли смъртта, неизбежно всички отиваме в гроба, но живота е сега, наслади му се.. Виж Слънчев бряг, хотели, хотели, морето как се ддвижи, как духа хубаво вятъра... морския бриз... ВИж хубавото, истинското, тук си, не се отчайвай, живота днес е един, утре друг, днес мооже да си нищо, утре да си някой, днес може да си болен, утре здрав, всичко се променя, виж водата, от лед стапя се и изпарява се в облаците, после пак пада от дъжда в море и реки, кръговрат е живота, низ от хубаво и лошо, ще дойде хубаво, ще дойде!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 дни
hash: f1bd360977
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да е невроза..

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: acb2ead993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бъдете по-толерантни към момичето. за да пише тук се нуждае от подкрепа, не от осъждане. иначе намери начин да спортуваш, да споделяш с приятели, обърни се към психолог, психотерапевт. не е срамно. има и такива он лайн, т. е. оставаш анонимна

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4062bafa29
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Не се лекуват циклофреници, шизофреници и други фобии и психози. Това е ясно на всеки запознат с материята. Обикновено на пациентите и роднините това им се спестява, за да може да се продават лекарства и да има кой да гледа болният, с фалшивата надежда, че всичко може да се оправи. Ти може да имаш депресия с натрапливо чувство за самоубийсто, което да е част от циклофренията ти. За теб е зле, че си сама, но поне няма да завлечеш и други хора, които да си съсипят живота покрай теб. Хора като теб, редуват фазите си със светли периоди, които с времето намаляват и изчезват, остават само фазите и кризите. Съсипват живота на децата си, които така и не получават ясна представа кое е нормално и кое не, съсипват съпрузите си, които изхабяват нервите и силите си в безцмислените опити да се достигне до някакво нормално положение. Поредица от провалени животи. Аз на твое място щях да намеря начин да отида да живея в някое село, сам, и да изкарам нещастният си живот сред природата на чист въздух, без да вредя и да затормозявам околните. Яви се на ТЕЛК, за да ти изплащат някаква пенсия, понеже вие не ставате за никаква работа. Лошото при вас е, че деградирате след всеки пристъп все повече и повече, затова вземи мерки докато още можеш да разсъждаваш изобщо.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9b92dfe82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Някои разстройства може да не се лекуват напълно, с подходящи медикаменти може да се поддържа един сравнително нормален живот, с по-редки обостряния, така че да се отписва медикаментозното лечение на психични разстройства е глупаво и безотговорно.. Има много лекарства и не може да се каже от 1, че не действа- просто на различните хора им действат по различен начин. За това в такива случаи трябва лечението да се проведе в съответно лечебно заведение, където хората да са под контрол и наблюдение и да се прецени най-подходящата терапия.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4062bafa29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Не се лекуват тези заболявания. Факт. Каквито и медикаменти да се приемат, положението винаги се влошава. С годините тези хора деградират независимо от терапията и независимо от медикаментите. "сравнително нормалното им съществуване " е за сметка на близките и роднините им, които се грижат за тях от чувство за вина и дълг, подхранени от празни обещания на лекари.
От своя страна пациентите манипулират с болестта си и се възползват максимално от ситуацията.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 72d5ff346e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Много от "тези заболявания" депресии, фобии и т.н. СЕ ЛЕКУВАТ. Зависи от лекаря, от пациента, от избраната терапия, от семейната среда... Това обобщаване, че психичните разстройства не се лекуват е доста песимистично и небрежно.. Ако беше вярно,че не се лекуват- то нямаше да има НЕдеградирали хора.. Това, че пациентите и роднините постъпват безотговорно към психическото състояние(някои от тях) е отделен въпрос. Нещата са взаимни.. Когато се намери подходящата терапия, но се прекрати( обикновено самоволно) преждевременно- нормално е да не се излекува. Просто хората обичат самоволно да взимат "препоръчани от някъде си" лекарства без да са наясно за много неща - и разбира се положителен ефект да няма.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2dddbecce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "Тези заболявания " -циклофрения и шизофрения конкретно не се лекуват. Те са хронични заболявания. Депресията, като част от фазите на циклофренията (мания и депресия ) не се лекува. Колкото и каквито медикаменти да приема пациента. При прекъсване на терапията, нещата се усложняват още повече. Тези хора деградират морално, емоционално, липсва им критичност и хигиената им обикновено е нулева.
Те са бреме за семействата си и лош пример за децата си, които копират налудното поведение и не правят разлика между нормално и ненормално. Поради болестта си, те не са пълноценни родители и децата им изостават в развитието си.
Не е въпроса дали ти харесва този факт или не, въпроса е че това е жестоката истина.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f932cb8312
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 17 е адски прав, трябва да се подходи сериозно

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c6b01fbd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Знаеш ли? Преди доста време като ученик в 5 клас, учител ми (ни на целия клас) каза "Няма човек, който да не си е мислел за самоубийство, ако някой ви каже, че не е значи лъже". По-късно осъзнах, за какво ми говореше. Всеки има трудни моменти, било в работа, семейство или не дай си боже смърт на близък и т.н.. И когато тея неща се насъберат не мислиш трезво и стигаш до така нареченото самоубийство. Но от тук следва нещо друго, нещо което аз очевидно не притежавам, а именно смелост, защото когато настъпи решаващия момент, аз лично не успях да направя решаващата крачка, не защото осъзнах, че това ще бъде грешка и ми се живее, а защото не намерих достатъчно смелост да го направя.

А защо ти ги наговорих тези неща, за да те поздравя за смелостта която имаш, защото не всеки е способен да го направи. А това, че са те оттървали е прекрасна новина. А отностно проблемът ти със самоубийствените наклонности, според мен следващият път като ти хрумне нещо такова, се замисли над следното: Защо да го правя, ами ако утре спечеля от тотото някой друг милион, срещна принцът на живота си. Ще пропусна шанса си, защото бързам да направя нещо което и без това ще се случи някой ден. А именно да настъпи смъртта.

ПС: Така че си живей живота и му се наслаждавай всяка секунда. И не мисли толкова за лошите неща, защото дори да са повече се случват и прекрасни неща. А ако нещата ти изглеждат чак толкова черни, прости пиши в темата какъв ти е проблемът и ще намерим решение ;).

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f258234a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не знам точно какво ми е но се чувствам адски депресирана със усещането, че нещата непрекъснато се влошават за мен. Че няма смисъл и се чувствам на приливи и отливи зле и много зле. После забравям за малко, излизам навън и се смея, но само за малко. После нямам физическите сили да живея нормално. Казват, че трябва да се вярва, но в какво? Аз не се оправям. Психиатърът ми изписва Ламиктал, а аз постоянно имам чувството, че светът свършва за мен. Много е мъчително, може и от хапчетата да е. Психиатърът все ме успокоява, че така трябва да е и че е нормално. Това обикновена депресия ли е или има и друго, което ми се спестява?

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8eca5dad68
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Мися си, че това се превръща в световен проблем и има ужасно много хора, които не виждат смисъл в съществуването си. Аз съм един от тези хора. Когато светът е грозно място според собствените ти виждания е доста трудно да си намериш място в него. Повечето от нас стискат зъби, за да не наранят близките си и това е причината да търпят ежедневно ада в който живеем. Позитивното мислене не е нищо повече от лицемерие или още по-лошо-наивност. Затова не бих могъл да дам фалшива надежда на никой, който е решил да сложи край на живота си. Единствената причина да обикнеш живота може да бъде свързана с така наречената любов, която за мен си остава абстрактно понятие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 42def03999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   спорт, секс и приятели. Любовта може да е нещастна и да навреди

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: be12472764
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Абе хора... я се вземете в ръце, как така ще се самоубивате, как може изобщо да си мислите за това! Вярно, че животът в скапаната ни държавица е доста труден и това е основната причина да има сред нас толкова много хора с психични проблеми, но я се стегнете! Хубаво се замислете, колко много прекрасни неща има около нас, за които си струва да се живее! И колко са много нещата, които могат да ни направят щастливи!
А ти, авторке, бъди силна! Ако смяташ, че посещението при психиатъра ти помага, продължавай да ходиш, но внимавай с лекарствата, че към към тях се придобива зависимост. Бъди силна и се опитай да си помогнеш сама! Всичко зависи от теб самата! Чети! Има толкова хубави книги преведени на български, написани от най-добрите световни психотерапевти, които специално на мен много ми помогнаха и много ме промениха, и продължават в тежки моменти да ми помагат. Добре, че бяха те, иначе и моя живот никак не е лесен... и аз бях на път да стигна до дъното. Имам ги в електронен вариант. Ако искаш пиши ми на имейла: vendeta_s@abv. bg, ще ти ги изпратя. И кураж, животът е хубав, не се предавай!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4e63853e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Твоята депресия е породена от факта, че не правиш нищо, което да ти храни душата. Затова и физическите ти сили страдат. Започни да правиш това, което ти радва душата. Започни някаква трудова дейност, нещо което ти е кеф, не случайно има трудотерапия в дневните центрове за хора с психични страдания. Прави го и ти за себе си. Виждам, че търсиш начин. И по-напред си помисли за нещо, което истински те е ентусиазирало някога, а и сега - човек, разходка, занимание, допир. Допир до себе си, близост. Прегръдка. Прегърни себе си. Научи се да се обичаш малко по малко. Любовта ще започне да извира от теб. Ще забравиш депресията. Депресията е следствие в случая, пораждащо се от празнотата в живота ти, от липсата на радост и стимул за живот. А животът - той блика от самите нас, само трябва да го прегърнем!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2f9a0b686f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да си жив, означава да се радваш на изгрева, на залеза, на падащо листо, на бялата зима, на това че ги виждаш. Помисли в/у това, тази възможност ще имаш само веднъж, само сега, не си я отнемай сега. Изкакай, има достатъчно злоба и хора, които ще ти помогнат да стигнеш докраяили пък самата съдба.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 06a565e0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Значи това е психически проблем. Но все пак има и други хора които са като теб и това се получава вследствие от някаква случка в твоя живот и ти не си виновна ти не искаш да мислиш за тва ама то ти идва разбирам те. Трябва да си кажеш че животът е живот и не трябва да си го отнемеш и си продължаваи живота но все пак може и тва да не помогне така е гадно е но някакси трябва да премине иначе може да стане опастно и наистина да се самоубиеш което на. яма никъкав смисъл от това.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9b046ea470
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Привет!

Доста късно се включвам в темата, но все пак реших да се изкажа. :)

Моля не говорете глупости, че това било психологически проблем! Нищо такова няма! Това се дължи на неприятни преживявания, проблеми в детството, самота и т. н. Сами виждате, че момичето пише много добре. Мислите ли, че един луд човек ще пише така?

Та към темата: Аз също съм имала такива моменти. Но и аз като автора на един от коментарите, не намерих сили да го направя. Бях така с години. Нищо нямаше смисъл и бях нито жива, нито умряла. След време се запознах с приятеля ми и мислите за самоубийство се изпариха.
Съветвам те да излизаш по-често. Било то на разходка или до библиотеката, или пък да потичаш. Така ще се срещаш с нови хора. А кой знае, може да срещнеш голяма любов. Гледай комедии, намери си хоби или започни да правиш колекция (от картички напр. ) На мен рисуването ми помагаше много. Винаги пропъждай думата "самоубийство" от главата си. Също така може да си намериш работа, ако не работиш.

Надявам се все още да си добре и да прочетеш още един позитивен коментар. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: a3dfbb8efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

34.   Добър ден (: Сега искам да попитам някои, които по-горе твърдят, че няма лечение:познавате ли случай, в който са приложени всички видове терапии без резултат? Имам в предвид поне 100 неща. Няма как да ги изредя тук. Извън срещите с добър психиатър, извън добрите медикаменти, извън милото и търпеливо отношение на семейството. Някой прилагал ли е паралелно с това постоянен спорт/без ден прекъсване/, пълно пречистване на организма, което отнема месеци, прочете за депресиите и пиенето на вода, живот на село или много високо в планината, отказване на цигари и кафе, опит за започване на курс, образование или по-лека работа, а имал ли е пълната поддръжка от семейството си/окуражаване и финанси/, по желание методите на Силва/или подобни/, примерно /не натрапвам/ Рейки/имам в предвид да бъде лекуван от Рейки специалист/-всичко това е само ориентировъчно. Трябва ми голям списък да изредя всичко. Трябва ли да се придържаме само с написаното в мед. учебници? ! Някой проверил ли е на други езици написаното от света? !

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a3dfbb8efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Добър вечер. Възмутена съм от коментар 14. Как може да сте го публикували? ! Номер 14 -Вие специалист ли сте? Не! Вие с този ред на мисли може да подсилите състоянието на някой. Не е вярно, че такива болни не стават за никаква работа. От целият Ви коментар лъха лошотия само. Дори за миг си Ви представих как изглеждате и какво може да сте. /ще го спестя/
Ние сме тук, за да помогнем. Днес може би спасихме някой и му дадохме надежда. Утре той може да е малко по-добре.

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: 7f09f59444
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Виждам, че проблемът за самоубийството е отпреди две години. Все пак реших фа се включа и да си кажа мнението, ако не на автора, поне на някой друг може да послужи.
Момичето споменава, че е ходило на психиатър и взима хапчета. За какви хапчета точно става въпрос? Транквиланти или антидепресанти? Защото и двата вида водят до депресивни състояния и желание за самоубийство. Много е важно това да се има предвид. Който не си е имал работа с този вид лекарства си няма и най- малка представа в какъв ад се вкарва. Особено бензодиезепините, които се изписват от лекари, както и антидепресантите. Те се оставят много трудно, по- трудно и от хероина и други подобни забранени наркотици. Веднъж като станеш толерантен към тях, имаш два изхода- да се самоубиеш, защото състоянието ти става нетърпимо или да минеш през ада докато ги оставиш. Така че напълно е вероятно лекарството да е причината за депресията и желанието за самоубийство. Ако е съм права, дано момичето е намерило правилния път да св справи с положението си.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 46918e634b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Аз се чудя как да свърша най-безболезно. Животът ми е пълен шит, провал след провал. Ѝ на никой не му дреме, вече и на мен. Препоръчайте хапчета? !

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9202c5b344
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Прочетете "Синдромът на предците", ако се чудите защо може да имате такива тенденции. Има нещо недоизказано или незапомено в рода ви.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 70192847cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   След прочитане на текста могат да се направят следните изводи:

-авторката е склонна към усамотяване;
-ограничени социални контакти;
-суицидни мисли;
-опити за самоубийство.

Съвкупността от тези симптоми формира състояние, което се квалифицира като депресия, а тя е резултирана от липсата на достатъчно серотонин(хормон на щастието) в мозъка..
Подходящите неща, които авторката може да стори, са да се консултира със специалист(психиатър), както и да се ангажира с едно или повече занимания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker