Уролог в София, болка в тестиса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Уролог в София, болка в тестиса
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 24672 пъти
Здравейте,
от около 2 седмици изпитвам лека болка в десния тестис. Не усещам деформации или болка при допир. Вече изгубих надежда, че ще ми мине от самосебе си и ща не ща, ще трябва да ходия на лекар. Проблемът ми е, че ужасно се срамувам, понеже ми е пределно ясно, че ще трябва да си свалям гащите. Знам, че лекарите са виждали какво ли не, ама това не ме успокоява. Бих искал да ви попитам:
1. Ако някой е имал подобни симптоми, би ли споделил какво би могло да ми има?
2. До сега не съм ходил на подобен преглед и много бих искал да чуя в детайли как ще протече горе-долу.
3. Много моля да ми препоръчате уролог в София, защото тук нямам личен лекар и не знам към кого да се обърна (само без Токуда - имам лош опит с тях).
Много благодаря предварително и бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: c71b5c8e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Съветвам те първо да отидеш на личния си лекар, той да те пренасочи.
Моят първи приятел имаше подобни симптоми и като теб дълго не ходи на лекар. Много го молих, исках да отида с него, не и не. Накрая го заболя и десния. Отиде при някакъв пенсиониран свои познат - оказа се разширение на вените или поне така ми каза. С течение на времето той загуби и малкото си полова мощ, стана ужасен, каза че съм била дебела (при 56 кг. /173 см) и не съм го била възбуждала и накрая го зарязах.
Минаха 10 г. от тогава, но той няма деца, макар че е женен вече от 8.
Какво искам да ти кажа - лекувай се, няма нищо срамно. Аз още нося болката от мъж, които си позволи да обвини мен за мъжките си проблеми, които не искаше да лекува. Наказан е с безплодие, аз и жена му знаем - и с импотентност. От играчка стана на плачка, уж нищо му нямаше. Живеем в малък град и всички обвиняват жена му за липсата на деца. Аз знам обаче страшната му тайна, но изобщо не ме е жал.
Лекувай се. Не живеем в Средновековието, за Бога!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2783bb8c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Брат ми имаше подобни оплаквания, но при него имаше подуване на тестиса. Оказа се рак, оперираха го и сега е добре. Но дори и да си се ударил, не го отлагай. В Окръжна болница д-р Златев, млад е, непосредствен, доста се редят при него, така че отиваш на регистратурата и си записваш час. Той помогна на брат ми. Доста познати съм насочила към него, доволни са.
Прегледът не е нещо страшно. Оглежда, опипва и при нужда назначава изследвания.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9c8c2f6118
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Може да е от тесни гащи, дънки и прочие. Не се бой доктора няма да те изяде. По-добре е 10 минути срам отколкото да съжаляваш цял живот. Успех и пиши

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5b0d3b4d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Много ви благодаря за отговорите и най-вече на No. 2 за препоръката за лекар! Направих проучване в интернет и единствено за него имаше само и единствено положителни мнения. Другата седмица ще отида на преглед и дано се размина леко. Ясно е, че ще се изкъпя идеално преди това, но трябва ли да правя и някакви други "процедури" под кръста?
Благодаря отново!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c71b5c8e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторе, какви други „процедури“. Само се изкъпи, сложи си чисто бельо и на лекар!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 597e669001
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Отиди по скоро на лекар. Аз бях в същото положение 2008г. Имах леки болки в началото и накрая (след -2 месеца) отидох на уролог. Имаше съмнение, че може да са разширени вени. Ако е така се разминаваш с операция (за 1 ден) и си ок. Аз ходих при доктор Василев във ВМА. Бях много довоелн от него. След 2-ри преглед се оказа тумор. Знам как ще ти прозвучи това, но не се плаши. Туморът на тестиса е 90% лечим. Направиха ми операция, минах и 2 курса химиотерапия (която можеше и да не се прави) и скоро ще стане 5-та година. Всичко си ми е наред :). Нямам проблеми. Ако имаш някакви други въпроси пиши тук и ще ти отговоря.

Мегатрон

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 54b4ed734f
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

7.   Здравей, Мегатрон,
радвам се, че си преминал успешно през това и си здрав!
Можеш ли да споделиш по-подобно как преминава един такъв преглед? Много повече изпитвам срам, отколкото страх, и бих искал да съм психически подготвен за един от най-унизителните моменти в живота ми.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 26abe3107d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз ходих на преглед тази година при уролог в ДЦК 25. Прегледът не е нищо особено - сваляш си панталоните и лягаш на леглото. Докторът си слага ръкавици, опипва мястото и си казва мнението.

Урологът по навик ми каза да не се притеснявам, тъй като той бил виждал какво ли не. Аз не вярвам това негово изказване да успокоява по някакъв начин притеснителните му пациенти.

Мен лично не ме притеснява да се събличам. Срамът няма смисъл в такава ситуация. Абсурдно ми е някой да се срамува от природните си дадености. Кой е решил, че ръцете ми не са срамна част на тялото, а пенисът ми е? ! Кой е решил, че мъжките гърди и зърна не са срамна част, а женските са и трябва да се прикриват на обществени места? !

Хората са ми супер странни същества. Стадни животни и обществото им диктува какво е приемливо и какво не, какво е срамно и какво не. Това не го разбирам и не мога да го приема. Скоро научих, че било смешно да се ходи на опера с анцуг. Смятайте какви норми и ограничения дава това абстрактно понятие - обществото. Някои неща са разбираеми - не трябва да се убиват хора, но това с дрехите ми е безкрайно нелогично.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 597e669001
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Здравей авторе, номер 8 много точно е описал нещата. Прегледът не е нищо особено - събуваш си панталона, сваляш си гащите и лягаш на легло. След това лекаря опипва мястото и ако е наложително може да те погледне и на ехограф - намазва ти тестиса с едно гелче и след това те поглежда на ехографа. Няма нищо срамно в това и не се притеснявай от нищо. Повярвай ми облекчението след такъв преглед (сигурен съм, че всичко ще е ок) е много приятно :). Не се притеснявай от нищо. Пиши после какво е станало. Ако имаш още въпроси може пак да пишеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 54b4ed734f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте отново,
днес най-после отидох на преглед при др. В. ), когото горещо препоръчвам. Наистина прегледа не се оказа нищо особено - опипа и веднага си каза мнението - имал съм херния и ми каза да забравя фитнеса за 2-3 месеца. Щастлив съм, защото очаквах диагнозата да е по-лоша :). Ако някой е бил в моето положение - да забрави срама и веднага на лекар (знам, че е лесно да се каже, но притеснението ми мина почти веднага щом си свалих гащите :)). Благодаря пак на всички коментирали!

 
  ...

...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 2b597b42e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Темата е стара, но понеже бях в подобна ситуация си обещах да дам мнение и аз ако има и други, които ще търсят решение по въпроса.
При мен имаше стягане в слабините и се бях вкарал във възможно най-лошите сценарии какво може да ми има. Четох доста мнения за уролози и се спрях на др. Златев в София. Човека те изслушва, предразполага, обяснява подробно и компетентно всичко и ти отделя нужното време. Слава Богу при мен всичко беше окей, дискомфорта беше отдаден на засегнат нерв. Прегледа не е нищо страшно, няма и нищо срамно. Гледа те на ехограф, вижда се простата, тестиси всичко дали е чисто.
Пиша този коментар с идеята да дам кураж на хората които като мен са изпитвали тревожност. Няма нищо страшно, ако нещо ви притеснява по-добре е да отидете да ви прегледат, ако всичко е окей ще си махнете тревогите от главата, ако има проблем ще знаете че сте реагирали на време. Няма такова облекчение след като прегледа е минал и знаеш че си окей, безсмислено е да живееш в тревоги и да губиш време в самодиагностициране в гугъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker