Евентуално раждане и тясно влагалище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Евентуално раждане и тясно влагалище
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5905 пъти
С мъжа ми планираме бебе. Преди да имаме такова, обаче, много държах да се запозная с всички подробности около това да си родител, да си бременна, да родиш. От около две години постоянно чета какви ли не неща. Само, че имам едно запитване до жените, които са родили. Ако съм много тясна отдолу повече проблеми ли ще имам при естественото раждане?
Чела съм, че ако по време на цялата бременност, и по - скоро последните месеци се мажа със специално олио отдолу, кожата ще се подготви да се разтвори повече и т. н. Дори когато ходя на гинеколог, той или тя, ми казва, че съм доста тясна и да се отпусна, защото има проблеми да постави спекулума. Когато правя секс с мъжа ми винаги ме боли докато се поразтегна, защото в началото е доста стегната, колкото и да съм възбудена.
Чувала съм невероятни истории за жени, родили у дома, без разкъсвания, само защото са се мазали с едно масло, имам пряк контакт с дули и т. н.
Притеснявам се при мен как би било, евентуално при едно раждане. Макар, че никой не може да знае.
И все пак, таза ми е с нормални размери, но се притеснявам за размера на малката ми приятелка.
Жена на 25г. съм и водя полов живот от 6г., а редовен от 2г. и половина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 16b8815c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едно нещо ще ти кажа от опит - движение! Не се заседявай у дома. Естествено, ако бременността не е проблемна и не го изисква. Не знам точно как преценявате тясна и широка, даже ми е малко странно това. Над 40 години съм, имам две деца родени по естествен път и в 90% от случаите, когато съм правила секс ме боли. Дори и сега. Така че това с тясната е много относително. Когато бях бременна с първото си дете съм вървяла пеш минимум по 5км на ден. Отделно карах колело дори и в дните преди да родя. За цялата бременност наддадох 8кг, като при раждането свалих 5 от тях. Родих без нито един шев. С второто нямах възможност да се движа много, повече се заседявах, качих 11кг за цялата бременност и родих по-тежко, въпреки че бебето беше доста по-мъничко. Все пак имам спомен, че околоплодните води с първият ми син изтекоха по време на раждането, а с втория ми предизвикаха изтичане много преди да дойдат истинските контракции. Мисля, че това също има значение за по-леко раждане. А ако толкова много те е страх, има и друг начин да излезе бебето, но не мисля, че е по-удачен, освен ако не е наложителен.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ceaa9b441f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ами то влагалището си е мускул и когато бебето по време на раждането попадне във влагалището, предполагам, че стените му ще се разширят.
Да не би да имаш предвид, че си с тесен таз??
Успех с бебеправенето и не се стресирай излишно

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2dc5d1af3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всяко раждане само по себе си е уникално и протича по различен начин без значение, колко килограма е наддала родилката, движила ли се е по време на бременността си, мазала ли се е с нещо и т. н. Аз пък от опит ти казвам, че въпреки движението родих трудно (нормален плод). Влагалището се разтяга достатъчно, за да мине бебето през родовия канал, така че това дали в момента си тясна или не отдолу не е от значение. Както каза номер 2 тазът е от значение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 91e73067f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към авторката, аз съм акушерка видяла достатъчно, не си го причинявай аз родих и двете си деца секцио и мога да ти напиша 21 причини поради които да го избереш. От моето наблюдение, стаж и когато изчетох темите- пластика на влагалището и широко влагалище се убедих, че съм права. Прочети да видиш колко жени страдат, че са се променили след раждането, много са. Рисковете при вагиналното раждане са не по-малко от секциото. Питай ме каквото искаш, но щом си тясна не се унищожавай

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 50f24f4ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съгласна съм със номер 4 акушерката аз съм сега на 23 години родих секцио на 21 години поради тесен таз и бяло течение така ме саветва лекарката и съм мн доволна нямам проблеми съм си както преди от доло колкото и грубо да звучи след вагинално раждане мн се разширява човек говорила съм със доста хора, които са раждали нормално все пак решението си е твое:)

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a6f7af0b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   аз също съм ЗА секциото, за квотие да се мъчиш да раждаш нормално в 21 век живееме все пак

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d23307ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   Не е въпроса само в мъченето, и за него има решение-епидуралната упойка, въпроса е че влагалището се променя при някой жени възтановяването е в по-голяма степен, при други по-малка но разлика винаги има и секса никога не е същия. Ако някоя жена иска да рискува аз не. В България естествено раждане вече почти няма, не се спазват правилата, лекарите нямат търпение, експонират раждането като изфорсират матката и това води до масивни разкъсвания които превръщат жената в сексуален инвалид. Ако се огледате колко клиники предлагат пластика на влагалище, защиване на прясно разкъсана шийка, на прясно разкъсана вулва -защо? Защо да си го причинявате. Аз отдавна не съм акушерка защото немога да бъда съпричастна към това

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1d6af8be0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не познавам съвременен гинеколог, чиято жена е родила "нормално", всички са раждали секцио. Верно за майката възтановяването е малко по трудно но пък на детето спестяваш доста вероятни усложнения.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6994d0f79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8 - що за глупости?
Направи ли репрезентативна извадка, за да обобщаваш така?
Аз живея в голям град и мога да си позволя най-добрите лекари - за една здрава жена със здраво дете естественото раждане е най-доброто! Моят лекар е един от най-добрите в страната, всяка втора седмица е на семинари в чужбина и ми препоръча вече естествено раждане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1d6af8be0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №9 от №8 "репрезентативна извадка" на кое на моите познати гинеколози или на какво?
"Не познавам" е изказване на лично мнение и макар да няма нужда от доказателство, можеш да гледаш предаването на Карбовски от тази неделя /вчера/ един от най-добрите пластични хирурзи, лекар учил 15 години каза: че жена му ще ражда секцио, защото така е най-добре за бебето, и за майката. / гледай ако те интересува/ http://vbox7.com/play:a0aa44d96b
Ако и мнението на лекаря не е доказателство иди и роди на нивата като пра пра баба си.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6994d0f79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мерси номер 10, но баба ми е раждала в Здравната служба. Дори прабабами е раждала така. Всички жени в семейството ми са здрави, раждали са си нормално и нямат проблеми - имам и майка, и леля, и баби - прабаба ми дори живя до пра-правнуже и нямаше проблеми жената. Никоя жена от семейството ми не е напуснала тоя свят преди навършване на 95 г. възраст, никоя не е страдала от сериозни болести до смъртта си... от 200 г. насам и всички са раждали в здравно заведение и естествено.
Аз слушам моя си лекар, не разни интересчии по телевизията. Всичко е бизнес. С моите приятелки имаме финансови възможности. Повечето от тях родиха с цезарово сечение по разни частни болници първите си деца и някои от тях не могат да забременеят. Никоя не ми препоръча да раждам така, ама никога. Месеци възстановяване, но да - за медицинските работници така е най-лесно. Можеш да си планираш деня, знаеш часа на раждането, колко ще продължи, какво ти дреме - взимаш си и двойно от НЗОК или направо на часно, защото преди това си вкарал 101 страхове у близките на родилката. Ясни са ми тези - моя приятелка умря заради подобни, известен е случая в медиите много. Бог да я прости - плати 4000 лв. за собствената си смърт. Не, благодаря!

PS - "Цял живот съм се притеснявала за дефектите си, защото винаги съм работила с тялото си, но той ме е уверил, че за него съм идеалната жена", каза Велинова и призна, че тя си е коригирала гърдите, устата и си е слагала ботокс. д-р Енчев ще се погрижи да не остане белег от интервенцията (най-важното!)...въпросният 70ти набор и се жени вече за втори път, а втората му все още НЕсъпруга прилича на женски полов орган в устата. Той дори има реклама с въпросната под мотото „Твърде красива, за да работи“
Извинявай, но ми е под нивото да гледам такива хора дори по ТВ и заради препоръката тук погледнах само в нета и ми стана смешно и жалко за тях!

Ей тази „жена“ ли да ми е за пример? И нейният мъж, който се скъса да слага френски силикон на нашите силиконки? И да - неговите приятели-гинеколози нямат против да клъцкат поредната си жена, защото действително е по-сигурно за детето им секциото, те за него мислят, не за ПОРЕДНАТА жена в живота им - а, да гледа да няма белег, най-важното!
А дали е по-добре за бебето изкуственото раждане си е и друг въпрос - питай психолози и гастро-ендокринолози за проблемите на изкуствено родени деца.

ха-ха, мерси - повече уважавам бабите си, такива хора са ми ПОД НИВОТО!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1d6af8be0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11 От коя държава си? Първата здравна служба в бг е открита след освобождението преди 135 години и то в областен град, а твоите баби са раждали преди 200 години там Брех как стават тея работи в Западна Европа ли са раждали? Сигурно е раждала на парцела, където след 70 години са построили здравна служба ха ха.
Не те съветвам как да раждаш, раждай си както искаш, роди сто деца, все при твоя лекар. Но да ме убеждаваш, без да си раждала, че естественото е по добро, като съм преживяла и двете, само заради това, че твоя лекар ти казал така!? !?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6994d0f79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не, мила, преди Освобождението България е била част от Османската империя и там е имало също лекари и здравни служби, а бабите ми са имали средства да могат да си ги позволят.
Не ми е казал мояТ лекар, а МОИТЕ лекарИ, включително такива в чужбина - пак казвам, мога да си позволя най-добра медицинска помощ, ходили сме специално във Виена, където сме се консултирали и с тамошни лекари. На Запад вече има обратна вълна - лекарите не съветват жените да раждат със секцио. Хората са напред с „материала“ и затова съм решила дори да не раждам в България при възможност (то не може да се планира съвсем).

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1d6af8be0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   №13 Ха ха досага казваш " моят лекар" сега изведнъж станаха моите лекари, брех чужденци, те щом са се пръкнали в чужбина са по знаещи от всички български взети заедно!? !?
Пра пра баба ти, преди 200 години сигурно като я хванат болките е стигала с мерцедес модел 2013г по новата магистрала до здравната служба, построена от Хюрем Султан в Истанбул.
Те само султаните са в двореца имали лекари, камо ли здравна служба за простолюдието, ти баба ти българка /надявам се/ раждала в здравна служба преди 200 години. Разучи малко история преди да твърдиш кой къде е раждал преди 200 години. Сигурно и жените на траките раждали в здравна служба нали?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d23307ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз незнам баба ти как е раждала но сега изобщо не е така, била съм свидетелка на вагинално раждане при което въпреки избор на екип, гинеколога за да скъси периода на изгонване усилва капката на системата, което води до мъчителни контракции на чести интервали, друго което правят е така наречения приом на Кристалер, който се прави когато главата на бебето прорязва, натиска се корема за да излезе бето по-лесно, те обаче не спазват правилата, защото бързат. Скоро викаха мъжа ми да съживява родилка с 9 см разкъсано влагалище и масивен кръвоизлив. Друг е въпроса че при секциото отдолу си оставаш като момиченце а след вагинално раждане секса никога не е същия. Някои жени се възтановяват повече, други по малко но никога напълно. Понеже на мен никой неможе да ми гарантира че аз няма да се променя безвъзвратно аз родих два пъти секцио и се чувствам прекрасно

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d23307ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Секциото не е индустрия, индустрия е да се прави пластика на влагалище на унищожени жени точно от вагинални раждане. Пластичния хирург за когото говорите се е нагледал и иска да предпази любимата си какво лошо има. Прочетете само какво предлагат клиниките като опции- пластика на влагалище, защиване на прясно разкъсана шийка, на прясно разкъсано влагалище и те струват над 3000лв, а секциото ти излиза много по евтино. Друг е въпроса че след такава операция, много месеци немеже да има полови контакти и възтановяването е много мъчително. Всеки сам си решава риск има винаги

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d23307ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 13, ако твоите лекари могат да ти гарантират че няма да се разшириш безвъзвратно и да се превърнеш в сексуален инвалид, тогава съвсем спокойно си раждай вагинално

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1dce9a3a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От авторката: Здравейте, 5 години по - късно. Чак сега се решихме да имаме бебе. Раждането мина. Беше много леко и бързо. Диагностицираха ме с тесен таз, но никой не ми е предлагал секцио, обсъдих и с лекаря си, че искам нормално. Доволна съм от избора си. Направиха ми епизиотомия, белега не си личи, не боли, зарастна добре. Нямам никакви поражения, нито по корема - плосък и без стрии, нито отдолу - дори е по - тясно в момента, имаме малко проблеми с първите сексуални контакти, защото е доста тясно и си е мъка, докато станат нещата. Между другото и аз през бременността много се движех, качих само 7 кг., последния месец преди да родя въртях по 10 - 12 км пеша поне 2 - 3 пъти седмично, а в слабите дни по 5 - 6 км.
Доктора каза, че съм късметлийка и че епизиотомията ми е малък дявол, т. е. че е можело и по - зле да е, но съм с късмет. Каза и че не личи да съм била бременна и да съм раждала, след като ме прегледа месец след раждането.
Просто исках да споделя какво се случи, случайно попаднах на историята си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1ed3d2da34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Е, как така акушерки казват, че е по-добре секциото? И аз уча за акушерка, но естественото е най-добрия избор. Секцио се прави само ако е наложащо -тесен таз, болести които засягат влагалището например сифилис, защото бебето се ражда с увреждания, положение на бебето (ако не е главично) Как може да предпочетете да ви разпорят катп риба, след това един месец да се възстановявате, да не можете сами да си вдигнете бебето, дори едно шише дето се вика.. ? Лиготии, аман! Чак съм в потрес, че акушерки, учили даже за рискове и тн да кажат, че е най-добре секцио. .. вместо да насърчавате българките да раждат както е било откакто свят светува.. какъв е бил проблема за това, че сте родили естествено? Боляло ви е много, по време на раждането? Да, ама аз предпочитам да ме боли така, но като видя малкото ангелче в ръцете си всичко, през което съм минала ще съм го забравила..

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a491f069f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, в България просто масово лекарите се застраховат с това секцио и го налагат като метод. В никоя друга държава не се прави секцио масово. Но нали ние сме най-умните от всички. Няма да се очудя ако са започнали ит ака да го преподават в университетите. Просто при него риска от усложнения по време на самото раждане е по-малък и за да се застраховат, го правят под път и над път и обясняват колко е хубаво и лъжат родилките, възползвайки се от страха им от болка. Особено като стане масово разпространено мнението, после върви им обяснявай.

А на лекарите какво им пука, че после цял месец, ще се възстановяват. Естественото раждане може да боли, но боли само по време на раждането. Със самото излизане на бебето болките минават и дори след час-два могат да се разхождат. Рисковете са по-малки. Докато със секцио един месец трябва да са на легло, отделно да зараства раната и отделно после всяко следващо раждане трябва да е такова. Това си е операция и си иска сериозно възстановяване и също си крие своите рискове, само че тези рискове вече са следродилни и лекарите лесно могат да си измият ръцете, докато ако си оставят ръцете по време на раждането трудно могат да го замаскират.

В другите държави измислят нови методи за естествено раждане - във вода и т.н., за да го улеснят, а не правят под път и анд път секцио. ОСвен това и за секциото се получават повече пари от касатам така че и от финансова гл.т. също предпочитат секциото.

Просто в България лекарите масово не са професионалисти, а си гледат техния интерес, дори да е в ущърб на пациента. Не е само раждането. Мога да дам хиляди примери за порочни практики от собстввения ми опит като медицинска сестра, но няма да е колегиално, а и са ни казали да си мълчим, че ще стане зле за нас, ако ме разбирате.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 396c3bebf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Родих нормално, секса е същият. Тялото на жената е пригодено за бременност и раждане. Секциото си е операция, просто на тях им е по-лесно да го направят, че родилката може да я чакат доста. Не е вярно, че секциото е по- безопасно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 1dce9a3a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторка: Подкрепям номер 21. Наистина нормалното е най - добро. Доволна съм, че избрах този начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker